Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרופיל 21

boxer 19
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי יציאה לחו"ל - שטויות במיץ עגבניות. פעם דווקא היתה בעיה ביציאה לחו"ל למי שכן משרת במילואים. היום אין שום בעיה ביציאה לחו"ל לאף אזרח ישראלי כל עוד לא הוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ (עקב חובות וכו')

לגבי רשיון נהיגה (גם הוצאת חדש וגם חידוש קיים!) - בד"כ משרד הרישוי דורשים להגיע למבחן כשירות ב"מכון אדם". בזבוז של יום עבודה וכ-500 שקל. אם אתה לא פסיכי ממש אין סיבה שלא תעבור את המבחן.

זה לגבי רשיונות לרכב פרטי ולאופנוע. לגבי משאית ורכב ציבורי אני לא יודע, יכול להיות שיותר מחמירים.

לגבי משכנתא לזכאים - זה לא כזו הטבה ענקית גם ככה, ואם אני זוכר נכון מספיק קרוב משפחה אחד (אחד מבני הזוג, או אח או אפילו דוד (!)) ששירת בצבא ומקבלים את המשכנתא הזו.

לגבי עבודה - למעסיק אסור לשאול לגבי פרופיל צבאי. אבל מותר לשאול "מה עשית בצבא" (במסגרת מה שמותר לספר בלי לגלות מידע מסווג) וכמובן ששירות צבאי של פחות מהזמן הנומינלי (בזמני 3 שנים, היום נדמה לי שקיצרו) יעלה שאלות ("למה השתחררת מוקדם?")

בתעודת השחרור מופיע "מטעמי בריאות", בדיוק במילים האלו. אותה תעודה בדיוק לכל המשתחררים הבריאותיים, בלי הפליה בין בריאות הגוף ובריאות הנפש.

יש בהחלט מעסיקים שייתיחסו בשלילה לשחרור מוקדם מהצבא. לא מעטים. אבל צריך לזכור שאתה בסך הכל צריך משרה אחת טובה בכל רגע נתון, אין משמעות לשאלה אם הציעו לך 5 הצעות או 8.

לא חסרים מעסיקים שלא קריטי להם עניין הצבא. הם הרוב.

יש גם מעסיקים (לא הרבה ככל הידוע לי) שיעדיפו קב"ניסט כי הוא לא נעלם לחודש מילואים.

לגבי מעסיקים ממשלתיים - שם כנראה בהחלט תהיה בעיה.

לגבי היי-טק - נכון להיום יש דרישה עצומה לעובדים בכל הדרגים ולא צריכה להיות בעיה למצוא עבודה בשכר גבוה לכל מי שיש לו את הכישורים הקונקרטיים הנדרשים למשרה.

אם אתה יודע את העבודה - לא יעניין את המעסיקים צבא וכו'.

לעומת זאת בתקופות שפל (2002-3) היו שפע עובדים על כל משרה פנויה ומעסיקים היו בהחלט יותר בררנים. זה אומר שבתקופת שפל כלק מהמעסיקים עשויים לסנן לפי קריטריונים שכוללים שירות צבאי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם את תגיד למקום העבודה "אלרגיה לדבורים" אז אין להם שום ברירה אילא לקבל את זה כמו שזה. כי הם לא יכולים לבדוק כלום.

אז תזרקו את התמימות בצד, זה העולם.

פורסם
לא ציינת שום חברה

חוץ מזה שוב, אתה מדבר כמו אחד שאין לו נסיון, וכמי שאין לו נסיון, אולי עדיף שלא תגיב, כי אנשים עלולים להקשיב לך.

צר לי [באמת] אם התגובה שלי קצת חותכת, אבל אתה מדבר שטויות כבר שירשור שלם, וגם אני וגם נערת הג'יי הכחול הערנו לך, שאלמלא יש לך נסיון בענין - אל תעיר הערות כמו אלה שאתה מתעקש להעיר, זה מטעה אנשים ופשוט לא נכון.

