Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסתפקת בפילטר המים של המקרר (מים חמים לא מעניינים אותי במיוחד, אבל מים קרים כן).

יש הרבה דברים במים, אף אחד מהם לא בריכוז בעייתי בריאותית (להוציא תקלות נקודתיות). להוציא כסף על מים "יותר נקיים" טוב כמו לזרוק אותו לפח.

הגדרה כוללנית כמו זו ממחישה לי את כמות הידע שאין לך בנושא ההידרולוגיה.

כל מקור מים תלוי לא רק במים שיש בו אלא בעיקר באינטראקציה שלו עם הסביבה החיצונית, אם זה אויר, אם זו הקרקע שהוא נשען עליה, אם זה הסלע שממנו המים האלה מופקים או אם אלו הצינורות והמסננים שהמים האלו עוברים בדרך.

לכל מקור כזה יש חתימת מינרלים, חומר אורגני ומלחים ייחודית לאותו מקור.

מה שאתה אומר בעצם זה שלכל מקורות המים יש איכות זהה דבר שאינו נכון בייסודו כי אם הוא היה נכון, למקורות היה הרבה פחות עבודה על הידיים ולא היה בארץ הזו מחסור במים (ויש 3 סוגים של מחסור במים שעליהם אני לא ארחיב עכשיו).

מה שאני מנסה לומר זה שבכל מאגר מים כזה או אחר (גם בכינרת) יכולים להיות חומרים שונים בריכוזים שונים ובכל מאגר מים יש שכבות ריכוזים בתוך המים (ע"ע הסיבה לקיום המוביל המלוח מהכינרת) - חלקם לא ראוי לשתיה בלשון המעטה ולכן יש צורך לסנן אותם מחומרים כאלו ואחרים (רעלנים או לא) כך שהההגדרה שלך לא עומדת במבחן המדע.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חייב להתווכח, אתה ענית לי קודם כל. אני חוזר, אין שום דבר לא בריא מהותית במי השתייה מהברז, למרות מה שנשאר על המסנן שלך. אין שום סיבה בריאותית להשקיע במתקני טיהור למיניהם, גם אם מזכירים פיצוץ תאים (שלא בהקשר) ומילים כמו "אוסמוזה". נקודה.

ואתה מוזמן להראות לי מחקרים שמראים אחרת.

מה שאני מנסה לומר זה שבכל מאגר מים כזה או אחר (גם בכינרת) יכולים להיות חומרים שונים בריכוזים שונים ובכל מאגר מים יש שכבות ריכוזים בתוך המים (ע"ע הסיבה לקיום המוביל המלוח מהכינרת) - חלקם לא ראוי לשתיה בלשון המעטה ולכן יש צורך לסנן אותם מחומרים כאלו ואחרים (רעלנים או לא) כך שהההגדרה שלך לא עומדת במבחן המדע.

חבל להשחית כל כך הרבה מילים על העניין הלא נכון רק בגלל שלא קראת את מה שכתבתי בהקשר הנכון. אני לא כתבתי על מקורות המים, כתבתי על מי הברז.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שי ז. איזה ממברנה משתמשים איפה? במערכת האוסמוזה הביתית?

אני אישית משתמש בממברנה אמריקאית המפיקה 50 גלון ליום.

כתבתי 99% כי כאשר בדקתי את מוליכות מי הברז הגעתי לרמה של 1300 מיקרוסימנס, וכאשר בדקתי את מי האוסמוזה הנקיים (ללא מעבר במיניליזטור) התוצאה הייתה 30 מיקרוסימנס.

כתבתי 99% בשביל להמחיש שמרבית הזבל יותר מהמים, וודאי שהמספר לא מדוייק.

אין לי מושג מה הלחץ אצלי, אני לא מתעסק בזה, רק בערכי מים, אבל ברור לי שהמערכת שלי (וכל מערכת ביתית נורמלית) לא מטהרת את המים ברמה של חברת תרופות.

בקו עירוני יש כ 4.5 אטמוספרות. שום ממברנה רצינית לא תיתן 8 ליטר לדקה עם סינון טוב בלחצים האלה.

בניגוד אליך אני לא מתעסק במדידת ערכי מים אלא בתכנון וייצור מערכות ואני יכול להגיד לך באחריות שממברנה סבירה לא צריכה כלום פרט לסנן מכאני בכניסה.

