Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו בדיקה שהיצרן ממליץ לטכנאים (במוסכי היבואן ולא ב"ומוסכים חאפרים/עצלנים ") שלו לבצע' date=' ובמחשב הדיאגנוסטיקה שלו יש סעיף שעושה בדיוק את הבדיקה הזו. יש לבדיקה את המגבלות שלה, כמו למשל הקושי לזהות מהיכן הדליפה, אבל מכאן ועד: "בדיקה זו בפירוש איננה אמינה" ההבדל עצום. הזרם לסטרטר מהווה אינדיקציה חד-משמעית להתנגדות הבוכנה בביצוע מהלך הדחיסה.[/quote']

נכון.

אבל אני מכיר עשרות מקרים שהבדיקה הופרכה.

רכב לא קונים כל יום , בטוח לא בסכומים שעולה גולף, ולכן מבצעים את הבדיקה הכי אמינה שיש בנוגע לקומפרסיה נטו בתוך הצילינדר עצמו, וזאת על מנת להגיע למינימום אי ודאות בזמן רכישת הרכב.

אני לא מוסכניק, ואפילו דיי רחוק מלהיות אחד כזה, אבל גם במושגים של אדיוטים : בדיקה שטחית פחות טובה מבדיקה חודרנית. (אני מדבר במושגים האלה כי אתמול עברתי עקירה של ציפורן חודרנית שניסו לטפל בה ללא הצלחה ע"י משחות... במקום לתקוף את הבעיה מבפנים).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל,

הדעה הקדומה שלך והנתונים שמהם הנך מסיק מסקנות שגויים מיסודם.

ע"פ נתוני יצרני מכשיר הבדיקה ההפרש בין הציל' מותר שיחרוג עד 6 יח', כך שלצאת בהצהרות שהנתונים שנמסרו פה אינם תקינים ו/או שבדיקות שביצעת בעבר הופרכו כלא מדוייקות רחוקות מן האמת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

טוב אז צרפתי את הבדיקה של קומפיוטסט,

האם מה שהם אומרים בעצם זה שהמנוע גמור או שלא ניתן להבין זאת מתוצאות הבדיקה ?

אני בכיוון של להוציא להם ולמוכר מכתב מערוך דין לביטול העסקה או נשיאת בתשלום התיקון, כי אין לי ספק שהמוכר ידע על המצב של המנוע (ולא ידע אותי).

תודה

קומפיוטסט.jpg

קומפיוטסט 2.jpg

קומפיוטסט 3.jpg

פורסם

ע"פ נתוני יצרני מכשיר הבדיקה ההפרש בין הציל' מותר שיחרוג עד 6 יח'

מבחינת המכון, המנוע תקין :

ההפרש המקס' המותר הוא 6 יח', ובבדיקה שלך

ההפרש הוא 5 יח', ז"א - תקין

27....22....23....23

פורסם

אולי לפני שאתה "רץ קדימה", גש מחר יום ראשון על הבוקר עם האוטו למוסך רון , לרון חבר הפורום שיחווה את דעתו.

זוהי דעתי האישית .

הנתונים הממוחשבים נראים טובים. לגבי נתוני הגזים הרי שהם מאוד תקינים , מנוע שמתואר כ"גמור" באופן קיצוני כל כך (ושדורש החלפה והשקעה של 20000שח), אמור להראות נתונים אחרים.

מחשיד עוד יותר (לטובה) הנתון CO2=15.74 שהוא נתון שמראה לכאורה על פעולת מנוע תקינה (תוצר סופי תקין), מעבר לקשר לאי זיהום אוויר.

אני בספק שהמנוע "הצליח להערים" על כל המכשירים שנעשה בהם שימוש עת הבדיקה.

לא תזיק חוות דעת מעוד מקום, כאמור את המלצתי, המלצתי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מנוע לא תקין עובד לא יציב, מקרטע, צורך שמן בכמויות ושאר רעות חולות. אני יודע שהרכב זמן מאוד קצר אצלך, אבל בכל זאת איזה תופעות אתה מרגיש ברכב?

פורסם

המנוע נוסע חלק, משייט ב 140 ללא בעיה וללא כל רעש.

למעט הבעיה שתיארתי לגבי כיבוייו.

כל מי שאני פונה אליו אומר שמשהו לא נראה לו הגיוני ובכל זאת בדיקה כפולה במחלקת הדיאגנוסטיקה של פליקס שהנו מוסך מצויין (כך עולה מהודעות בפורום) טוענים כי יש להחליף את המנוע או לכל הפחות לפתוח ראש מנוע כדי לאתר את הבעיה באופן מוחלט.

פורסם

גם לאחר אבחון של הרופא הטוב ביותר, בקשר לדברים גדולים, פונים לחוות דעת נוספת לרופא אחר.

ההחלטה, אם יש צורך אמיתי בהחלפת מנוע הנה גדולה ויקרה ולא משנה מי זה שישלם זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ברור, מחר אפנה לרון שיתן הערכת מצב נוספת.

אני מקווה לטוב (ללא קשר למי משלם את התיקון וכמה הוא עולה)

פורסם
אייל,

הדעה הקדומה שלך והנתונים שמהם הנך מסיק מסקנות שגויים מיסודם.

