Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

ביום ג בשבוע שעבר רכשתי גולף שנת 99 נפח 1600 אוטומטי 95,000 ק"מ.

בבדיקה בקומפיוטסט עלו על ספר בעיות כגון נזילות שמן, קורוזיה וכו', כפי שהבנתי ממצאים אשר רשומים בכל בדיקה.

בבדיקת הקומפרסיה התוצאות היו 23,23,22,27.

כמו כן האוטו נכבה בעצירה כשהמזגן דולק והבוחן ציין זאת ואמר לי כי לדעתו או טורים או חיישן.

רכשתי את האוטו, הלכתי למוסך פליקס והרי התוצאות.

לאחר בדיקה מסתבר שמבחינת קומפרסיה הפוכה רק צילינדר אחד עומד בטווח הנורמה (6) כל השאר מעל 20, נאמר לי כי יש להחליף מנוע !!!!!

אגב בפתיחת המכסה של השמן על המנוע יוצא עשן רב.

אז ככה השאלות שלי הן:

1. האם בבדיקת הקומפרסיה של קומפיוטסט לא היו אמורים לעלות על בעיית הקומפרסיה ההפוכה ?

2. האם יכול להיות שמדובר בבדיקה לא רצינית של פליקס ובעצם לא בטוח שיש להחליף מנוע ?

האם הקומפיוטסט לא היו אמורים לפתוח א ת מכסה השמן ולגלות את העישון הרב ?

3. מה לעשות ??????

תודה על הסיוע

user_online.gifreport.gif

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"מוסך פליקס" נמצא בת"א ולכן אני משער שמדובר ב"קומפיוטסט" שבת"א.

לדעתי אכן כדאי לגשת אל רון (חבר הפורום) לבדיקת מנוע מדויקת שכוללת גם בדיקת דחיסה (קומפרסיה) אמיתית ולא רק השואתית ושוב בדיקת לחץ הפוך קפדנית שבה ניתן לראות ולשמוע להיכן ומאיפה בורח הלחץ.

"מוסך רון", מתמחה במכוניות קומצרן פולקסווגן, רח' המסגר 31ת"א, טל' 03-5373204 www.rongarage.co.il

מכון הבדיקה נותן אחריות לתוצאות בדיקתו כך שאם אכן המנוע במצב רע יידע אותם בממצאים המדויקים ושיממשו האחריות שלהם.

נא עדכננו בתוצאות בהמשך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בהחלט מוזר

בדרך כלל במכון בדיקה מחמירים

ואז במוסך אומרים לך שזה שטויות

המצב שאתה מתאר בהחלט לא לעניין היות וטרחת לבדוק את הרכב

פעל על מנת לקבל הכרה בכך שהמכון טעה ודרוש את עלות התיקון/ההחלפה על חשבונם!

חשוב להיזדרז כי האחריות על הבדיקות הינה זמנית וקצרה ביותר.

• ספונסר פורום
פורסם

יתכן בהחלט

מכוני הרישוי בודקים את הפרשי הדחיסה בין הצילינדרים,כך שיתכן שכל הצילינדרים אינם תקינים וההפרש בינהם הוא קטן ועדיין הבוחן יציין שהמנוע תקין.

אין תחליף לבדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך.

אורן

פורסם

אז ככה,

כעת חזרתי ממוסך פליקס (לפני כשעתים).

לטענתם - להחליף מנוע עלות 20,000 ש"ח כולל עבודה.

צילינדר 4 6% 16.5 אמפ' (השאר באזור 22% ו 12אמפ.

האם יש דרך להחליף מנוע בזול יותר

פורסם

כמו שכתבו לך, לך לחוות דעת שניה, במוסך רון, למשל.

אני מבין שעוד לא הלכת.

כן, סכום החלפת המנוע ניתן להוזלה משמעותית מאוד, אבל לפני שאתה ממהר להחליף, תבדוק בעוד מקום. באותה הזדמנות, אם אכן צריך להחליף, גם תשמע הצעת מחיר נוספת להחלפת מנוע.