נסה לבדוק את המים ביציאה ממערכת שלושת הפילטרים ותשווה לערכי המים אחרי האוסמוזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חבל להשחית כל כך הרבה מילים על העניין הלא נכון רק בגלל שלא קראת את מה שכתבתי בהקשר הנכון. אני לא כתבתי על מקורות המים, כתבתי על מי הברז.

גם למי ברז יש מקור ולא כולו בכינרת...

פורסם
גם למי ברז יש מקור ולא כולו בכינרת...

גם לכנרת יש מקור, אבל מה הקשר לדיון?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו בכל דיון לאחרונה - חלק מהכותבים , צריכים מקלחת קרה דחוף .

זה דיון , לא התקפות ומארבים , על מונחים , וביזבוז אנרגיות הידרולוגיות .

( מאחר ואנו בפורום רכבים , ושאר ירקות , מדוע יש פילטר (סנן ) דלק , הרי הדלק מגיע נקי - בתאוריה )

נכון , אולם לא תמיד , הוא מאוחסן , במכלי משאיות , תחנות דלק וכו' .

ולכן ליתר ביטחון , יש סנן דלק .

כנ"ל מים - מעבר לסינון במקורות המים , המים עוברים גם בצנרת המקומית , והפרטית ,ויש אפשרות לבעיה .

וכולם צודקים , רצוי לסנן, אבל לא להגזים , ותמי 4 , הוא די והותר .

אבל המקפידים בתורה , ישתמשו באוסמוזה , ומרפאות ומעבדות ,יעקרו גם מים - זכותם .

לפותח הדיון - למדתה מהיכן מגיעים המים , ( וכמו שאומרים הגשש החיוור ,בכל דג, יש כמות של נפט )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
גם לכנרת יש מקור, אבל מה הקשר לדיון?

הקשר הוא שאתה לא יכול להכליל בצורה גורפת ולהשליך את זה על כל איכויות מי הברז באשר הן. זה שהמים שלך היום הם בסדר לא אומר שמחר הם יהיו כאלה ולא אומר שאתמול הם היו כאלו מהסיבה הפשוטה שאתה לא תמיד מקבל את מי הברז שלך מאותו המקור. לפעמים אתה מקבל מי תהום מאקוויפר אחד, לפעמים מאקוויפר אחר ולפעמים אתה מקבל מי כינרת (שכולנו יודעים שהמקורות שלה כוללים מספר נהרות ונחלים)

נזקים לטווח ארוך יכולים לקרות במידה ויש תקלה כל שהי שהחברה שמספקת לך את המים לא שמה לב אליהן או שלא חשבה שזה יזיק לך.

עובדתית יש מקורות מים שנמצאים על גבול הגדרות הזיהום שיכול להיות שעדיין שואבים מהן ולכן המהדרין יסננו את מי השתייה שלהם. אם אתה לא רוצה לעשות את זה - אשריך, אבל אל תגיד שזה לא נחוץ כי זה לאו דווקא נכון.

פורסם

הגבול הזה קיים גם באקויפרים מהם שוטבים מים מינרליים והדוגמא הכי בולטת זה מי הר מירון שנסגרו עקב זיהום המקור.

לגבי מזהמים מהצנרת, יש היום את ת"י 5452 (מוצרים הבאים במגע עם מי שתיה) שמגדיר מה וכמה יכול לחדור למי השתייה. הבעיה היא שעדיין לא החליטו איך לאכוף את התקן.

פורסם
הולפעמים אתה מקבל מי כינרת (שכולנו יודעים שהמקורות שלה כוללים מספר נהרות ונחלים)

המקור של הכינרת זה בהיוב של טבריה והגולן.

פורסם
נזקים לטווח ארוך יכולים לקרות במידה ויש תקלה כל שהי שהחברה שמספקת לך את המים לא שמה לב אליהן או שלא חשבה שזה יזיק לך.

עובדתית יש מקורות מים שנמצאים על גבול הגדרות הזיהום שיכול להיות שעדיין שואבים מהן ולכן המהדרין יסננו את מי השתייה שלהם. אם אתה לא רוצה לעשות את זה - אשריך, אבל אל תגיד שזה לא נחוץ כי זה לאו דווקא נכון.

