Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הודעה ראשונה שלי בפורום, מקווה שתוכלו לעזור לי.

הכנתי סכמה קטנה לחיבור מערכת בעלת 2 מגברים, סאב וופר, סט קומפוננט, וזוג 6*9.

אשמח אם תעברו על הסכמה אם כוויכול הכל מחובר נכון, או שמא אני טועה איפשהו..

בכל אופן, העזרה הגדולה שאני צריך ממכם היא איך לחבר את הסאב. נניח שאני אקנה מגבר 4 ערוצים - 2 ערוצים יהיו ה6*9 מאחורה, והסאב ישב על הערוץ השלישי - אני לא רוצה לקבל באס חזק מה-6*9 שיעוות לי את הצלילים האחרים, איך אני אמור לעשות את זה? דרך קרוסאובר לפני המגבר או משהו כזה?

אני מקווה שלא חסרים פרטים ושתוכלו לעזור לי.. לאחר שנסגור את הנושא הזה נתחיל בחלק המעניין - בחירת החלקים :lol:

בתודה מראש,

אורי

SoundSystem.JPG

פורסם

תלוי בסאב ובמגבר,

בעיקרון לסאב עדיף מונובלוק איכותי.

אם לא שישב בגישור (כלומר שיתפוס 2 ערוצים) על אחד המגברים.

עכשיו אם אתה מחפש איכות ובמת קול נכונה אתה צריך לחבר את הקדמיים (קומפוננט) למגבר ולהתקין אותם נכון.

על האחוריים ניתן לוותר או לשים רמקול קטן יותר לא מוגבר.

מה שקורה ה-6*9 חזקים מאוד בד"כ, גם בהגברה מהרדיו-דיסק וזה טוב ורע.

טוב - כי זה דרך מצויינת לשמוע חזק ונקי בזול.

רע - כי זה הורס את הבמת קול ומושך אותה אחורה.

בקיצור מספיק פה מגבר אחד חזק מאוד שיעבוד על הסאב בגישור ועל הקומפוננט.

או מגבר 2 ערוצים חזק ומונובלוק טוב.

או 4 ערוצים ומונובלוק את אתה רוצה להגביר גם את האחוריים. (ואז תעבוד על הכיוונים ככה שלא יהיה לך חזק מדיי מאחורה).

פורסם

הכל נכון חוץ משני דברים:

תוריד את ה 6X9 כי ככה לא תגיע למערכת איכותית, תחילף את ה 4 ערוצים במונו בלוק, חבר אותו לסאב.

בנוסף למה אתה צריך קבל בדיוק???

קבל לא מוסיפים אוטומטית עם שני מדברים אלא תלוי ברכב ובמגברים עצמם.

את הכסף שתחסוך מה 6X9 והקבל (במידה ואין צורך) תשקיע בסט איטום טוב ותקבלל מערכת איכותית .

בברכה,

קורווין.

נ.ב. כמובן תלוי מה הרכיבים וכו.. וכו..

פורסם

חתיכת פיוז יש לך שם! 0_0

בקשר לסאב?

הוא עובד על אנרגיית השמש?:)

אני לא רואה שום דבר שמחובר אליו

סה"כ הסכימה נראית נכונה מבחינת התקנה [הסאב! הסאב!!]

האנשים שלפני צודקים בטענות שלהם לגבי ה 6על9

אבל זה גם תלוי בטעם שלך

אם אתה אוהב מילוי של הרכב בצליל

או מחפש יותר דגש על במה ובהירות כלים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתה יכול גם להשתמש במגבר 2 ערוצים כ"מונו" לסאב שלך בגישור

וב4 ערוצים לאחוריים ולסט הקדמי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

באמת תודה על התגובות המהירות וההשקעה בהן,

אז ככה, הבנתי שאולי הלכתי קצת רחוק מדיי עם הסכמה, בכל מקרה אני אסביר לכם מה חשוב לי, מה אני מצפה מהמערכת, ומה אני לא מצפה מהמערכת.

יצא לי לראות 3-4 מערכות אצל חברים במכוניות, והיו כמה דברים שהפריעו לי:

1. אין הפרדה של הכלים. למשל הבאס מתערבב עם שאר הצלילים, הסאב מוציא צלילים שלדעתי הוא לא אמור להוציא - כמו צליל עמום של מוזיקה כשאין באס חזק, בעוד שאני רוצה שהסאב יעבוד אך אבל אך ורק בבאס! הקטע הזה ממש חשוב לי, שהבאס יהיה נקי ולא רועש ומעצבן, ובו זמנית שירגישו גם את הצלילים העדינים יותר.

2. בהמון מכוניות שראיתי כשהמערכת עובדת, והסאב דופק יש עמעום של האורות ברכב, המגב כאילו מושך כמות גדולה של זרם ומעמעם את האור בתצוגה של הרדיו, וכו', אני ממש לא רוצה שהמערכת שלי תעשה כזה דבר ברכב.

