Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגענו לסיבוב העשירי באליפות העולם בפורמולה-1 ואנחנו בהוקנהיים, גרמניה.

המסלול הגרמני ממוקם בין פרנקפורט לשטוטגרט על גדות נהר הריין ואורכו, כיום, כ-4.6 ק"מ.

הוקנהיים תוכנן בשנת 1939, בלב ליבה של תקופה שחורה בהיסטוריה האנושית אבל שימוש ראשון נעשה בו רק בשנת 1964 ואורך הקפה אז ארך כמעט 7 ק"מ . המסלול כמעט ולא עבר שינויים עד שנת 2001 .

ב-2002 עבר המסלול תכנון מחדש על ידי הרמן טילקה כמובן, הוא קוצר והוכנסו בו שינויים בטיחותיים רבים .

המסלול כיום כולל ישורות ארוכות ומספר פניות מעניין בתוך "האיצטדיון" והמרוץ ביום ראשון יארך 67 הקפות.

למרות השינויים, החלק של האיצטדיון לא עבר שינוי גדול והוא כולל שינויי כיוון וגובה ופניות דאבל-אייפקס מעניינות ומאתגרות לנהגים.

הסט-אפ של המכונית כולל שילוב בין החלק המהיר של המסלול בישורות ובין האיצטדיון כאמור שכולל הרבה פניות.

בשבוע שעבר ביקרו הקבוצות לשלושה ימי מבחנים במסלול בהוקנהיים .

הנקודה העיקרית לעקיפה בהוקנהיים הינה פנייה-6, פניית היירפין שהמכוניות מגיעות אליה במהירות מעל ל-300 קמ"ש והנהגים בולמים עד למהירות של כ-60 קמ"ש .

לחובבי ההיסטוריה שביננו צריך להזכיר את שנת 1968, חודש מאי . במרוץ פורמולה-2 זניח שנערך במקום נהרג ג'ים קלארק, אלוף עולם בפורמולה-1 במדי לוטוס ומי שבעיני רבים נחשב כנהג הטוב בעולם מאז ומעולם.

בשנת 2000 זכה רובנס בריקלו בניצחון הראשון בקריירה שלו במדי פרארי, לאחר הימור צמיגים מדהים, בגלל שינויי מזג האויר.

וקצת ענייני אקטואליה -

סבסטיאן ווטל אומר שהוא לא בלחץ לנוכח המרוץ הביתי שלו ויותר מכך לנוכח ההשוואות והמחמאות שהוא מקבל ממיכאל שומאכר שאומר שווטל הוא היורש שלו. בינתיים מדברים הרבה על המעבר של ווטל לרד-בול בעונה הבאה, לאחר פרישתו של דיויד קולטרד.

קולטרד עצמו, שעומד להפוך לאבא, אמר כי הוא חושב שהנהג שהכי מתאים להחליף אותו הוא...פרננדו אלונסו.

מיכאל שומאכר לא יורד מהכותרות והפעם סיפר כי החליט לפרוש כי התחשב בפליפה מאסה...לטענתו ידע לפני הפרישה כי קימי רייקונן חתום בפרארי ואם היה מאריך את חוזהו הדבר היה פוגע במאסה שהיה נשאר ללא כסא תחרותי ולכן החליט לפרוש...מאד אצילי מצידו...

יום טוב

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אבקש להוסיף משהו קטן:

לפני שב-2002 עבר תכנון מחדש, היה זה המסלול המהיר ביותר במשך תקופה מאוד ארוכה.

המכוניות הגיעו לאיזור ה350 קמ"ש.

כמעט כמו אצלינו- באיילון...:-)

פורסם

circuit_image_21.jpg

תאריך:20 ביולי 2008

מספר הקפות:67

אורך המסלול:4.574 ק"מ

אורך כללי של המירוץ:306.458 ק"מ

הקפה הכי מהירה:1:13.780 - קימי רייקונן(2004)

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם

בעוד נייג'ל מנסל בוחן מכונית פרוטוטייפ מסדרת הלה-מאן יחד עם הבן שלו וקבוצת וולבו מודיעה על השתתפותה בשבוע הבא במרוץ ה-WTCC עם הוולבו C30 שמונעת על ידי אתנול, בפורמולה-1 העניינים מתחממים לקראת מקצה האימון הראשון של הבוקר.

