Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שקלתי לפתוח דיון חדש אך השאלה שלי היא בעצם המשך לנושא הזה.

בדיון היו הרבה הסברים ומחלוקות אבל אף אחד לא באמת טרח להסביר בצורה ברורה מה מים אמורים להכיל וחשוב

מכך מהם המזהמים אשר אנו נתקלים בהם במי הברז ושמומלץ להמנע מהם ???

(אפשר ואף רצוי בלינקים ממקורות מבוססים)

הגעתי להתעניינות בנושא בחיפוש אחרי מים איכותיים וכשמים מינרליים בבקבוקים פחות או יותר ירדו מהפרק(או שאולי בעצם לא נכון לחשוב כך ולשם כך אני מתייעץ), התחלתי להתעניין בהשבחת מי הברז.

מים מינרליים נראים לי כרעיון לא משהו משום שלא ניתן לדעת באיזה תנאים הם נמצאו כל הדרך מהמפעל עד לפה שלי

(לא שאני טוען שהצנרת סטרילית לחלוטין)כשעיקר הדאגה היא מבקבוקים שישבו לא מעט זמן בשמש, וכידוע(לפחות לי) הפלסטיק ממנו הם מיוצרים + אור וחום מהשמש זה לא כדאי בכלל.

לכן עולות השאלות...

מה בדיוק צריך לסנן?

מה הכי חשוב מכל אלו לסנן?

מה הגיוני וכלכלי לסנן?

האם יש חסרונות למסננים כאלו ומהם תוצרי הלוואי של הסינון?

מאוד מעניין אותי כרגע נושא סינון הכלור, מישהו יכול להמליץ על מערכת בנושא?

תודה מראש

ים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שלא הורג מחשל.

אם אתה נוטה לכיוון ההיסטרי-סטרילי, קנה מערכת אוסמוזה הפוכה

ותדאג להחלפה קבועה של מסננים. ה"חורים ברשת" של מערכת אוסמוזה הפוכה

כל כך קטנים, שהם לא מאפשרים מעבר של חיידקים.

לא שיש איזה שהוא סיכוי לחיידקים או חומרים בעייתיים במים מינרליים,

בכל זאת, יש איזה מוניטין בסיסי שהחברות צריכות לשמור עליו, ואף אחד לא יסתכן

במכירה של מים מזוהמים...

הסיבה העיקרית שבגללה צריך לסנן בארץ היא האבנית, שלא מזיקה לבריאות בשום אופן

(למרות שכל מיני קשקשנים יטענו שכן) אבל מצטברת על גופי חימום (מכונות קפה/כביסה/קומקומים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התחלתי לקרוא את השרשור לאחר ההקפצה וקראתי המון שטויות שנזרקות פה באוויר.

אני יותר מסבור שאף אחד פה לא למד את הרכב המים בישראל ומעטים האנשים בפורום שמחזיקים בתואר ביולוג מומחה.

אז כיוון שהנושא הוסבר לי בפרוטרוט וסיכמו לי בארכה את כל הנושא אני מביא את המידע מאדם שמבין -> דרכי אליכם -> בקצרה

מי הברז בארץ, הם אכן מים שראויים לשתיה, לא ב100% אך יש אפשרות לשתות אותם, הרי לראיה אנו מתקיימים מהם כבר עשרות שנים ללא נזק ממשי. פרט לפיתוחי סרטן מעטים באזור השרון או הנגב (תוצאה של מתכות כבדות בהרכבי המים באיזורים הללו)

בנוסף מי הברז מכילים מינרלים טבעיים ככל מים אשר הגוף זקוק לחיוניותם.

מנגד כידוע לכולם, במי הברז יש כלור, רכיבים אורגניים מזיקים ואף בקטריות טבעיות שעלולות להזיק בטווח הארוך.

מים מינרלים - מי מעיינות אשר בדרכם לבקבוקי הפלסטיק עוברים סינון וטיהור מסויימים על ידי סנן פחם פעיל, תפקיד הסנן הוא להוציא מהמים את הכלור והרכיבים האורגניים המזיקים על מנת לשמור על תקינות המים. משם נכנסים לבקבוקים/כדי המים ומועברים אלינו. מהרגע שהם נכנסים לבקבוק ועד הרגע שהם מגיעים אלינו הסיטואציה שווה לפרלוד יד 18 שהבחור הצעיר בפורום ייעוץ רוצה לרכוש. ייתכן ושמרו עליהם בדרך וייתכן וזרקו אותם בשמש ועברו הזנחה במשך תקופה מסויימת. ולכן המים הללו יכולים להזיק בסופו של דבר.