ע"פ נתוני יצרני מכשיר הבדיקה ההפרש בין הציל' מותר שיחרוג עד 6 יח', כך שלצאת בהצהרות שהנתונים שנמסרו פה אינם תקינים ו/או שבדיקות שביצעת בעבר הופרכו כלא מדוייקות רחוקות מן האמת.

אוקיי, אם כך אז טעיתי.

קיבלתי מיותר מגורם מוסמך אחד, את הרושם שחריגה של מעל 10 אחוז בין הגבוה לנמוך - לא תקינה.

אבל כן, בגולף שלי היה הפרש של 6 יחידות (6 אמפר) , אז הלכתי למוסך אשר איבחן קומפרסיה תקינה ושווה בכל הצילינדרים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה שמר זומרשטיין מנסה להגיד בעדינות כה רבה

הוא שיש סיכוי שבמוסך שהלכת אליו ניסו לדחוף לך צינור

מה זה צינור-תעלת ניקוז...

אני רק יכול לחזק שוב-פנה למוסך אחר.

(ואל תחזור למוסך שהיית בו כמובן)

פורסם

אולי שאלת תם אבל נראה לכם שמוסך בעל מוניטין ושם כמו פליקס (בכל זאת מוסך מורשה של פולקסווגן) ינסה לעבוד עלי ?

פורסם

לא לא ולא. אינני מתכוון לומר שמנסים לעבוד עליו או "לדחוף לו צינור" כהגדרה שהיתה כאן ועדיף שלא היתה.

בבדיקה במכון הבדיקה בדקו במכשור אלקטרוני מתקדם. כל מכשיר מדידה אלקטרוני מסתמך על נתונים מסויימים וישנם מצבים קיצוניים שיתכן ועלולים להתגלות ככשלים בבדיקה, וגם זה בספק. היתכנות קיימת מחד, מאידך שני מכשירי מדידה מורים על השוואות הצלבות ומדידות ראויות לפחות לכאורה.

זה לא אומר שהמנוע בהכרח תקין במאת האחוזים, זה אומר שאם יתברר שאינו תקין אזי הצלנדרים עייפים במידה מאוד שווה , ומערכת הכללית של מניעת זיהום האוויר מצליחה באופן יוצא מהכלל לטפל בשלל תקלות ולהציג תוצאה מרשימה לתקינות למרות תקלות קשות, זאת ועוד להראות תוצאה של פליטת גזים המצביעים על פעולת מנוע איכותית (לפחות לכאורה) מעבר לאי זיהום האוויר.

מצד שני אומר בעל הרכב שנמדד במכשיר מכני (ואם בדקו נכון, אזי התוצאה לא טובה, אבל בבדיקה כזו יתכן וניתן גם לטעות (אינני מכיר ספציפית את המכשיר ומי שבדק ואיך במוסך), ועוד הוסיף בעל הרכב את הנתון שיוצא עשן רב מידי מפקק מילוי השמן כפי שהבנתי מדבריו, זהו נתון שיתכן ואינו מעודד אך יש שיבדק על ידי מוסך נוסף שמכיר את הרכב על שלל התופעות שבו, כמו גם את הסיבה שהרכב כבה בסרק, דבר שלצערי אכן עלול להגרם מכשלים מכנים ופריצות לחץ מחד, מאידך כל בעיה בבית המצערת וטינופת של פיח ו/או אי איתחול של מצערת אלקטרונית ככל שיש שם אחת כזו, יכולה להביא לתוצאה דומה ולא רק זה.

אם הייתי רואה את המנוע, יתכן והייתי מתרשם ממנו לכיוון ברור. מכיוון שהאוטו אינו נגיש אלי וגם לא ראיתיו לא נותר אלא להתעסק בספקולציות עם כל הכבוד למקצועיות של חברי הפורום ואנוכי.

אור לכל זאת התבקש לפנות למוסך רון שידוע במקצועיותו הרבה לרכבים בקבוצת VW כמו גם באמינותו , זאת מבלי לפגוע באמינות מי מהמעורבים בבדיקות הקודמות.

נראה שמחר רון יראה את האוטו ויאבחן את מה שקורה שם.

נקווה שהכל תקין.

אם חס וחלילה יתברר שיש בעיה מכנית, ראוי לפנות קודם כל למכון הבדיקה באופן מכובד וליתן להם אפשרות להגיב באופן שתניח את דעת כל הצדדים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לחברים שלום

בנוסף לשאר העצות הטובות הייתי רוצה להציע את דעתי הצנועה

בהסתמך על שנת הייצור והקילומטרז' ,הרכב שימש לנסיעות קצרות ,אשר גרמו להצטברות פיח מאסיבית בתאי השריפה ובחריצי טבעות הבוכנה ,וכמובן על השסתומים

כל זאת תורם בצורה ניכרת לירידה בבדיקת הדחיסה ,עצתי הוסף 44K של חברת BG למיכל הדלק ,כאשר במיכל הדלק ישנו חצי טנק וצא ונסיעה מחוץ לעיר שתשמור את טווח הסלד 3000 וצפונה,ולאחר מכן בדוק דחיסה בשנית ,אני מאמין שתופתע

יגאל

• תוכן חדש...