Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

איך מערכת SQ אמורה להשמע?

איך שופטים בתחרויות מחליטים שמערכת זו נשמעת טוב יותר מאחרת?

איזה הגדרות צריכות להיות? כמה באס? איך לדעת אם הטוויטר צורם מידי וצריך להנמיך אותו?

אני מבין שזה לא ע"פ טעמו האישי של השופט.

ועוד שאלה היא בנוגע לחיתוכים שלי במערכת

יש לי 2 אפשרויות שאני לא כל כך מבין מה ההבדל בין ה2

הם נקראות

Sub WREV

Sub WNOR

מה זה עושה?

כמו כן יש לי אפשרויות חיתוך (זה חיתוך אם אני לא טועה) רק שאני לא שומע מה ההבדל

50,63,80,100,125

ובכולם אפשר להרים עד 6+ ולהוריד עד 24-

וגם שליטה באותם החיתוכים של הסאב שמחובר למערכת דרך RCA נוסף.

מה ההבדלים בין ה50 ל125 אני לא מצליח לשמוע

המערכת היא זו שיש לי בחתימה..

תודה לעוזרים

E46 330CI

פורסם

אתה רוצה להישתתף בתחרות SQ?

אם אין לך טיפה של מושג מה זה אז אין לך מה לעשות שם זה 100000%

אם הייתה מבין משהו בתחום. אז כבר הייתה חושב פעמיים להגיע או לו.

אם אתה לא יכול להבדיל בין חיתוך של 120HZ או 50 HZ אז יש בעיה או ב אוזניים או ברכיבים של מערכת.

בקשר שאלות שלך.

כל המושגים שהבאתה זה מאוד מסובך להבין את זה בפעם הרשאונה כי חייבים לישרוא על זה מאמרים שלמים עד שמגיעים לרמה הנמוכה של הידע.

בהסבר פשוט ו מהיר: HZ זה "הרץ" זה התדר שבו מנגן הרמקול הHPF ו LPF זה פיטרים שנותנים לך אפשרוט לחתוך את התדרים הלא רצויים מהרמקול. SUB NORM זה פזה 0 מעלות של הסאב SUB REV זה פאזה 180 מעלות של סאב לאומת הרמקולים שמותקנים מאחורה. האופציה הזאת נותן לך אפשרות של עיקוב הסאונד של הרכיב כדי לישמוע את הסאב ואת הרמקולים באותו זמן נגיד. בעיקרון אז הרמקולים שמים על HPF 60 65HZ. את הסאב בערך באותם תדרים אבל של LPF. את הפאזה תישחק איתה תירא מה מתאים לך.

פורסם

רומן, תראה לי בדיוק איפה כתבתי שאני מתכוון להשתתף בכל תחרות שהיא?

שאלתי בשביל להעשיר את הידע שלי ולא בשביל לרצות שופט \:

וכמה שלא שיחקתי עם התדרים לא הצלחתי להרגיש הבדל קיצוני (אני מדבר על ה50-125 ולא על הפלוס מינוס ששם זה מורגש)

אז אתה אומר לכוון את הרמקולים ל63 הרץ? ככה הם נשמעים במיטבם? וכשאני מעלה ומוריד זה משפיע על העוצמה שלהם או מה?

לגבי הHP והLP אז אתה זה אני מכוון במגבר לא? אין לי כיוונים כאלה בראש

לגבי הקווליזר הרגיל של הLOW MID HIGH, אותו אני מכוון לפני השמיעה שלי או שיש שם חוקים מסויימים?

תודה. מקווה שתעזרו לי להבין את המערכת שלי סוף סוף

E46 330CI

פורסם
אתה רוצה להישתתף בתחרות SQ?

אם אין לך טיפה של מושג מה זה אז אין לך מה לעשות שם זה 100000%

רומן, אתה משחק באש,, אתה הורס את כל העבודה הקשה של איציק (BlackB) ..

לא חבל? :wink:

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

את הHP במגבר אתה מכוון לקומפוננטים שיחתוך את התדרים הנמוכים.

ואת הLP אתה שם על לסאב שיחתוך את התדרים הגבוהים.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

אני חושב שהוא לא שומע את ההבדל מתי שהוא משנה תדרי חיתוך בHU מכיוון שהסאב כבר חתוך במגבר ב50HZ לכן הוא גם לא יששמע את ההבדל

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

SQ = sound quality

מערכת לפי שם ההגדרה - מערכת איכות צליל...

