Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הניסיון הטוב שהיה לי שנה עם קנון A95 הגיע הזמן לשדרג.

ראיתי שקנון התחילו עם סידור חדש של הדגמים (אני לפני זה הכרתי רק A80, A75, A85, A95 וכו').

מישהו יכול לתת לי בקצרה מה ההבדלים בין כל הדגמים שלהם (A510, A520, A620, A700, A430, A540, A530, A610 וכו') ואיזה דגם הכי כדאי לקנות (תקציב בין אלף לאלפיים ש"ח)?

ומה לגבי מצלמות ריפלקס, מה התקציב שצריך בשביל מצלמת ריפלקס סבירה (קניה ראשונה של ריפלקס)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרפלקס הכי טובה למתחילים היא ה350D של קנון.

הבעיה עם רפלקס שברגע שקנית אחת - אתה מכור לזכוכיות...

וזה עסק יקר.

ה350D תעלה קצת פחות מ4000 ש"ח ללא עדשה.

פורסם

התקציב לDSLR נורמלית(אם אתה מכור לקאנון כמוני) יהיה סביבות 5000 אלף דרכמה חדשה, והכוונה כאן ל-300D.

למרות שכמדומני המחיר ירד קצת...

בכל מקרה, השוואות בין הדגמים אתה יכול לעשות בזאפ.

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=E-Camera&DB188192=188226

פשוט סמן את התיבות בצד ימין ולחץ השוואה.

ואם החלטת שלא ללכת על DSLR, לך על ה-620, פשוט בובה של מצלמה, אחלה צבעים איכות גבוהה, שווה כל שקל, יש לי אחת כזאת.

אבל לך עליה רק אם אתה לא מחפש לנסות לצלם יתושים במרחק קילומטר ממך...(זום אופטי כפול 3 כמדומני)

פורסם

שאלה שאולי תתפרש כחצופה (ואולי לא) - מה התכנונים שלך לגבי ה-A95?

שלד - ל-620 זום אופטי X4.

אגב, לקוניקה מינולטה יש את ה-Z6 (אומרים שהיא דמוי SLR) בעלת זום אופטי X12 במחירים לא רעים כ"כ (בשבועיים האחרונים היא מככבת במספר מבצעים בוואלשופס).

פורסם

ה-620 באמת מדהימה.

7 מגה פיקסל - ממש להדפיס פוסטרים. :p

רק הזום בעייתי, בדיוק כמו שאלעד ציין.

אתה מדבר על שני סוגים קיצוניים של מצלמות - "רגילה" מול ריפלקס.

מה לגבי "דמוי" ריפלקס?

יש לך את הקודאק Z740, קאנון S2 ועוד מס' לא מבוטל של מצלמות דומות.

רובן בעלות 5-6 מגה פיקסל, בעלות זום X10-X12, ותג מחיר של סביבות 2000-2500 ש"ח לערך.

פורסם

דמוי רפלקס זה בדיחה...

עדיף פוקט, שלפחות יהיה קטן ונוח לנשיאה.

אחד היתרונות הבולטים של DSLR זה האיכות תמונה, במיוחד בתנאי תאורה לא טובים.

אלעד - למה לקנות היום את ה300D? ה350D טובה כמעט בכל פרמטר.

עריכה - כל עניין הזום כפול X פשוט משעשע.

כפול X ממה?

הרי עדשת זום של 10-100 תהיה "זום כפול 10".

בפועל 10mm זה רחב מאוד (ויקר, לא משנה...) ו100mm זה ממש לא בטווח הtele הרצוי.

בקיצור - לפני שאתם קונים מצלמה עם זום X6000. תבדקו בדיוק את הפרמטרים של העדשה.

פורסם

אני משתמש בזכוכית מגדלת.

אז מה זה אומר ה-X12?

והאם לשתי מצלמות שונות יכול להיות נתון של X12 בשימוש בעדשות שונות ומכאן גם הגדלה שונה?

פורסם

לי יש את הדור הבא של ה A95, ה A610, מצלמה נהדרת ! 5 מגה פיקסל, פשוט מדהימה. מבסוט ביותר. כבר אצלי חצי שנה.

הדגם המתקדם מעט יותר הוא A620 , אותם תכונות (אם כי יש תוספת מסויימת שאינני זוכר) ו 7 מגה פיקסל במקום 5.

פורסם

אין מה להשוות בין P&S ל-SLR. ולא משנה אם מדובר על פילם (זוכרים) או דיגיטלית.

מ-P&S אפשר להוציא אחלה תמונות בתנאים אופטימליים , אבל ברגע שזזים מתנאים אלה - זה כבר קשה.

כמו כן ה-SLR מאפשרת לך לראות בדיוק את מה שאתה מצלם , לעומת העינית ה"משקרת" ב-P&S, ולא נדבר על יתרון העדשות של SLR , שאף P&S לא תשתווה אליו לעולם .

