Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים,

ביומיים האחרונים הרכב התחיל להתחמם בעיקר בנסיעות בין עירוניות.

כשפתחתי מכסה מנוע ראיתי שהמאורר החשמלי לא עובד למרות שיש מקרים שאני נוסע בעיר ואני

שומע את הונטה מתחילה לעבוד.

עכשיו השאלה מה אחראי להפעלה של המאורר החשמלי בזמן? היוניט?

עוד משהו, בפעם הראשונה שהרכב התחמם לא שמתי לב והוא היה קרוב מאוד לhigh עכשיו יכול להיות שהתרמוסטט נתפס

או נדפק?

תודה למגיבים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אסף שלום רב !

ראשית אבהיר, שהגעת אלי , ולאחר שנוכחנו, שהמאורר עובד, עדכנת אותי, שהבעייה החלה כבר בתחילת שבוע שעבר, פנית לחשמלאי, שגילה שהקונקטור של היוניט מאוור הנמצא בבלוק המנוע מאחור קרוב לקיר האש, רופף, ולכן בעקבות המגע הרופף, המאורר לא עבד, הוא סידר את המגעים והמאורר חזר לתפקד.

לאחר שהתקשרת אלי וטענת שהרכב ממשיך להתחמם, ואפילו מאבד מי קירור בכמות גבוהה, ביקשתי ממך להגיע אלי, וביקשתי שתחליף מכסה רדיאטור בעל גומייה שחוקה.

כשהגעת אלי, נוכחתי שהמכסה רדיאטור חדש, והמאורר עובד, למרות שטענת שהרכב התחממם, בדרכך אלי.

ביקשתי ממך לבצע נסיעת מבחן, חזרת לאחר מספר דקות, כשהחום הגיע קרוב לשלושת רבעי מהסקאלה, ויוניט מאורר לא עבד.

הצעתי לך לפתוח מזגן, המאורר נכנס מיד לפעולה כמובן, והוריד את הטמפרטורה, ביקשתי ממך לנסוע מיד לביתך, ולא לנוע עם הרכב עד למחרת בבוקר, עד שתחזור לחשמלאי, שיבדוק אפשרות שהיוניט תקול ולהחליפו.

אני מסיק שלא פנית לחשמלאי, ולא החלפת יונט מאורר, האם כך הדבר?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן כן כי פשוט לא היה לי זמן עם העבודה+לימודים אבל לא נסעתי עם האוטו.

מחר בבוקר אני יגיע לחשמלאי שיחליף לי את היוניט של המאוורר החשמלי בתקווה שזה באמת יפתור את הבעיה.

צביקה מה אתה אומר לגבי התרמוסטט? כי קראתי פה בכמה שרשורים שאם חום המנוע עולה אז זה יכול לפגוע בתרמוסטט..

פורסם

אסף שלום רב !

מכיוון שאני יודע מיהו החשמלאי שלך, אני סמוך ובטוח, שהוא יבדוק תחילה, האם היוניט אכן תקול, ואכן זו הסיבה שהוא עובד לפי מצבי רוח משתנים,

לגבי תרמוסטט, ניתן הקלות לבדוק את תפקודו, על מישוש צינור מים עליון ותחתון, ובאם צינור אחד קר והשני חם, יש אכן להחליף תרמוסטט.

הפנה את תשומת לבו של החשמלאי לכך, ואני סמוך ובטוח שהוא לא ישחרר את הרכב, עד לאחר שיוודא בבטחון, שהתרמוסטט תקין, ואין בעייה נוספת במערכת הקירור.

אנא חזור לעדכן.

בברכה

צביקה

פורסם

חזרתי לעדכן.

אחרי יום ארוך אצל החשמלאי,מכון ראדיוטורים ומוסך הבעיה עדיין לא נפתרה.

החשמלאי בדק את היוניט וקבע כי הוא תקין ואמר לי ללכת לבדוק את הרדיאטור.

הבחור מהראדיטורים בדק ואמר לי שאכן הרדיאטור סתום והוא ניקה לי אותו עם חוטר ולחץ אויר.

בהתחלה זה היה נראה כי באמת הבעיה נפתרה, נסעתי במשך 10 דקות בעיר ולא היתה בעיה אבל כשנסעתי

על כביש החוף, אחרי 3 דקות האוטו כבר התחיל להתחמם.

