Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלי לפחות :wink:

פתח דבר

שלום לכולם.

בגלל מספר סיבות החלטתי למכור את מרבית רכיבי המערכת שלי ולשנמך (השתמשתי בביטוי הזה יותר מדי פעמים עד היום :?) לסט-אפ הכי פשוט שיש בנמצא.

נכון להיום הסט-אפ מורכב מרדיו-דיסק פיוניר 2050 ומורל טמפו 6.5". אני מוכרח לציין שהתוצאה שהנ"ל נותנים די מפתיעה, אפילו מפתיעה מאוד.

משמיעה ראשונית עולה שהסט לא הכי מאוזן, נשמע שיש חוסר די רציני בתחום המיד העליון, אבל אחרי כמה ימים וכשהאוזן "מסתגלת" לסגנון החדש העסק נשמע בכלל לא רע ואפילו, השם ישמרני, אני די נהנה לשמוע ככה מוזיקה.

הקרוס של הטמפו

את הטמפו רכשתי בעזרתו של חבר פורום מוערך, ועל הדרך רכשתי גם סט פולס לחבר. כשהשוואתי בין הסטים נוכחתי לגלות שכל ההבדל בין הטמפו לפולס נעוץ בוופר, הקרוסים והטוויטרים זהים 1:1.

מבדיקה ויזואלית קצרצה של הקרוס של הטמפולס, מדובר בקרוס סופר פשוט המורכב מסליל, קבל ונגד. בינתיים לא ניכנס למה תפקיד כל אחד מהרכיבים בקרוס, רק נאמר שאין כל קשר בין ההצהרות של מורל (נק' חיתוך של 3,800HZ ו 6DB) למציאות. את ערך הסליל לא ניתן לחשב בקלות ולכן אני לא יודע עד לאן הוופר "עולה" לפני שהוא נחתך, אבל לטוויטר משודך קבל בערך של 3.3 מיקרופאראד שנותן חיתוך של 6 DB באיזור ה 9,000HZ (!), די רחוק מהצהרת ה 3,800 של מורל, מה שבהחלט יכול להסביר את האנמיות המסויימת שיש בתחום המיד העליון.

בכל מקרה, די ברור שבלי קשר למקור ההגברה, הקרוס הזה מסרס הרבה מאוד פוטנציאל שיש לסט הזה.

אם אתם שואלים אותי, נקודת החיתוך הגבוהה היא בכדי להגן על הטוויטרים שלא ישרפו ע"י ברמינן לא אחראי.

ההחלטה לשפצר

ברגע שהבנתי שהקרוס הזה "לא משהו" החלטתי לקחת את העניין צעד קדימה ולתכנן קרוס חדש לעסק. הרעיון הראשוני שהיה לי היה פשוט להוסיף קבל בערך מתאים לוופרים, שיסרס להם מעט את הבאס ויפחית את העיוות הנוצר מתדרים נמוכים מדי.

5 דקות אחרי זה שיניתי את דעתי והחלטתי ללכת על הדבר האמיתי - יצירת קרוסים חדשים לטמפו.

החלטתי לנצל את 4 יציאות ההגברה שהרדיו דיסק ובעצם לעשות 4 קרוסאוברים, זוג לטוויטרים וזוג לוופרים. זוג הטוויטרים יחוברו ליציאות ה FRONT של ה HU, וזוג הוופרים ל REAR. למעשה ככה מקבלים:

1. ניצול מקסימלי של ההגברה העומדת לרשותי.

2. אפשרות שליטה על עוצמת הטוויטרים מול הוופרים (ה Fader משמש כ Level).

3. הוופרים יקבלו BANDPASS, יחתכו גם מלמטה וגם מלמעלה.

4. בניית קרוס-אובר מרמה שנייה (Second order) עם חיתוך 12 DB במקום 6 במקור.

שיטוט קצרצר באינטרנט ומצאתי שני אתרים פשוטים-אך-יעילים שמאוד עוזרים לחובבן המתחיל:

http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp ו http://www.bcae1.com/

בשני האתרים יש הסברים מאוד ברורים ופשוטים לגבי קרוסאוברים פאסיביים. החלוקה של הקרוסים ל "ארבעה" קרוסים אפילו עוד יותר מפשטת את העניינים כי אין צורך להתעסק בנגדים ושאר מריעין בישין (ויש הרבה כאלו, מסתבר) ובעצם בונים את הקרוס הכי פשוט, עם הערכים המתאימים וזהו.

אז איך בונים קרוס פאסיבי?

שאלה מצויינת, טוב ששאלתם.