כל אלה , הם עבריינים . יש תקן למים , כשם שיש תקן לדלק , וגם מדידת זיהום האויר .

( והרשויות בודקות , והעבריינים צריכים להענש )

לתורתך - רצוי להסתובב ,עם מסכת אב"כ , מאחר ויש מפעלים עבריינים , ונהגים עבריינים , היוצרים זיהום אויר !

אני מצטער - את חופרת , יותר מדי ( מחפשת מים , נפט ) :roll:

לא נצא מהבית , לא ננשום , ונעקר את בני זוגנו .. ( גם הם מגיעים , ממספר מקורות ) לדעתי , סינון קל מספיק ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני לא חייב להתווכח, אתה ענית לי קודם כל. אני חוזר, אין שום דבר לא בריא מהותית במי השתייה מהברז, למרות מה שנשאר על המסנן שלך.

אתה קובע פה עובדה על סמך משהו שאולי שמעת אך לא בדקת.

בוודאות הימצאות חומרים שציינתי בתגובתי הקודמת פוגעת ביצורים חיים, אלו הם רעלנים.

אין שום סיבה בריאותית להשקיע במתקני טיהור למיניהם, גם אם מזכירים פיצוץ תאים (שלא בהקשר) ומילים כמו "אוסמוזה". נקודה.

אתה יכול להמשיך ולטעון שאין צורך לסנן את המים לפני ששותים אותם אבל אתה טועה, אני נותן לך פה נתונים של מים שיוצאים מהברז שלי ואתה בכל זאת בוחר להתעלם מהעובדות - אני לא מתפלא.

אתה גם מקשר דברים שאינם קשורים, ברור לי גם למה זה.

דיברתי על פיצוץ תאים בתגובה למה שכתבת שאנו יכולים לשתות H2O בלבד וללא מנרלים כלל.

הפנתי אותך לקרוא ולהבין מה הוא לחץ אוסמוטי ואיך תא ביצור חי מווסת את זרימת המים ממנו ומחוצה לו ומה קורה כאשר שותים מים חסרי מינרלים לחלוטין.

אך אתה כמובן החלטת לקחת חלק מאוד קטן במשפט ולהפוך אותו לדוגמא זולה ע"מ להראות שאני מדבר שטויות ולא מבין דבר.

בקו עירוני יש כ 4.5 אטמוספרות. שום ממברנה רצינית לא תיתן 8 ליטר לדקה עם סינון טוב בלחצים האלה.

בניגוד אליך אני לא מתעסק במדידת ערכי מים אלא בתכנון וייצור מערכות ואני יכול להגיד לך באחריות שממברנה סבירה לא צריכה כלום פרט לסנן מכאני בכניסה.

נסה לבדוק את המים ביציאה ממערכת שלושת הפילטרים ותשווה לערכי המים אחרי האוסמוזה.

שי, 50 גלון ליום, הווה אומר 8 ליטר לשעה., ולא לדקה כפי שכתבת.

נכון שאין צורך מעבר לסנן העומק לפני הממברנה, אך ע"מ לשמור על הממברנה עצמה מומלץ שיהיו גם סנני פחם לפניה.

בדקתי את הערכים של המים אחרי הסננים המקדימים לעומת אוסמוזה, עדיין יש אמוניה, עדיין יש פוספט ועדיין יש ניטראט,

מה שאין זה כלור, ולכלוך פיזי, ערך המיקרוסימנס נשאר זהה.

לתורתך - רצוי להסתובב ,עם מסכת אב"כ , מאחר ויש מפעלים עבריינים , ונהגים עבריינים , היוצרים זיהום אויר !

אני מצטער - את חופרת , יותר מדי ( מחפשת מים , נפט ) :roll:

לא נצא מהבית , לא ננשום , ונעקר את בני זוגנו .. ( גם הם מגיעים , ממספר מקורות ) לדעתי , סינון קל מספיק ..

אייל .

נו באמת, אתה רציני תגיד לי?

הרי כל הזמן מדברים על זה שהאוויר מזוהם, כולם יודעים שהמון תחנות דלק מוהלות, במה שונים המים?

