Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרופיל 21

boxer 19
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שהטיעון עלה כאן כמה פעמים, אז רציתי לציין:

1. נכון שאסור לשאול אדם מדוע לא עשה צבא, אך אף אחד לא ממש מתייחס לזה. אפילו ראיונות במשרדי עורכי-דין (!!!) כוללים בדרך כלל את השאלה הזו.

2. אף אחד לא יגיד בפרצוף לאדם שהוא מסרב להעסיק אותו עקב אי שירות - צריך להיות ממש מטומטם בשביל לעשות דבר כזה. לכן, גם לא ניתן יהיה לתבוע את מי שמסרב להעסיק אתכם. והאמת, לעולם לא תוכלו לדעת אם הסיבה האמיתית שלא התקבלתם למקום עבודה היא שאתם לא עונים לדרישות/יש מישהו טוב יותר, או שזה בגלל הצבא. מצד שני, זה תמיד מנחם...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי הייתי רק חייב לציין, אני כרגע עם פרופיל 30, לכל אלה שעכשיו בוהים במסך וחושבים "WTF?! מה זה פרופיל 30 לעזאזל?!) אז ככה, פרופיל 30 זהו פרופיל של מי ששוחרר מהצבא (רוב המקרים עוד לפני שהתגייס) והחליט להתנדב. הצבא שיחרר אותי על פרופיל 21 רפואי ואני בחרתי בכל זאת להתגייס.

ולא חסר את כל החבר'ה שאמרו לי "מה אתה עושה? לך תעבוד, לך תלמד" אבל אני עשיתי את החושבים שלי, והגעתי למסקנה שלכל דבר יש את הזמן שלו בחיים, הרי גם ככה אחרי הצבא אני אעבוד כל חיי, וללמוד - לא כל כך חושב שאני רוצה ללמוד אחרי 12 שנים כל כך מהר, שנה וחצי זה לא מה שיהרוס או יעצור לי את החיים (שנה וחצי זהו זמן שירות של מתנדבים).

צבא לדעתי זהו שלב שכל אחד צריך לעבור בחיים, וגם אם אתה בתפקיד קטן ולכאורה לא חשוב.

שלא תחשבו לרגע שאני מורעל או משהו בסגנון, אני ממש לא כזה, יש זמנים גם שאני אומר "למה לעזאזל התגייסתי" אבל, הסיפוק שיהיה לי אחרי השירות יהיה שווה את זה, לדעתי הצבא הוא שלב, שכולם חייבים לעבור.

שי. :wink:

נ.ב

יש שרשור דיי ארוך לגבי הנושא שלי.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
וואי,אני בידיוק באותה בעיה עכשיו כמו שהייתה לך אז אבל עם רגל וחצי בחוץ..

.חחח אבל אני בלש במישטרה צבאית..

כמובן שעם כל הרעל ,אני ממש מעודד השתמטות ממשטרה צבאית...:wink:

וניד פור ספיד ,כל הכבוד .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יש לי שאלה די כללית

הרי כשאדם נולד הוא מקבל סידרה של זכויות רק מהיותו אזרח במדינת ישראל, 18 שנה לאותו בחור X כמיעט ואין אף חובות למדינה

אז מה המדינה ביקשה בסה''כ שיתרום 3 שנים, כי הזקוקה לכ''א. חיילים זה נטל גדול מאוד במיוחד אלא שמספרים שאני בורג לא חיוני כי אני עושה עבודה של שעתיים ואז יושב כל היום. כי בזמן שהוא יושב כל היום המדינה מאכילה אותו מלבישה אותו דואגתלו לת''ש ועוד משלמתלו סוג של איזשהי משכורת. אז ככה שאם לא זקוקים לך אז לא יקחו אותך.

בקיצור המדינה מבקשת שבתמורה לזכויות שקיבלת מגיל 0 תתרום 3 שנים וחודש בשנה לאחר מכן. ותיזכרו שאנחנו נימצאים במקום נורא שקט ושליו שניקרא המזרח התיכון אז ככה שהצבא זקוק לכ''א וכשהוא לא הוא כבר מודי לך

אז אני שואל איך אתם בתור אזרחים של מדינת ישראל יכולים לחשוב על יציאה מהצבא. ואל תגידו בזבוז זמן כי כמו שהתאים לכם לקבל זכויות מהמדינה אז ככה החובות גם אמורים להתאים לכם, אז תירוץ של בזבוז זמן זה פשוט עצלות

במילים אחרות מה עובר במוח של האדם כשהוא חושב שהגיע הזמן לצאת על 21

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אני אגיד לך מה עובר לו בראש.