בגדול - מזינים את תדרי החיתוך הרצויים במחשבון ומקבלים ערכים בפאראדי (קבלים) והנרי (סלילים). אם תנסו לגשת עם הערכים האלה לחנות האלקטרוניקה השכונתית סביר להניח שיצחקו עליכם (קרה לי, ולא בחנות אחת כי אם ב 12). המחשבון אומנם מחשב את הערכים המדוייקים אבל:

1. בעולם האמיתי אף פעם לא תמצאו קבל או סליל בדיוק בערך שתרצו.

2. סלילים לא תמצאו בכלל.

3. כמו סעיף 2 גם לגבי קבלים (למעט חנות אחת בדרום תל אביב שמכרה לי 8 קבלים במחיר מופקע).

:?

אין. פשוט אין כלום בארץ. צריך להזמין הכל מחו"ל.

ואז, כמו מתת אל מהשמיים הפציע אדי (lanosforce). הוא בזמנו עשה הזמנה מ Madisound ונשאר לו קבל או שניים מיותרים, שבמקרה מתאימים+- לערכים שאני צריך. בנוסף, הוא נתן לי גם זוג סלילים שקרובים דיים לערכים שאני צריך. מלאך קטן.

חלקים נוספים השגתי מזוג קרוסים שחתמו על כרטיס א.ד.י ללא ידיעתם ובסופו של דבר השגתי את כל הרכיבים הדרושים ע"מ לבנות קרוסים חדשים לטמפו.

לסיפור יש עוד המשך, אך הוא כבר לא רלוונטי ומכאן ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן.

אשמח להרחיב בת'רד מי מה מו ואיך, בינתיים כמה תמונות עם מעט הסברים.

1. כל הרכיבים, כולל הקרוסים לתרומת איברים:

BFF 002.jpg

2.סרטוט הקרוס של הוופר. קרוס בתצורת BAND-PASS של 6DB ב 80 HZ ו איזור ה 2,500-3,000 HZ ב 12DB בתחום העליון:

BFF 033.jpg

BFF 034.jpg

3. חיבור זוג קבלי 22 מיקרופאראד בטור ע"מ לקבל ערך של 11 מיקרופאראד:

BFF 035.jpg

4. הקרוס הראשון של הוופרים גמור:

BFF 037.jpg

5. ארבעת הקרוסים:

BFF 040.jpg

אני ממש לא מרוצה מאיך שזה יצא. אין לזה צורה וההלחמות לא יפות בעיני. עוד לא החלטתי האם ככה זה יותקן ברכב או יזכה למקצה שיפורים מקיף. בכל מקרה גם במצב הנוכחי את העבודה זה יעשה.

יאללה, תנו בשאלות ואני מאוד מקווה שהסנונית הראשונה והמצ'וקמקת הזאת תיתן מנוף לאחרים. הגיע הזמן.

תהנו!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הייתי פוגש את אדי לפני רכישת הקבלים בדרום תל-אביב - כלום.

8 קבלים (לא הכי איכותיים, חברה סינית כלשהי) עלו לי 65 ש"ח. סלילים לא מצאתי (אח"כ אדי עדכן אותי שניתן למצוא סלילים אצל "דואק" מחולון).

אני מאמין שהזמנה מחו"ל של כל הרכיבים כולל המשלוח היה מתסכם באיזור ה 150-200 ש"ח, אולי פחות. בתמורה מקבלים קרוס איכותי יותר משמעותית מהקרוסים הנפוצים בשוק, ובעל נקודות חיתוך ספציפיות ומדוייקות שאתה רוצה וקובע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר תתחדש - אני הייתי בטוח שאתה הולך על קרוס 3WAY קדמי :-D

בגלל זה גם נתתי לך את הקרוס CF303 של RCF - קרוס 3WAY פאסיבי שמצאתי בתחנה מרכזית ישנה בבאסטות - החברה RCF היא חברה רצינית מאוד בתחום ההגברה המקצועית - אבל לא בתחום הרכב.

הייתי מנסה לבנות קרוס לוופרים שישב על הערוץ האחורי של הHU וקרוס 2WAY למיד ולטוויטר שישבו על הערוץ הקדמי של הHU.

אבל פולס שחתוך על 3800 פחות או יותר בין הטוויטר למיד באמת ישמע הרבה יותר טוב.

תהנה!

כיף לראות ת'רדים כאלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעולה! אני מבסוט משרשורי DIY כאלה.

יש לי חבר שנמצא ממש בכיוון הזה בתחום האודיו הביתי ואני חייב לציין שזה תחום מעניין מאוד.

האם כבר ביצעת מקצה השמעה?

מציע להכניס את הכל לקופסאות ולקבע. גם שיהיה אסטתי יותר וגם פחות פגיע.