בנוסף למי שלא שם לב ולמי שכן, על המים המינרלים שאנו שותים כולל הכדים, יש תוקף לשתייתם (קצת תמוה היות ואלו מים) אך עם הזמן מתפתחות בקטריות ואיכות המים המינרלים יורדת. ולכן מומלץ לשתות כמה שיותר מהר.

מערכת טיהור אוסמוזה הפוכה - מערכת אשר מסננת בצורה מצויינת את המים, מוציאה מהם את הכלור, הרכיבים האורגניים ואת הבקטריות, אך על הדרך מוציאה מהם את מרבית המינרלים שהם גורם חשוב מאוד להתפתחות האדם. בנוסף במערכת הסינון של אוסמוזה הפוכה כמות המים המסוננים ובסופו של דבר הראויים לשתיה היא 1/2 והתוצאה היא בזבוז מים לשווא. כלומר על כל 4 ליטר שהמערכת מסננת במכילים של הצנרת בביתי, רק 2 ליטר יגיעו אליי אל הברז בבית בסופו של דבר ויהיו ראויים לשתייה.

עוד נק' חשובה לא פחות, מערכת אוסמוזה הפוכה מסננת והופכת את המים למים מזוקקים, כלומר המים אותם אנו ממלאים למצברים שלנו שכולנו מכירים. פה גם מגיעה מערכת השמוקוקוס ( פילטר קוקוס) אשר נועד להוסיף טעם מסויים כדי שלא נרגיש בשתיית מי המצבר.

בנוסף יש צורך בבדיקת הניקיון של של הצנרת החיצונית ושמירה על החלפת סננים כל תקופה מסויימת.

מערכות סינון מים מבית סמי4/מעייוני/טבע-קיל/טחורים ושאר הסננים אותם ניתן לקנות בהום סנטר בסכומים מצחיקים (בכוונה לא השתמשתי בשמות הפרסום של החברות כדי לא לשבח יתר על המידה אך לצערי עבודתם טובה במקרה זה)

אלו מערכות אשר תפקידם הוא סינון המים ושיפור איכותם ללא התערבות ושינוי הרכב המים.

למערכות הללו סנן פעיל אשר תפקידו לספוח את הרכיבים האורגניים ואת הכלור, ומערכת הכוללת UV אשר תפקידה הוא לשנות את מבנה הבקטריות במים ובכך להכחידם. בעצם פעולת סינון וטיהור תקינה אשר משאירה את כל המינרלים אשר תורמים לגופנו בהרכב המים עצמו. בנוסף המים לא נשארים יותר מידיי באוויר כי הם נמזגים ישירות לכוסות. גם פה יש צורך לשמור ולתחזק את המכשירים על ידי החלפת סננים אחת לתקופה והחלפת נורות אחת לתקופה, ופרט לזה תחזוקת ניקיון שוטפת של חוץ המכשיר על מנת שנהנה ממכשיר תקין ויפה.

נק' נוספת שלא העליתי פה אבל אשמח לספר, היא על הפלואוריזציה, כלומר החדרת פלואור למי השתיה בצורה מלאכותית.

פלואור למי שלא מכיר תורם למבנה השן ופיתוחו ולכן הוא מינרל חשוב בהרכב המים.

גם מי המעיינות וגם במי השתיה שלנו יש פלואור כיוון שהמדינה מבצעת את הנושא בצורה מתמדת, המערכת היחידה אשר מוציאה את הפלואור היא האוסמוזה הפוכה כיוון שאלו מים מזוקקים ללא מינרלים, כך שבסופו של דבר מים אלו פוגעים בהתפתחות הילד הקטן.

לעומת זאת נקודה נוספת החשובה לטובת המים המזוקקים, אלו מים אשר מצויינים לשתיה אצל אנשים חולי כליות. כיוון שאלו מים ללא שום מרכיב נוסף.

