Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול להמשיך ולטעון שאין צורך לסנן את המים לפני ששותים אותם אבל אתה טועה, אני נותן לך פה נתונים של מים שיוצאים מהברז שלי ואתה בכל זאת בוחר להתעלם מהעובדות - אני לא מתפלא.

אתה גם מקשר דברים שאינם קשורים, ברור לי גם למה זה.

דיברתי על פיצוץ תאים בתגובה למה שכתבת שאנו יכולים לשתות H2O בלבד וללא מנרלים כלל.

הפנתי אותך לקרוא ולהבין מה הוא לחץ אוסמוטי ואיך תא ביצור חי מווסת את זרימת המים ממנו ומחוצה לו ומה קורה כאשר שותים מים חסרי מינרלים לחלוטין.

אך אתה כמובן החלטת לקחת חלק מאוד קטן במשפט ולהפוך אותו לדוגמא זולה ע"מ להראות שאני מדבר שטויות ולא מבין דבר.

אתה כותב שטויות כי כל מה שכתבת על לחץ אוסמוטי ושרידות התא אין לו שום קשר לבריאות מי השתייה מהברז. מה שמצאת במים שלך זה סיפור יפה, אבל אני כותב שוב: אין שום טענה משום גורם מוסמך שגורסת שמי ברז אינם בריאים לשתייה. עד שתוכיח לי אחרת המתקן שיש לך בבית מיותר (להוציא את מי שמתפרנס ממכירתו).

הטענות שלך לגבי רעלנים מקבילות לטענות הסכנה מקרינה סלולרית או לסלמונלה שרפי גינת מוצא בבשר לא מבושל. זה אולי נכון, אבל בכלל לא בעייתי מבחינה בריאותית, רק מעל ריכוז מסויים (ובמקרה של הבשר, רק במקרה והוא לא מבושל). במים שיש לנו מהברז הריכוז תקין לחלוטין (זה שיש להם טעם של פיכסה זה סיפור אחר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטענות שלך לגבי רעלנים מקבילות לטענות הסכנה מקרינה סלולרית או לסלמונלה שרפי גינת מוצא בבשר לא מבושל. זה אולי נכון, אבל בכלל לא בעייתי מבחינה בריאותית, רק מעל ריכוז מסויים (ובמקרה של הבשר, רק במקרה והוא לא מבושל). במים שיש לנו מהברז הריכוז תקין לחלוטין (זה שיש להם טעם של פיכסה זה סיפור אחר).

קודם כל הבחור לא כותב שטויות ואתה בעצמך מגבה אותו.

א. סלמונלה גורמת לבעיה בריאותית קשה (למקרה ולא ידעת).

ב. כל מינרל באשר הוא הוא רעלן מכמות מסויימת (רק שלפעמים הכמות הזו היא 0...)

ג. אתה רוצה שהוא יתבסס על מחקרים אבל טוען ש-"במים שיש לנו מהברז הריכוז תקין לחלוטין" - אני מניחה שביצעת מחקר בעניין שאתה רוצה לספר לנו עליו...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

את ממשיכה לכתוב דברים שלא קשורים לדיון.

לכתוב על התפוצצו תאים בדיון על איכותם של מי השתייה זה לכתוב שטויות, כי אין קשר בין השניים.

א. מה הקשר? בחלק גדול מבשר העוף שנקנה ע"י צרכנים יש סלמונלה בריכוז כזה או אחר. זו בעיה רק אם הריכוז גבוה מהמותר ואוכלים את הבשר לא מבושל.

ב. אז מה אם כל מינרל הוא רעלן?

ג. את רוצה מובאות? בכל מקרה, אני לא צריך להוכיח שהמים בריאים, חובת ההוכחה הוא על מי שמוכר מכשיר באלפי שקלים מתוך טענה שיש בעיה, לא?!

פורסם
קודם כל הבחור לא כותב שטויות ואתה בעצמך מגבה אותו.

א. סלמונלה גורמת לבעיה בריאותית קשה (למקרה ולא ידעת).