כל המדינה על הזין שלי, ואיכפת לי רק מעצמי. אנשים שמתגייסים ושומרים על המדינה בשביל שאני יוכל לעשות רונדלים בשכונה עם האפלאוז המקרטעת הם פראיירים. פתחתי שרשור על השתמטות מהצבא, ואני רואה שאני לא לבד ויש מלא משתמטים והם עוזרים לי להשתמט! יש!

גועל נפש.

פורסם
יש לי שאלה די כללית

הרי כשאדם נולד הוא מקבל סידרה של זכויות רק מהיותו אזרח במדינת ישראל, 18 שנה לאותו בחור X כמיעט ואין אף חובות למדינה

אז מה המדינה ביקשה בסה''כ שיתרום 3 שנים, כי הזקוקה לכ''א. חיילים זה נטל גדול מאוד במיוחד אלא שמספרים שאני בורג לא חיוני כי אני עושה עבודה של שעתיים ואז יושב כל היום. כי בזמן שהוא יושב כל היום המדינה מאכילה אותו מלבישה אותו דואגתלו לת''ש ועוד משלמתלו סוג של איזשהי משכורת. אז ככה שאם לא זקוקים לך אז לא יקחו אותך.

בקיצור המדינה מבקשת שבתמורה לזכויות שקיבלת מגיל 0 תתרום 3 שנים וחודש בשנה לאחר מכן. ותיזכרו שאנחנו נימצאים במקום נורא שקט ושליו שניקרא המזרח התיכון אז ככה שהצבא זקוק לכ''א וכשהוא לא הוא כבר מודי לך

אז אני שואל איך אתם בתור אזרחים של מדינת ישראל יכולים לחשוב על יציאה מהצבא. ואל תגידו בזבוז זמן כי כמו שהתאים לכם לקבל זכויות מהמדינה אז ככה החובות גם אמורים להתאים לכם, אז תירוץ של בזבוז זמן זה פשוט עצלות

בשביל כל הזכויות שאתה מקבל מגיל 0 בתור אזרח ישראלי אתה משלם מס הכנסה וביטוח לאומי כל החיים שלך.

הצבא לא קשור לזה בכלל.

ולגבי הטיעון של "אם לא היו צריכים אותך לא היו לוקחים אותך" - מצטער, זה לא עובד ככה, לפחות לא לגבי בנים.

אין בצבא שום שיקול כלכלי של עלויות הכשרה, ציוד, "משכורת", וכו' לגבי חיילים, לא משחררים חיילים בנים סתם כי לא צריכים אותם.

לא ממש ברור למה - הרי עושים את זה עם בנות, משחררים לא מעט על "עודף בנות בצה"ל".

והסיבה ליציאה מהצבא היא לא תמיד "אכפת לי רק מעצמי ושאחרים יסבלו", יש אנשים (ולא כ"כ מעט) שממש ממש לא מתאימים למסגרת צבאית. מה לעשות, זה לא לכל אחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

וויל אז אתה מעדיף בלי ביטוח לאומי

שתצא לאבטלה ולא תקבל כסף גם כשאתה הופך עולמות ועושה שמיניות באויר כדי לימוא עבודה

שאם תיפצע חו''ח אז הביטוח הרפואי שאפילו בארה''ב הגדולה אין, לא יכניס לך כסף, או שאפילו תצטרךלשלם עלויות מטורפות

בלי שום קשר 18 שנה קיבלת קיצבת ילדים לא שילמת כלום כיביכול היה לך חוק חינוך חינם ובקיצור לא שילמת שקל אז תחזיר 3 שנים, מה הבעיה בדיוק

אחרי גיל 18 אתה אמרת, מס הכנסה, ביטוח לאומי, וגם כמדומני ג'ובניקים לא עושים מילואים או לא מזמינים אותם למרות כיביכול החובה של חודש בשנה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

שמע לאון,

אני לא יודע מה הולך בראש של בן אדם שחושב להוציא 21 , אבל אני יכול להבין אותם במובן מסויים..