חזרתי לבחור מהראדיטורים והוא אמר לי שבטוח היתה בעיה בראדיאטור אבל כנראה זאת לא הבעיה היחידה והוא אמר לי לבדוק את התרמוסטט.

כשניגשתי למוסך,האוטו כבר הספיק לחזור לטמפרמטורה נורמלית, המוסכניק בדק את התרמוסטט ע"י נגיעה בשני צינורות המים ושניהם היו חמים והוא קבע שהתרמוסטט תקין והוא לא רואה שום בעיה באוטו ונתן לי את הטלפון שלו ואמר לי ברגע שיתחמם שוב פעם האוטו להתקשר.

כעבור 5 דקות התקשרתי אליו (אחרי נסיעה קצרה בכביש החוף) והוא אמר לי להגיע אליו מחר והוא יוציא לי את התרמוסטט.

פורסם

האם כאשר התחלת לנסוע 10 דקות בעיר, המנוע היה בטמפ' העבודה ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כן ולא התחמם יתר על המידה במהלך הנסיעה בעיר עד כשאמור התחלתי בנסיעה בינעירונית..

יש לציין שהמחוג הגיע ל3/4 וכשחזרתי לנסיעה בעיר הוא לאט לאט חזר לאמצע.

מה שלא מובן זה למה המוסכניק רוצה להוציא את התרמוסטט?..עד כמה שאני יודע התרמוסטט אחראי לחימום המנוע עד להגעתו לטמפרטורה של עבודה ופה מסתיימת עבודתו של הטרמוסטט לא?

פורסם
כן ולא התחמם יתר על המידה במהלך הנסיעה בעיר עד כשאמור התחלתי בנסיעה בינעירונית..

מה שלא מובן זה למה המוסכניק רוצה להוציא את התרמוסטט?..עד כמה שאני יודע התרמוסטט אחראי לחימום המנוע עד להגעתו לטמפרטורה של עבודה ופה מסתיימת עבודתו של הטרמוסטט לא?

אסף שלום רב !

תרשה לכעוס עלייך בפומבי!

מדוע לא התקשרת אלי, והתיעצת איתי?

ביטול התרמוסטט אסור בהחלט, ובמקרה שלך, הוא גם לא נחוץ לביטול, משום שאתה בעצמך הבהרת שלאחר בדיקה, התרמוסטט מבצע את בפעולתו כנדרש, ושני הצינורות מתחממים, כלומר הוא נפתח, ומאפשר מעבר מים.

נקוי הרדיאטור היה מיותר , עובדה שהרכב ממשיך להתחמם.

לא תיארת האם המאוור נכנס לפעולה ובזמן.

אני מניח שהחשמלאי צודק והיוניט מאורר תקין, אך כשל מסויים שעדיין לא אותר מונע ממנו להכנס לעבודה, מדי פעם.

מה שביצעת לצערי, הוא לחפש את המטבע מתחת לפנס, ביצעת נקוי רדיאטור, מבלי לברר לאשורו, האם זו הבעייה, המפריעה לתפקוד פעולת המאורר.

גם אם נניח שהרדיאטור היה סתם חלקית, זאת לא הסיבה לדעתי, שהמאורר עובד לסרוגין, ולא כל פעם שיש צורך.

בברכה

צביקה

פורסם

מה שלא מובן זה למה המוסכניק רוצה להוציא את התרמוסטט.

התופעה מזכירה וונטה שמסתובבת הפוך. האם בוצע תיקון כל שהוא לפני שהרכב התחיל להתחמם ?.

אולי המוסכניק רוצה להוצים את הטרמו', כדי לבדוק אותו או להחליפו. מה הוא אמר לך בדיוק על הטרמו'.

האם זה המכונאי שקודם אמר, שהטרמו' בסדר ?.

דוד.

פורסם

צביקה עדיין לא הוצאתי את התרמוסטט ובגלל זה ביררתי פה בפורום..המוסכניק רצה שאני יגיע אליו מחר והוא יוציא לי את הטרמוסטט.

לגבי הראדיטור מה שכן אני יכול להגיד זה שעכשיו לוקח לרכב יותר זמן עד שהוא מתחיל לעבור את קו האמצע מאשר לפני הניקוי.

העניין זה שאני נוסע בנסיעה מהירה, הרכב מתחיל להתחמם וכשאני עוצר בצד אני רואה באמת שהמאוורר לא עובד אבל מצד שני אמרו לי הרבה אנשים וגם קראתי פה בפורום שאין צורך בפעולת המאורר שהרכב נוסע מהר בגלל הרוח.

