Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו מה יהיה חברייה, אין לא ולא היה לו שום בעיה עם המאוורר, הממסר או היוניט. הבחור כבר בכוון הנכון לפתרון הבעיה ואתם סוחבים את העניין למאוורר, שוב!

כדאי לקרוא, שוב! רק את מה שכותב פותח השרשור במהלך הדיון הזה, הפתרון גלוי בין השורות.

נכון שהממצאים מכוונים לכיוון תרמוסטט תקול אבל חשוב לזכור שיכול להיות שכתוצאה ממאורר לא תקין , הרכב התחמם כפי שצויין, ועקב ההתחממות התרמוסטט נדפק, צריך לבחון את כל האפשרויות, לוודא שמאוורר תקין לחלוטין, כולל היוניט שלו, קווי החשמל, הממסר, אלו בסה"כ בדיקות כלליות שכל בעל מקצוע אמור לעשות, לא משהו מסובך. במידה והכל תקין להחליף תרמוסטט ולסוע לשלום.

וגם התמונה של הממסר זה אמור להיות אחד מהשניים.

תמונה376.jpg

תמונה377.jpg

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה התרמוסטט וגם היוניט הוחלפו מחדש ולא נפתרה הבעיה.

גם עם התרמוסטט החדש שהאוטו התחמם עצרתי בצד ושמתי לב שצינור אחד חם והשני קר.

כרגע שני הצינורות חמים בלי התרמוסטט.

המוסכניק אמר שהוציא הרבה לכלוך שאולי סתם את מערכת המים.

דיברתי איתו ואני יגיע אליו בהמשך השבוע לניקוי נוסף + הרכבת התרמוסטט.

אני מקווה שבאמת הפעם זה ייפתר סופית.

פורסם

באפלאוז אם לא מרכיבים את התרומסטט בכיוון הנכון , הוא לא יפתח, או יפתח מאוד מאוחר,

בחלקו האחורי ישנה פחית חצי עגולה , היא אמורה להיות כלפי מטה.

אם לא , לא יעבוד כמו שצריך.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

שברולט שלום רב!

ראשית תודתי ותודת אסף נתונה לך, על התמונות שצרפת, כמו שאני תמיד נוהג לומר" תמונה שווה אלף מילים"!

לפי התמונות יקל עלי ועל אסף, לבדוק, בתקווה שהאינטואצייה שלי רומזת לי, שהבעייה היא צרוף של שלש סיבות עיקריות"

ממסר(ריליי) לקוי, או מגע רופף בחיבור של הקונקטרים אליו.

אבנית קשה שסתמה מעברים בחלוקי(מעברי) המים בבלוק, ויתכן גם שמנעו פתיחה מקסימלית של התרמוסטט.

תרמוסטט תפוס.

נקוי מעברי המים ,הרכבת תרמוסטט חדש, לפי ההסבר החשוב של שברולט, בדיקת תקינות הממסר, או החיבורים אליו,

יפתרו לדעתי, את הסאגה של בעיות קרדינליות, ברכבי אפלאוז ושרייד.

מילת המפתח, היא שימוש מסיבי במי קירור איכותיים, והקפדה על תקינות מערכת הקירור, קרי, רדיאטור נקי, משאבת מים תקינה.

מאורר חשמלי תקין, וחיווט תקין, למאורר.

המלצתי, להחזיר את התרמוסטט כבר מחר,לפי ההסבר של שברולט, לרוקן את מערכת הקירור, והוספת מי קירור איכותיים.

ולבדוק את הממסרים בתמונה שנתן שברולט, ובעיקר את המגעים, שמקבלים קורוזייה, מהחומצה הגולשת מהמצבר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
נכון שהממצאים מכוונים לכיוון תרמוסטט תקול אבל חשוב לזכור שיכול להיות שכתוצאה ממאורר לא תקין , הרכב התחמם כפי שצויין, ועקב ההתחממות התרמוסטט נדפק, צריך לבחון את כל האפשרויות, לוודא שמאוורר תקין לחלוטין, כולל היוניט שלו, קווי החשמל, הממסר, אלו בסה"כ בדיקות כלליות שכל בעל מקצוע אמור לעשות, לא משהו מסובך. במידה והכל תקין להחליף תרמוסטט ולסוע לשלום.

וגם התמונה של הממסר זה אמור להיות אחד מהשניים.

