Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מיטב ידיעתי לא, להפך, אפילו המנוע מוריד קצת את הטורים.

מה שכן אם יש לך רעידות וכו זה יכול למנוע אותם.

מה שכן לא הייתי ממליץ לך לשחק עם הגיר יותר מידי(גם לא בנסיעה). סתם יכול להיות מקור לבעיות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

שלום רב !

שאלה שלא נשאלה אף פעם בפורום, ולא הועלתה מעולם לדיון טכני.

ברוך בואך לפורום, אינני יודע מה היינו עושים בלעדייך.

מעניין מדוע קנית רכב אוטומטי, אם אתה מחליף הילוכים בעת עמידה?

סביר להניח שאתה מעביר גם לניוטרל בירידה כדי לחסוך בדלק, האם נכון הדבר?

אנא חסוך לך את הזמן וגם לחברי הפורום וערוך חיפוש בנושא.

תודה מראש.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדעתי ,הבלאי המוגבר לדיסקיות בגיר בכל שילוב לניוטרל וחזרה יעלה לך בסוף הרבה יותר מאיזשהו חסכון בדלק, שבלאו הכי לא קיים, מכיוון שהמצערת נשארת באותו מצב בעת עמידה ברמזור בין ב-D ובין ב-N.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אני יכול להגיד לך שהנושא "נטחן" רבות כמו שידידיי אמרו לפני,המסקנה היא שלא כדאי להעביר לN אלא אם כן אתה תעמוד יותר מ-2 דק'.

בירידה גם אל תשלב N-הורס את הבלמים.

פורסם

החסכון בדלק במצבים אלו זניח אך יש עניין אחר בהתנהגות הזו.

ראשית יש לציין כי העברה ל N ברמזורים לא גורמת לנזק! רק לבלאי מיותר. לא משהו כזה אקוטי ונורא ואני אסביר:

כל שילוב הילוך בגיר אוטומט תורם לבלאי, עכשיו נניח שלמצמד בתיבת ההילוכים אורך חיים שניתן לכמת במספר פעמים שהוא יכול להשתלב ולהתנתק, ברור שזה לא מספר אבסולוטי כי שחיקת מצמדים תלוייה בטמפ' העבודה שלהם, איכות הנוזל, המומנט שעובר דרכם, הפרש המהירויות וכו'.

עכשיו, הגעת לרמזור, התיבה כבר ירדה להילוך ראשון והיא נשארת משולבת בהילוך ראשון עד שנוסעים ומגיעים למהירות החלפת ההילוך הבא. כשאתה מעביר ל N, למעשה אתה מנתק ומשלב שוב את המצמד ויוצר שחיקה מסויימת שהיית יכול בקלות למנוע אותה ע"י אי הוזזת ידית הילוכים.

כשהתיבה נשארת ב D זה מצב לא מזיק ולא נגרם בלאי כי אין תנועה, הדיסקיות רק לחוצות אחת לשניה במצב סטטי, ללא העברת תנועה וזהו.

גורם שני, לפעמים הנהג קצת רדום בזמן ההמתנה ברמזור ואז צופרים מאחור כי התחלף הרמזור, הנהג המופתע מעביר במהירות ל D ולוחץ על המצערת, מכוון שלוקח קצ תפחות משנייה ללחץ ההידראולי להבנות מאחורי בוכנת המצמד, הסל"ד מנוע יעלה ואז ישתלב ההילוך במכה/חבטה. כאן יש ממש שחיקה ועומס רב בתוך התיבה ולתושבות מנוע, שאפשר להמנע ממצבים אלו בקלות.

• תוכן חדש...