Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יודע בכלל מה המשמעות של פורטינג על המנוע הזה?

דווקא המנוע בGTI6 הוא אחד המנועים היותר טובים שיצאו מבית PSA, הוא מספק בהחלט את הסחורה.. לעניין פורטינג גם אם ייעשה בצורה איכותית אתה לא תרוויח הרבה כוח מה שכן עם המציאות העגומה במקרה הטוב אתה תרוויח מספר מצומצם מאוד של סוסים ובמקרה הפחות טוב אתה תשאר עם אותו הספק או אפילו תגרע ממנו..

השאלה היא כמה כוח חסר לך, איך אתה רוצה שהוא יגיע ומה התקציב שלך?

אבי.

פורסם

דיברתי על החלקת מעברים, לא פורטינג בסגנון סטייג' 2-3.. אני לא מתכוון להוריד הרבה חומר.. המטרה היא יותר להחליק את המעברים, לעדן זוויות וליצור טיב שטח טוב יותר.

-תודה!

פורסם
דיברתי על החלקת מעברים, לא פורטינג בסגנון סטייג' 2-3.. אני לא מתכוון להוריד הרבה חומר.. המטרה היא יותר להחליק את המעברים, לעדן זוויות וליצור טיב שטח טוב יותר.

-תודה!

אני כנראה מפספס נקודה.

עונים לך שפורטינג ראוי [סטייג'? פונו סטייג'? ראלי סטייג'?] הוא עבודה יסודית, וגם אם יעשה באופן הכי טוב שאפשר הוא לא יוסיף הרבה למנוע, אז אתה מתעקש שאתה בכלל לא רוצה כזה אלא סתם להוריד את הראש ולעבור עם נייר ליטוש 0 על המעברים כדי שמה?

מה יהיה הרווח? תוכל לספר שהמנוע שלך עבר פורטינג?

תהיה רציני

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

צודק, זה לא נעשה למען רווח בכוחות סוס.. זה נעשה למען איזון וייעול עבודת המנוע..

למשל, טיב שטח ברמת גימור טובה יותר עוזרת למניעת הצטברות משקעים במעברי הפליטה, וזה יעיל לטווח הארוך.

אני אשמח להשכיל מנסיון של אחרים, אבל גם אשמח לקבל תשובה לשאלה ששאלתי בהתחלה: מי עושה וכמה יעלה?

פורסם
אתה יודע בכלל מה המשמעות של פורטינג על המנוע הזה?

דווקא המנוע בGTI6 הוא אחד המנועים היותר טובים שיצאו מבית PSA, הוא מספק בהחלט את הסחורה.. לעניין פורטינג גם אם ייעשה בצורה איכותית אתה לא תרוויח הרבה כוח מה שכן עם המציאות העגומה במקרה הטוב אתה תרוויח מספר מצומצם מאוד של סוסים ובמקרה הפחות טוב אתה תשאר עם אותו הספק או אפילו תגרע ממנו..

השאלה היא כמה כוח חסר לך, איך אתה רוצה שהוא יגיע ומה התקציב שלך?

אבי.

אני מבין שאתה אומר את זה מנסיון שלך עם המנוע הזה.

סבבה.

פורסם

אני לא אומר את זה מניסיון אישי שלי עם המנוע, מעולם לא הייתה לי GTI6.

שאר המודעה נמחקה .

מילא שאתה אומר לו לא לשפר את המנוע האטמוספרי . מילא . אבל אתה נותן מידע לא מבוסס .

יאשה .

פורסם

לורדרון,

כמו שיאשה ציין, פורטינג הוא דבר יעיל בכל מנוע.

רק לידע כללי, במקרה הגרוע אתה לא מקבל 0 תוספת הספק אלא נשאר עם ראש בלאי שהולך לזבל כי פרצו בפורטינג לתוך מעבר שמן או מים.

הבעיה היחידה שאני רואה עם פורטינג היא שבכדי למנוע את תסריט האימים הנ"ל, אתה צריך ללכת למישהוא שמצד אחד יודע בדיוק איך עושים פורטינג בכללי ומצד שני, יודע ומכיר מקרוב את מבנה הראש של ה GTI6.

כמה כאלה יש בארץ ומי אלה? בזה לצערי אני לא יכול לעזור.

אם אתה מתכנן לעשות עבודת ראש יסודית (הגדלה של השסתומים, מובילי טיטניום/סודיום, קפיצים כפולים, קאמ-שאפט חם, ), אז פורטינג זה מצוין.

