Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני, משתמש "כבד" במתקן - אומר לך שהוא שווה כל שקל!! זהו ה-מכשיר!!! ממליץ בחום!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

השוואה בין תמי 4 לבקבוקי מים מהסופר:

מים מהסופר לא עוברים שום סינון ותלוי איפה אתה גר,יכול להיות שהמים מהברז שלך יותר נקיים.

אם יש זיהום רציני במי הברז,תמי 4 לא עוזר לך ואתה חייב לקנות בקבוקים.

אייל

פורסם

בסך הכל פטנט נחמד, בהחלט עדיף על מים מהברז.

מצד שני, אני באופן אישי מרגיש הבדל בטעם המים בין מים מינרלים למים שעברו טיהור בתמי 4 ודומיו. למרות ההשיפור באיכות, המים של התמי4 עדיין לא טעימים כמו מים מינרלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המתקן לא רע בכלל (מדבר משימוש בו במשך שנתיים בעבודה), אבל אצלנו במשפחה את האמת, עובדים בשיטת הפילטרים, פילטר לחול, פילטר פחם וכלור ועוד משהו, לא רע בכלל תאמת.

פורסם

בבית הורי יש תמי 4 כבר כ-15 שנים (באמצע עברנו דירה וקנינו חדש כי הרוכשים רצו שנשאיר אותו), לא מחליפים אותו בשום דבר אחר.

כל עוד תדאג להחליף את פילטר הפחם פעם בחצי שנה, ואת המנורה בפרקי זמן ארוכים יותר, הכל נהדר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
השוואה בין תמי 4 לבקבוקי מים מהסופר:

מים מהסופר לא עוברים שום סינון ותלוי איפה אתה גר,יכול להיות שהמים מהברז שלך יותר נקיים.

אם יש זיהום רציני במי הברז,תמי 4 לא עוזר לך ואתה חייב לקנות בקבוקים.

הפוך.

מים מינרליים אולי לא באמת מופקים ממעיינות, אבל הם נקיים מחיידקים. מים מתמי 4 יכולים להיות מזוהמים יותר ממים מהברז, בגלל בקטריות שמתלבשות על הפילטר. גם הכדים של מי-עדן הם לא שיא ההגיינה, לא בגלל המים עצמם אלא בגלל בקטריות שמתלבשות על הברז ומעברי המים.

נושא טיהור המים בתמי 4 היא ישראבלוף. מה שכן, המים טעימים, נטולי טעמי לוואי והמתקן נוח לשימוש, להוציא כשצריך כמות (להרתיח סיר, לדוגמא).

מסקנה: קנה מה שנוח, הגוף מסתדר עם הבקטריות בלי יותר מדי בעיות כך או כך...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר, לגבי מים מינרליים בהגדרה אסור להם לעבור שום טיפון או חיטוי פרט לסינון מכאני. ההנחה שהם נקיים מחידקים רחוקה מלהיות נכונה כי הם יוצאים מאותן בארות שמהן שואבת גם חברת מקורות (בק"ש למשל שותים את מי עדן בברזים בתוספת הכלרה ופלואורידציה).

המים המינרליים נבדקים בקטריאלית בשער במפעל אבל מאז ועד לשתיתם הם לא עוברים שום בקרה ובשילוב עם בקבוק שקוף יש בהחלט תנאים להתפתחות בקטריאלית.

לגבי רמת הסינון ברור שהיא לא לרמה של מים מורתחים אבל עם ההכלה ממילא כמות האורגניזמים החיים מאוד נמוכה. תפקחיד המתקנים הוא יותר לספוח כימיכלים ופחות לחטא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המים המינרלים הנמכרים בארץ רחוקים מההגדרה שלך, אבל זה סיפור אחר.

בשורה התחתונה, בוחרים מים טעימים.

