Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אשתי חוותה תחושות לא נעימות מהגיר (כגון איטיות בשילוב להילוכים וכו') הרכב הוא מיצובישי סופר לנסר 1995 - הגיר שופץ בעבר ע"י בעלים קודם והותקן גם קולר לגיר. לאחרונה היא נתקעה בכביש לאחר שהרכב לא שילב להילוך במהלך הנסיעה. אשתי אומרת שזה היה כמו לתת גז בניוטרל עד שהרכב עצר ואף לא שילב לראשון. לאחר מנוחה מסויימת הרכב שילב ונסע כל הדרך הביתה בסדר גמור וגם עכשיו הוא עדיין נוסע ומשלב הילוכים.

משיחה ארוכה שקיימתי עם בעל מכון גירים הוא המליץ לי ראשית לפני שרצים לשים גיר מחלפים או לשפץ - לוודא קודם כל שיש מספיק שמן גיר ואכן נסעתי ברכב אחר למקום עבודתה וראינו בחנייה הקבועה שלה כתם שמן גדול מאד מתחת לאיפה שהגיר בד"כ ממוקם בחנייה.

בדקתי לפי המדיד של שמן הגיר (רכב מונע בהילוך N) והמדיד כמעט נשאר יבש לחלוטין.... בקושי בקושי אם בכלל גירד את האזור של ה- COLD על המדיד...

שאלותי למען הסדר ממוספרות:

1. מה עושים?

2. יצויין שהרכב נוסע ומשלב הילוכים לפחות בחנייה וברחוב תחת לבית - אבל האם עלי להסתכן בנסיעה עם רכב ללא שמן גיר עד למוסך? האם להזמין גרר שיגרור את הרכב למוסך?

3. האם עלי ללכת למוסך רגיל (שכן המדובר בהחלפת שמן + תיקון נזילה) או שמא ללכת למכון גירים (שכן המדובר בנזילה במערכת הגיר האוטומטי)

4. איזה סוג שמן עלי לוודא שמחליפים בגיר? יש סוג מומלץ?

אודה לתשובותיכם המהירות שכן אני מעוניין לסדר זאת כבר ביום ראשון ואני ממש הדיוט בנושאים אלו .

המון תודה לכולם

פורסם

תוסיף שמן גיר לממסרות אוטומטיות ניתן ליקנות בכל חנות לחלקי חילוף אם הנזילה לא חזקה ניתן לנסוע למוסך

אתה יכול ללכת למוסך רגיל לתקן את הנזילה אך אם ניגרם נזק מעבר לנזילה תיצטרך ליפנות למכון לגירים אוטומטיים

פורסם
תוסיף שמן גיר לממסרות אוטומטיות ניתן ליקנות בכל חנות לחלקי חילוף אם הנזילה לא חזקה ניתן לנסוע למוסך

אתה יכול ללכת למוסך רגיל לתקן את הנזילה אך אם ניגרם נזק מעבר לנזילה תיצטרך ליפנות למכון לגירים אוטומטיים

תודה על התגובה אבל כמו שציינתי אני ממש לא מבין בזה כך שאין לי מושג איזה סוג ואיזה שם של שמן גיר לקנות ובטח שלא אדע לאן להוסיף אותו. אודה להכוונה בנושאים אלו

פורסם

הנוזל המתאים לתיבה שלך הינו Dexron II E או נוזל מקורי הנקרא:

DIA QUEEN ATF SP שתוכל לרכוש אותו כנראה במוסך מורשה הייבואן.

קיבולת התיבה הינו כ-6 ליטרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה,

השאלה היא לאן אני מכניס (מזליף) את השמן הזה - האם לפתח של המדיד?

האם הגיוני שאכניס שמן חדש כאשר יש שאריות של שמן ישן (אולי אפילו שמן שכבר "גמור" (כהה מדי) במערכות הגיר?

תודה רבה לכולם.

פורסם
תודה רבה,

השאלה היא לאן אני מכניס (מזליף) את השמן הזה - האם לפתח של המדיד?

האם הגיוני שאכניס שמן חדש כאשר יש שאריות של שמן ישן (אולי אפילו שמן שכבר "גמור" (כהה מדי) במערכות הגיר?

תודה רבה לכולם.

התשובה הקודמת של מרק 10 נכונה .

בספר הרכב השמן, נוזל הממסרה המצויין הוא DIA QUEEN ATF-SP II - גם ( SP III ).

יש אפשרות להוסיף נוזל ממסרה . לנוזל הישן ( כך מחליפים בחברה כל 45,000 ק"מ , מחצית מהנוזל הכללי )

זה נוזל ממסרה יעודי ל מיצובישי קאיה יונדאי וקרייזלר - אפשר לקנות במוסכי החברה .

- את הנוזל ממלאים דרך פתח המדיד עם משפך -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...