סוף שבוע גשום צפוי בגרמניה ועל פי התחזית אולי ביום ראשון יפסיק מעט הגשם, אני מניח שאנחנו מעדיפים מרוץ גשום, שיהיה קצת יותר מעניין . באנגליה העיתונים נסחפו מעט יותר מדי בהתלהבות לאחר ניצחונו של המילטון בסילברסטון הגשום והחלו להשוות את הניצחון הזה לניצחון של איירטון סנה בדונינגטון-פארק 1993 , קצת מגזימים הייתי אומר...

למי שלא יודע על מה מדובר, הנה תקציר של המרוץ בדונינגטון, הגראן-פרי האירופי של אותה שנה -

http://www.youtube.com/watch?v=WzTXXqDiBks

קבוצת רד-בול הודיעה במסיבת עיתונאים מיוחדת על העברתו של ווטל לרד-בול מטורו-רוסו בעונה הבאה כמחליפו של קולטרד. מה שבעצם כולם ידעו ואני שואל מדוע שלא יעשו את ההחלפה הזו כבר עכשיו ...?

דובי

פורסם

לואיס המילטון היה המהיר ביותר בשני מקצי האימונים שנערכו היום, הראשון במסלול רטוב אך לא גשום והשני במסלול יבש.

במקצה הראשון היה זה הייקי קובליינן שסיים שני לפני צמד מכוניות פרארי של מסה ורייקונן שסיימו שלישי וחמישי , בינהם אלונסו.

במקצה השני פרארי סיימו שני ושלישי - שוב מאסה לפני רייקונן , קובליינן סיים רביעי , וובר חמישי ואלונסו שישי .

המילטון סיפר בראיון שנערך עימו כי הבעיות שגרמו לו לפספס את האליפות בעונה הקודמת לימדו אותו לקח שמסייע לו להתגבר על הצרות בעונה הנוכחית.

ג'נסון באטון , זוכרים ? הוא עוד לא התייאש ואומר שהוא שמח על כך שהוא בהונדה וזו הקבוצה הנכונה להיות בעונה הבאה, שתהיה הרבה יותר טוב מכיוון שההשפעה של רוס בראון תורגש הרבה יותר.

מחר מקצה הדרוג ב- כמעט לשלוש .

דובי

פורסם

אחרי שצייד את הגלגל הקדמי של מכוניות פורמולה 1 בדיפרנציאל :-)

שבר(?) היום פרשן הפורמולה 1 של ערוץ הספורט את השיא של עצמו: "מותר לתדלק במהלך מקצה הדירוג האחרון" (Q3).

אני מבין שקצת קשה לקרוא את התקנון הרשמי המייגע וקל יותר לפמפם טריליון פרטי טריביה שנאספו באינטרנט (משתלם יותר אצל החבר'ה להפגין עלק ידע) , אבל לפי ההגיון של הפרשן הרשמי נהג יכול לעשות זמן עם אפס דלק, לחזור לפיטס, לתדלק למירוץ ולצאת להקפת שיוט רגועה...

אני חושב שהשיא נשבר, כי כאן לא מדובר על פרט טכני :idea: [...] אלא על הבנה בסיסית של כל תהליך הדירוג.

תקנו אותי אם אני טועה..

פורסם

תסלח לי שהתגובה שלי לא קשורה - היא פשוט קפצה לי לראש -

לפני כשנה וחצי ראיתי כמה דקות של תחרות קרלינג (החבר'ה האלה שרצים עם מטאטא אחרי אבן המחליקה על קרח).

אני מוכן להשבע שהפרשן היה בשוק טוטאלי ממה שהם עשו ולא ראה מימיו לו דקה מה"ספורט" הזה. והוא עדיין ניסה לפרשן.

קל וחומר - אתה חושב שהפרשנים של ערוץ הספורט מייגעים את עצמם עם חוקים של פורמולה 1? או דברים נכונים? או לבדוק "עובדות" שהם מוצאים ברשת?

שמעתי שקרים גסים יותר מדיפרנציאל קדמי... :shock:

It's a golf GENERATION...

like no other!

פורסם
אחרי שצייד את הגלגל הקדמי של מכוניות פורמולה 1 בדיפרנציאל :-)

שבר(?) היום פרשן הפורמולה 1 של ערוץ הספורט את השיא של עצמו: "מותר לתדלק במהלך מקצה הדירוג האחרון" (Q3).