רון.

לחתוך אני רואה שאתה יודע, לקרוא לעומת זאת זה כבר משהו אחר.

בהודעה הראשונה ציינתי אילו חברות.

שנית לא אין לי ניסיון, בעיקר בגלל שלא התגייסתי עדיין ובעיקר בגלל שאני לא הולך לברוח מהדבר שנקרא צבא. שנית מספיק לי לראות מסביבי סטודנטים שעובדים במקומות עבודה, ומרביתם לא היו עובדים שם אילולא הם היו עובדים במקצוע הנ"ל בצבא. נראה אותך מנסה להתקבל לחברות כמו רפא"ל, אלביט, ועוד חברות בסגנון, מעניין מה הם יגידו על כך (ללא קומבינות מבפנים), ודיברתי עם אנשים מבפנים בכמה חברות היי טק מובן שמה שחשוב זה הידע והראש, אבל במצב שבו נכנס מישהו עם ידע X ומישהו עם ידע X, ואחד שירת במודיעין ואחד יצא על פרופיל 21,את מי מהם יקחו?

ROOONEEYY

פורסם

השלוש שנים שאתה מקבל במתנה יכולות לגבור על כל פער שהניסיון של התפקידים ה"חשובים" בצבא יכול לתת.

כמה שזה מגעיל להתיחס לזה ככה כי בסך הכל כולנו אמורים להגן על המדינה שלנו, זה המצב.

פורסם

פליקס אני מציע שתחשוב שנית... היום לא ממש מסתכלים על מה עשית בצבא, יותר נכון היום צבא = היית תחת פיקוד של מישהו, ולכן המעסיק יודע שהיית תחת פיקוד ואתה יודע מה זה "אחריות" למרות שלרוב החיילים אין מושג מה זה אחריות, אבל נעזוב את זה לרגע.

שנית, לא בעיה להתקבל היום לעבודה אם יש לך ידע ו/או ניסיון.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

זה נכון מבחינה תאורטית שמה שנכון פעם לא נכון היום

אבל רק מבחינה תאורטית

אני מדבר מתוך דברים שאני יודע דברים ששמעתי וראיתי, דבריםש הבנתי משיחות עם אנשים

אני לא רוצה לדבר בשם פליקס אבל אני מאמין שפליקס מדבר מאותם מקורות

זה יפה להיצמד לחוק היבש (או מה שאמור ליהיות החוק היבש) אבל לא קח המצב בפועל עדיין.

הצמדות בקנאות למשהו בלי היכולת להיפתח זה לא יותר טוב מפיקדה בירוקרטית שהמנהל שלה לא נימצא במישרד כרגע

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
לחתוך אני רואה שאתה יודע, לקרוא לעומת זאת זה כבר משהו אחר.

בהודעה הראשונה ציינתי אילו חברות.

שנית לא אין לי ניסיון, בעיקר בגלל שלא התגייסתי עדיין ובעיקר בגלל שאני לא הולך לברוח מהדבר שנקרא צבא. שנית מספיק לי לראות מסביבי סטודנטים שעובדים במקומות עבודה, ומרביתם לא היו עובדים שם אילולא הם היו עובדים במקצוע הנ"ל בצבא. נראה אותך מנסה להתקבל לחברות כמו רפא"ל, אלביט, ועוד חברות בסגנון, מעניין מה הם יגידו על כך (ללא קומבינות מבפנים), ודיברתי עם אנשים מבפנים בכמה חברות היי טק מובן שמה שחשוב זה הידע והראש, אבל במצב שבו נכנס מישהו עם ידע X ומישהו עם ידע X, ואחד שירת במודיעין ואחד יצא על פרופיל 21,את מי מהם יקחו?