אני משוחרר שנתיים ואני יכול להגיד לך שבכלל לא קל בחוץ, בכלל לא!

שאתה יוצא מהצבא אתה יוצא בלי כלום בלי ניסון ,בלי כסף .

ואתה ישר נכנס למעגל עבודות המינימום ששמה הכסף שווה .. אתה יודע לאן.

ובסדר בהתחלה 3500-4000 שקל נשמע סבבה , אבל אחרי שאתה מגלה שבמדינה הזאת כל דבר יקר כל כך וכל אחד רוצה לנצל אותך ולעבוד עלייך לא נשאר לך כל כך המון מה4K ה"אלו".

ושלא נדבר על לימודים אקדמאיים, הם כל כך יקרים ולהמון סטודנטים אין בכלל זמן לעבוד .

וכן אני רוצה ללמוד בשביל להיות משהו בחיים האלה , אבל אין לי כל כך המון כסף .

אז אחרי שכל הדברים האלה עוברים לך בראש ואתה פוגש את הבוס שלך בעבודה שהוא כולה שנה מעלייך בגיל , אבל יש לו תואר אקדמי , יש לו אוטו חדש ויש לו המון כסף והוא... לא עשה צבא!

אז אתה מבין שאולי לעשות צבא זה היה די ביזבוז זמן .

כי נכון אני ממש נהנתי בצבא , הצבא גרם לי להבין המון דברים על אנשים שלא הייתי לומד על אנשים באזרחות כי שאתה חי 3 שנים באותו חדר עם אותם אנשים אתה מגלה באמת מי חבר שלך ומי סתם מנצל אותך.

אבל עדיין, שאני מסתכל על התמונה הכללית היום איפה אני נמצא בחיים ושאני רואה את האחוז הגדול של הלא מתגייסים אז עולות לפעמים מחשבות שקצת אולי היה יותר טוב אם לא הייתי נכנס למסגרת הזאת ובמקום זה עושה 3 שנים כסף.

ולא אני לא מטיף להשתמטות אני רק מעלה עוד צורת מחשבה שעולה לי לפעמים בראש.

יוגב

פורסם

תשלימו עם זה ,כדי לנהל חברה שנקראת "מדינת ישראל ",צריך קצת יותר מרצון טוב.

אגב אתה רוצה להגיד לי שלפני גלי 18 שילמת מס הכנסה וביטוח לאומי ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בלי שום קשר 18 שנה קיבלת קיצבת ילדים לא שילמת כלום כיביכול היה לך חוק חינוך חינם ובקיצור לא שילמת שקל אז תחזיר 3 שנים, מה הבעיה בדיוק

לאון, FYI קטן...

חייל שלא תורם במאום למדינה או ג'ובניק בקריה עולים למדינה סכום די דומה לחודש, ועלות השירות שלהם -למדינה מסתכמת סביב ה100-150 אלף שקל לחייל.

אני לרגע לא מזלזל במי שעושה משהו משמעותי בצבא, בין אם זה להלחם בשטח או בין אם זה לתמוך בעורף - אבל התפיסה של לשרת בכל מחיר, לעשות שום דבר עם החיים שלך שלוש שנים רק כדי שתרגיש ש"עשית צבא" היא גישה מוטעית ונטולת ביסוס.

צה"ל של היום מנסה לעבור מהלך של התייעלות, בו בין היתר מקצצים בחילות ומעיפים תקנים מיותרים - כדי לא ליצור בידול ואפליה לא נוגעים עדיין בגיוס החובה, אבל לא לעולם חוסן, והאמן לי שברגע שסכין הקיצוצים תהיה חדה מספיק יחתכו גם שם וצבא העם או לא צבא העם - אין לצה"ל סיבה להחזיק זבל אנושי רק כי "הוא רוצה לעשות צבא ולהיות טבח ולשרת 5-9"

עדיף שאדם יעבוד בזמן הזה וישלם מס הכנסה וייתן תפוקה ברמת המיקרו במקום לעלות למדינה כסף באמתלה של "עושה צבא"

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לדעתי ,מי שעושה שירות מלא מעיד שיש לו אופי ,אחד שלא יכל להתמודד עם המערכת הצבאית ובחר לברוח מעיד על אופי חלש.