אני מבין שקצת קשה לקרוא את התקנון הרשמי המייגע וקל יותר לפמפם טריליון פרטי טריביה שנאספו באינטרנט (משתלם יותר אצל החבר'ה להפגין עלק ידע) , אבל לפי ההגיון של הפרשן הרשמי נהג יכול לעשות זמן עם אפס דלק, לחזור לפיטס, לתדלק למירוץ ולצאת להקפת שיוט רגועה...

אני חושב שהשיא נשבר, כי כאן לא מדובר על פרט טכני :idea: [...] אלא על הבנה בסיסית של כל תהליך הדירוג.

תקנו אותי אם אני טועה..

זה נמשך כך כבר המון זמן.

גם מהלכים פשוטים במירוץ הם לא מסוגלים להבין.

(x מוביל על y ב10 שניות, x יוצא לתידלוק ואלה מדברים ברצינות האם x יוכל לחזור עוד לפני y )

לעיתים אני כבר לא יודע מה לעשות, לבכות או לצחוק.

בחו"ל 5 דקות לא היו נותנים להם לשדר.

פורסם

אם כבר לתקן כמה טעויות:

1) הנהג שהפריע לקוביצה בהקפה שלו היה סוטיל ולא פיציקלה שהיה בערך 10 שניות מאחורי האירוע.

2) עובד מרצדס הממורמר שפרץ פעם למסלול לא הסתובב עם דגל פלסטין מה שכן אוהד בריטי מופרע שפרץ באותה עונה לסילברסטון הסתובב עירום כשאת המפשעה שלו מסתיר שלט ועליו מגן דוד. (אותו אוהד אגב היה אחראי על שיבוש ריצת המרתון באולימפידת 2004 עת שתפס את מוליך המירוץ ולא נתן לו להמשיך.

3) המסלול בהוקנהיים מעולם לא התרעם על העובדה שהוא מארח את המירוץ רק פעם בשנתיים. זו הייתה יוזמה משותפת של הוקנהיים ונורבורגרינג שלאורך השנים מפסידים כסף מקיום המירוצים באופן ישיר כמו גם העונה וזאת בגלל העלות המטורפת שברני אקלסטון דורש. המסלולים יזמו את המהלך בו הם יערכו את המירוצים לסירוגין ובכך שומרים על מעמדם כמסלולי פורמולה-1 מצד אחד אבל מפסידים כסף על מירוץ רק פעם בשנתיים!

4) אם אני לא טועה במסלול השנה יש 120,000 מקומות ובשנים עברו בתוואי החדש כשהקימו יציעים ארוכים לאורך הקטע שמוביל מההרפין (פניה 6) עם מצלמה מרחפת לאורכם ולמעשה יצרו אצטדיון אחורי יחד עם יציע מרצדס החדש היו גם 180,000.

פורסם
...שבר(?) היום פרשן הפורמולה 1 של ערוץ הספורט את השיא של עצמו: "מותר לתדלק במהלך מקצה הדירוג האחרון" (Q3).

..

ראיתי שוב את מקצה הדרוג והעניין עם התדלוק נאמר במהלך Q2 ולא Q3 .

על פי התקנון של ה-FIA , עמ'-15 סעיף 29 , סעיפים קטנים B,C ו-D יש הסבר מפורש לגבי התדלוק במקצה הדרוג ושם נאמר שלמעט Q3 מותר לתדלק בשני המקצים הקודמים.

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/EAC2585AB885FDDCC1257483004B3147/$FILE/1-2009%20F1%20SPORTING%20REGULATIONS%2011-07-2008.pdf

דובי

פורסם
זה נמשך כך כבר המון זמן.

גם מהלכים פשוטים במירוץ הם לא מסוגלים להבין.

(x מוביל על y ב10 שניות, x יוצא לתידלוק ואלה מדברים ברצינות האם x יוכל לחזור עוד לפני y )

לעיתים אני כבר לא יודע מה לעשות, לבכות או לצחוק.

בחו"ל 5 דקות לא היו נותנים להם לשדר.

חחחחחח אתה צודק לגמרי...אני איתך

לא בועז קורפל ולא אלי אילדיס מבינים בשיט (סליחה על הביטוי) כשמדובר בפורמולה 1.

אספן קטן עם נשמה גדולה

• תוכן חדש...