פורסם

מה מנוע? כולה 95000 ק"מ, זה ממש לא סביר. צריך לראות לאן יש בריחת לחץ, יכול להיות מצב של כוון שסתומים ותו לא. וגם אם הדליפה היא לרינגים, למה ישר מנוע? אי אפשר להחליף רינגים? מה שבטוח זה שצריך להחליף מוסך!

דבר שני הכתובת הייתה על הקיר, תוצאות הפרשי הבדיקה רשומות על הדף, מה רשום בסעיף על מצב המנוע הכללי?

פורסם

אכן יש כאן תיאורים שנראים לפחות לחלקנו, כמוזרים.

ראוי לראות את טופס הבדיקה כפי שרשום גם בסיכום הדברים.

האם אתה יכול לסרוק ולהעלות אותו?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה צריך פה חוות דעת שניה ,בגדול המצב לא מריח טוב ,אני מאמין שהמיספרים

שכתבת בהודעה שלך אלו אחוזים של נפילת לחץ וזה לא תקין .

המנוע הזה של הגולף AEH/AKL הינו מנוע אמין ללא הרבה בעיות אלה אם זה הספציפי עבר

ארוע של התחממות מסיבית .

המחיר שקיבלת הינו בערך כפול מהמחיר הסביר לביצוע עבודה .

אני ישמח לעזור לך בחוות דעת כשתגיע למוסך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

חבר'ה. להירגע.

אני קניתי גולף לפני חודש ותוצאות ה"קומפרסיה" היו "לא טובות" על פי מכון הבדיקה. אמנם הערכים היו יותר גבוהים ממה שצויין כאן אבל עדיין ההפרש בין הנתון הגבוה לנמוך חרג מן המותר. (מותר עד 10 אחוז הפרש בין הנתון הגבוה לנתון הנמוך)

מכון הבדיקה, ומוסכים חאפרים/עצלנים (לא רוצה לפגוע או להעליב) בודקים את הקומפרסיה ע"י חיבור פרוב ומדידת זרם באמפר על כל צילינדר. בדיקה זו בפירוש איננה אמינה.

גם אני נכנסתי לפאניקה בהתחלה וחשבתי לרדת מהרכב לחלוטין, אבל חשבתי רגע ואמרתי: זה רכב שמור מבעלים שהחזיק אותו 6 שנים ולא חסך עליו שקל, אסור לוותר כל כך מהר.

אז ניגשתי למוסך שאני סומך עליו, אשר פירק כל פלאג ופלאג ובדק קומפרסיה עם שעון בשיטה הישנה והטובה (ניתוק משאבת דלק, נסיון הנעה עם שעון לחץ בצילינדר)

תוצאות הבדיקה היו 12 BAR יציב אחיד ותקין בכל הצילינדרים (על פי נתוני היצרן, נתון תקין הינו בטווח 10 עד 13 באר)

או בעברית: מנוע במצב פיקס.

בקשר למוסך פליקס, אני לא רוצה להוציא עליהם לשון הרע, אבל הייתי ממליץ לנסות במקום אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מכון הבדיקה, ומוסכים חאפרים/עצלנים (לא רוצה לפגוע או להעליב) בודקים את הקומפרסיה ע"י חיבור פרוב ומדידת זרם באמפר על כל צילינדר. בדיקה זו בפירוש איננה אמינה.

זו בדיקה שהיצרן ממליץ לטכנאים (במוסכי היבואן ולא ב"ומוסכים חאפרים/עצלנים ") שלו לבצע, ובמחשב הדיאגנוסטיקה שלו יש סעיף שעושה בדיוק את הבדיקה הזו. יש לבדיקה את המגבלות שלה, כמו למשל הקושי לזהות מהיכן הדליפה, אבל מכאן ועד: "בדיקה זו בפירוש איננה אמינה" ההבדל עצום. הזרם לסטרטר מהווה אינדיקציה חד-משמעית להתנגדות הבוכנה בביצוע מהלך הדחיסה.

• תוכן חדש...