Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התרמוסוויץ' נמצא על פלאנג תרמוסטט בכניסה למנוע ולא על הבלוק עצמו (שם לב כי התרמוסטט בדגמים אלו הוא בבקרת כניסה ולא יציאה).

זה די דומה מבחינה תפקודית לתרמוסוויץ' שמותקן על הרדיאטור בחלקו התחתון.

מקווה שהסבר זה עונה על שאלתך.

דניאל שלום רב !

תגובתך נותנת לי מענה חלקי, שלא באשמתך כמובן.

אסף בעל הרכב הגיע אלי שבוע שעבר, עם הבעייה הנוכחית, אחרי שביקר אצל חשמלאי רכב, שגילה כפי שכבר ציינתי בתגובתיי הקודמות, שמגע רופף, בקונקטור למאורר , גרם להפסקת פעולת המאורר.

כשביקשתי ממנו, להראות את הקונקטור, הוא הצביע לי על קונקטור בחיבור לבלוק, שלפתי את הקונקטור, המאורר הפסיק לעבוד,

החזרתי אותו שוב, המאורר חזר לעבוד, מכאן הנחתי שזה יוניט המאורר.

אתה מתקן אותי,ואומר שיוניט מאורר, נמצא על פלאנש תרמוסטט, בכניסה למנוע, ולא על הבלוק בעצמו.

עובדה זאת מסבירה, כמה דברים.

הנחתי את אסף להחליף את היוניט מאורר, הוא ידע אותי שהיוניט הוחלף, ואין שנוי, המאורר נכנס לפעולה מאוחר, או לא נכנס כלל.

עכשו מעניין אותי לדעת איזה יוניט הוחלף, אני מניח שהחשמלאי אמור לדעת את מיקומו, והוא החליף אכן את היונט הנכון ,

הנמצא על הפלוש של בית התרמוסטט.

אתמול בערב הנחתי אותו להחליף את התרמוסטט, לאחר שקראתי בעיון שרשור דומה בנושא של לוי חבר הפורום, ובעצתך.

עכשו אני ממתין לטלפון מאסף.

יש לציין שאת כל האבחנות האחרונות, עשיתי ממידע שהגיע אלי בטלפון מאסף, ולא שהייתי פיזית על יד הרכב.

עידכון יגיע עוד היום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בו נישר קו, התרמוסטט נמצא בחלקו האחורי של המנוע מתכת לסעפת היניקה (ליד האלטרנטור) ושם כמובן גם התרמוסוויץ', אז שאתה או אומר בבלוק מנוע למה אתה מתכוון?

פורסם
בו נישר קו, התרמוסטט נמצא בחלקו האחורי של המנוע מתכת לסעפת היניקה (ליד האלטרנטור) ושם כמובן גם התרמוסוויץ', אז שאתה או אומר בבלוק מנוע למה אתה מתכוון?

דניאל, אמי מתכוון, פיזית בבלוק מאחור, במיקום שבדרך כלל נמצא יוניט לחץ שמן ברכבי פורד.

עדכון: אסף התקשר אלי כעת, הוחלף תרמוסטט, ובית תרמוסטט, התרמוסטט הישן נבדק במיכל עם מים רותחים, והוא לא נפתח.

בוצעה נסיעת מבחן, הרכב ממשיך להתחמם.

בעל המוסך טוען שהבעייה בסירקולציית של משאבת המים, ולכן טוען שיש להחליפה.

עדכונים נוספים יגיעו בהמשך.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי, עדכון נוסף.

היום שוב פעם הייתי במוסך, והמוסכניק הוציא את התרמוסטט החדש ואת בית התרמוסטט וניקה את כל הגי'פה לטענו, היו אבנים ומלא לכלוך ואמר לי לעשות נסיעת מבחן .

נסעתי עם האוטו ובאמת האוטו לא התחמם אבל כאשר נסעתי בנסיעה מהירה קרה דבר הפוך - החום מנוע ירד מהאמצע לרבע וכשחזרתי לנסיעה עירונית המחוג חזר לאמצע.

המוסכניק אמר שאני אסע ככה שבוע ואחר כך שוב פעם הוא יעשה ניקוי ויחזיר לי את התרמוסטט.

פורסם

אסף שלום רב!

האם הבנתי נכון, אתה נוסע כעת בלי תרמוסטט?

לא מקובל עלי, שיש לנסוע שבוע, על מנת לבחון נסיעה ללא תרמוסטט, ברור מאליו, שרמת החום תרד משמעותית, תצרוכת הדלק

תעלה, ובלאי המנוע יואץ.

חזור למוסך כבר מחר, ושיחזיר את התרמוסטט.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי, אני מקווה שלא אקבל התקף לב מהשירשור הזה, ואזכה לחגוג את חג החנוכה עם הסופגניות. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
אוקיי, עדכון נוסף.

היום שוב פעם הייתי במוסך, והמוסכניק הוציא את התרמוסטט החדש ואת בית התרמוסטט וניקה את כל הגי'פה לטענו, היו אבנים ומלא לכלוך ואמר לי לעשות נסיעת מבחן .

נסעתי עם האוטו ובאמת האוטו לא התחמם אבל כאשר נסעתי בנסיעה מהירה קרה דבר הפוך - החום מנוע ירד מהאמצע לרבע וכשחזרתי לנסיעה עירונית המחוג חזר לאמצע.

המוסכניק אמר שאני אסע ככה שבוע ואחר כך שוב פעם הוא יעשה ניקוי ויחזיר לי את התרמוסטט.

אני חושב שאתה הייתה צריך לעשות ניקוי מלא לכל מערכת המים, כולל ניקוי של המעברים במנוע עצמו,

עשה זאת, ושים טרמוסטט מקורי חדש דנדש מהחנות.