במים אין כמעט לעולם בעיות זיהומיות, להוציא מקרים נקודתיים של דליפת ביוב. אין גם שום בעיה בריאותית עם מי הברז, רק שהאבנית (שאיננה לא בריאה) והכלור (אמצעי מגעיל לטיהור) פוגעים אנושות בטעמם. בסופו של דבר התמי 4 הוא מכשיר נוח לרב השימושים.

פורסם

לפותח השרשור, אני אעדיף לקנות מערכת 3 סננים+ממברנת אוסמוזה הפוכה+מחזיר טעם (סנן קוקוס).

כל מה שיש בתמי 4 זה פילטר פחם, נורת UV, קרר וחמם.

הנורת UV נמצאת שם לא בשביל להרוג בקטריות במים (כי אין, הכלור מחסל כל אורגניזם במים) אלא בשביל הבקטריות שנוצרות בתוך המכשיר עצמו ומזהמות את המים.

מערכת אוסמוזה הפוכה תעלה לך הרבה פחות כסף ותיהיה הרבה יותר יעיל, החיסרון היחיד שלה הוא אי היכולת לקרר או לחמם את המים.

מעבר לכך המים יהיו טובים בהרבה יותר לשתיה היות והם עוברים סנן עומק אחד (לליכלוך פיזי) שני סנני פחם (ולא אחד), ממברנה של אוסמוזה הפוכה (ההופכת את המים למים נקיים ב-99% ממלחים ושאר המרעין בישין) וסנן קוקוס או מיניליזטור או מחזיר טעם, תבחר אתה את השם (אשר מחזיר את הטעם למים ואת המינרלים שגוף האדם זקוק להם).

אין לי אחוזים בתמי 4 או משהו נגדם, כנ"ל לגבי מערכות אוסמוזה הפוכה אני פשוט מתעסק בערכי מים והרבה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

בדקת איזו ממברנה משתמשים שם?

אני עוסק בתחום טיפול במים ויש הבדל גדול מאוד בין ממברנות שונות. ממברנה שמסננת 99% מהמלחים כמו במתקני התפלה דורשת לחץ מינימלי של 80 אטמ' ושטיפות די תחופות שגוזלות כ 25% מהמים המסוננים.

במי ברז סנן פחם וסנן מכאני בהחלט מספיקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ל החיסרון היחיד שלה הוא אי היכולת לקרר או לחמם את המים.

אז למה היא טובה?

כי מבחינת בריאותית גם המים מהברז טובים לשתייה. הם נקיים דיים ואין בהם לא מריעין ולא בישין ברמה שמשפיעה על מישהו בריאותית. בוודאי ובוודאי שמלחים אינם מריעין לאיש (מקסימום קצת מקלקלים את הטעם).

מעבר לכך, מים לא מיועדים להעניק מינרלים לגוף האדם. יש דרכים הרבה יותר זולות לצרוך מזון...

אני חוזר, היתרון בתמי4 הוא (1)יתרון הנוחות (מים חמים/קרים בלחיצת כפתור) ו-(2) העובדה שהמתקן מוציא ממי הברז את האבנית והכלור הפוגמים בטעם. בריאותית אין לו השפעה מהותית לא לכאן ולא לכאן, כי מראש אין בעיה.

פורסם

שי ז. איזה ממברנה משתמשים איפה? במערכת האוסמוזה הביתית?

אני אישית משתמש בממברנה אמריקאית המפיקה 50 גלון ליום.

כתבתי 99% כי כאשר בדקתי את מוליכות מי הברז הגעתי לרמה של 1300 מיקרוסימנס, וכאשר בדקתי את מי האוסמוזה הנקיים (ללא מעבר במיניליזטור) התוצאה הייתה 30 מיקרוסימנס.

כתבתי 99% בשביל להמחיש שמרבית הזבל יותר מהמים, וודאי שהמספר לא מדוייק.

אין לי מושג מה הלחץ אצלי, אני לא מתעסק בזה, רק בערכי מים, אבל ברור לי שהמערכת שלי (וכל מערכת ביתית נורמלית) לא מטהרת את המים ברמה של חברת תרופות.

falou, אתה פשוט נהנה להתווכח, גם בדברים שאין לך ממש מושג בהם.