אם רכב לא מתחמם בנסיעה עירונית ובניגוד גמור מתחמם בנסיעה מהירה אז זה לא יכול להיות תקלה במאוורר מנוע, רות היישר?

פורסם
באפלאוז אם לא מרכיבים את התרומסטט בכיוון הנכון , הוא לא יפתח, או יפתח מאוד מאוחר,

הרכבת הטרמוסטט צריכה להיות שה- JIGGLE PIN שעל הטרמוסטט הוא לכיוון העליון של המנוע.

פורסם
בו נישר קו, התרמוסטט נמצא בחלקו האחורי של המנוע מתחת לסעפת היניקה (ליד האלטרנטור) ושם כמובן גם התרמוסוויץ', אז שאתה או אומר בבלוק מנוע למה אתה מתכוון?

דניאל שלום רב !

דניאל שלום רב!

האם יתכן, שתרמוסטט תפוס, או מעבר מים חסום, באזור התרמוסוויץ, ימנע מתרמו סוויץ, לקבל מים חמים, כמו שקימים במקום החם ביותר בבלוק, ועקב כך התרמו סוויץ, לא נכנס לפעולה?

ואם כן מדוע בנסיעה מחוץ לעיר, דווקא אז טמפרטורת המים עולה, האם בגלל אי קבלת מים קרים מהרדיאטור, בחזרה לבלוק בגלל תרמוסטט תפוס?

האם התרמוסטט במצבו הסגור מונע מעבר מים לצינור התחתון?

משום שבהנעת מנוע קר באפלאוז, אני תמיד מבחין שהצחנור התחתון, קר יחסית לצינור העליון?

בברכה

צביקה

פורסם

עידכון:

קיבלתי הודעה פרטית מאסף וזו לשונה(את שם המוסך המטפל הנוגע בנושא השמטתי):

צביקה שלום,

היום הייתי אצל במוסך של*******והרכיב לי את התרמוסטט חזרה אחרי שבוע שנסעתי בלי תרמוסטט.

התחלתי לנסוע באוטו ודווקא ב10-15 דקות הראשונות האוטו לא התחמם. אחרי ה15 דקות שמתי לב שהחום אט אט מתחיל לעלות.

כשהגיע ל3/4 עצרתי, פתחתי מכסה מנוע ושוב פעם שמתי לב שצינור עליון חם וצינור תחתון קר והמאוורר החשמלי לא פועל.

נתתי ניעור קל לצינור התחתון ואחרי כמה שניות שמתי לב שהצינור מתחיל להתחמם והוונטה התחילה לפעול וכמובן חום המנוע ירד לחצי. המשכתי בנסיעה , נסעתי 20 דקות והרכב לא התחמם וכעבור ה20 דקות שוב פעם המחוג טיפס למעלה ושוב פעם אותו סיפור.

מה שלי נראה שהתרמוסטט נפתח לסירוגין ולא תמיד מתי שהוא צריך להפתח, אבל המוסכניק שם לי תרמוסטט חדש.

אני לא חושב שזה המשאבת מים כי בלי התרמוסטט הרכב לא התחמם לי יתר על המידה, ושני הצינורות היו תמיד חמים.

מה אתה אומר יכולה להיות הבעיה?!

תגובתי לאסף בפרטי היתה, שישנה אפשרות, שלא בוצע ניקוז אוויר כראוי, ו/או התרמוסטט באיכות ירודה, סיני ולא יפני, והוא נתקע ומאחר בפתיחה.

אשמח לשמוג תגובות נוספות, של חברי הפורום המכובדים.

בברכה

צביקה

פורסם

באמת יתכן טרמוסטט דפוק ן\או ניקוז אוויר.

אני במקומך הייתי הולך לחנות חלפים וקונה תרמוסטט עבור הרכב ,

והולך למוסך כלשהוא שירכיב לי, כנראה שהמוסך שלך מחזיק חלפים דפוקים או ממוחזרים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בוצע ניקוז אויר לרדיאטור.

יכול להיות שפשוט הוא לא מורכב נכון..? כי קראתי פה בפורום שהרכבה לא נכונה של התרמוסטט יכולה לגרום לפתיחה מאוחרת או בכלל לא להפתח.

מה פחות או יותר העלות של תרמוסטט?

פורסם

אסף קרא כאן מה כתב שברולט, בקשר לצורת ההרכבה של התרמוסטט, בסבירות גבוהה, התרמוסטט לא מורכב לפי הכללים.

