Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. האם שימוש במצת מדרגת חום שונה מעט מהמומלץ מזיק בטווח הארוך מאוד (לצורך העניין-דרגת חום 6 במקום 7 המומלצת, לפי דירוג "בוש" או "צמפיון")?

מה ההבדל לו ניתן לצפות עם החלפת המצתים לדרגת החום המומלצת?

2. האם צריכת שמן של מנוע (ברמה של ליטר ל-3000-4000 ק"מ) בהכרח תיתן אותותיה על מצתים ששכנו במנוע כמה עשרות אלפי ק"מ?

כלומר, באם ידוע על צריכה או נזילה של כמות כזו, והמצתים המשומשים נראים בדיוק כמו שאמורים להראות מצתים נורמלים (לפי התמונות שמפיצות חברות המצתים), האם ניתן להניח שרוב כמות השמן נוזלת ולא נשרפת?

3. במידה ומאוורר המנוע החל להרעיש ולשרוק, יש מה לעשות מלבד להחליפו בחדש?

מאוורר מקורי עולה הרבה מאוד כסף (250 יורו באירופה, אני מפחד לשאול כמה בארץ - מדובר בלנצ'יה תמא) וחליפי זהה אין בנמצא, אך נאמר לי שמנוע מאוורר של בראבה זהה לזה שלי, ולו כן ניתן להשיג חליפי (של מנייטי מארלי).

האם להסכים לקומבינה במידה והיא אכן ניתנת לביצוע? במידה ופיזית ניתן לבצע התאמה, מה עוד עלי לבדוק (סל"ד, הספק)?

בתודה,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יש לך לנצ"יה תמא????????????

היכן אתה מטפל ?

אנחנו מדברים על טורבו ידידי?

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

לגבי דרגות החום - אין לי מושג.

לגבי המאווררים - יש לי תשובה, אך היא מבוססת על הגיון בלבד ולא על נסיון, וההגיון שלי אומר שאם המאוורר הוא בעל אותו קוטר ואותן פונקציות - אין סיבה שלא יעבוד... (אם עושים שדרוגים של מאווררים למכוניות - שמים מאווררים גדולים יותר של אוטו \ יצרן שונה מאשר המקורי... אני מניח שלא יהיה הבדל אם תחליף לאחד זהה...)

ולכבי התשובה עם הנסיון - אם הנזילות הן קשות ו\או עקביות - הצריכה של השמן הגיונית - בעיקר אם אתה אומר שהפלאגים נראים כמו שהם צריכים להראות. אבל בכל מקרה שווה לך לבדוק את המנוע במאמץ - לוודא שאכן אין שמן שנשרף (את אתה יכול לבדוק או על ידי שימוש במראה האמצעית באוטו שלך או על ידי נסיעה אחרי האוטו שלך כשאתה נותן למישהו לנהוג בו "במאמץ" כדי לבדוק את ההתנהגות שלו (זה בהנחה שאין לך גישה לדיינו או מכשיר מדידה שיראה לך שאכן המנוע עייף ושורף שמן במאמץ)

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
יש לך לנצ"יה תמא????????????

כן.

היכן אתה מטפל ?

כל דבר במקום אחר :lol: אם יש לך שאלה ספציפית, בה"פ. חבל להסיט את הדיון ממסלולו.

אנחנו מדברים על טורבו ידידי?

לא.

לגבי המאווררים - יש לי תשובה, אך היא מבוססת על הגיון בלבד ולא על נסיון, וההגיון שלי אומר שאם המאוורר הוא בעל אותו קוטר ואותן פונקציות - אין סיבה שלא יעבוד... (אם עושים שדרוגים של מאווררים למכוניות - שמים מאווררים גדולים יותר של אוטו \ יצרן שונה מאשר המקורי... אני מניח שלא יהיה הבדל אם תחליף לאחד זהה...)