ב. כל מינרל באשר הוא הוא רעלן מכמות מסויימת (רק שלפעמים הכמות הזו היא 0...)

ג. אתה רוצה שהוא יתבסס על מחקרים אבל טוען ש-"במים שיש לנו מהברז הריכוז תקין לחלוטין" - אני מניחה שביצעת מחקר בעניין שאתה רוצה לספר לנו עליו...

א. כל דבר מעל לריכוז מסויים או כמות מסויימת הוא רעלן. זה כולל גם מים (בלי קשר לאיכותם, ניתן לחפש חומר על הרעלת מים), סוכר, מינרלים וכל דבר אחר.

ב. נכון כי הגוף שלנו יודע לווסת כימיכלים עד לכמות מסויימת. מעל לזה הוא לא מצליח להתמודד איתם אבל במי השתיה הריכוזים כל כך נמוכים עד שאין סיכוי שתגיעי לריכוזים מסוכנים.

ג. הול"ל ומשרדי הבריאות בכל העולם בדקו וקבעו את הריכוז התקין ובכל עיר לוקחים דגימות 3 פעמים ביום כדי לוודא שהמים עומדים בדרישות.

לגבי התפוצצות תאים זה בולשיט כי המים שאנחנו שותים עוברים דרך מערכת העיכול ונמהלים בחומרים נוספים ומה שהתאים מקבלים לא דומה למה שאנחנו שותים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת מגמה לאחרונה בפורום שכל אחד שאין לו מושג פשוט קוטל אנשים עם ידע בתחום מסויים.

נאלץ לחזק, מבלי להיכנס לדיון המים הגדול של קארז פורום,

מהסיבה הפשוטה שאין לי מושג קלוש בתחום (אבל אני יכול להמליץ על G12+, נוזל קירור מעולה!) :roll:

ישנם אנשים בפורום, עם ידע ממוקד בתחום מסויים (כי זה עיסוקם), וחבל שאנשים אחרים שיש להם אולי ידע נפלא בתחומים אחרים,

חושבים שיש להם ידע מדהים בכל תחום אפשרי.

זה מזכיר לי אורטופדים לדוגמה, ולמה אני לא אוהב אותם: הם תותחים במה שהם עושים.

אבל יש תחומים שבהם אין להם הרבה מושג, משום שהם למדו אותם בשטחיות רבה.

בא מישהו שלמד תחום מאוד ממוקד בצורה מאוד עמוקה, אבל חסר הסמכה של "דוקטור" - וזהו, הוא לא יודע על מה הוא מדבר :?

יבוא אותו אחד, ירצה להם בערב של אורטופדים (השתלמות), ופתאום הוא תותח עולם ואיזה יופי שיש העשרות מקצועיות...

זה אותו בחור, אותו ידע, רק מובא בקונטקסט שונה.

ועכשיו אני בטוח שיהיה ל- falou משוה להגיב בנידון :wink: אז אני אשאיר לו את הבמה.

לפעמים צריך לדעת לשחרר...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ראבאק כולה כוס מים

תשתמשו ב P.E.T.E.L זה הפילטר הכי ותיק וחזק בשוק למי ברז.

GOT סחוג?

פורסם
ישנם אנשים בפורום, עם ידע ממוקד בתחום מסויים (כי זה עיסוקם), וחבל שאנשים אחרים שיש להם אולי ידע נפלא בתחומים אחרים,

מי כאן בדיון עוסק בתחום?

אני מכיר את שי ויודע במה הוא עוסק והוא אמין עליי.

השאר הם אלמונים שבינתיים לא מגבים את הדברים שלהם עם עובדות.

צרכן משכיל דואג לבדוק מהם האינטרסים של זה שמציג לו עובדות מסויימות (או עובדות "כביכול") ולא לקבל דעה רק כי מי שמביע אותה יודע להפציץ במונחים טכניים, בוודאי ובוודאי אם יש לו אינטרס למכור לך משהו (מגן מקרינה סלולרית, מטהר מים יקר, צ'יפ שיוסיף לך 50 כ"ס למנוע האטמוספרי ועוד).