להגיד את האמת אני פשוט אובד עצות..אני באמת לא יודע מה לעשות..

פורסם

לא בוצע איזשהו טיפול לפני ההתחממות.

המוסכניק אמר לי שהוא רוצה להוציא את הטרמוסטט בשביל לבדוק אם זה פותר את הבעיה והוא

אמר שאם זה אכן יפתור את הבעיה אז אני אמשיך לסוע בלי הטרמוסטט.

פורסם
לא בוצע איזשהו טיפול לפני ההתחממות.

המוסכניק אמר לי שהוא רוצה להוציא את הטרמוסטט בשביל לבדוק אם זה פותר את הבעיה והוא

אמר שאם זה אכן יפתור את הבעיה אז אני אמשיך לנסוע בלי הטרמוסטט.

אסף שלום רב !

המכונאי אדיוט, ולא מקצועי, וזאת בלשון המעטה, הוא לא מתימר לפתור לך את הבעייה, אלא לעקוף את הבעייה, ולגרום נזק של בלאי למנוע, תצרוכת דלק גבוהה, וחימום לקוי בתא הנהג בחורף.

אנא העבר לי את שמו של המוסך בהודעה פרטית.

ואל תקשיב יותר לעצות של חברים, המאורר נכנס לפעולה, בטמפרטורה מסויימת, שבו קבע היצרן, סביר להניח שבנסיעה מהירה, בגלל הרוח המקררת את רשת הרדיאטור, ובגלל הטמפרטורה הנמוכה לטחרונה, החום לא יגיע בנסיעה, לטמפרטורה שאמורה להפעיל מאורר, אך מה קורה בזחילה איטית בפקקים, ובנסיעה עירונית, המאורר שלא נכנס לפעולה בזמן, גורם מידית למחוג להגיע לגובה שלוש רבעי סקאלה, וזה מתחיל להיות מסוכן, ועלול לגרום לנזק מידי בלתי הפיך.

מכיוון שפסלנו מאורר שעובד הפוך, ותיקון מסויים שביצעת לאחרונה, יתכן ויש כיס אוויר מסויים, המונע מהמאוור לעבוד.

ואותו יש לאתר.

אל תבטל טרמוסטט, וחזורר לחשמלאי, שציינת בפני בשיחה אישית.

בברכה

צביקה

פורסם

תקשיב לצביקה, ואם לא תכין לך כסף לתיקונים נוספים, ותרופות נגד הצטננות. :-P

דוד.

פורסם

בנסיעה איטית,פקקים ,רמזורים ובקיצור עירונית המאוורר נכנס לפעולה בזמן והמנוע לא מתחמם.

מה עליי להגיד לחשמלאי? כי כל פעם שאני בא אליו הכל תקין והמאורר נכנס בזמן לפעולה..

איך אפשר לבדוק את העניין הזה עם הכיס אוויר?

פורסם

אך מה קורה בזחילה איטית בפקקים, ובנסיעה עירונית, המאורר שלא נכנס לפעולה בזמן, גורם מידית למחוג להגיע לגובה שלוש רבעי סקאלה, וזה מתחיל להיות מסוכן, ועלול לגרום לנזק מידי בלתי הפיך.

מכיוון שפסלנו מאורר שעובד הפוך, ותיקון מסויים שביצעת לאחרונה, יתכן ויש כיס אוויר מסויים, המונע מהמאוור לעבוד.

ואותו יש לאתר.

צביקה

צביקה ידידי שים לב מה כתבת, ומה הוא כתב. "לא התחמם יתר על המידה במהלך הנסיעה בעיר עד כשאמור התחלתי בנסיעה בינעירונית. יש לציין שהמחוג הגיע ל3/4 וכשחזרתי לנסיעה בעיר הוא לאט לאט חזר לאמצע."

עם כל הכבוד, לא נראה לי שאסף יודע בדיוק, מתי הוונטה אמורה לעבוד.

לפי מה פסלתם שהמאוורר מסתובב הפוך, האם העניין נבדק ?.

לא ברור בדיוק מה קורה כאן , נראה לי שהתמקדתם על זמן כניסת המאוור, אבל זאת לא הבעיה.

דוד.

• תוכן חדש...