הנה בכל זאת דוגמה לתמונה לא רעה עם P&S , למרות שאני מאמין שעם DSLR היו תוצאות טובות יותר :

IMG_3347_1.jpg

פורסם

שמר, התמונה צולמה על ידיך, או שהבאת אותה כדוגמא מאינשהו?

אם כן, התמונה לא רעה בכלל.

עם איזו מצלמה היא צולמה?

פורסם

זה בבודפשט, לא?

אגב, יש לי את ה 520 ואני ממש מרוצה ממנה. מאוד נוחה לתפעול ועונה על כל הצרכים של המשתמש הממוצע. אני חושב שמצלמה עם מסך "נשלף" (כמו ה 610 וה 95) עושה חיים הרבה יותר קלים ויותר כיף לצלם איתה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יודע אם היא עוד נמכרת או שיש לה כבר מחליפה, אבל ה-G5 של קאנון היא אופציה מצוינת למצלמה קומפקטית שאינה SLR אבל מסוגלת לספק תוצאות מצוינות.

אני לא יודע מול מה להשוות את ה-A620 וכדומה, אבל מול סדרת ה-A70, A80, A95 וכן הלאה, ה-G5 מציעה יתרונות חדים וברורים (תרתי משמע) ומספקת תוצאות מרשימות פי כמה (יש גם אפשרות להשתמש ב-RAW). יש לה גם אפשרות לחיבור פלאש נפרד כך שאפשר גם לצלם איתה בלילה באופן סביר. החסרון הגדול - הגודל...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פראג. קנון A520.

התמונה צולמה ללא חצובה , אבל עם הישענות על גדר , אחרת לא ניתן להגיע לחדות נורמלית עם זמן חשיפה ארוך כ"כ (במיוחד בהתחשב בידיים הרועדות עקב גילי המתקדם).

בתנאים טובים יותר אפשר להגיע לתמונות ממש שוות. גם בצילומי נוף רחוק:

IMG_3421_1.jpg

או קרוב:

IMG_3420_1.jpg

וגם במאקרו:

IMG_3463_1.jpg

האיכות של המצלמות הדיגיטליות הקטנות בימינו הגיעה היום באמת לרמות יפות , אבל עדיין , אין מה להשוות לתמונה ממצלמה איכותית. הנה דוגמה לתמונות של חבר , עם ניקון D2X ועדשות טובות...

2006-03-22_161703_DSC_2892.jpg

2006-03-22_161127_DSC_2897a.jpg

בכלל לא באותה ליגה.

פורסם
אני לא יודע אם היא עוד נמכרת או שיש לה כבר מחליפה, אבל ה-G5 של קאנון היא אופציה מצוינת למצלמה קומפקטית שאינה SLR אבל מסוגלת לספק תוצאות מצוינות.

אני לא יודע מול מה להשוות את ה-A620 וכדומה, אבל מול סדרת ה-A70, A80, A95 וכן הלאה, ה-G5 מציעה יתרונות חדים וברורים (תרתי משמע) ומספקת תוצאות מרשימות פי כמה (יש גם אפשרות להשתמש ב-RAW). יש לה גם אפשרות לחיבור פלאש נפרד כך שאפשר גם לצלם איתה בלילה באופן סביר. החסרון הגדול - הגודל...

רוני

הכל נכון , אבל ברמת המחיר והגודל של המצלמות הללו - שווה וצריך להתאמץ ל-D50 של ניקון למשל (או DSLR זולה אחרת , תקציב של כ-4000 ש"ח לסט התחלתי עם עדשה פשוטה אך מספקת ליום יום).

רציתי את ה-S2 , שמהווה גם פשרה נהדרת - אבל מכיוון שמתישהו אמצא תקציב ל-DSLR (אחרי שהSLR הישנה ניזוקה ללא כדאיות תיקון) - אין סיבה להשקיע ב-P&S.

מי שמתכוון להסתמך רק על מצלמה זו , אולי . תחליף ל-SLR היא לא.

פורסם

נצל"ש -

רכשתי אתמול את ה A620 במכירה פומבית ב p1000 (למתעיינים - 1300 ש"ח כולל אחריות ל 3 שנים, לעומת 1700 ש"ח ומעלה במכירות רגילות לאותה הצעה).

זו הדיגיטלית הראשונה שלי ואני מבין שההוצאה לא מסתכמת כאן.

אני מבין שאזדקק לסוללות נטענות. האם יש הבדל מהותי בין המטענים השונים?

יותר חשוב- כרטיס זכרון. צריך זכרון SD. מצאתי סוגים שונים של הזכרון כאשר זכרון x133, למשל, עולה פי שניים מאשר הרגיל באותה קיבולת. האם המהירות מהותית במצלמת entry level כזו?

כמו כן, האם יש טעם לרכוש קורא כרטיסים או שחיבור ישיר למצלמה עושה את אותה העבודה?

• תוכן חדש...