Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור עופר אתה לא הבנת לא מילה ולא חצי מילה ממה שאני כתבתי. לא כתבתי שהמים אינם בריאים, לא כתבתי שהם כן בריאים אלא כתבתי שאתה ברמת הידע וה-"מחקר" שביצעת אין לך מושג בשיט, ואתה לא יכול להכליל.

אני לא חולקת על אף מילה ששי אומר אלא פשוט מביאה לך נקודת מבט אחרת שאתה בוחר לא להתייחס אליה.

יש דבר כזה שנקרא סקפטיות מדעית - ההנחה שאתה לא יכול להכליל ממקרים רבים על כולם כי תמיד יהיה איזה יוצא דופן, אתה לא ניחנת בסקפטיות הזו ולכן אתה בוחר לשלול באופן גורף כל דבר שאני אומרת מבלי להבין את מהות הטענות שלי.

לנהל איתך דיון זה לנהל דו שיח של חרשים. אני אומרת דבר אחד ואתה מסיק מסקנות לא נכונות מההנחות שאתה מייחס לי (שאינן מה שכתבתי).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקיצור עופר אתה לא הבנת לא מילה ולא חצי מילה ממה שאני כתבתי. לא כתבתי שהמים אינם בריאים, לא כתבתי שהם כן בריאים אלא כתבתי שאתה ברמת הידע וה-"מחקר" שביצעת אין לך מושג בשיט, ואתה לא יכול להכליל.

בוודאי שאני יכול להכליל, למה לא?!

אני כותב שבהכללה מי הברז בישראל ראויים לשתייה מבחינת בריאות הציבור ולכן, מבחינה בריאותית, אין צורך במסננים. זה פשוט מספיק כדי שגם את תביני.

כתבתי, אם את רוצה מובאות, מעבר למי ששי כתב, אני אביא לך.

אבל אם לא כתבת "דבר בשיט" על איכות המים, מה הקשר בין מה שכתבת לבין הדיון?

את עושה בדיוק מה שאני טוען שאת עושה, כותבת הרבה דברים טכניים בלי קשר לדיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בא לי לתת לאנשים שקוראים פה מידע נוסף - אסור לי? אתה מתכוון לתת לי אזהרה על זה?

רוצה להכליל - תכליל. תעשה מה שאתה רוצה - אני את הדיון אתך סיימתי (קשה לדבר לקיר).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני לא מבין כלום באיכויות המים אבל ברור לי לחלוטין שכל עוד המומחים מאשרים שמותר לשתות מי ברז - אכן מוטל על יצרני המים המינרליים והמיתקנים למיניהם להוכיח לי שהם עדיפים באופן משמעותי.

בינתיים, כמו איציק, גם אני הרגשתי טעם לוואי במים הקרים של התמי4 שיש לאמא שלי בבית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רוצה להכליל - תכליל.תעשה מה שאתה רוצה - אני את הדיון אתך סיימתי (קשה לדבר לקיר).

זה כי את "מדברת" בעיקר כדי לשמוע את עצמך בלי קשר לנושא הדיון.

תנסי להתייחס לטיעונים ולא לכתוב מקסימום מילים מקצועיות במינימום פיסקאות ותעני לשאלה פשוטה: מבחינה בריאותית, צריך מסננים ביתיים למים או לא?

פורסם

איזה יופי, לא הייתי פה יומיים וכבר הפכתי להיות סוחר שמוכר מערכות אוסמוזה הפוכה וזאת למרות שכתבתי בהודעתי הראשונה שאין לי קשר לא לתמי4 או למערכות סינון אחרות.

אני לא מתכוון להמשיך את הדיון הזה, לא בגלל שאני לא צודק, אלא בגלל ש-falou מתעלם מעובדות ונתונים, לוקח שתי מילים מפיסקה שלמה ומשתמש בהן כדוגמא זולה ע"מ להראות כמה איני מבין, כשלמעשה הבורות בנושא היא שלו בלבד.

falou, אתה פשוט ווכחן כרוני.