כי מבחינת בריאותית גם המים מהברז טובים לשתייה. הם נקיים דיים ואין בהם לא מריעין ולא בישין ברמה שמשפיעה על מישהו בריאותית. בוודאי ובוודאי שמלחים אינם מריעין לאיש (מקסימום קצת מקלקלים את הטעם).

קח סנן עומק, תן לו לעבוד חודש, פתח אותו מחדש ותראה כמה ג'יפה (עכשיו בטח תאמר משהו על זה ש"ג'יפה" זאת לא הגדרה מדעית) יש לך בסנן.

לי הספיק לראות את הסננים שמותקנים אצלי ע"מ להגיע למסקנה לא לשתות את מי הברז.

מעבר לכך, בדקת פעם רעלנים ומתכות כבדות? כגון:

כמות אמוניה?

פוספט?

ניטראט?

קופר?

אתה בוודאי מניח שכולם מאופסים.

אני אחדש לך, יש פוספט, יש אמוניה, יש הרבה ניטראט במים ויש המון קופר במים - עכשיו תגיד לי שזה בריא לשתות את כל הרעלנים האלו.

מעבר לכך, מים לא מיועדים להעניק מינרלים לגוף האדם. יש דרכים הרבה יותר זולות לצרוך מזון...

ואתה ממשיך להתווכח למרות שאתה כותב דברים ללא ביסוס.

אנו זקוקים למינרלים שנמצאים במים, הם חיוניים לגוף ולתיפקודו.

שתיה של מים ללא מנרלים תגרום למים להיכנס ולצאת מתאי הגוף ללא יכולת וויסות של התא, דבר שיכול לגרום להתפוצצות התא.

אני חוזר, היתרון בתמי4 הוא (1)יתרון הנוחות (מים חמים/קרים בלחיצת כפתור) ו-(2) העובדה שהמתקן מוציא ממי הברז את האבנית והכלור הפוגמים בטעם. בריאותית אין לו השפעה מהותית לא לכאן ולא לכאן, כי מראש אין בעיה.

ואני חוזר על עצמי:

1. נכון, יותר נוח תמי 4 בגלל היכולת שלו לקרר ולחמם, אני מעדיף לקרר את המים שלי במקרר אבל שיהיו נקיים יותר.

2. ושוב אתה כותב דברים לא מבוססים: המתקן לא מוציא את האבנית, הוא מוציא את הכלור, אין לו יכולת להוציא את האבנית.

"אבנית" היא הגדרה למים קשים, יש מספר דרכים לרכך את המים, מערכת אוסמוזה הפוכה היא אחת מהן - אגב ישנו מחקר הדן בעיניין שבני אדם זקוקים למים קשים ולא רכים, מצד שני יש גם מחקר שגורס הפוך, שאנו זקוקים למים רכים ולא קשים.

פורסם

כן, כן, "ג'יפה" זו הגדרה מדעית ומי ללא מינרלים מפוצצים תאים, ולי אין מושג על מה אני כותב...:roll:

יש הרבה דברים במים, אף אחד מהם לא בריכוז בעייתי בריאותית (להוציא תקלות נקודתיות). להוציא כסף על מים "יותר נקיים" טוב כמו לזרוק אותו לפח.

פורסם

ה"ג'יפה" הזאת היא חול, חלודה ובעצם כל גוף שהוא גדול יותר מהסנן שאתה שם הסטנדרט היום הוא 10 - 25 מיקרון.

תתחיל לקרוא ולהבין מה עושים מים ללא מנרלים לתאים חיים, תתחיל מהערך "לחץ אוסמוטי".

לא אמרתי שהמים שאתה שותה יגרמו לך בשניה לפרפר על הרצפה ולמות, אבל לצרוך רעלנים ומתכות כבדות באופן תדיר לגוף זה לא בריא.

מדהים שאתה חייב להתווכח...

• תוכן חדש...