Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי , כמובן שקרוסים כמו שאדגר הראה בכלל לא בתכנון שלי .

אם הקלריון שהעליתי בשרשור ההשואה בין המכשירים יתאים , הוא יהיה בחירה בעז"ה.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

For those readers unfamiliar with the "sound" of capacitors or this general subject area, much of the above might sound like mad ravings to some degree or another. We'd like to leave some implication of what we feel the magnitude of this problem really is

After we had gone through all of the above exercises and exorcised our complete system of unnecessary or poor-quality capacitors, the total degree of improvement was greater than any other improvement measure ever employed. With no capacitors (or clean capacitors), you begin to hear the music in a new light, one which is much more like the sound of the real thing. In fact, you will be able to differentiate subtleties you never before even realized existed. Your system simply becomes a new system, in terms of resolution and definition. The "solid-state sound" we've all heard discussed may be largely due to lousy electrolyticsпїЅwhich by and large never got used in the signal path in the tube days

אתה יודע מה משעשע? בכל מקום שמופיעה המילה capacitor אפשר להחליף אותה במילה cable. יש חברות שחיות על זה לא רע, תשאל את ואן-דן-הול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא אתווכח בקשר ל-cable כי אין לי ניסיון אישי בתחום. אבל יש מטומטמים שמאמינים גם בזה. ולחלק מהם יש גם קבלות (להבדיל מרוב חברי הפורום). ולא, הם לא מרוויחים מזה כסף, מדובר באנשים פרטיים.

אתה יודע מה באמת משעשע? שאני חשבתי בדיוק כמך, גם אם מסיבות אחרות, עד שזה לא קרה לי אישית. וזה היה כול כך ברור, שגרם לי לשנות את דעתי.

דרך הגף, יש חברות שהיות לא רע גם ממכירת HU ורמקולים AFTERMARKET, ויש אותם מטומטמים שמוכנים לשלם עבורם אלפי שקלים (דולרים, יורו), בזמן שיש להם הכול כבר מותקן.

פלצבו :-D

פורסם

ויש אנשים שמאמינים באלקטרונים חכמים...

זה עולם חופשי.

במקרה של הקבלים אני נוטה להאמין שיש כאן יותר נושא של רגישות ממה שקורה בכבלים כי - קבל מעבר לפעולה של הולכה עושה גם פעולה של סינון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, נו...

ההודעה שmoti1616 ציתת היה שלי.

הקבלים. מה הם?

איזה פרמטרים יש להם?

רק קיבול? -לא.

מה זה ESR?

מה העקומת imperdance האמיתית? (לפחות אחת שתואמת את סוג מבודד וסוג של קבל)

מה עם אפקט זיכרון?

מה עם אפקטים כמו שינוי קיבול בטלות במתח שיש על הקבל, בטלות בטמפרטורה?

למה קבלים,שיש להם קיבול טוב, גורמים לתקלות במכשירים, וכשמחליפים אותם באותו ארך, סוג וחברה (רק באחד חדש) אז התקלות נפתרות?

למה כל הבוני רמקולים המוכרים בעולם משתמשים בקבלים פילם איכותיים?

זה עניין של אמונה.

יש אנשים, שכלכך משוכנעים בצידקם, שלא רואים הבדלים ולא שומעים. אפקט פלצבו הפוך.

יש מיליארדים של כאלו, ששומעים את הנגני MP3 שלהם עם ביטרייט 128K, ומשוכנעים שזה "CD QUALITY". הם גם נהנים מאוזניאות שרכשו יחד עם הנגן. וכשאומרים להם שיש הבדל, הם לא מאמינים. וגם לא שומעים.

[under construction]

פורסם

בוא לא נרחיק לכת...

בכל זאת בין אזניות של BEATS של דר.דרה ביחד עם מונסטר לבין אזניות של BOSE 15 החדשות לאזניות אולפניות של AKG יש הבדלים עצומים...

בין תכנון של קרוס של מגבר אחד למשנהו גם כן יש הבדלים עצומים.

אבל ההשפעה של קבל על הסאונד עצמו היא לא השפעה ישירה או יותר נכון לאמר (כי זו כן השפעה ישירה בעצם) השפעה אקטיבית כמו שינוי פאזה או שינוי סלופ או שינוי נקודת חיתוך - זו השפעה שנגרמת כתוצאה נלוות מהנתונים של הקבל וזה משהו יותר - פסיבי.

