Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה בודקים בנסיעת מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שאלה לי אליכם.

מה בודקים כאשר לוקחים רכב יד שניה לנסיעת מבחן?

חוץ מנוחות לנהג מרווח ודברים מהסוג הנ"ל מה עוד יש לבדוק?

מה מעיד על המצב הטכני של המכונית בהתנהגות המכונית בזמן הנסיעה? מה נחשב נורמלי ומה לא למכונית בת 8-10 שנים?

בתודה,

פורסם

בודקים קלאץ בדגם עם גיר ידני, באוטומט בודקים שההילוכים עוברים חלק, בודקים שההגה מיושר ולא מסתכל הצידה, שכל האויזרים עובדים (אורות, חלונות חשמל, מראות חשמל וכו').

בודקים שאין דפיקות במיתלים, שבציריות לא דופקות בסיבובים, כמובן בודקים בלמים שהפדלייה אינה שוקעת בשום מצב וכו'.

מזגן לבדוק שמקרר ומחמם, שעובדת מערכת חימום.

הבדיקה של נסיעת מבחן נועדה פחות לבדיקת נוחות ומרווח, אלא תקינות.

חלק מליקויים שתמצא, אפשר להוריד עליהם מחיר, חלק - "תודה רבה" למוכר וחפש מכוניות אחרות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לבדוק בולמי זעזועים _לנענע את הרכב בארבע פינותיו ולבדוק שלא מתנדנד המון כמו ספינה. - חשוב!! לחלק לא קטן מהרכבים יש בולמים גמורים, וזה עסק יקר.

לבדוק שיש נוזל קירור יעודי (ירוק לרוב, לפעמים אדום). לבדוק שלא חסר שמן - זה מעיד על הזנחה. (לפעמים רכב שאוכל שמן בכמות מסויימת (וקטנה) זה תקין- אבל לא להשלים מדי פעם זה לא תקין.

לבדוק שהצמיגים ותאריך ייצורם (מופיע כארבע ספרות על הדופן - תריץ חיפוש ותקבל מידע איך לקרוא את זה) תקינים. (חריצים עמוקים ושהם לא יבשים). חריצים עמוקים לא בהכרח מעידים על צמיג תקין!!

להסתכל על הקילומטרז' - אם הוא נמוך או סביר אבל פנים הרכב (בעיקר בסביבת הנהג) בלוי יותר מדי - כנראה שמשהו חשוד.

בטח ברחו לי כמה דברים מהראש.

פורסם

מניעים - ובודקים את הרחשים מהמנוע, ואת העשן הנפלט מהאגזוז, ויכול ל"ספר" הרבה פעמים על מצב המנוע, "אכילת" שמן...

מפעילים את התאורה ובודקים אותה + תאורת לוח המכוונים + תקינות המתגים והמנופים (תיקונים כאלו עלולים להיות יקרים)

alfa 156 2.5.

פורסם

חפש רעשים חשודים - צלצולים מהמנוע, רעשי שסתומים, רעשים בשילוב ההילוכים (במיוחד כשהרכב קר), רעש מכיוון המאוורר הפנימי ורעשי רוח מוגזמים במהירויות גבוהות. בצע סיבוב חד ימינה ושמאלה כשההילוך משולב (הילוך ראשון, מעט גז, בלי קלאצ') וחפש תיקתוקים מהציריות.

בלימה והאצה - בדוק שהרכב סוחב טוב ומאיץ יפה (לא צריך לפרפר או להגזים, בכל זאת זה לא הרכב שלך), לא מעשן. בדוק שדוושת הבלם לא שוקעת לאחר בלימה ארוכה וחזקה יחסית.

לאחר הנסיעה לעצור את הרכב, לדומם מנוע ולהתכופף מתחת לרכב ולחפש נזילות או הזעות חדשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חבריי אמרו הכל , אני מקווה שבודק רכב מוסמך יבצע את הבדיקה!, אם שאלת מה בודקים וכו' אזי אתה לא תידע איך בודקים ולא תידע גם אם מה שבדקת תקין או לא תקין, מדובר בבטיחות , אנא פנה למקצוען !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דבר ראשון, תודה רבה.

אם שאלת מה בודקים וכו' אזי אתה לא תידע איך בודקים ולא תידע גם אם מה שבדקת תקין או לא תקין, מדובר בבטיחות , אנא פנה למקצוען !.

כמובן שאני אבדוק אצל מקצוען אבל אני לא ארוץ עם כל מכונית למקצוען לכן רציתי לקבל רושם ראשוני של מה בערך אמור להיות. משם ועד החלטה סופית כמובן שהדרך עוד ארוכה.

פורסם

במידה ומותקן ברכב ABS, בודקים שהמנורה שלו נדלקת בהנעה ונכבית כעבור מס' שניות.

כמובן שלאחר מכן גם בודקים את תקינות המערכת ע"י בלימת חירום ממהירות 50-60 קמ"ש.

אזהרה: לא כדאי לבדוק את תקינות כריות האוויר. :wink:

פורסם
שלום לכולם, שאלה לי אליכם.

מה בודקים כאשר לוקחים רכב יד שניה לנסיעת מבחן?

חוץ מנוחות לנהג מרווח ודברים מהסוג הנ"ל מה עוד יש לבדוק?

מה מעיד על המצב הטכני של המכונית בהתנהגות המכונית בזמן הנסיעה? מה נחשב נורמלי ומה לא למכונית בת 8-10 שנים?

בתודה,

חנן מהאתר ג'יפולוג כתב בצורה מפורטת את השיטה שלו לבדוק מכונית משומשת לפני קנייה, ואני חושב שזה בדיוק המידע שאתה מחפש. מה לחפש ואיך להרגיש בבדיקה של סתם מכונית נוסעים ישנה.

Jeepolog.com

• תוכן חדש...