פורסם

יש עוד 2 משתמשים לפחות בשרשור הזה שלומדים את התחום או עוסקים בו, ולשניהם אין שום אינטרס למכור לך שום דבר.

ועל זה אני יכול לחתום לך בוודאות בחוזה מול עו"ד, בהנחה שזה מספיק טוב בשבילך :wink:

falou, זה בסדר לא להיות מומחה בכל דבר, זה אפילו מראה על אנושיות מסויימת... :D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כצפוי, מה שמרגיז אותך זה שגם הפעם אני צודק ושגם בזה אני מבין (מספיק כדי לעמוד מאחורי הטענות שלי ולהביא מובאות).

אם יש מישהו שיודע אחרת, הוא מוזמן להפגין יידע רלוונטי ולסתור אותי.

בינתיים יש פה איש מקצוע מוכח אחד שטוען כמוני.

פורסם

כצפוי, אתה טועה :lol:

א. אנשים שאני לא מכיר אישית ואינם חשובים לי לא מרגיזים אותי.

ב. מקריאת התגובות השונות, אני יכול להגיד שלא הייתי אומר שידיעותייך בתחום מקבילות לאלו של שאר החברים בדיון.

ג. ברור לי שתגיב גם על זה. אז נחכה שאלו שמבינים בתחום המים יגיבו, עד אז - הדיון מיותר. בדיוק כמו לדבר לאורטופד :wink:

פורסם

כצפוי הטיעונים שלך לא עניינים.

טענתי טיעונים - שמישהו ייסתור אותם.

בינתיים היחיד שעוסק בתחום בריאות המים אישש את טענותי ומי שלא הסכים איתן לא הביא אסמכתא אחת לטענותיו, מלבד "בדקתי בבית" ו-"אני סטודנטית".

הרי ברור לך שאני לא ממציא תיאוריות ויש לי גם מומחה נגיש מאחורי (מלבד שי) וגם מובאות...

נ.ב. אני אפילו אוסיף לך פיתיון - ניתן לסתור את הטענה שלי. יש מובאות לכאן ולכאן.

פורסם

מה לעשות, falou צודק בכל הקשור לחובת ההוכחה של יצרני הפילטרים למיניהם.

המים בארץ תקינים וראויים לשתייה מכל בחינה שהיא (ואגב, קופר זה נחושת, אבל לא משנה),

חוץ מתקלות שמתרחשות פה ושם, כמו כל דבר בעולם.

יש למישהו נתונים אחרים, אמינים? לינק, בבקשה.

השימוש בפילטרים או במים מינרליים הוא בסך הכול עניין של טעם, ריח או אבנית -

המים בטבריה סתם מגעילים, ולמים בירושלים יש יותר מדי אבנית בשביל קומקום ממוצע.

תושבי קצרין, לעומת זאת, מתקלחים במשהו שדי דומה ל"מי עדן".

רק לשם האיזון, השימוש במים מינרלים (שעולים יותר מדלק, לפעמים)

הוא שיגעון שלא מוגבל רק לישראל - בגרמניה, שבה יש כמויות אדירות

של מים באיכות מעולה, שותים כמעט אך ורק מים מינרלים.

למה? ככה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה?!

מיתוג ואנשים כמו קונדסון שאוכלים אותו לתיאבון.

פורסם

אתה כבר החלטת מה אני אוכל, שותה, וצורך.

יפה לך, ממש נביא אמיתי.

לא הייתי מצפה ממנהל לפנות בפן האישי כלפי מישהו כשהדיון הוא ענייני.

אבל ככה זה - מי שאין לו משהו ענייני לכתוב - תמיד פונה לפן האישי. :wink:

פורסם

אני מצטער שמתחילת השרשור אני לא עומד בציפיות שלך, אבל גם אתה יכול לנתר עבורי.

או שתלמד לשחרר...

• תוכן חדש...