בקשר לסט איטום, על מה מדובר בדיוק?..

ובמידה ואני מוותר על ה-6*9, מה לשים במקום?.. 6.5"?

עכשיו כשאני חושב על זה אני לא בטוח ש-6*9 יכנסו שם מאחורה.. אמרו לי שיש רמקול נדיר של 6*4 וכנראה מדובר ברמקולים כאלה..בכל מקרה אני אבדוק את הנושא ואחזור עם תשובה וודאית..

פורסם

מסכים עם הקודמים:

6*9 מיותרים.

קבל - תלוי מהם העוצמות ומהו הרכב (והאלטרנטור). בגדול. לוותר לשלב זה, אם יש בעיות בהמשך לשים.

בנוסף:

לפי מה שאתה מתאר, אתה רוצה מערכת SQ ולא מעניין אותך באסים עמומים שיפרקו לך את האוטו. וזו בדיוק הסיבה מדוע אתה צריך הפרדה טובה בין הסאב לבין השאר. את זה תקבל ע"י:

1. קרוס טוב - אם דרך HU איכותי או קרוס נפרד (תלוי בתקציב) להפרדת ערוץ סאב מול השאר.

2. מונובלוק

3. ע"י שלא תתקין 6/9.

בהצלחה

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

הרכב הוא ביואיק פארק-אבניו 1988 (יבוא אישי, משופצת כחדשה יאמר לזכותי), האלטרנטור שם דיי חזק, והמצבר הוא המצבר האמריקאי הגדול אם אני לא טועה 100 אמפר.

2 שאלות:

1. SQ = ?

2. מה במקום 6\9? רמקול קטן יותר?..

פורסם

sound quality

אין מה לשים במקום 6*9 , הם רק משבשים לך את הסאונד. מה שאתה צריך זה סט קומפוננט טוב מקדימה וסאב ולא תרגיש שאין לך אחוריים.

לגבי סט איטום , זה ליצור אקוסטיקה בתוך הגלת ומניעת רעשים מבחוץ מה שיגביר את כמות הקול לעומת רעש וישפר את ביצועי המערכת.(לא הסבר מקצועי,תקרא ב FAQ על איטום).

אם יש לך מצבר 100 אמפר ואלטרנטור תומך אתה יכול לחבר מערכת עד של 1000 WATT RMS ללא בעיה.

בברכה,

קורווין.

פורסם

שום דבר במקום 6X9 פשוט מאוד קומפוננט טוב מקדימה שישב על מגבר 2 ערוצים חזק ואיכותי וסאב מאחורה שישב על מונובלוק בקיצור 2 מגברים קומפוננט סאב ואם אתה מתכנן השקעה רצינית אז אין סוף לתוספות כמו בניות פיבר ואיטומים למיניהם

ליום יום קליאו 1400

לבילויים בורה 2.0

פורסם

אתה יכול לשים מאחורה רמקול חמש ורבע אינטש הכי פשוט שיש ובקושי בקושי להגביר אותו רק כדי שיתן קצת מילוי אחורי לאלה שיושבים מאחור... וגם זה לא ממש חובה...

תוותר על ה6*9 אם אתה רוצה הפרדה טובה

תחתוך את הסאב כמה שיותר נמוך בקרוס

לא מאמין שלרכב שיש לו מנוע מפלצת תהיה בעיית הספקה של זרם מהאלטרנטור במידה ואתה הולך על מערכת SQ

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רגע אחד, גם אני רוצה

מערכת איכותית ו9*6 לא הולכים ביחד, נקודה, רות, סוף פסוק.

לסאב ממליץ על מונו נפרד ומגבר + קומפוננט איכותי מקדימה.

כמובן איטום, חיווט וזוויות.

ולאט לשכוח HU איכותי.

נראה לי כי הסכום כבר עבר את ה 10K:-D

פורסם

זה ממש לא נכון להגיד שבמה אחורית מורידה מהאיכות של הסאונד .

במה אחרוית שמורכבת מריכיבים איכותיים ומוגברת כמו שצריך עם כיוונים נכונים שיתנו את עיקר הטון מקדימה נשמעת הרבה יותר טוב ממערכת בלי במה קדמית.

אולי זה פחות חשוב משאר הדברים. אבל זה ממש לא נכון להגיד שזה גורע מהסאונד

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

אין דבר כזה במה אחורית.

במה יש רק אחת - מקדימה.

מי שנוח לו לשמוע גם מאחור, שיהיה בכיף, למה לא?

גם אני לא יכולתי "לחיות" בלי 6X9 טוב בצעירותי, אך כבר שנים רבות שאני שומע בלי ואני

נהנה מכל רגע.

כל הסאונד שאני רק רוצה - מקדימה.

אם הייתי מסיע קבוצות של אנשים מאחור כל יום - אולי הייתי "זורק" איזה זוג על ה HU, אבל אני לא...

• תוכן חדש...