זאת מגמה לאחרונה בפורום שכל אחד שאין לו מושג פשוט קוטל אנשים עם ידע בתחום מסויים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
אתה קובע פה עובדה על סמך משהו שאולי שמעת אך לא בדקת.

בוודאות הימצאות חומרים שציינתי בתגובתי הקודמת פוגעת ביצורים חיים, אלו הם רעלנים.

הרי כל הזמן מדברים על זה שהאוויר מזוהם, כולם יודעים שהמון תחנות דלק מוהלות, במה שונים המים?

זאת מגמה לאחרונה בפורום שכל אחד שאין לו מושג פשוט קוטל אנשים עם ידע בתחום מסויים.

אני מאוד רציני , וגם לא .

אתם מגזימים , צועקים גמל גמל , סליחה זאב , ומציפים במידע ( מרוב עצים, לא רואים, את היער )

בלבלתם את פותח ההודעה , בעומס נתונים , אתם חכמים , ובעלי ידע , אבל הצפתה אותנו ( הצפה - מים )

אני בעדך , וגם העמיתה השניה , מראה ידע , וכיוון נכון .

תנו לנו תשובה פשוטה , מנומקת , ( ואל תאיים למהול לי ) :shock: ובטח לא בתחנת דלק ..

(ראה גם , את התשובה , הקודמת שלי מס' 21 )

לקחת זאת קשה מדי , קל קל קל . ( וברור שאם פגעתי , אני מתנצל )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

[quote=DaMN;17439

שי, 50 גלון ליום, הווה אומר 8 ליטר לשעה., ולא לדקה כפי שכתבת.

נכון שאין צורך מעבר לסנן העומק לפני הממברנה, אך ע"מ לשמור על הממברנה עצמה מומלץ שיהיו גם סנני פחם לפניה.

.

צודק (טעות סופר). עדיין כמות גבוהה מאוד לממברנה בעלת כושר סינון סביר בלחצים האלה.

ההבדל בין מים לאויר הוא שמים נבדקים 3 פעמים ביום ובמידה ויש חריגה מיד יוצאת הודעה לציבור להרתיח או לא לשתות.

לגבי אנשים עם ידע, אתה לא היחיד עם ידע כאן ולגיטימי לנהל דיון בנושאים שעולים.

פורסם

אין תקן למי שתיה אלא תקנה של הול"ל. יש תקן למוצרים הבאים במגע עם מי שתיה אבל הוא עדיין בדיונים ועוד לא החליטו איל לאכוף אותו.

גילוי נאות: הכותב יושב בועדות התקינה שדנות בנושא.

פורסם

בתור משתמש ב"תמי 4" (כמו זה שבפרסומות) הבעיה היחידה שיש לי ולאישתי עם המכשיר היא: טעם לוואי שיש במים הקרים.

למרות שמדבור בסננים ונורה חדשים ומקוריים אניי יכול לומר בוודאות שנתקלתי באותו הטעם, במינון נמוך יותר, במכשיר אחר (חדש לחלוטין) של זוג חברים שבכלל לא גרים קרוב לאיזור שלנו, כך שלא מדובר בטעם לוואי במים אלא משהו במכשיר עצמו (מה גם שאם אני שותה מהברז, אין את הטעם לוואי הזה).

מבחינת המים החמים - הכל פיקס והמכשיר מציע מגוון רחב של אפשרויות בתפריטים מסודרים במכשיר.

שורה תחתונה: אם הייתי קונה את המכשיר מכיסי - כבר הייתי מחזיר אותו או מטרטר את החברה עד שיטפלו בבעיה - מאחר וזה לא כך דיי הזנחתי את העניין אבל בקרוב אני אמור לקבל סננים חדשים כך שהנושא יועבר לטיפול החברה לפני שאני מרכיב אותם.

אם הייתי צריך לקנות מכשיר חדש הייתי בקלות מסתדר עם בר שמחמם+מקרר את המים בתוספת סנן לחול\חלודה + סנן פחם (מניסיון בבית של ההורים; מים טעימים ומצויינים).

לדעתי מה שיפתור את הבעיה בטעם הלוואי במים הקרים של המכשיר הוא ניקוי למערכת הקירור של המים (ניקוי באמצעות אקונומיקה או כל חומר אחר שמסוגל לנטרל ריחות וג'יפה בלי שום בעיה. לא, סבון לא יעזור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...