Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שלא עברתי על כל דפי הת'רד,ובכל זאת כבוד לכל אשר נתן יד בפרוייקט.

הייתי מאוד רוצה לראות מד מהירות תקין, בהנחה שאתה יודע לאיזה מהירות מגיע כל הילוך בסטנדרט, וכי למה?!

מנסיון אישי, ואני מדגיש למרות שמדעית ישנה סתירה מובהקת, הספק גבוה יותר בטורים גבוהים "מאריך" את ההילוכים כך שאותם יחסי העברה יגיעו למהירויות גבוהות יותר, ושוב ללא שינוי ביחסי העברה - שבמקרה שלך דיפרנציאל וגיר משולבים יחדיו.

אני יודע שקום תקום ההתרעמות על התזע הנ"ל , לך יש מה להגיד בנדון? (סליחה אם זה נשמע כמו חקירה באיזה מתקן)

נ.ב.

בלי שום קשר,אמינות לא נמדדת בכמה שעות של נהיגה.

קבל ח"ח.

מועדון BMW ישראל.

• תגובות 516
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

M535I אנא הסבר איך ההילוכים נהיים יותר ארוכים (סמיילי של שימי תבורי עיניים גדולות)

דVיל106, אחרי שצחקנו, נעבור לחלק האומנותי

בא לפה גולש תמהוני, רואה אשכול "פרוייקט טורבו מצולם"

תיכנס לנעליו רגע, מה תרצה לראות בסיום הבניה, סימן שאלה

לא תצפה אחרי כל התמונות של התהליך לאיזו תמונה ברורה של תא המנוע עם כל הסעפות והכל מורכב, סימן שאלה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
האמת שלא עברתי על כל דפי הת'רד,ובכל זאת כבוד לכל אשר נתן יד בפרוייקט.

הייתי מאוד רוצה לראות מד מהירות תקין, בהנחה שאתה יודע לאיזה מהירות מגיע כל הילוך בסטנדרט, וכי למה?!

מנסיון אישי, ואני מדגיש למרות שמדעית ישנה סתירה מובהקת, הספק גבוה יותר בטורים גבוהים "מאריך" את ההילוכים כך שאותם יחסי העברה יגיעו למהירויות גבוהות יותר, ושוב ללא שינוי ביחסי העברה - שבמקרה שלך דיפרנציאל וגיר משולבים יחדיו.

אני יודע שקום תקום ההתרעמות על התזע הנ"ל , לך יש מה להגיד בנדון? (סליחה אם זה נשמע כמו חקירה באיזה מתקן)

נ.ב.

בלי שום קשר,אמינות לא נמדדת בכמה שעות של נהיגה.

קבל ח"ח.

היי

אין כזה דבר,לפחות לא בגיר ידני,אולי באוטומט.

וגם אם יהיה כזה דבר,זה לא יהיה יותר מידי משמעותי,אולי עוד 50 סל"ד בגלל קפיצה של הגלגלי שיניים איך שהוא.

ואני חולק עלייך בקשר למדד האמינות,כי אם המנוע החזיק 4 שעות של לחיצות רצוף של כיוונים ושל גדישות,הוא יחזיק שנה נסיעה יום יומית סטנדרטית שגורמת להרבה פחות עומס על המכלולים.

GSI,בסוף יהיה תמונות סבלנות:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

הוא מתכוון שאם ב-7 אלף בהילוך ראשון הגעת ל-60 קמ"ש, ועכשיו אתה יכול למשוך ל-8.5 אלף סל"ד, אז תגיע לבערך 70 קמ"ש בהילוך ראשון.

אביחי

פורסם
מנסיון אישי, ואני מדגיש למרות שמדעית ישנה סתירה מובהקת, הספק גבוה יותר בטורים גבוהים "מאריך" את ההילוכים כך שאותם יחסי העברה יגיעו למהירויות גבוהות יותר, ושוב ללא שינוי ביחסי העברה

מלבד ההסבר של אביחי, ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שמדובר בהילוך חמישי / שישי עם יחס העברה א ר ו ך, כך שמנוע חלש יותר לא יצליח בכלל להגיע לטורים גבוהים והמהירות הסופית תוגבל ע"י התנגדות האויר.

חבר לאותו גיר בדיוק מנוע חזק יותר ותוכל להגיע למהירות סופית גבוהה יותר.

אורן - מברוק, וכמובן - תמונות!

106GTI - Deus ex machina

פורסם

זהו נמאס לי מהת'רד הדימיוני הזה....

לא רוצים תמונות!!! (אולי פסיכולוגיה הפוכה תעזור פה)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כאשר מעלים את מנתק ההצתה הגיר בהכרח "מתארך"!!!

באו נאמר שמעבירים מהילוך ראשון לשני מ4000 סל"ד ל2000 סל"ד, קיבלנו נפילה של 2000 סל"ד.

