Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתם מכניסים את המפתח לסוויצ' כל רבע סיבוב של המפתח (בערך) עושה פעולה מסויימת אז מה שקרה אצלי היום זה:

היום נכנסתי לרכב, מכניס את המפתח לסוויצ', מסובב טיפה את המפתח והמנעול הגה משתחרר רגיל...ממשיך לסובב את המפתח, האורות נדלקים אבל לפני הקטע האחרון של הסיבוב שנותן את ההתנעה המפתח נתקע. עכשיו בישביל שהוא כן ימשיך להסתובב ולהניע הייתי צריך לשחק עם המפתח (זאת אומרת לנער אותו כמה שניות כשהוא בתוך הסוויץ') ורק אז הוא המשיך להתסובב בכדי להניע.

עכשיו מה עושים במקרה כזה? משפצים את הסוויץ' או קונים חדש ואז צריך מפתח חדש לרכב לא?

תודה על העזרה.

פורסם

אני חושב שישנה אפשרות להתאים את המפתח החדש לצילינדרים. כך עשינו באוטוביאנקי הראשון של אחי, ששברתי לו את המפתח בסוויץ'...:oops:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא הסברתי את עצמי טוב כניראה...המפתח לא נתקע בתוך הסוויץ'...פשוט בקטע של לפני ההתנעה הוא לא מתסובב יותר וצריך לשחק איתו בתוך הסוויץ ולנער אותו כדי שיתן את הסיבוב האחרון (הרבע סיבוב של ההתנעה).

בעצם משהו קרה בתוך הסוויץ' ואי אפשר להניע בלי "לשחק" עם המפתח איזה כמה עשרות שניות...

פורסם

ואני לא הסברתי את עצמי נכון - במקרה של החלפה, ניתן להתאים את המפתח לצילינדרים (או את הצילינדרים למפתח. אני כבר לא זוכר).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

גם כשמחליפים את מתג ההצתה, מנעולן רכב יכול להתאימו לפעולה עם המפתחות הישנים או לשנות המפתחות החדשים שיהיו כמו הישנים.

יתכן שמנעולן רכב יוכל בכלל לתקן המתג הפגום ובדוק האפשרויות אצל המקצוענים, "פאר המנעולים" שברח' שנקר 2

קרית אריה פתח תקוה, טל' 03-9219988 או 057-7757177 ואתרם הנו www.peerlocks.com

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

התיז DW40 לתוך הסוויץ, הכניס והוציא את המפתח מס' פעמים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אין לי אבקת גרפיט, ואני משמן שנים עם WD40, מעולם לא ניתקלתי בבעיה. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ניסיתי עכשיו לשמן עם DW40 ולשחק עם המפתח כמו שאמרת וללא הצלחה. רכב שנת 89 כניראה הגיע הזמן שלו. שבוע הבא אני אפרק את הסוויץ' ואקח אותו לשיפוץ, או אנסה לשפץ בעצמי...

פורסם

הייתה לי את אותה בעיה W/D40 לא עזר מנעולן סידר לי את זה בעלות 350 שקל זה לא צריך לעלות יותר גם אם מחליפים את הסוויצ'

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אהלן, אני די צריך עזרה כרגע. הורדתי את ההגה והגעתי פחות או יותר לסוויץ, מה שכן אני לא מצליח להבין איך אני מוציא אותו החוצה מתוך המוט ברזל הזה. צילמתי כמה תמונות, אם יש כאן חברה שיכולים להסביר לי אני אודה להם. תודה...

dsc00487yy0.jpg

dsc00482jc5.jpg

בתמונה הבאה רואים ממש תקריב של הסוויץ שיושב בתוך המוט ברזל הזה ומצד שמאל רואים את החוטים שנכנסים אליו...עכשיו אין שם שום בורג...הוא יושב שם בלחץ או משהו כזה?...

dsc00486sy5.jpg

פורסם

ראשית- את ההגה לא היית צריך לפרק... (איך עשית זאת בכלל? יש לך חולץ?)

שנית- מתג ההצתה מורכב משני חלקים: החלק האחורי שאליו מ"תחברים החוטים" כפי שהבחנת, הוא מתג חשמלי מסתובב בעל כמה מצבי פעולה והוא ניתן להפרדה מהצילנדר המכני.

החלק השני, שבו כנראה טמונה הבעיה שלך הוא הצילנדר המכני, שהוא לא יותר מורכב מהמנעול של תיבת הדואר שלך. הוא נמצא בתוך סליב המתכת שאתה רואה כדי להגן עליו מפני פריצה.

עליך להפריד (בזהירות,הפלסטיק נראה לי פריך...) בין שני החלקים. לעיתים רחוקות יש בורג המחבר בין שני החלקים.

אח"כ עליך לחפש חריץ ובו פין קפיצי. בחלק מהרכבים הפין נמצא על הדיסקית המקיפה את חריץ המפתח (חלק מהאירופאיות,אז זה פין עם שני ראשים שצריך לכופף חוט ברזל לצורת U כדי להגיע אליו) ולעיתים הוא נמצא בדופן הצילינדר.(ואז מספיק מברג שטוח)

בכל מקרה,הפין נלחץ רק כשהמפתח נמצא במתג ההפעלה ונעילת ההגה משוחררת.

ברגע שתבצע את כל אלו תוכל למשוך בזהירות את הצילנדר מתוך הסליב שלו.

אצל אשתי בדייהו זה היה בדופן הצילינדר. א-בל בדיוק מאחורי פחית הנעילה של ההגה. הייתי צריך לפרק את הלוחית ולשלוף את פין נעילת ההגה כדי להגיע לנועל הצילנדר. אבל זה כבר לשרשור הנדסת אנוש הסמוך...

עריכה: מצאתי לך הסבר על התהליך במרצדס (אבל אותה שנה כמו הבימר שלך...)

http://autorepair.about.com/library/illustrations/bl588a-lib.htm

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

האם יש לך מפתח נוסף?

היתה לי בעבר בעייה דומה בסוויץ' אשר בסופו של דבר התבררה כבעיה במפתח אשר נשחק מרוב שימוש.

פורסם

:-)המשימה הושלמה!

האמת שסתם פירקתי את כל ההגה באמת...בערב אני וחבר חפרנו קצת בפורומים של e30 ומתברר שהכל הרבה יותר פשוט. יש חור קטן בסוויץ עצמו. מכניסים לשם מפתח אלן קטנצ'יק כשהסוויץ מסובב למצב 1 ומושכים. והוא יוצא...:lol: אך איזה הרגשת סיפוק...

מחר נקח את הקטנצ'יק לשיפוץ...

אגב אילנזי...הבעיה לא במפתח. יש לי מפתח נוסף ואיתו ישנה אותה הבעיה.

• תוכן חדש...