אני מקווה שקוראי השרשור הזה ידעו לעשות את ההבחנה בין מישהו שיודע מה הוא אומר לבין סתם מישהו שמנסה לראות "שיש לו יותר גדול".

אני סיימתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני לא ווכחן כרוני, אני עדיין מחכה לשמץ של בדל של ראייה אובייקטיבית ממקור מוסמך שמי ברז לא בריאים דיים לשתייה. כל מי שייקרא את השרשור יימצא שאין כאן אפילו שמץ של ראייה לכך. נהפוך הוא.

ובוודאי שאתה מסיים, כי זה לא נעים להשקיע הרבה כסף במערכת לא נחוצה שאי אפשר למצוא לקיומה צידוק.

פורסם

אני באופן אישי מסרב לקנות מיים מינרלים, מבחינתי זה גזל אחד גדול.

מאז ומתמיד אני שותה מיים מהברז, כשהייתי קטן הייתי שותה מיים מהבירזיות בבית הספר, ממטרות ומחדרי אשפה (ככה זה היה פעם, למי היה זמן ורצון לעלות הביתה ? ) ואף אחד עד היום לא מת מזה.

היום אני מסנן את המיים דרך בריטה שמוציאים מהם כל טעם לוואי ואת כל האבנית.

קניית מים מינרלים היא דבר בעייתי ופסול מהמון בחינות שהחשובות שבהן הן הבעיות הסביבתיות ששאיבת מים כאלה ואריזתם יוצרות.

חברות הפרסום והמשקאות הרגילו את הצרכנים כאן לרכוש את המוצר בדרך קבע ואתם מנסים להגן על ההחלטה שלכם לרכוש אותו כאילו זה משהו בריאותי וחשוב.

פורסם

:mm_yeah:

אני שותה מים מהתמי4 (ועד לפני שבועיים מבריטה) רק בגלל שהטעם של המים מהברז הוא פשוט מבחיל, לא בגלל עניין בריאותי.

אנחנו עושים המון דברים הרבה פחות בריאים ביומיום שלנו (מי כאן לא עושה שיחות טלפון של יותר מ20 דקות?)

פורסם

כתב מה שכתב.

מסכים עם כל מילה, זאת הייתה הגישה שלי מאז ומעולם, בערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני דיי הרבה זמן מה התפרסמה כתבה בבולדוג והציפה ברעש גדול את כל הסיפור של מי בארות שזוהמו במשך שנים בצורה קשה ע"י מפעלי תע"ש באיזור השרון. המים מכילים ריכוזיים גבוהים של מתכות כבדות ונמצאה עלייה באחוזי חולי הסרטן שחיו בישובים הניזונים ממים אלו, כך שאני לא בטוח שכל דבר שיכול לגרום לנזק לאורך זמן נבדק בבדיקות שמבצעים למים בשוטף.

(כמובן שכל גורם שקשור אומר את מה שנוח לו לגבי זה ולגבי ההשפעות).

אני אישית כמו שלומי (רק פחות זמן :-)) כל חיי שותה מים מהברז (לפחות בבית). למרות שלפעמים הם קצת ג'יפה אני חיי איתם בשלום.

תמי 4 ושאר חארטות זה מסנן פחם ונורת UV, יש כאלו שמוסיפים גם פילטר קוקוס בשביל הטעם. מעבר לנוחות הוסבר הרבה פעמים בעבר שהמים שם לא יותר בריאים ממיי ברז בגלל החיידיקים שמצטברים על הפילטר ובמערכת כולה. מה יותר גרוע- חיידקים או מתכות כבדות- לא יודע. מה גם שאני לא בטוח לגבי יכולת הסינון של הפילטר. אמנם פחם פעיל משמש כסנן מתכלה יעיל בהרבה מאד אפליקציות אך השאלה היא האם הסינון המכאני של הפילטר הזה מספיק בשביל לסנן מרעין שונים.