אתה לעולם לא תדע עם יש לך בדיוק את אותה כמו הבאס שאמורה להיות לך כמו בהקלטה המקורית כמו שאתה לעולם לא תדע אם יש לך טוויטרים שמשחזרים בדיוק את אותו הצליל - זה גובל בתחום הבלתי אפשרי למען האמת...

אבל אתה כן יכול להרגיש מתי יש לך עיוותים, אתה פחות או יותר יודע מתי יש לך יותר מידי באס - אם אתה אוהב את זה ככה זה כבר עניין אחר, אתה כן יודע מתי הטוויטרים מכאיבים לך בראש... אם אתה אוהב את זה ככה זה גם עניין אחר...

לגבי חיתוכים - תיקח סט קומפוננט ותחבר אותו למגבר ולHU (בלי סאב כרגע - רק סט קומפוננט נקי - ליתר דיוק, תנתק את הסאב לצורך הניסוי) ב50 הרץ מסט קומפוננט של 5.25 (זה מה שרשום שיש לך לא???) אתה אמור לקבל עיוותים בבאסס כבר בווליום בינוני, תחתוך עכשיו בHPF ב80 הרץ ולא ב60 או חמישים - אם תקשיב טוב, אתה תראה שכמות העיוותים ירדה וביחד איתה גם כמות הבאס שהרמקול מפיק - פשוט מאוד כי עכשיו אתה חותך אותו יותר גבוה - תחתוך אותו ב120 הרץ אתה תראה שכבר בקושי יש לך באס - ואם המגבר שלך יכול לחתוך בHPF (סביר להניח שלפחות עד 250 הוא יכול) תחתוך ב250 בHPF ואתה פתאום תראה שאין לך באס בכלל מהרמקולים.... תתחיל לשחק עם זה עד שתשמע בחיתוך הכי נמוך שאפשר בלי שיהיו לך עיוותים והנה - כוונת את החיתוך של הסט קומפוננט הקדמי שלך - עכשיו אתה צריך שהסאב יכסה לך את התחום תדר שחסר לך בקומפוננט

אבל! ככל שחותכים סאב יותר גבוה בLPF הוא מנגן יותר לכוון תחום המידבאס וגונב לך את ההצגה (את הבמה הקדמית של הצליל הנמוך) אחורה ואתה תרגיש שהבאס בא מאחורה וכל שאר הבמה מקדימה.

ככל שאתה תחתוך את הסאב יותר נמוך - הבאס יתקדם לך לעבר השמשה הקדמית - ב50 או 60 הרץ של LPF זה ממש מורגש.

עכשיו תחבר חזרה את הסאב - תבקש מחבר שיכוון את החיתוך של הסאב בזמן שאתה יושב מקדימה ותבקש ממנו לאט לאט להעלות את החיתוך מ50 הרץ מעלה ותקשיב טוב... תשים לב איפה אתה מרגיש את החבטה שלו - ככל שהוא יעלה בחיתוך אתה תרגיש את הסאב יותר מתא המטען. ככל שהוא ירד אתה תרגיש את המכה מהשמשה הקדמית.

אתה צריך לשבת הרבה זמן, להאזין, לנסות.

בסופו של דבר הטעם שלך יקבע את אופי הצליל וזה יתבצע ע"י בחירת רכיבים נכונים וכוונם כראוי. אבל יש דברים שהם כלליים, חוקים שלא משתנים מרכב לרכב, אמות מידה מוסכמות שלפי הן ניתן לקבוע טיב של מערכת אחת על פני אחרת...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם הבנתי אותך נכון לאנוספורס, יוצא שאני מכוון את המידים ברדיו דיסק כמה שיותר נמוך (כמה בערך?)

ואז במגבר לכוון לHP ולשחק עם הFREQ עד שאני ישמע עיוותים בבאס.

לא ממש הבנתי איזה תדר הם אמורים לנגן, העיוותים שהיו לי בנתיים מהמידים זה קירקוש של הדלת.

כמו כן על איזה ווליום(3/4 לא?) אני עושה את כל הכיוונים האלה.

יש לי טיפה בעיה להבין את היחסים המתאימים (בין הראש למגבר, איפה להוסיף יותר, ואיפה להוריד)

אני מוריד כאשר אני שומע עיוות אבל ממה אני מתחיל, איפה להגדיר את החיתוך הקובע במגבר או בראש?

תודה רבה אייל, קראתי הכל וזה עשה לי סדר בראש.

E46 330CI

• תוכן חדש...