מקווה שעזרתי וכל חברי הפורום שרשמו דברים וערכים שונים למדו משהו מעניין היום. שבת שלום לכולם

עריכה לאחר קריאה של ההערה מעליי.

ידידי אבנית מצטברת על גופי חימום זה נכון, אך כלל אין סיבה לסננה. אומנם אסטתית היא לא נראית לעין זה נכון אך אבנית בנויה מחימום של מים המכילים את המינרלים סידן ומגנזיום. שילוב של שניהם יחד עם גוף חימום יוצר אבנית.

מינרלים הם טובים וראויים לשתיה. ושוב אני אסביר, אנשים שבוחרים לסנן ולטהר מים רק בגלל אבנית עושים זאת ללא ידיעה לחשיבותם.

Confidence In Motion

פורסם

יפה מאוד על התגובה המפורטת, אני תוהה מדוע יש מערכות אוסמוזה הפוכה אם התוצר שלהם לא כזה בריא כמו שאתה כותב פה.

לא הצלחתי להבין בדיוק מה פילטרי פחם מסננים ומה לא (למשל מתכות כבדות הם יסננו ? את המלח במים אני מבין שלא ?)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ידידי אני כלל לא ציינתי שמערכת האוסמוזה אינה בריאה, זוהי הסקה אישית שלך כיוון שלך אין צורך בהם.

אף הגדלתי וציינתי שמערכת האוסמוזה ההפוכה היא מצויינת ובריאה מאוד לאנשים חולי כליות ומחלות נוספות מיוחדות.

המערכת הזו קיימת כשם שכל מערכת אחרת קיימת, לצורך מסויים של אנשים.

סנני הפחם פעיל מסננים את המרכיבים הלא טבעיים אשר מצטרפים אל מי השתיה בכל מאגר שהוא.

לדוגמא - כלור, רכיבים אורגניים, ריסוסים למיניהם וכל היוצא בזה.

מתכות כבדות הם אכן יסננו, אך לא ברמת 100%, הם ישאירו כמות מאוד מינורית של מתכות כבדות במים.

פחם כידוע לך בוודאי הוא מינרל והוא מסוגל לספוח לעצמו את כל המרכיבים מסביבו אשר הם לא מינרלים.

מלח במים הוא מינרל ולכן הוא לא יצליח לספוח אותו כלל.

לצורך דוגמא נוספת על פעילות הפחם הפעיל - במסכות האב"כ אשר ברשותנו (ואנא דאגו לחדש אותם יצאה הודעה מרוכזת)

בסנן האב"כ בסוף המסכה ממוקם סנן פחם פעיל שאמור במצב מלחמה ביולוגית (חס וחלילה לא עלינו) לספוח אליו את כל החומרים הכימיים הלא טבעיים שיש באוויר.

אם אנו מגלגלים את הנושא אל עולם המים, אז במקרה של הרעלה ביולוגית של מקורות המים של ישראל, משרד הבריאות יפסול את שתיית מאגרי המים הקיימים של ישראל כולל שתיה מסנני מים ותיהיה המלצה לשתות אך ורק מים מינרלים, עד להודעה אחרת של משרד הבריאות.

כך היה גם עם המתכות הכבדות ברמה"ש

-הערה/הארה חשובה - בגוף ההודעה הקודמת ציינתי שמות כמו "מערכת השמוקוקוס" ושמות של חברות סנני מים בניסוח אחר, אין בגין הכינויים שום אינטרס להעלבה או פגיעה אלא בסך הכל ציון של כל מיני מערכות שמתלוות כיום אל מערכת המים הטבעית וטו לא.

Confidence In Motion

פורסם

אין שום צורך במינרלים שקיימים במים. בשביל זה אוכלים תזונה מגוונת.

מי אוסמוזה הפוכה ששואבים לך את המינרלים מהגוף זאת אגדה אורבנית נפוצה ומונפצת,

אין שום בעיה בעולם לשתות אפילו מים מזוקקים. בשביל מינרלים יש אוכל מוצק...

בנוגע לאבנית - זה ממש אבל ממש לא מפגע אסטטי,

והוא הרסני במיוחד למכונות אספרסו, שבהן יש מעברים צרים שנסתמים תוך חודשים

אם אתה לא מטפל במים הקשים שיש ברוב המקומות בארץ.