נ.ב. (קצת אוף-טופיק)

למרות שכולם טוענים שהטוויטר של הטמפו "משופר" ביחס לפולס, אכן אין שום הבדל. הנושא נבדק על ידי, טלפונית, מול נציג של מורל והוא אמר לי שאין כל הבדל. בכל מקרה, את ההבדל בוופר ניתן לחוש גם באוזן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

איתמא עבודה יפה מאוד אי מחפש קרוס אובר לטוויטר שלי (רינג רדיאטור של סקאן ספיק) אתה יכול לארגן לי משהו במחיר סימלי?

אין לי בעייה להשקיע קצת יותר כדי שהיו רכיבם טובים יותר....:wink:

סה"כ עבודה יפה ורעיון חמוד מאוד ואיך שאני מכיר את הפורום הולכים לבנות פה דברים מטורפים....

בהצלחה לכולם.

פורסם

היי איתמר ,

עד כמה שאני זוכר היה לך 880prs

למה לא להישאר איתו מגבר 4 יציאות אחד ולשלוט על הכל

מה hu ולחסוך לך את כל ההלחמות עם הקבלים הסיניים

שמניסיון שלי לא מפלטרים בצורה הכי נקייה בעולם?

אבל כל הכבוד על היוזמה והנכונות ליצור קרוס משלך לטעמך

דבר עם יאריק אני חושב שהוא בנה לעצמו קורסים אז בפאסאט

אולי (או בטוח ) יש לו רכיבים בבית שהוא יכול לעזור איתם

אולי פחות סיניים

בהצלחה בהמשך

דיאגו

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

גם אצלי עשיתי כך לTW1 של מורל. הם הגיעו עם קבל של 3MF בלבד, מה שחותך אותם באזור 13000HZ !

השגתי 2 זוגות קבלים ביפולריים של 4.7 ו-11 מיקרופאראד, ניסיתי את שתי האפליקציות והשארתי את ה4.7, כי לדעתי לחתוך אותו עם ה10 היה הורס אותו עם הזמן, זה היה נמוך מידי והוא התחיל לזייף.

אבל אין ספק שהוא נשמע הרבה יותר טוב ללא הסירוס הזה.

פורסם

איתמר תתחדש - אני הייתי בטוח שאתה הולך על קרוס 3WAY קדמי :grin:

אדי, יש לי את ה MX33.3 של מורל בארון, שאפילו מאפשר חיבור BI WIRE. הקטע הוא שעם הגברה עלובה אין על מה לדבר, אני לא אנצל שום סט 3 חלקים כמו שצריך ואני מפחד מהבדואים שיחגגו לי על הקורות. חבל לקחת את הסיכון הזה כאשר השיפור באיכות יהיה מינמלי.

אתה יכול לארגן לי משהו במחיר סימלי?

אין לי בעייה להשקיע קצת יותר כדי שהיו רכיבם טובים יותר....:wink:

שלילי. עוד אין לי מספיק נסיון בעסק הזה, אז לבנות קרוס לאחד הטוויטרים הטובים בעולם? העניין של הקרוסים לא כל כך פשוט, יש עוד הרבה משתנים שלא לקחתי בחשבון. שוב, הרעיון במקרה הנ"ל הוא רק לשפר את הקרוס המקורי של הפולס ולנצל את מלוא ארבעת ערוצי ההגברה של הרדיו דיסק.

היי איתמר ,

עד כמה שאני זוכר היה לך 880prs

למה לא להישאר איתו מגבר 4 יציאות אחד ולשלוט על הכל

מה hu ולחסוך לך את כל ההלחמות עם הקבלים הסיניים

שמניסיון שלי לא מפלטרים בצורה הכי נקייה בעולם?

דיאגו, ברכב הנוכחי לא תהיה לי יותר מערכת, תהיה רק ברכב הבא. ה 880 נמכר כמו גם כל המגברים שהיו לי. הרעיון היה להתקין משהו בסיסי שילך עם הרכב, בלי מגברים ודברים אחרים.

קבלים וסלילים הם מאוד לא מדוייקים זה ידוע, אבל שוב, הרעיון היה רק לשדרג את הקרוס המקורי ולנצל את כל ערוצי ההגברה.

גם אצלי עשיתי כך לTW1 של מורל. הם הגיעו עם קבל של 3MF בלבד, מה שחותך אותם באזור 13000HZ !

השגתי 2 זוגות קבלים ביפולריים של 4.7 ו-11 מיקרופאראד, ניסיתי את שתי האפליקציות והשארתי את ה4.7, כי לדעתי לחתוך אותו עם ה10 היה הורס אותו עם הזמן, זה היה נמוך מידי והוא התחיל לזייף.

אבל אין ספק שהוא נשמע הרבה יותר טוב ללא הסירוס הזה.

4.7 נותן חיתוך באיזור ה 9,500HZ. קבל בערך 10 מיקרופאראד נותן חיתוך של 3,800HZ, ו 6DB, לא בדיוק סוס מנצח במיוחד אם אין הגברה איכותית.

