Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם הוא עדיין קיים באופקים בחור בשם מגן יש לו מעבדה לאלקטרוניקה אולי הוא יוכל לעזור לך לגבי הרכיבים

ויש לך בתל אביב הרחוקה {בישבילך זה קצת בעייה ביגלל שאין לך אישור יציאה מהעיר שלך:-P} אוליי בשדרות הר ציון תימצא אני בטוח ש-אדי יודע בוודאות מה יש להם ואצל מי אפשר לימצוא בידיוק

::FEEL THE {XS} power::

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעייה העיקרית עם קבלים היא לא הערך שלהם, אלא שאתה צריך קבלים בי-פולאריים. כאלה מצאתי רק בחנות אחת בשדרות הר ציון, מיצרן עלום שם ובמחיר מופקע.

mikyl, אני לא יודע איזה הבדל שמעת, אבל אני בטוח שזה היה פלסבו. ההבדל היחיד בין קבלים יכול לבוא בזמן הטעינה והפריקה שלהם, אבל זה פשוט לא יכול להיות שמיע לאוזן האנושית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אני צריך לחפש כבלים בי פלאריים בערכים שנתת לי איתמר ?

הקישור שנתן אדגר לסלילים , אני אמור לחפש שם לפי ? ראיתי שיש את ההתנגדות שלהם רשומה , וכל מה שבדף שם לא בהתנגדות של 4 אום .

מה עושים ?

פורסם

איתמר - קבלים אלקטרוליטיים שעומדים ב50 וולט הם אסון לשימוש באודיו - מנסיון.

אני גם לא הרגשתי מעולם הבדל שמיע בסאונד בין קבל כזה לאחר למרות שבהתחלה הייתי בטוח ששימוש בקבלים של BENNIC מרכחים קצת את האופי של הצליל של הרמקול - הייתי בדיעה הזו זמן ארוך, עד שהבנתי שמה שגורם לשינוי הזה זה נקודת החיתוך, המתלול והפאזות עצמן ולא הקבל.

למה אני אומר שהם אסון - כי כשהם פורקים - הרמקול מוציא רעש מחריד ומחריש אזניים - זה קרה לי על רמקולים של ראדיושאק שניסיתי לחתוך אותם עם קבל רגיל שכזה (מידבאסים 3WAY 6.5 אינטש) אחרי כמה רעשים כאלה זרקתי את הקבלים לפח.

אתה צריך קבל בי פולארי שיכול לספוג מעבר של זרם משני הכוונים ולפרוק לשני הכוונים וע"י להמנע מהרעשים האלה שהם בעצם DC לרמקול.

אני עד היום לא הצלחתי לשרוף טוויטר שהיה חתוך על קבל בסיסי של BENNIC אבל גם מעולם לא הושבתי עד היום (חוץ מהלוויתן) טוויטר על ערוץ הגברה שמן...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אפשר קידור לקבל בערך של 9.4 מיקרו פראד, ניסיתי לחפש ולא הגעתי למה שרציתי , אותו דבר בנוגע לסלילים ובאמת שלא מצאתי .

אשמח גם לקבל תשובה בקשר לשאלתי על כך שאיתמר נתן את אותם סוג רכיבים , לחיתוך עליון של הוופר וחיתוך תחתון של הטטויטר , אז אני מניח שצורת החיבור בינהם שונה נכון ?

פורסם

אדי, אני מדבר על קבל ביפולארי אלקטרוליטי, הוא לא יעשה שום בעייה בניגוד ל"חוויה" שאתה עברת עם קבל אלקטרוליטי פולארי.

מוטי, לסלילים אין התנגדות (כלומר יש, אבל היא זניחה ולא מעניינת אותך). תבחר סליל שנכנס לך בתקציב ובעל העובי בו אתה מעוניין (12, 14, 18 AWG). לדעתי הסלילים של "Madisound" הכי זולים וטובים דיים לשימושך, תראה באתר שלהם.