אם נעשה את אותה העברה ב8000 סל"ד נקבל 4000 סל"ד, נפילה כפולה!!! לכן רכבים שעובדים על טורים גבוהים צריכים יחסי העברה קצרים יותר, לא בדפרנציאל אלא בגיר עצמו.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
כאשר מעלים את מנתק ההצתה הגיר בהכרח "מתארך"!!!

באו נאמר שמעבירים מהילוך ראשון לשני מ4000 סל"ד ל2000 סל"ד, קיבלנו נפילה של 2000 סל"ד.

אם נעשה את אותה העברה ב8000 סל"ד נקבל 4000 סל"ד, נפילה כפולה!!! לכן רכבים שעובדים על טורים גבוהים צריכים יחסי העברה קצרים יותר, לא בדפרנציאל אלא בגיר עצמו.

נדב

מן הסתם שמנתק גבוהה יותר יתן מהירות גבוהה יותר בכל הילוך,אבל WTF מה זה קשור לחיים?:?

ברכבי טורבו "עממים" מורידים את המנתק ולא מעלים אותו,אצלי כרגע המנתק ב7000 והוא היה ב7800 פעם...:-)

לא על זה הבחור דיבר,הוא לא התכוון לזה, (לפחות זה מה שאני הבנתי ממנו...:roll:)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

מתרוצץ פה סלט.

בהנחה שאנחנו מדברים על אותו רכב דהיינו עם אותה רכבת הנעה,מנתק גבוה יותר למנוע יתן לו מהירות גבוהה לכל הילוך, על זה אין וויכוח בכלל.

אני בכלל התכוונתי לשאול אחרת(אני לא יודע בכלל אם תוכל להשיב על זה) האם תוספת ההספק "האריכה" את ההילוכים, דבר שתאורטית לא צריך להיות- ושוב פעם השאלה באה מחוויה אישית.

קשור או לא אבל גם המרחק בין ההילוכים גדל...

אתה טועה ידידי,ה"מרחק" בין ההילוכים הינו קבוע! כלומר ערך איבוד הסל"ד אינו משתנה עקב שינוי גובה המנתק.למען האמת רק ששינוי ביחסי הגיר יגרום לשינוי בערך הסל"ד הנאבד בהחלפות.

מועדון BMW ישראל.

פורסם

להבנתי נדב צודק.

היחס בין ההילוכים - נשאר קבוע.

"המרחק" (כלומר נפילת הסל"ד בין ההילוכים), בהחלט תלוי בסל"ד בו מתבצעת ההחלפה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

ברכבי טורבו "עממים" מורידים את המנתק ולא מעלים אותו,אצלי כרגע המנתק ב7000 והוא היה ב7800 פעם...

אורן אין שום קשר לרכבים עממים. הורדת המנתק ברכב שלך/ברכב השני עם הסט אפ הדומה התבצעה כתוצר של פרופיל

טורבו שפשוט לא יעיל בתחומים האלה. מעבר למבט בפיק מומנט שמופיע במפת הדלק שלך/הצתה ניתן לראות באיזה סל"ד

המנוע אינו מפיק יכולת הספקית לצורך העניין, בדיינו הדברים הרבה יותר פשוטים וברורים, רואים את הנתון בגרף, אחרי סל"ד

מנוע מסויים פשוט הטורבו לא יעיל למרות שהגדישה עדיין לא נופלת.

ניתן אף לצפות את התופעה בשימוש נכון במפת קומפרסור שמגיעה עם הטורבו.

לכן המנתק יותר נמוך, אין צורך "לסחוב" את המנוע לטורים גבוהים כמו שהוא היה באטמוספרי כיוון שהדבר לא מפיק ממנו עוד הספק.

ד"א, יש רצועה של כמעט 1000 סל"ד אחרי נקודת השיא הספק, על מנת לצמצם את הפער בין ההילוכים,

השיפט לייט מופיע באמצע הרצועה הזו, הרעיון מאוד פשוט, כשמופיע השיפט לייט מעבירים הילוך ונופלים חזרה לתחום בין שיא ההספק לשיא המומנט.

ד"א, המפות שלי כשהייתי עם מצערות הוציאו שיא הספק קרוב מאוד למנתק ב8000...

לגביי הארכת ההילוכים, BULLSHIT, גלגלי שיניים לא משנים את יחסם כתוצאה מהכוח שפועל עליהם, יש הרבה שינויים אחרים אבל יחס מסירה נשאר זהה,

הדבר היחידי שאולי יכול להיות מושפע הוא מהירות החלקת הגלגלים ועדיין מהירות סופית בכל הילוך לא תשתנה בהנחה מן הסתם שסל"ד המנתק נשאר אותו דבר.

Race Smart

פורסם

התחושה שההילוכים הגבוהים "מתארכים" נובעת מתוספת הכוח אשר עוזרת להתגבר על ההתנגדות לאוויר.

ברור שיחס המסירה בגיר לא משתנה...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

גם אני תהיתי, נראה לי שמדובר במערכת הדומה לKERS מעולם הF1, כנראה שנעשה כאן שימוש כלשהו באנרגיה אגורה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תוכן חדש...