אין צורך שתרוץ לחפש תרמוסטט אחר, או שתתעניין במחירו שהוא שולי, מה שחשוב שהנזק המתמשך הנגרם למנוע, מאז הניסיונות הכושלים, לפתור תקלה כה פשוטה, שמוסך מיומן היה אמור לפותרה, כבר מזמן.

לצערי אני מכיר אישית את בעל המוסך.

ובעיני הוא נחשב עד היום למקצוען בתחומו, חשמל רכב.

רק מאסף נודע לי שהוא עבר לתחום המכונאות רכב.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב!

הודעה פרטית נוספת שקיהלתי מאסף וזה לשונה:

צביקה שלום,

היום בבוקר הייתי במוסך ודיברתי עם המוסכניק ואמרתי לו לגבי הצורת הרכבה של התרמוסטט והוא אמר שיש רק אפשרות אחת להרכבה וזה לא העניין.

הפתרון שלו זה או לבטל תרמוסטט לגמרי או אולי להשתמש בשתי ברגים בתוך התרמוסטט שאמורים לאפשר מעבר גדול יותר של מים. הוא טוען שיכול להיות מעבר מים סתום בתוך בלוק המנוע ובשביל זה צריך לעשות הרבה עבודה שחורה שאולי לא תהיה כדאית בסוף.

אני כבר לא יודע מה לעשות. אני לא יודע אם ללכת עכשיו למוסך אחר כי זה כבר מתחיל לעלות יקר העסק הזה או לבטל תרמוסטט.

אבל אני לא מבין משהו..לי נראה באמת שהבעיה היא יחסית פשוטה למישהו שמתעסק במכונאות.

היום שוב פעם היה לי אותו סיפור , הוא התחמם לי, הצינור העליון חם ואני מרגיש את מעבר המים, הצינור התחתון יחסית קר לעומת הצינור העליון ולא הרגשתי שום מעבר מים, נתתי ניעור קל לצינור ותוך כמה שניות הרגשתי את זרימת המים בצינור והצינור התחמם כמו שצריך , הוונטה נכנסה לפעולה והחום מנוע ירד.

מה אתה מייעץ לי לעשות?

ובכן המלצתי לאסף להגיע עם הרכב למוסך אחר, שהומלץ על ידי, ונמצא סמוך מאד למקום עבודתי, תוך הבטחה, שאני אלווה , את תהליך הפירוק של התרמוסטט שהורכב, ותהליך האבחנה, עד לפתרון הבעייה, אחת לתמיד.

עדכון בנושא יגיע כאשר הבעיה תפתר.

בברכה

צביקה

פורסם

בהנחה שהטרמוסטט הוא תקין והוחלף לטרמוסטט מתאים מבחינת טמפרטורה, צריך להיות רשום עליו 78 צלסיוס, אז הבעיה לא בטרמוסטט.

מכיוון שהיתה לי בדיוק אותה תופעה אצלי ברכב, ולמרות שניראה היה שהרדיאטור לא סתום והיה מעבר מים שניבדק אם צינור מים של כיבוי אש הסתבר שהרדיאטור יש לו בעית ספיקה והבעיה ניתפרה לחלוטין לאחר החלפת הרדיאטור לחדש (לא רדיאטור משופץ ולא ניקוי).

התופעה של עליה בטמפרטורה היתה מתרחשת אצלי בעיקר בנסיעות עירוניות ולא בצורה עקבית.

לכן יש צורך לקחת בזהירות את המסקנות של איש הרדיאטורים שאין סתימה.

בכל מקרה אני ממליץ לגשת לאיש רדיאטורים ולסכם איתו על החלפה לרדיאטור חדש בלבד והתנית התשלום רק אם תיפתר הבעיה, כל זאת לאחר נסיעת מיבחן מאומצת שיכולה להתרחש ביום חם.

כל עוד לא יוחלף הרדיאטור לחדש - לא ניתן להמשיך ולהסיק שהרדיאטור תקין !

קרא את הקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210850

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב !

בהמלצתי אסף החליף תרמוסטט יפני מקורי, במוסך אחר בנתניה, שאני המלצתי עליו.

בוצעה נסיעת מבחן על ידי עובד בכיר במוסך, בכביש פתוח, המאורר נכנס לפעולה בזמן, והמנוע הפסיק להתחמם.

אסף עקב למודים לא הוציא את הרכב מהמוסך, והוא יוציא אותו מחר בבוקר, לאחר שאקבל עדכון מאסף, אחזור לעדכן בפורום.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...