Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פיאט אונו 1400 שנת 95

לאחרונה נתקלתי בבעיה שקורת בעיקר כאשר האוטו קר , כאשר אני מתחיל לסוע באוטו שהוא קר ההילוכים לא נכנסים חלק במיוחד , אבל לזה התרגלתי , אבל בזמן האחרון ישנה בעיה מסויימת להוריד להילוך שני (נגיד לקראת פס האטה וכדומה) . כאשר אני מוריד להילוך השני נשמעת מין חריקה כזאת , כאילו הקלאץ' אינו לחוץ , זה דבר שלא קורה תמיד אבל זה מכניס אותי לסיוטים ופחדים בכל פעם שאני מוריד להילוך שני . יש לציין שלעיתים רחוקות זה קורה גם כאשר אני מעביר מראשון לשני.

תודה מראש על כל תגובה שתעזור .:?

עריכה: שכחתי לציין שכאשר הרכב מגיע לחצי בשעון חום אז ההילוכים נכנסים כמו מרגרינה (טוב נו הגזמתי , זה בכל זאת אונו , אבל הם נכנסים בלי בעיות או קושי)

• ספונסר פורום
פורסם

סינכרו הילוכים ראשון שני שחוק. תעביר בעדינות בין בורדה לשני ובהעלאה לשני.

אורן

פורסם

יש אפשרות לסדר דבר כזה?? והאם דבר כזה יכול לגרום להילוך השני לחרוק (יש לציין שהוא חורק יותר מהורדה משלישי לשני) רק שהאוטו קר?? כי כשהוא מתחממם ההילוכים נכנסים חלק.

אהה ועוד דבר ששכחתי לציין (הזיכרון שלי לא משהו :-)) יש לי חופש בידית הילוכים , יכול להיות שהבעיה היא בזה , בגלל שהחופש בידית גורם לי להכניס את ההילוך השני לא בדיוק במקום ואז נשמע קול של חריקה??

פורסם

החופש בידית עד כמה שאני יודע לא קשור, החופש הוא קדימה אחורה וימינה שמאלה ביחד? או רק ימינה שמאלה?

בעיקרון יש מתחת לכל הריפוד של הגיר 4 תושבות שאצלך הם כנראה נשברו או התבלו עם הזמן, זה כמו 4 טבעות מפלסטיק שמונעות מהידית להתנדנד ימינה שמאלה (2 טבעות) וקדימה אחורה (עוד 2 טבעות), שקניתי את הרכב אצלי (קולט 94') גם היה חופש בידית לכל הכיוונים והחלפתי לבד (בדיוק 5 דקות עבודה) את הטבעות האלו והיום לא מתנדנד ולא כלום.

אוהד.

פורסם

לפני שאתה מעביר לשני תן מכת גז קטנה ואז ההילוך יכנס בקלות.

אני חי עם זה כבר חודשיים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תנסה לתרגל טכניקה שקרוייה דאבל קלאץ

ז"א :

אם אתה למשל בהילוך שלישי ורוצה לעבור לשני , כאשר המהירות טיפה גבוה יותר מזו שרצית להגיע אליה :

1. לחץ על המצמד והוצא מהילוך שלישי לניוטרל

2. עזוב את המצמד ותן מכת גז קלה ( צריך רגש אבל בוא נגיד משהו שיקפיץ את הטורים לבערך 2500 )

3. שלב מצמד שוב עד הסוף והכנס להילוך שני

נ.ב.

מכת הגז תלויה מאוד בגיר ( יחסי העברה שונים בגירים שונים ) ואתה תלמד את הנקודה המתאימה בשיטה זו אפשר ( וזו ממש לא המלצה כי בדרך תשחט את הגיר ) לשלב אפילו בלי מצמד בכלל והיא מגיעה בעיקר מעולם המשאיות הישנות והטרקטורים שהם עם גיר בלי סינכרון כלל .

עפר.