אם אתה מתכנן להוריד ראש מנוע רק בשביל לעשות עבודת החלקה קלה וכל זאת מבלי שיש תקלה בראש המנוע, אז לדעתי זה מיותר לחלוטין.

בשביל מה שאתה מחפש, אולי הייתי שוקל להחליף גלגל תנופה לאחד קל, אבל גם במקרה הזה, הייתי אולי מנצל הזדמנות לעשות את זה עם יש תקלה בגיר או בקלאצ' ולא מוריד גיר במיוחד לשם העניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

החלקת מעברים לא רצויה במעברי היניקה , המעברים צריכים להיות מחוספסים מעט בכדי לשפר את הזרימה.

משטח מחוספס מעט יגרום להיווצרות "שכבת גבול" דקה של אוויר שמתפקדת כשרוול המאפשר זרימה מהירה של עמוד האויר.

דרך אגב התחום בשנים האחרונות עובר מהפכה עם מכשור CNC ייעודי לכך , שמאפשר סיפרות של

פורטינג ידני מוצלח ועיבוד חוזר אינספור פעמים בצורה ממוכנת .

פורסם

שאלה בקשר לפורטינג:

כאשר אנו מורידים חומר מקצוות השסתום אנחנו בעצם פוגעים בחוזק שלו אין סיכון ששסתום ינזק בטווח הארוך כתוצאה מפורטינג?

פורסם
שאלה בקשר לפורטינג:

כאשר אנו מורידים חומר מקצוות השסתום אנחנו בעצם פוגעים בחוזק שלו אין סיכון ששסתום ינזק בטווח הארוך כתוצאה מפורטינג?

"אנחנו" (אתה) לא מורידים כלום מהשסטום אלא ממעברי האוויר.

קו---------------------------------------

פורסם
החלקת מעברים לא רצויה במעברי היניקה , המעברים צריכים להיות מחוספסים מעט בכדי לשפר את הזרימה.

משטח מחוספס מעט יגרום להיווצרות "שכבת גבול" דקה של אוויר שמתפקדת כשרוול המאפשר זרימה מהירה של עמוד האויר.

דרך אגב התחום בשנים האחרונות עובר מהפכה עם מכשור CNC ייעודי לכך , שמאפשר סיפרות של

פורטינג ידני מוצלח ועיבוד חוזר אינספור פעמים בצורה ממוכנת .

ידידי, כמה תיקונים.

ברשותך,

משטח מחוספס יגרום תמיד להיווצרות שכבת גבול עבה יותר, משמע יותר התנגדות לזרימת אויר (DRAG)

(אם אתה מתעניין בנושא, תציץ קצת בספרות בנושא זרימה בתוך צינור, בצינור האזור המתפתח הוא קטן מאוד - הכוונה בראש,

והמהירות גבוהה מאוד מה שמביא את הזרימה למצב טורבולנטי כמעט במיידי)

מה שכן נכון, מעברים מעט מחוספסים במעברי היניקה, יתנו "תערובת" (SWIRL) יותר טובה של דלק/אויר.

במכוניות עם הזרקה ישירה, יש בצילינדר תא קידום בעירה (?) או באנגלית PRECHAMBER, ושם מעברים חלקים (פני שטח מלוטשים) יתנו שינוי משמעותי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

פרוקסימה,

נכון שב CNC אתה מעלים לחלוטין את טעויות המשתמש של רעידת יד או התפשלקויות למיניהן, אבל עם מי שתיכנת את מחשב ה CNC לא ממש יודע מה הוא עושה או לא מכיר את דגם הרכב הספציפי, לא עזר ה CNC כלום.

כמה תהיות פיסיקליות:

אתה אומר ש F16 מחוספס צורך פחות דלק וטס יותר מהר מאשר F16 חלק למשעי?

ככל הידוע לי, מעברים מחוספסים יוצרים מיני מערבולות ולכן זרימת האויר יותר "כאותית" במעברים, זרימת אויר יותר "כאותית" (משמע פחות מסודרת) גורמת לבעירה יותר גרועה (ביניקה) ול BACK PRESSURE יותר נמוך (בפליטה).

ראיתי המוני ראשי מנועים שבאו ממיטב המשפרים בכל רחבי העולם, מעולם לא ראיתי מעברי יניקה מחוספסים בכוונה, אם יש לך איזה מאמר או הסבר בעניין אני אשמח מאוד לשמוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...