המאוורר של הבראבה לא מתאים פיזית, אבל כנראה ניתן להעביר מנוע של בראבה למאוורר שלי. השאלה היא איך בודקים אם עוצמת הקירור לא נפגמה בתהליך ואולי בכלל ניתן לעשות משהו על מנת להציל את המנוע הנוכחי...

ולכבי התשובה עם הנסיון - אם הנזילות הן קשות ו\או עקביות - הצריכה של השמן הגיונית - בעיקר אם אתה אומר שהפלאגים נראים כמו שהם צריכים להראות. אבל בכל מקרה שווה לך לבדוק את המנוע במאמץ - לוודא שאכן אין שמן שנשרף (את אתה יכול לבדוק או על ידי שימוש במראה האמצעית באוטו שלך או על ידי נסיעה אחרי האוטו שלך כשאתה נותן למישהו לנהוג בו "במאמץ" כדי לבדוק את ההתנהגות שלו (זה בהנחה שאין לך גישה לדיינו או מכשיר מדידה שיראה לך שאכן המנוע עייף ושורף שמן במאמץ)

מן הסתם, האוטו לא מרטיב את הרצפה (אם כי הוא לח מאוד מלמטה) ולא מראה סימני עשן תחת מאמץ. למרות זאת, נעלמת כמות מסויימת של שמן, והשאלה היא האם יתכן והיא נשרפת, על אף שהמצתים נראים תקינים. למען הסר הספק, השאלה לא מתייחסת לאוטו שלי.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
1. האם שימוש במצת מדרגת חום שונה מעט מהמומלץ מזיק בטווח הארוך מאוד (לצורך העניין-דרגת חום 6 במקום 7 המומלצת, לפי דירוג "בוש" או "צמפיון")?

מה ההבדל לו ניתן לצפות עם החלפת המצתים לדרגת החום המומלצת?

לאורך זמן ניתן לבחון זאת לפי תצרוכת הדלק, צילצולים (אם יהיו) והצתה תקינה המלווה בביצועים טובים כמו שהיו לאורך התקופה שהפלאג אמור לשכון במנוע.

בנוסף לכך, כדאי להשוות בין הפלאגים לאחר מספר מסויים של אלפי קילומטרים. אם הפלאג ה"חדש" צבר הרבה פיח - זה לא בריא לאורך זמן (מאידך, מכוניות שנוסעות בעיקר בעיר יסבלו משיכבה עבה של פיח גם עם הפלאג המתאים ב 100% - כך שכדאי לעשות את ההשוואה עם הפלאג הקודם, בהנחה שאיתו לא היו בעיות מיוחדות והוא היה יוצא מהמנוע בצורה תקינה ביחס לתנאי השימוש שהרכב עבר).

לדעתי האישית, עדיף ללכת על פלאג קר יותר. פלאג חם יותר עלול לגרום לצילצולים במנוע וחום יתר בתא הבעירה.

2. האם צריכת שמן של מנוע (ברמה של ליטר ל-3000-4000 ק"מ) בהכרח תיתן אותותיה על מצתים ששכנו במנוע כמה עשרות אלפי ק"מ?

כלומר, באם ידוע על צריכה או נזילה של כמות כזו, והמצתים המשומשים נראים בדיוק כמו שאמורים להראות מצתים נורמלים (לפי התמונות שמפיצות חברות המצתים), האם ניתן להניח שרוב כמות השמן נוזלת ולא נשרפת?

לא הבנתי מה הקשר בין המצתים לתצרוכת השמן :roll:

3. במידה ומאוורר המנוע החל להרעיש ולשרוק, יש מה לעשות מלבד להחליפו בחדש?

מאוורר מקורי עולה הרבה מאוד כסף (250 יורו באירופה, אני מפחד לשאול כמה בארץ - מדובר בלנצ'יה תמא) וחליפי זהה אין בנמצא, אך נאמר לי שמנוע מאוורר של בראבה זהה לזה שלי, ולו כן ניתן להשיג חליפי (של מנייטי מארלי).

האם להסכים לקומבינה במידה והיא אכן ניתנת לביצוע? במידה ופיזית ניתן לבצע התאמה, מה עוד עלי לבדוק (סל"ד, הספק)?