אתה משווה מישהו שהתחמק מגיוס לבין אחד שסיים שירות במקצוע טכנולוגי בחמ"ן? כמובן שיעדיפו את השני. זו לא שאלה בכלל.

אגב, הנסיון בצבא יכול להיות גורם מאוד מועיל באזרחות. תעשיית ההיי טק מסתכלת בכבוד רב מאוד על יוצאי חיל המודיעין וכו'.

ההשוואה הנכונה היא בין אחד שעושה תפקיד בנאלי לחלוטין שלוש שנים (מש"ק משמעת, בסדר?) ובין מישהו שלא עשה צבא בכלל.

החברות שציינת יקחו אנשים שגם לא סיימו את שירותם הצבאי. אולם כמו חברות רבות אחרות הן נרתעות מטראבלמייקרס. כאמור, אם כל מה שעומד "לזכותך" הוא פרופיל 21, אתה עשוי להיות מתוייג ככזה. אם הפרופיל 21 הוא רק חלק קטן מקורות החיים הotherwise-מרשימים שלך, מצבך בסדר גמור.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

1. והוא חכם גאון שלא תבינו אותי, אבל הוא הבין שזה ירדוף אותו כל החיים אז הוא פתח עם שותף עסק עצמאי

2. עוד נק' שהפריע לי כאן שכולם פתאום מדברים שטויות, אני מאמין שאף אחד לא מדבר שטויות כולם מדברים מביסוס מסויים (דוג' מהחיים מאנשים, ממה שקורה בפועל, תיקראו לזה איך שאתם רוצים)

1.כל אחד והגאון שלו, אתה מבין כמובן שאני לא יכול להסתמך על זה שאתה קורא לו גאון, יש אנשים שבשבילם פרץ הוא גאון.

2. 95 אחוז מהאנשים לא מדברים מביסוס... קח בחשבון.

פורסם

רוצים לשמוע על חבר שלי? יצא על נפשי אחרי חודשיים שרות, למד לתואר והלך לראיון עבודה בBMC. שאלו אותו שם מה הוא עשה בצבא, הוא אמר להם שהוא לא התאים למסגרת והעדיף ללמוד. התחיל לעבוד שם למחרת.

ושמעתי מספיק סיפורים דומים. בימינו, אם אתה מראה שאתה רציני, 21 זה לא מה שיעצור אותם מלקבל אותך (בעבודות רציניות).

אם לא היה נשאר לי כ"כ קצת זמן, גם אני הייתי יוצא.

מצד שני, אני מאמין שצבא זה משהו שכל בן אדם צריך לעבור כחלק מתהליך התבגרות כלשהו, עם כמה שזה נשמע נדוש, כי אני יכול להצביע על לפחות 5 אנשים שהפכו לאנשים הרבה יותר טובים בעקבות שרותם, אני בינהם.

אז לדעתי אם לצאת על נפשי זה רק אחרי שנה וחודשיים, שאחריהם אתה מקבל את כל הזכויות של חייל משוחרר.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• אחראי פורום
פורסם

כל משוחררי ה-21 הטריים מצחיקים אותי פה...

"אין לי בעיה למצוא עבודה" - למה איפה ניסיתם? במקדונלד'ס?? :?

הקושי האמיתי הוא למצוא עבודה ביטחוניסטית (שכחו מזה) או אצל בוס מהדור הקודם.

למה? כי פעם להשתחרר על 21 (או כל שחרור מוקדם) , היה וטו רציני.

אז אנשים ממש נמחקו מזה, נדחו מכל מקום ולכן גם החוקים העתיקים שציינתם פה

(שחוץ מרישיון הנהיגה במקרים קיצוניים, אף אחד לא ממש תקף).

אז אותו בוס בן 40+ , שבדור שלו היה אשכרה אסון להשתחרר,

הדבר האחרון שירצה זה משתמט בעסק שלו.

האמינו לי, זה רק מניסיון , לא שלי אמנם כי את חובתי עשיתי + , אבל של אחותי,

שני חברים טובים וכו'.