כן, יש הבדל במבנה הקרוסים כתלות בייעודם, האם הם משמשים כ HPF או LPF, תראה כאן . הכל שאלה מי בטור ומי במקביל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מוטי - בשיטוט של שלוש דקות במדיסאונד - כל הקבלים הבאים הם 10 מיקרופאראד (הכי קרוב ל 9.4):

Bennic 10mfd 250vdc/160vac polypropylene:

http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=131

Solen fastcap 10mfd 400vdc:

http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?cPath=404_5_11&products_id=732

Carli Mylar 10mfd 150vdc:

http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?cPath=404_5_8&products_id=158

Mundorf 10mfd 600vac 1200vdc silver-gold-oil cap (309$!!!):

http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=8395

Surplus - 10mfd polypropylene 100v: 0.60$

http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=8395

כן - הערכים הם זהים, שיטת החיבור היא שונה בהתאם לפילטר הרצוי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
... mikyl, אני לא יודע איזה הבדל שמעת, אבל אני בטוח שזה היה פלסבו. ההבדל היחיד בין קבלים יכול לבוא בזמן הטעינה והפריקה שלהם, אבל זה פשוט לא יכול להיות שמיע לאוזן האנושית.

איתמר.

אתה צודק, אתה לא יודעה מה אני שמעתי (כמו גם רבים אחרים). לכן אתה לא יכול לקבוע אם זה פלסבו או לא. הקשר בין סאונד וקבלים הוא "קצת" יותר מסובך, מאשר אתה מנסה להציג כאן. אפשר להתחיל מפה http://www.reliablecapacitors.com/pickcap.htm (אבל יש עד הרבה מקומות).

ציטוט קצר:

For those readers unfamiliar with the "sound" of capacitors or this general subject area, much of the above might sound like mad ravings to some degree or another. We'd like to leave some implication of what we feel the magnitude of this problem really is

After we had gone through all of the above exercises and exorcised our complete system of unnecessary or poor-quality capacitors, the total degree of improvement was greater than any other improvement measure ever employed. With no capacitors (or clean capacitors), you begin to hear the music in a new light, one which is much more like the sound of the real thing. In fact, you will be able to differentiate subtleties you never before even realized existed. Your system simply becomes a new system, in terms of resolution and definition. The "solid-state sound" we've all heard discussed may be largely due to lousy electrolyticsпїЅwhich by and large never got used in the signal path in the tube days

פורסם
אדי אפשר קידור לקבל בערך של 9.4 מיקרו פראד, ניסיתי לחפש ולא הגעתי למה שרציתי , אותו דבר בנוגע לסלילים ובאמת שלא מצאתי .

אשמח גם לקבל תשובה בקשר לשאלתי על כך שאיתמר נתן את אותם סוג רכיבים , לחיתוך עליון של הוופר וחיתוך תחתון של הטטויטר , אז אני מניח שצורת החיבור בינהם שונה נכון ?

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את הבחור שבונה קוסים, הוא מפורום רוסי כאן בישראל.

יש כמה דוגמות שהוא בנה כבר

150019197.jpg

150019217.jpg

פורסם

בחור שבונה קוסים ????

את זה אני אשמח לראות! :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי , תגיד איזה דגם הקלריון שלך ?

והוספתי דגם של קלריון שנמכר ביד 2 ב600 לשרשור שפתחתי בנוגע להשוואה בין המכשירים .

אם הוא יתאים לי (מבחינת חיתוכים וכו')אז זה יסתדר בול .

פורסם

נו, תראו למי נפל האהיל.

הקרוסים האלו נראים טעימים לאללה, לאיזה סטים הם מיועדים?

שאלת תם:

אם כבר בונים קרוס, ולא רוצים להתחשב בהתנגדות משתנה של הדרייבר, למה לא לחבר אותו לפני המגבר (כמו שמחברים קרוס אקטיבי)?

מתחדשת*

פורסם

הקרוסים האלו לפי עלות הרכיבים עולים בסביבות ה1500 עד ה1700 לאחד באלו שהקבלים בהם הם מאנדורף...

אפרופו אהיל -

הHU קלאריון פורק בהצלחה והותקן במקומו הXENARC

700IDT

הקלריון הוא דגם מאוד פשוט

DB186MP עלה לי חדש 550 ש"ח והוא עדיין באחריות.

יועמד בקרוב למכירה במחיר מגוחך :-D של 300 שקלים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...