Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. האם ניתן לערבב 2 חברות בעלות אותו התקן בו זמנית. לדוגמא אני ממלא שמן של מוביל ואחרי חודש חסר לי קצת

אז אני מוסיף של קסטרול, העיקר ששניהם 5W40 עם תקן 502.00 , זה מותר?

2. איפה ניתן לקנות שמן איכותי בזול? לדוגמא MOBIL 1.

תודה מראש,

יוני.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

OK תודה על התשובה.

איפה ניתן להשיג שמן בזול?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

סליח , אני חולק על מה שענו לך !, אסור לערבב שמנים של יצרנים שונים גם אם הם זהים מבחינת הטיב !!!!!!

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה בטוח? כי בצ'מפיון ענו לי שמותר לערבב ואין שום בעיה כל עוד הם זהים.

5W40 תקן 502.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

ראו שאלות ותשובות באתר מעבדת שמנים:

שאלה:האם מותר לערבב סוגים שונים של שמני מנוע?

תשובה: כעיקרון כן. כל שמני המנוע (עפ"י תקן) אמורים להיות תואמים, קרי: ניתן לערבב ביניהם. הנ"ל אמור גם לגבי שמנים סינתטיים, חצי סינתטיים ומינרליים. עם זאת, כאשר מחליפים שמן במנוע בעת ביצוע טיפול כללי, לא מומלץ לערבב בין שמני מנוע אלא להשתמש בשמן אחד בלבד.

מקור
פורסם

אפשר בהחלט, ועדיף על פני נסיעה במצב של חוסר שמן. אבל לא מומלץ, מפני שכל יצרן שם תוספים שונים ולא תמיד שילוב של תוספים "מסתדר".

דני

פורסם

שמנים בעלי אותה דרגת איכות וצמיגות של ייצרנים שונים מותר לערבב.

אבוי לנו בתור הצרכנים שהמצב היה כזה שלא ניתן לערבב.

בכול מקרה במידה ושמן המנוע שהיה ברכב הינו בעל דרגת איכות גבוהה לדוגמא SM ובמצב חירום יש לנו שמן בתא המטען בדרגת איכות SJ מותר למלא ובהקדם האפשרי להחליף את השמן למפרט הנכון של הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם

ניתן לערבב שמנים של חברות שונות מה שחשוב ששני סוגי השמנים יהיו איכותים וצמיגות דומה נגיד ( 5-40 ) ותקן דומה .

שמן בזול :באוטודיפו יש מיבצע שמן של אגיפ חצי סינטטי 80 ש"ח , סינטטי מלא של אגיפ 140 ש"ח (ואני יודע שאנשים לא אוהבים את אוטודיפו אבל יש להם מידי פעם מבצעים משתלמים )

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

השאלה הראשונה נדושה. נא לבצע חיפוש בפורום. הנושא נדון אינספור פעמים.

לגבי היכן ניתן להשיג שמן של מוביל- נתחיל מזה שאין שמן של מוביל בזול. מדובר בחברה מכובדת, שבניגוד לשמות גדולים אחרים בתחום השמן בישראל, אני מאמין שאפשר לסמוך על טיב השמן והמפרט המסודר שלהם. השמן לא זול, אם לא היקר ביותר למפרט שלו.

רשום מהיכן אתה וימליצו לך.

פורסם
כל עוד שאיכות השמן זהה אין בעיה לערבב בין יצרנים שונים.

וכשאין זהות מה קורה ?

שמנים בעלי אותה דרגת איכות וצמיגות של ייצרנים שונים מותר לערבב.

אבוי לנו בתור הצרכנים שהמצב היה כזה שלא ניתן לערבב.

בכול מקרה במידה ושמן המנוע שהיה ברכב הינו בעל דרגת איכות גבוהה לדוגמא SM ובמצב חירום יש לנו שמן בתא המטען בדרגת איכות SJ מותר למלא ובהקדם האפשרי להחליף את השמן למפרט הנכון של הייצרן.

למה,למה בהקדם האפשרי?

מה יקרה אם לא ?

אפשר בהחלט, ועדיף על פני נסיעה במצב של חוסר שמן. אבל לא מומלץ, מפני שכל יצרן שם תוספים שונים ולא תמיד שילוב של תוספים "מסתדר".

דני

למה שילוב של תוספים לא מסתדר ?

אם אפשר לצרף קישורים מנומקים,למה ?

פורסם

נכנסתי ממשתמש של חבר...

אני מאיזור ראשון לציון, אני אבדוק באוטודיפו את אגיפ.

ידעתם שבניגוד ל-MOBIL 1, החברה MOBIL היא חברה ישראלית שמייצרת שמן בראש העין!!!

שמן בינוני אם לא גרוע...

Suzuki Jimny

פורסם
למה שילוב של תוספים לא מסתדר ? אם אפשר לצרף קישורים מנומקים,למה ?

כל המוסיף גורע. יצרני השמן מכניסים תוספים ברמות מדודות. לא כל יצרן משתמש באותה שיטה או אותו שילוב של תוספים; לכן, ערבוב של שמנים שונים יכול (אולי) לגרום למצב של שילוב לא רצוי. אני לא חושב שזו בעיה משמעותית, אבל כפי שאמרתי - לא מומלץ. להלן קישור.

דני

• תוכן חדש...