בנוסף בכתבה שהייתה לא מזמן בחדשות בדקו ומצאו שבמים מנרלים של מי עדן הייתה אותה כמות של מתכות כבדות לא בריאות כמו במי ברז. כמדומני בנביעות המתכות הכבדות נמצאו בכמויות קטנות בהרבה.

השרשור משום מה הפך להיות שרשור של כל אחד מנסה להראות שהוא יותר חכם מהשני וחבל שכך, הנושא לכשעצמו מעניין וחשוב וחבל שהדיון מוסט.

פורסם

בשורה התחתונה גם מקורות, גם מי עדן וגם שאר חברות המים המינרליים בארץ שואבים מאותו אקויפר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סיפור משעשע-אמיתי או לא תחליטו בעצמכם.

לפני מס' שנים הגיע לפיתחו של הבית של חבר שלי ,סוכן של אחת מחברות מתקני טיהור המים.

לאחר מס' דקות שכנוע הסכימו להכניס אותו לבית על מנת שידגים עד כמה המים מזוהמים בברז ומדוע כדאי לרכוש מערכת לטיהור מים.

בתחילה הביאו כוס מים מהברז,הסוכן הכניס נייר מסויים למים ולאחר מס' דקות הוציא אותו בצבע "שקר כלשהו" ואמר לאבא של חבר שלי.."תראה כמה זיהום יש במים"... לאחר מכן נעשה ניסוי דומה עם מים רתוחים שהתוצאות היו על פניו פחות או יותר אותו דבר וגם ניסיון עם מים מינרליים של חברה מסויימת וכמובן התוצאה בהייתה פחות או יותר זהה. אבא של חבר שלי אמר לסוכן חכה שניה אני רוצה לבדוק שוב כוס מים וחזר עם כוס מים נוספת. הסוכן הכניס את הנייר למיים ולאחר מס דקות.. "זיהום אדיר ומסוכן".. אבא של חבר שלי אמר לו לארוז את הדברים שלו וללכת מהבית.. שהסוכן שאל מדוע,הוא אמר לו שאלו הם מים לאינלציה של הבן הקטן ואם הוא גילה בהם זיהום כנראה שהוא לא יזכה במדליה אצל חיים הכט.

(גילוי נאות-החבר תימני כך שהסיבה לאי הרכישה יכולה להיות גם אחרת :-) ).

לסיכום.. לדעתי האישית מים מהברז הם מיים ראויים לשתיה ואין בהם שום פגם וסכנה בריאותית... הטעם זה כבר עניין אישי של כל אחד כנ"ל לגבי מים מינרליים ומתקני טיהור למינהם. היתרון היחידי שיש לכל המכשירים הבייתים הוא הזמינות של מים חמים וקרים ומעבר לזה אין יתרון בריאותי מוכח.

שכל אחד יעשה בכספו מה שהוא חושב לנכון.:-)

פורסם

אני לא מבין כלום באיכויות המים אבל ברור לי לחלוטין שכל עוד המומחים מאשרים שמותר לשתות מי ברז - אכן מוטל על יצרני המים המינרליים והמיתקנים למיניהם להוכיח לי שהם עדיפים באופן משמעותי.

בינתיים, כמו איציק, גם אני הרגשתי טעם לוואי במים הקרים של התמי4 שיש לאמא שלי בבית.

רוני, מהשירות של תמי4 (שפתרו לי כמה בעיות בהדרכה טלפונית) נמסר כי יש לבצע מספר שטיפות למערכת ע"מ להוציא טעמי לוואי שיכולים להצטבר במערכת סגורה שעומדת זמן רב.

דרך השירות הדריכו אותי איך לבצע את השטיפות ע"י איפוס המכשיר וכניסה למצב שטיפות - ובאמת לאחר 2-3 שטיפות המים היו טעימים. יש לציין כי על
סננים חדשים
או
מכשיר שעמד הרבה זמן
(זה המקרה שלי) יש לבצע לפחות
שטיפה אחת ליום במשך שבוע
- וזהו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...