( דרך אגב בהעלאת הילוך דאבל קלאץ נעשה בלי גז ! )

פורסם

תודה אני ינסה את השיטה , שמעתי שבהורדת הילוכים הדבר הזה הוא הכי טוב לעשות , אבל סתם לידע למה בהעלאת הילוך לא נותנים גז?? הרי זה בעצם אותו הדבר אם לא נותנים גז לא?? אלא אם יש משהו בעזיבה של הקלאץ' שנותן משהו

סליחה על הבורות :-)

פורסם

בהורדת הילוך אתה עובר ממנוע בטורים נמוכים למנוע שעובר לטורים גבוהים

הסנכרונים אחראים על השוואת המהירויות בין גלגלי השינים

אם יש חריקה כנראה שהם לא עושים מלאכתם מי יודע מה נאמנה

ולכן עוזרים להם .

בהורדה משחררים מההילוך עוזבים את הקלאץ נותנים מכה לטורים כדיי שמהירות סיבובי הציר תעלה ואז משלבים

בהעלאה כמובן אנחנו עוברים מטורים גבוהים לנמוכים ולכן מכת גז לא תעזור אלא להיפך

מקווה שעזרתי

עפר.

פורסם

הבעיה התחילה פתאום או שהחלפת שמן גיר ואז התחילו הבעיות ?

ישנם רכבים שצריכים שמן גיר מסוג GL4 ומי ששם מסוג GL5 הוא עושה בעיה בסינכרונים תעשה חיפוש בפורום ותמצא תשובה לכך

פורסם
בהורדת הילוך אתה עובר ממנוע בטורים נמוכים למנוע שעובר לטורים גבוהים

הסנכרונים אחראים על השוואת המהירויות בין גלגלי השינים

אם יש חריקה כנראה שהם לא עושים מלאכתם מי יודע מה נאמנה

ולכן עוזרים להם .

בהורדה משחררים מההילוך עוזבים את הקלאץ נותנים מכה לטורים כדיי שמהירות סיבובי הציר תעלה ואז משלבים

בהעלאה כמובן אנחנו עוברים מטורים גבוהים לנמוכים ולכן מכת גז לא תעזור אלא להיפך

מקווה שעזרתי

עפר.

תודה על התשובה אך אני אשמח לדעת אם הסינכרון יכול לא לעשות את המלאכה כמו שצריך רק שהאוטו קר?? כי כמו שרשמתי כבר , כאשר האוטו מתחממם לטמפרטורת עבודה ואפילו קצת לפני זה , אז ההילוכים נכנסים חלק גם בהורדה גם בהעלאה .

הבעיה התחילה פתאום או שהחלפת שמן גיר ואז התחילו הבעיות ?

ישנם רכבים שצריכים שמן גיר מסוג GL4 ומי ששם מסוג GL5 הוא עושה בעיה בסינכרונים תעשה חיפוש בפורום ותמצא תשובה לכך

הבעיה התחילה פתאום וגם לא מזמן החלפתי תושבת גיר , הבעיה הייתה גם קודם לכן .

ואני מדגיש עוד הפעם הבעיה היא רק שהאוטו קר

אבל שמתי לב שאם אני משלב לניוטרל מחכה שניה ואז מוריד , אז ההילוך נכנס טוב גם שהאוטו קר.

פורסם

יכול להיות שכששמן הגיר קר אז הוא פחות משמן והחקירה יותר מורגשת.

אל תדאג יותר מדי - באלפות זה בא ככה מהמפעל :) לומדים לעשות דאבל קלאץ' כמו שהסבירו לך, או שמקבלים כבר את הרגש מתי ההילוך יכנס בלי חריקה. אתה יכול גם לנסות להחליף שמן גיר לסינטטי מלא של BG שאצלי באלפא השקיט לחלוטין את החריקות.

אם אתה ממש פדנט אפשר לפרק את הגיר ולהחליף את טבעת הסינכרון, אבל זה יעלה לך באונו כמו חצי אוטו לדעתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...