ואני בכלל מאלה ששותים מי ברז לא מסוננים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני שאתה מבזבז זמן בלהגיב ויורה שטויות מהפה כמו אין צורך במינרלים שבמים עדיף לקחת את המינרלים מהאוכל.

הייתי מציע לך ללכת לקרוא ספר או להריץ חיפוש בגוגל על מינרלים.

אתה בתגובתך יכול להטעות אנשים ולגרום להם נזקי גוף.

אני מדבר על גוף האדם ואתה מדבר איתי על מכונת אספרסו.

עצם התגובה שלך מראה שאתה מלומד בנושא כמו שאני גר באטלנטיס ואישתי היא בת הים הקטנה אריאל

אם אתה לא מודע למה שאתה שותה או למה אתה שותה את זה עדיף שתשאר בצד ואת הויכוח/דיון תן לאנשים שמבינים לנהל.

Confidence In Motion

פורסם

אז לא הבנתי, אתה אמרת בתגובה אלי ש"ציינתי שמערכת האוסמוזה ההפוכה היא מצויינת ובריאה מאוד לאנשים"

ואחרי זה תקפת את hans שציין שאין בעיה לשתות רק את המים של האוסמוזה ההפוכה.

ולכן עדין לא הבנתי אם יהיה לי בריא יותר לשתות אוסמוזה הפוכה על פני מה שיוצא טבעי מהברז

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בריאותית אין שום בעיה עם מי ברז (או כל פתרון אחר). הבעיה איתן היא, לטעמי, הטעם. בייחוד בקפה מורגש הטעם של הכלור. בשביל זה טוב כל אמצעי סינון שמסנן את הכלור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עידן, אוסמוזה הפוכה הוא שם כולל למגוון רחב של ממברנות. יש ממברנות המשמשות להתפלה ולטיהור שפכים שאכן מוציאות מים מזוקקים (אבל דורשות לחץ של 60 עד 80 אטמוספרות) ויש ממברנות שלא מסננות כמעט כלום. במערכות הביתיות יש משהו שנמצא באמצע ולא נתקלתי בנתונים מדוייקים על כושר הסינון שלהם (למען האמת גם לא התעמקתי יותר מידי בניסיונות לחפש).

לגבי כמות המים המשמשת לשטיפת הממברנות (אותם מים אבודים) היא עומדת על 20 עד 25% ולא חצי.

אישית שותה מים מהברז בלי בעייה ולידע כללי, המים בק"ש הם בדיוק אותם מים בבקבודי מי עדן רק מופלרים ומוכלרים (אותו מעין).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבל שזה עוד פעם הופך לדיון לא נעים.

אז מסנן פחם פעיל בלבד מספיק (אבנית לא מפריעה לי בגדול) ???

או חייב גם UV? כדאי גם?

חברות מומלצות?

פורסם

מספיק למה?

(קראת את הדיון?).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חבל שזה עוד פעם הופך לדיון לא נעים.

או חייב גם UV? כדאי גם?

חברות מומלצות?

למה דיון לא נעים? בסך הכל אנשים מביעים דיעות שונות על הנושא ולא על הכותבים.

ולשאלתך, נורת ה UV כדאית רק אם אתה לא מחליף סננים בתדירות הנדרשת כי אחרי מסנן הפחם הפעיל אין לך יותר הכלרה שמשמשת לחיטויו והפילטאים משמשים כבסיס גידול לטפילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת אומרת שהתמי 4 שמוכרים מנורה, זה סתם עוד דרך להוציא כסף מהלקוח?

זה לפחות מה שטען היום סוכן של "טבע בר".

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דרור - מערכת האוסמוזה בד"כ מתאימה לסוג מסויים של אנשים ולא לכולם. בד"כ לאדם הרגיל מערכת האוסמוזה היא לא בדיוק בריאה כיוון שהיא מחסירה מינרלים חיוניים לגוף.

זאת והסיבה שהאנס מדבר על נזק מאבנית למכונת אספרסו ולא על גוף האדם הסיבות שגרמו להערתי אליו.

