Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו(אני והמשפחה) מעונינים לרכוש רחב חדש בסביבות ה100-120 אלף וככה היו כמה מכוניות שאנחנו חושבים עליהם אבל קשה לגבש החלטה. אם תוכלו לעזור או להביא פרטים יותר חשובים שצריך להסתכל על האוטו ואולי יעזרו לגבש דעה אני אשמח

בעקרון אנחנו מחפשים אותו מרווח,אמין(לא כל יום מוסך),חסכוני בדלק וחזק.

אז המכוניות שחשבנו עליהם:

מיצובישי לאנסר 1500

יונדאי i30

מאזדה 3

קיה פורטה

כולם דגם מפואר.

הקיה הכי דיברה אלי בגלל הכוח שלה(124 כ"ס) האבזור,הצריכת דלק וה7 שנות אחריות. וגם המחיר שלה די זול.

אבל עוד לא יצא לי לראות את האוטו ככה שזה אומר לי לבדוק קצת.

היונדאי נראתה גם נחמדה ודי מבטיחה אבל קראתי שהתחושה בנהיגה שלה לא הכי בעולם וההגה שלה חשמלי שזה די חסרון אבל כמובן שאני לא יכול לשלול תתחושת נהיגה על סמך קריאה ולא נהיגה אז אני אשתדל לעשות נהיגת מבחן.

בקיצור בלי לחפור יותר מדי אם תוכלו לעזור לי לגבש דעה אני אשמח.

תודה מראש,ניר.

פורסם

אם ההתלבטות היא בין המנוע והאחריות של קיה פורטה לבין העיצוב של יונדאי I30, אז למה שלא תלך על הקיה סיד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא כתבתי שאני אוהב את העיצוב של היונדאי i30.

דווקא די אהבתי את העיצוב של הלאנסר אבל התמורה למחיר ניראת לא הכי משתלמת.

פורסם

המיצובישי לא חזקה ולא חסכונית אז תוריד אותה מן הפרק.

הפורטה,I30 חולקות מכלולים זהים.

אחד מהמכלולים הינו המנוע ותיבת ההילוכים האוטו'.

מדובר במנוע שעל הנייר מספק הרבה כ''ס לנפח אך במציאות ועקב גיר 4 היל' אוטו' הוא מסרס את עוצמת המנוע.

הרכב יהיה חסכוני אך לא חזק במיוחד.

בכל זאת הקוריאנים השתפרו המון מייצרים אחלה רכבים.

ה3 של מזדה רכב מוצלח ,אם עסקיננו בדגם היוצא אז הוא איננו מרווח מאחור אך מספק התנהגות מהנה ואחלה שילוב תיבה ומנוע למרות שהוא מעט חלש בגרסאת ה1.6.

נסו לבחון את הסקודה אוקטביה1.6\פולק' ג'טה בעלות הגיר משושה ההילוכים.

במידה ויכולים ממליץ למתוח מעט את התקציב ולרכוש את מנועי הTSI שייספקו יותר כוח,ביצועים וחסכון בדלק.

כמה נפשות ייסעו ברכב ?

האם זה רכב שני בבית?

פורסם

לפי הנתונים המוצהרים של הפורטה והi30 היא דווקא נשמעת חזקה(מהירות מירבית,האצה מ0-100)

כמה נפשות יסעו ברכב בין 3-5 אין כל כך מספר מדויק.

וזה יהיה רכב שני יש מצב רכב שלישי בבית.

והסקודה אוקטביה באה רק בגיר רגיל אם אני לא טועה ויש לי נהגת ככה שזה יורד מהפרק.

ואם אנחנו נלך על המאזדה זה על הדגם החדש שלא יודע לא אהבתי אותו כל כך מבחינת נוחות אבל אני אבדוק את האפשרות שוב.

בעקרון די נשארתי עם הקיה פורטה והיונדאי i30

יש המלצות לגבי אחת מהם?

פורסם
המיצובישי לא חזקה ולא חסכונית אז תוריד אותה מן הפרק.

הפורטה,I30 חולקות מכלולים זהים.

עם כל הכבוד, ולאחר 6000 ק"מ עם הלנסר החדשה, 1500, אני קצת סותר את מה שאמרת.

הלנסר החדשה בדגם המפואר חזקה אבל חלק מההספק הולך לדעתי לאיבוד בגלל הגיר הרציף, בעיקר בזינוקים.בהמשך הנסיעה הכח שלה מורגש.

הלנסר 1500 מספקת אותי בהחלט. יש לה תאוצה טובה, גיר פשוט שעושה את העבודה ומד התצרוכת (נותן ממוצע לנסיעה) מראה ממוצע של 8 וחצי ליטר למאה ק"מ, כאשר בנסיעה בינעירונית זה יורד ל 7 וחצי. יתרון נוסף הוא בבטיחות, יש לה 7 כריות וכל מה שצריך לעצירה ויציבות. הרכב מרווח והבגאז' מספיק גדול. בדקתי המון מכוניות לפני שקניתי את הרכב ולא סתם החלטתי עליו דווקא.

ושאלתי לכותב שציטטתי: יש לך נסיון ברכב?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני מאוד אוהב את הלנסר לא יצא לי ליסוע בגרסה של ה1500 אבל יש את הקיה פורטה על הפרק שהיא יותר זולה ובאה עם יותר אבזור. בגלל זה אני מטלבת כל כך.

פורסם

סלח לי בני .

אני חשבתי שהמשתמש מתכוון ללאנסר דור קודם למרות שהיא מגיעה 1.6 ל'.

עם החדשה אין לי ניסיון במנוע הקטן אלא ב1.8 שדי מאכזב,משקל הרכב לא עושה לה טוב,הרכב הרגיש לי מאוד כבד.

פורסם

תגידו מה אתם אומרים על המיצובשי לאנסר 1500 לא הדגם המפואר שהדגם הלא מפואר עולה 115k והדגם המפואר עולה 121k שההבדל ביניהם זה חישני חניה,מגנזיום.

כשהחישני חנייה זה דבר די מיותר ומגנזיום אני יכול לארגן ב1000 שקל.

ככה שההפרש בין הדגמים הוא 6 אלף על כלום.

אז אם יש איזה חוות דעת על הלאנסר אני אשמח מבחינת כוח זמין,איכות של החומרים כי מיצובישי לא הכי מתמחת בזה.

• תוכן חדש...