תחליף בחדש - אלא אם הישן שלך ניתן לפירוק ושיפוץ (ניקיון כללי + החלפת מייסב + החלפת פחמים).

אם יש מאוורר של בראבה שמתאים לך, לך על זה.

ההספקים לרוב דומים ולא צריכה להיות בעיה (רק צריך לדאוג לחבר פלוס מינוס כמו שצריך ולוודא שהיניקה מתבצעת לכיוון הנכון, זה הכל) - בעיות של נפילת מתח עקב צריכת זרם שערורייתית בזמן הפעלת המאווררים שמורה למכוניות הצרפתיות, אתה בינתיים יכול להיות רגוע.

מאידך, אם ברשותך מכונית עם יוניט פשוט למאוורר ואתה מעוניין להשקיע; בעלות סימלית תוכל לרכוש חוטים עבים, סופיות וריליי 40 או 50A ולסלול למאוורר מטר של חוט חדש ישירות מהמצבר - ובא לציון גואל.

בתודה,

שי

אין בעד מה :wink:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לאורך זמן ניתן לבחון זאת לפי תצרוכת הדלק, צילצולים (אם יהיו) והצתה תקינה המלווה בביצועים טובים כמו שהיו לאורך התקופה שהפלאג אמור לשכון במנוע.

בנוסף לכך, כדאי להשוות בין הפלאגים לאחר מספר מסויים של אלפי קילומטרים. אם הפלאג ה"חדש" צבר הרבה פיח - זה לא בריא לאורך זמן (מאידך, מכוניות שנוסעות בעיקר בעיר יסבלו משיכבה עבה של פיח גם עם הפלאג המתאים ב 100% - כך שכדאי לעשות את ההשוואה עם הפלאג הקודם, בהנחה שאיתו לא היו בעיות מיוחדות והוא היה יוצא מהמנוע בצורה תקינה ביחס לתנאי השימוש שהרכב עבר).

לדעתי האישית, עדיף ללכת על פלאג קר יותר. פלאג חם יותר עלול לגרום לצילצולים במנוע וחום יתר בתא הבעירה.

הסיפור הוא כזה:

בטיפול הראשון לאחר רכישת התמא, הרכיבו לי מצתים של "בוש" מדגם WR6DTC. נסעתי עליהם כ-30K ק"מ, ולאחר מכן הם הוחלפו בשני סטים של WR6DC למשך 30K הבאים (בהסתמך על קטלוג "בוש" האירופאי).

לא מזמן יצא לי לפתוח את ספר הרכב וגיליתי לתדהמתי הרבה כי המצתים המתאימים הם צ'מפיון RN7YCC. אין "בוש"-ים שמתאימים לתמא אטמוספרית והמצתים בהם השתמשתי עד היום, מתאימים דווקא לדגם הטורבו.

השאלה הייתה על מנת לברר האם נגרם איזשהו נזק עד היום ולדעת מה אני מפסיד, כיוון שלא ניתן להשיג היום בארץ מצתים מהדגם אותו אני צריך.

לאור דבריך, הם כדאי להשאר עם המצתים הנוכחיים, או להזמין מצתים מתאימים מחו"ל (2-3 יורו למצת, ממש לא נורא).

לא הבנתי מה הקשר בין המצתים לתצרוכת השמן

מה שכתוב כאן,

http://www.ledico.com/parts/?did=238

למשל, או בדף האחורי של "היינס".

המצתים נראים כתקינים ולא מלוכלכים בשמן או מלאי משקעים, אך עדיין נעלם שמן. האם יתכן והוא נשרף?

תחליף בחדש - אלא אם הישן שלך ניתן לפירוק ושיפוץ (ניקיון כללי + החלפת מייסב + החלפת פחמים).

אם יש מאוורר של בראבה שמתאים לך, לך על זה.

למען שקילת האלטרנטיבות, מה סדר גודל מחיר שיפוץ?

ושוב תודה,

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...