הקרוסים שבניתי הם מסדר שני, כלומר חיתוך של 12DB ולכן הרשתי לעצמי לחתוך את הטוויטרים באיזור ה 3K HZ.

אני מתכנן להתקין את העסק היום לאחר מקצה קוסמטי קטן, אני מניח שעוד היום יהיו לי רשמים.

איתמר.

פורסם

אני הייתי מפחד להרכיב דבר כזה ברכב

לך תקנה מטריצה פשוטה ב20 שקל ותלחים עליה ואז תסגור את זה עם פרספקס או משהו

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

חיכיתי מתי תעלה כבר את הפרוייקט :).

חייב לציין יפה מאוד על הבנייה, אך מס' דברים :

* למה לא בנית את זה בעצם על פלטה או על קרוס אחר כלשהו?,

הית מסתפק גם בקרוס רגיל של הרץ לדעתי שהולך 2 קרוסים למידים ו2לטויטרים (קטנים), אם לא היה מספיק מקום היית יכול להדביק את אחד החלקים מבחוץ, היה הרבה יותר מסודר.

* אני לא כ"כ רואה הלחמות אלא סתם חיבורים של הכבלים , האם אני טועה?.

סטס.

פורסם
אני הייתי מפחד להרכיב דבר כזה ברכב

לך תקנה מטריצה פשוטה ב20 שקל ותלחים עליה ואז תסגור את זה עם פרספקס או משהו

אל חשש :wink:. הקרוסים שופצרו, הודבקו לפלטת דיקט ונעטפו בהמון איזולירנד :lol: (כמעט גליל שלם הלך לי על זה). כרגע מה שרואים (כבר לא רואים, זה בתוך הדשבורד) זה מלבן שחור עם 4 חוטים היוצאים ממנו.

סטס, ה"קרוס" המדובר של הרץ הוא למעשה סליל וקבל שעטופים בקופסת פלסטיק. הקרוסים שלי בנויים קצת אחרת ויותר גדולים.

בכל מקרה כמו שאתה יודע חיפשתי זוג קרוסים למסירה, אבל לא קיבלתי הצעות לקרוסים עם 8 טרמינלים :?. הקרוסים הכי זולים שמתאימים לי שמצאתי באי-ביי התחילו מ 26$, לא בתקציב של הפרוייקט.

הלחמות בוצעו אחרי הצילומים.

אז אחרי ההתקנה אפשר להגיד ש:

1. הטוויטרים התעוררו לחיים. פתאום שומעים אותם :shock:

2. הסאונד (אני בכוונה לא משתמש במילה במה או אימג', כי אין) קפצו למעלה ויותר לא נראה (נשמע?) שהמוזיקה באה מהרגליים.

3. הסט הרבה יותר מאוזן, משמעותית.

4. למעשה ניתן לבחור עכשיו 30 עוצמות שונות לטוויטרים, אפשר להשתיק אותם לחלוטין או לגרום להם להיות חזקים משמעותית מהוופרים.

5. ניתן להגיע לווליום יותר גבוה ממקודם.

6. הבאסים התמתנו, יש מהם פחות דיסטורשן. כתוצאה מכך גם המיד הרבה יותר נקי וגם בווליום גבוה אין "גלים" בווקאל.

בקיצור, העסק נשמע עכשיו טוב לאין שיעור ממקודם. אני לא יודע אם הכי טוב, כי צריך לעשות המון ניסוי וטעייה עם ערכים שונים של קבלים, סלילים וכו' אבל המצב טוב משמעותית ולהערכתי קרוב מאוד למקסימום הביצועים שניתן לסחוט מהעסק.

המטרה הושגה :viking:

מי שירצה מחר הדגמה יקבל גם יקבל :wink:

איתמר.

פורסם

אם כבר עלה הנושא אני ישאל שאלה לגבי תכנון קרוס לטוויטר ומיד שיחוברו למגבר. אני מצרף תרשים מלבנים ללא תיכנון ספציפי של הרכיבים, האם הוא נכון או שבחיבור כזה כל אחד מהפילטרים יפריעו אחד לשני?

connection diagram.JPG

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

שלילי, רשמתי לך שהפרוייקט נכשל :wink:.

FreeStyle - אני מאמין שניתן לבנות קרוס כמו שאתה רוצה, אך להערכתי ישתתפו בו עוד רכיבים אלקטרוניים, לפחות נגד או שניים ובזה עדיין אין לי נסיון להמליץ מה ומו.

נסה להוריד תוכנות מהאינטרנט כדוגמת Xover pro ולראות מה אתה מצליח ליצור בעזרתן.

איתמר.

• תוכן חדש...