כשאתה לוקח מהירות פריקה של קבל וגם את יכולת האגירה\פריקה שלו (אפקט זכרון, אכן) אתה מקבל השפעות ישירות על הסאונד אבל זה לא נגרם כתוצאה מכך שהקבל עשוי ממרכיבים אורגניים כמו סדרת קבלים יפניים מסויימת שמציעים לך לרכוש אותם בTRU כשאתה מזמין מגבר של בילט בבניה אישית למשל - זה לא מה שמשנה או משפיע על אופי הצליל באופי ישיר.

זה לא קבל RCA - שכל שני התפקידים שלו הם סה"כ להוליך עם כמה שפחות התנגדות ולספוח כמה שפחות רעשים בדרך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש בארץ אנשים שהתנסו עם בניית קרוסים פאסיביים ברמה גבוהה, כאשר בתור התחלה הם השתמשו ברכיבים עם אותם ערכים, רק זולים יותר.

ממה שהבנתי משיחה בנושא, איכות הרכיבים חשובה מאוד, עד כדי כך שהיא יכולה להשפיע על הסאונד בצורה דראסטית. אני לא יודע אם זה יהפוך פוקאל בריליום לדיינאודיו, אבל השפעה שמיעה, כל הנראה, יש.

חבל ש ROMA (רומן) לא פה בשביל לשפוך מעט אור על הנושא, הוא בנה (בנו לו :) ) קרוסים כאלו והוא יוכל לעמוד על הבדלים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מה זה ESR?

מה העקומת imperdance האמיתית? (לפחות אחת שתואמת את סוג מבודד וסוג של קבל)

מה עם אפקט זיכרון?

מה עם אפקטים כמו שינוי קיבול בטלות במתח שיש על הקבל, בטלות בטמפרטורה?

למה קבלים,שיש להם קיבול טוב, גורמים לתקלות במכשירים, וכשמחליפים אותם באותו ארך, סוג וחברה (רק באחד חדש) אז התקלות נפתרות?

למה כל הבוני רמקולים המוכרים בעולם משתמשים בקבלים פילם איכותיים?

ראית שרשמתי באיזשהו מקום שאין הבדל בין קבלים? רשמתי שאין הבדל במה שאנחנו שומעים, בטח במערכות לרכב.

אם קבל אחד היה "מעצב" את כל הסאונד אין לי ספק בכלל שהיינו רואים מליון ושתיים חברות כמו ואן-דן-הול שמוכרות קבל יבש למוזיקה קלאסית, קבל חם למוסיקת ג'אז וקבל קר למוזיקת מטאל. בטח גם היה קבל מתוק למי שאוהב את בריטני ספירס (ואני הייתי הראשון שקונה אותו).

מנקודת המבט החשמלית יש הבדל בין קבלים, כמו שיש הבדל בין סלילים ונגדים ושאר ג'וקים שחורים. האם זה שמיע? ועוד ברכב? אם נעשה מבחן A\B רק בין שני קבלים נוכל לשמוע הבדל? לא נראה לי.

אתה יודע מה עוד הויכוח הזה מזכיר לי? כשאנחנו שומעים מוזיקה ברכב נדמה לנו שהיא באה רק מהרמקולים וזה כל כך לא נכון. יש כל כך הרבה משטחים שמסיטים ומחזירים את הסאונד כך שלמעשה מה שהמוח שלנו מתרגם כסאונד שבא מהרמקולים מגיע למעשה מאלפי או אפילו אין סוף נקודות החזרה שונות. המוח מבצע תהליך "טיים קורקשן" מהיר וגורם לנו לחוות סאונד אחיד.

יותר מזה, גם מה שאנחנו רואים אנחנו רואים משתי זוויות שונות. המוח לוקח את התמונה השונה שקולטת כל עין ויוצר תמונה אחת.

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד הוא שיש תיאורייה ויש פרקטיקה. עם כל הכבוד לשלל תכונות הקבלים הסיכוי שלנו לשמוע את הניואנסים הקטנטנים האלה שואף ל-0.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר -

מה יש לך מרוני סופר סטאר לכל הרוחות :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...