אני כמעסיק הייתי מעדיף מישהו רציני שיעבוד אצלי לטווח ארוך ,לא אחד שבורח כשקצת קשה ונאחס לו.

בקיצור זה מראה משהו על הבנאדם.

רון לכל אחד יש תפקיד בצבא,אין דבר כזה מיותר,תמיד מישהו ממלא איזשהיא משבצת.

פורסם
לדעתי ,מי שעושה שירות מלא מעיד שיש לו אופי ,אחד שלא יכל להתמודד עם המערכת הצבאית ובחר לברוח מעיד על אופי חלש.

אני כמעסיק הייתי מעדיף מישהו רציני שיעבוד אצלי לטווח ארוך ,לא אחד שבורח כשקצת קשה ונאחס לו.

בקיצור זה מראה משהו על הבנאדם.

האמנם?

יש שני סוגי "משתמטים", כפי שזה נראה בעיני.

1) הסוג הראשון, שעוזבים כי יותר טוב בחוץ

2) הסוג השני, שעוזבים כי רע בצבא בצורה בלתי נסבלת

להאשים את הסוג השני בהשתמטות משול להאשמת נכה בשוד קופת המדינה.

כמובן שיותר טוב בחוץ, בכל מקרה.

לא כולנו דומים ומסגרת כמו הצבא היא מסגרת תובענית מאוד, ודורסנית מאוד, ורחוקה מלהתאים לכל אדם. לחלק קטן היא מתאימה מאוד, לחלק קטן היא לא מתאימה בכלל והרוב נמצאים בה בחריקת שיניים וספירה אחורה של הימים.

לפעמים, דווקא מי שיוצא מהצבא כי רע לו הוא אדם חזק בעל שליטה על חייו.

החלש נשאר ומחליט להתאבד, או נכנס לדכאונות, או נעשה אפאטי.

רון לכל אחד יש תפקיד בצבא,אין דבר כזה מיותר,תמיד מישהו ממלא איזשהיא משבצת.

לכל אחד יש משבצת ולכל אחד יש תפקיד. אין חייל אחד ללא תפקיד בצבא.

השאלה היא, כמה מאותם תפקידים הם מיותרים ואפשר היה לבטלם, תוך התייעלות, חסכון ורווח למדינה. ואל תשכח שכל תפקיד מלווה בעוד תפקידים מנהלתיים רבים, כמו לוגיסטיקה, הזנה, ת"ש, רפואה וכו'.

אזרח עובד מכניס למדינה כסף, חייל מבוזבז עולה למדינה כסף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הנסיך ו-רועי מעלים פה נקודה חשובה ונכונה.

כיום עדיין מגייסים את כל המחזור (מינוס חרדים, מינוס מי שעושה מאמץ לא להתגייס, מינוס חלק מהבנות) כי פוחדים לשחוט פרה קדושה.

לא מאוד רחוק היום בו צה"ל יגייס רק חלק מהמלש"בים, פשוט בגלל שלא צריך כל כך הרבה חיילים.

הדרך הכי הוגנת לעשות זאת היא לעבור למודל של צבא מקצועי בתשלום הולם, וכך הצבא יוכל להציע משכורת הוגנת, אבל רק לאנשים שבאמת יבצעו את התפקיד הדרוש כמו שצריך.

מי שלא עובד וסתם מחמם איזה כיסא בקריה 3 שנים או מתחזק ממטרות בבסיס - יעוף.

ברגע שהכל יתנהל לפי שיקולי עלות-תועלת - יפסיק הבזבוז המשווע של העסקת 14 עובדי רס"ר, למשל, בבסיס מודיעין גדול במרכז הארץ, שמתחלפים אמנם כל שבוע אבל בכל רגע נתון יש 14 אנשים מוכשרים בתחומי המודיעין, מחשבים וכו' שעוסקים בניקוי פחי זבל, שטיפת חלונות וכו', גינון וכו'.

3 עובדי אחזקה מקצועיים (שגם יודעים את העבודה - מתכנתים לא מגננים טוב!) יעשו את אותה עבודה הרבה יותר טוב וישחררו את החיילים האיכותיים לעסוק בתפקידם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני שמח שיש פה את הנסיך,אופיר ואת יוליה שהשתיקו את כל מדברי השטויות.