כמו שעופר ציין וגם אני רשמתי בנוסח אחר, מי הברז הם תקינים לשתייה. (הגדרה של תקין הוא שניתן לשתות אותם ללא חשש, אני ציינתי משהו נוסף שאשמח אם תקרא ולא אצטרך לחזור על כך)

מרכיב מיוחד במי הברז הוא הכלור, שעלול לגרום נזק כאשר הוא בריכוז גבוה, אבל תצטרך לשתות המון מים במשך המון שנים כדי להגיע לנזק הזה.

שי .ז. - אכן אוסמוזה הוא כינוי למגוון רחב של ממברנות ובכל הסוגים, אך רובן הן בזבוז מים משווע ובכוונה אף ציינתי את הכמות באחוזים כי לאדם שמבין ובוחר באוסמוזה יהיה קל לדעת מה מוכרים לו, לאדם הלא מבין שקיבל עצה לרכוש כזה מתקן יימצא את עצמו בסופו של דבר עם מתקן הטפלה המבזבז מים ומוציא מינרלים מאשר מטהר את המים בצורה אפקטיבית יותר.

לגבי ההערה שהמים הם אותם מים, מה זה בדיוק ק"ש(קריאת שמע?? :wink:). לא בדיוק כיוון שכידוע לך בבוודאי המוביל הארצי מוביל עד חדרה, ומי המרכז נשאבים ממעיינות מקומיים וכך גם דרום הארץ. גם במי עדן ובנביעות היום יש הפלרה מסויימת וזאת אחת הגאוות היחידות שלהם בתקופה זו.

לגבי הנורת UV התפקיד הוא גם להפסיק את התרבות הבקטריות והאורגניזמים המזיקים הקיימים במים על ידי הפרדת המבנה הביולוגי שלהם. הנורה יחסית מועילה ודואגת לפעולת המשך על הסנן.

kd2 - הדיון לא הפך ללא נעים, הוא עדיין ברמה טובה מאוד, רק שאנשים שלא מבינים יכולים להטעות אנשים נוספים שלא מבינים ובכך לגרום נזק. תמיד חשוב להיוועץ אך לא לקבל עצות אחיטופל. (ולא את עצתו הטובה של אחיטופל :-D)

לא היית רוצה שאומר לך שאתה צריך תוסף בנזין למנוע TDI שלך נכון?

לגבי הUV והסנן פחם, הכל תלוי ברמת הסינון שאתה מבקש לך ולבני משפחתך. אנא חזור וקרא שוב את תגובתי ותבין בדיוק מה תפקידה של הנורה ומה תפקיד הסנן.

תומר - לא נכנס לפן הכספי של מועיל או לא, זה אתה תחליט במידה ותבחר במוצר מסויים ואז גם תבדוק לגביו.

אם אני לא טועה לטבע בר יש גם נורת UV, לפחות זה מפורסם בעלון של ישראכרט. או שזה מעיינות. לא משנה זה שוק רווי מתחרים. בכל אופן:

לגבי המשפט השני שלך, אוכל להגיד לך משהו כהארה לעתיד מקווה שהוא יעזור גם בטווח הקרוב מאוד.

זה עתה סיימת שיחה עם סוכן מכירות של חברה מסויימת, מה גרם לו להעלות את הנק' על החברה השניה? האם אתה שאלת או שהוא זרק? למה הוא היה צריך להשתמש בשיטת מניפולציה על חברה אחרת כדי לשכנע אותך? האדם היחיד שצריך לבדוק את הנושא לעומק זה רק אתה.

האמת - התמקצעתי בתחום התקשורת שאותו עזבתי לא מזמן. אוכל לציין נקודה אחת ששם הלכלוך וההכפשה של חברה על חברה מתחרה הוא המוני ומאוד נפוץ. זוהי פשוט שיטת שיווק מאוד דלה ומאכזבת. זה אומר שבמקום לציין כמה אתה טוב אתה אומר כולם מוכרים זבל אני מוכר הכי פחות.

תיקון לגבי הודעתי הראשונה שרשמתי כיוון שרק עכשיו שמתי לב - אבנית מתקבלת מחימום אבץ ומגנזיום ולא סידן ומגנזיום כמו שטענתי.

ט.ל.ח. (עכשיו אני מוגן משפטית תקפצו :-D)

Confidence In Motion

• תוכן חדש...