ואומי - מיותר לציין :mm_yeah:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רק כדי להראות שזה לא קשור לסעיף השתחררות

יש לנו בכיתה אחד שאח שלו משוחרר 21 מהצבא סעיף כלכלי, חובות למדינה (כן יש כזה)

שוב כל מה שרשמו מעליי

נשק, הלוואות זה סיפור רישיונות זהלא פחות סיפור כל מה שרשמתם בקיצור

אם נגיד ובאמת קיים סעיף כזה (21 זה פרופיל רפואי אז קצת מוזר שהסעיף של פרופיל רפואי יהיה חובות למדינה) אז הוכחת שהסיבות כן קשורות לפורופיל!

למה שבן אדם שיש לו חובות למדינה יקבל הלוואות????

אתה מדבר מדברים ששמעת - דברים ששומעים יכולים להיות סתם שמועות.

אני מדבר מנסיון אישי ושל עוד 2 חברים שעובדים בהייטק ומרוויחים מצויין ונסיון של עוד חבר שבנתיים עובד בעבודת זנות (בלי קשר לצבא) אבל יש לו תוכניות שבשבילם הוא צריך כסף.

מצד שני יש גם חבר אחר שיצא מהצבא מבלי לדרוך שמה אפילו לשניה ושנתיים לא עשה הרבה עם החיים שלו... אבל שוב פעם, פרופיל 21 זה לא מה שמפריע לו.

Scooby WRX

פורסם

תגיד לי אתה מתאמץ לא להבין אותי

או לא ליקרוא מה אני כותב

בין היתר כתבתי הלוואה בתור משהו שהזכירו פה (ואתה עוד ציטטת את זה, אז תיקרא שוב מה ציטטת לפחות)

נכון אני מדבר דברים ששמעתי, אבל זה מאותו בן אדם שהחוויה קרתה לו, לא אח של דוד של הבעל של הכלב של אימא של מישהו

אתה עדיין לא ענית לי על השאלה האם אתה בעל פרופיל 21

אני יוסיף עוד שאלה ברשותך האם שני החברים שלך בעלי פרופיל 21

ועוד אחת אחרונה באם הם 21 ישנם פרוטקציות שבגללם הם קיבלו את המישרה שלהם

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אני בעצמי יצאתי אחרי שנתיים עם פרופיל 21, על סעיף "אובססיבי קומפולסיבי" (אני אוהב ניקיון ושונא שנוגעים בי), ואני לא רואה שום בעיה. הלכתי לבנק, קיבלתי הלוואה, אני לא מבין מה הקטע של לרדת מהארץ, כי זה לא קשור לכלום, ולא, לא לקחו לי את הרישיון. יש המון מיטוסים דפוקים של אנשים על הקב"ן, כולל שיש בעיה להתקבל לאוניברסיטה, אבל הנה, באוקטובר אני מתחיל ללמוד סוציולוגיה-אנטרופולוגיה ומדעי המדינה בחיפה. גם בעבודות לא עושים לי בעיות. עבדתי תקופה בGE, ויש לי קשרים באלביט, ואני יכול להגיד שהיום החברות לא דפוקות, ויודעות שהצבא הוא לא מה שהיה פעם, והרבה אנשים פורשים. אם כבר, אז יכול להיות קשה יותר לעשות סיווג בטחוני, אבל בודקים כל מקרה לגופו. במקרה שלי פרשתי בגלל שכחייל בודד לא נתנו לי הטבות וסגרו אותי שבועיים בבסיס ביום שאמא שלי הגיעה לשבועיים בארץ.

נ.ב: הייתי חוקר במצ"ח...

וואי,אני בידיוק באותה בעיה עכשיו כמו שהייתה לך אז אבל עם רגל וחצי בחוץ..

.חחח אבל אני בלש במישטרה צבאית..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...