רוב האנשים פה דיברו בלי שיש להם ניסיון, או ידע בעניין.

אני אספר לכם את האמת

, יצאתי מהצבא לאחר שנתיים בגלל בעיות אישיות שהיו קשורות לשירות בקרבי.

מאז:

שנה וחצי עבדתי בבזק (עובד מדינה).

שנה למדתי בבן-גוריון.

ועכשיו מחפש עבודה חדשה, ועברתי בהצלחה 2 מתוך 2 מרכזי אבחון והערכה, למרות שאמרתי להם שלא עשיתי שרות מלא.

2 המרכזים היו לחברות גדולות ומוכרות בשוק.

חבר טוב שלי, שיצא גם על 21, עובד כבר כשנה במשרד הבטחון.

אז בבקשה, תפסיקו לדבר שטויות ולהתבסס על אגדות אורבניות.

פורסם
הנסיך ו-רועי מעלים פה נקודה חשובה ונכונה.

כיום עדיין מגייסים את כל המחזור (מינוס חרדים, מינוס מי שעושה מאמץ לא להתגייס, מינוס חלק מהבנות) כי פוחדים לשחוט פרה קדושה.

לא מאוד רחוק היום בו צה"ל יגייס רק חלק מהמלש"בים, פשוט בגלל שלא צריך כל כך הרבה חיילים.

הדרך הכי הוגנת לעשות זאת היא לעבור למודל של צבא מקצועי בתשלום הולם, וכך הצבא יוכל להציע משכורת הוגנת, אבל רק לאנשים שבאמת יבצעו את התפקיד הדרוש כמו שצריך.

מי שלא עובד וסתם מחמם איזה כיסא בקריה 3 שנים או מתחזק ממטרות בבסיס - יעוף.

ברגע שהכל יתנהל לפי שיקולי עלות-תועלת - יפסיק הבזבוז המשווע של העסקת 14 עובדי רס"ר, למשל, בבסיס מודיעין גדול במרכז הארץ, שמתחלפים אמנם כל שבוע אבל בכל רגע נתון יש 14 אנשים מוכשרים בתחומי המודיעין, מחשבים וכו' שעוסקים בניקוי פחי זבל, שטיפת חלונות וכו', גינון וכו'.

3 עובדי אחזקה מקצועיים (שגם יודעים את העבודה - מתכנתים לא מגננים טוב!) יעשו את אותה עבודה הרבה יותר טוב וישחררו את החיילים האיכותיים לעסוק בתפקידם.

הנסיך מה זה FYI כי אני בפעם הראשנוה רואה את זה

ואני חושב שאתה צודק לגמרי

אני מדבר מיבחינת ח''א ודרגים ב' וד' כבר עוברות בימים אילו לידיים אזרחיות

טיסות האימון גם הן עוברותלידיים אזרחיות

אפילו יש קייטרינג מחברה אזרחית

אבל זה לא אומר שאתה אמור להשתמט כי אתה חושב ככה כי אתה יודע מתי יש מספיק טבחים מתי יש מספיק עובדי רס''ר

תן למדינה להחליט אם היא זקוקה לך או לא

וויל כבר עושים את מה שהצעת לפחות בח''א

כידוע לך הישרות קוצר לשנתיים וחצי +- אבל אני (אם אהיה) בתור הנדסאי ישרת 3 מתוחם חצי שנה בתשלום הולם

ואני לא מדבר על הקבע שאני מחוייב לחות בגלל הד''חש

*תוספת

איגור אני בד''כ מסכים עם מה שאתה כותב אבל לא הפעם

אתה מדבר ממקור ראשון ואני את מה שכתבתי, כתבתי ממקור ראשון (לא שלי, של אנשים שעברו את זה ודיברתי איתם).

כמובן שיש מיקרים ויש מיקירים

אבל למה אתם מתעקשים להוכיח בקנאות שהמצב כבר לא ככה, והשתנה ממן הקצה אל הקצה כמו שחור ולבן

**תוספת

ותפסיקו להגיב בתגובות של: ''זייני שכל'' ''שטויות'' ''מדברים שטויות''. אלו הן דעות של אדם שבאמת מאמין שצריך או לא צריך לעשות מעשה X כשאתם מגיבים ככה זה שקול לזה שאתם יורקים לו בפנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...