דרך אגב עמדדת לידו כשהוא עשה את זה? ראיתה במו ענייך את הלכלוך ?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
צביקה ידידי, אני מקווה שלא אקבל התקף לב מהשירשור הזה, ואזכה לחגוג את חג החנוכה עם הסופגניות. :-P

דוד.

דוד ידידי, אל תקח ללב, בעלי מקצוע אמינים , נאמנים ומקצועים כמוך, הם זו שיכחד, ושרשורים כמו זה ואחרים יוסיפו ויעלו שוב ושוב לצערנו, ראה את השרשור הבא שרק החל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1918776#post1918776

בהזדמנות זאת אאחל לך חנוכה שמח, בריאות ואריכות ימים, ושלא תקח ללב.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה אכן התרמוסטט בחוץ.

אני לא הייתי ליד הרכב אבל אבא שלי היה והוא אמר שהוציאו אבנים אפילו..

המוסכניק ניקה את כל מערכת המים ואמר שכנראה זאת היתה הבעיה ולא המשאבת מים שכרגע מתקפדת טוב.

הוא ביקש ממנו לסוע עם האוטו ולחזור אליו אחרי שבוע כדי לבצע ניקיון שוב אחרי הנסיעות ואז להחזיר את התרמוסטט החדש.

פורסם
אוקיי, עדכון נוסף.

אסף - מהיכרות טובה עם הרכב, אם מד הטמפרטורה של המנוע כבר לא עובר את מחצית הסקלה ובנסיעה מהירה המד טמפרטורה יורד - אז סבירות גבוהה מאוד שניפתרה הבעיה.

תופעת ירידת הטמפרטורה בנסיעה מהירה היא טיבעית וזאת עקב הוצאת הטרמוסטט, ברגע שתשים את הטרמוסטט הטבול - הוא ידאג שהטמפרטורה תמצא במחצית הסקלה.

כמו כן תידאג לשים מים ירוקים מתוצרת פריסטון.

פורסם

אני נוסע כבר יומיים בלי התרמוסטט , ובבוקר אני נוסע כ20 דקות לעבודה והבעיה היא שהאוטו בקושי מתחמם.

המחוג מגיע לי לרבע סקלה ורק שאני בעמידה הוא מתחיל לעלות, כל עוד אני בנסיעה המחוג יורד למטה.

לוי - דרך אגב עזרתי לי במשהו אחר, התאורה של המזגן והבוררים לא היתה נדלקת שהייתי מדליק אורות וראיתי שרשור שלך בעניין ונתתי 2-3 מכות בדשבורד כמו שאמרת ופתאום התאורה חזרה.

פורסם

באיזור של המצבר על דופן הכנף יש ריליי עגול שאחראי על תפקוד המאוורר, יכול להיות שהוא עובד לסירוגין,

לפני כמה שנים טיפלתי באפלאוז עם אותם תסמינים, לאחר חיפוש ארוך ומתיש אחר התקלה , מצאתי שהריליי עובד לסירוגין,

לאחר החלפתו הבעייה נפתרה.

בהצלחה.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
באיזור של המצבר על דופן הכנף יש ריליי עגול שאחראי על תפקוד המאוורר, יכול להיות שהוא עובד לסירוגין,

לפני כמה שנים טיפלתי באפלאוז עם אותם תסמינים, לאחר חיפוש ארוך ומתיש אחר התקלה , מצאתי שהריליי עובד לסירוגין,

לאחר החלפתו הבעייה נפתרה.

בהצלחה.

שלום רב שברולט.

הכוון שנתת , הוא הגיוני בהחלט, ומסביר את הבעייה.

אסף הוא לקוח שלי, ובתור שכזה, הוא פנה אלי מיד עם תחילת הבעייה, אך הוא הביא איתו את חוק מרפי.

איך שהוא הגיע אלי, המאורר נכנס לפעולה, לפי הספר, המחוג עבר בקו אחד את החצי, המאורר נכנס מיד לפעולה, והכל על פניו, נראה כתקין.

אסף נשלח לנסיעת מבחן קצרה, וחזר מיד, ולהפתעתנו, המאורר לא עבד, וחום המנוע הגיע ל3/4, הפעלתי מזגן, המאורר נכנס מיד לפעולה, ומכך הסקתי שיש בעייה בפיקוד למאורר, הלא הוא התרמו סוויץ/ יוניט הפעלת המאורר.

שלחתי אותו בדחיפות לחשמלאי, ןמעשה שטן, אצח החשמלאי, המאורר עבד, והמנוע לא התחממם.

בדרכו הביתה , בכביש פתוח, כביש החוף\ המנוע שוב התחמם, והמאורר.... כמובן לא עבד.

אני לא חשמלאי רכב, ולא מתימר להיות שכזה, ולתומי הסקתי מכך שהיוניטץקול, הנחתי את אסף להחליפו, החשמלאי לצערי, ללא בדחקה יסודית החליף יוניט, הרכב המשיך להתחממם, ואז הוא הוסיף חטא על פשע, וביטל את התרמוסטט, בכך הוא עקף את הבעייה, ולא פתר אותה כמובן.

הייתי מודה לך, אם תנחה אותי יותר בברור, היכן ממוקם בדיוק, הממסר.

בברכה

צביקה

פורסם

נו מה יהיה חברייה, אין לא ולא היה לו שום בעיה עם המאוורר, הממסר או היוניט. הבחור כבר בכוון הנכון לפתרון הבעיה ואתם סוחבים את העניין למאוורר, שוב!

כדאי לקרוא, שוב! רק את מה שכותב פותח השרשור במהלך הדיון הזה, הפתרון גלוי בין השורות.

פורסם

דניאל שלום רב!

אני מניח, שכוונתך לתרמוסטט תקול, בין השורות?

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...