Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה "דאבל קלאצ'ינג"???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרנזי אמר, עשיתם פה סלט יווני עם שום שמיר ושמן זית.

כל אחד לקח מושג עירבב אותו עם תשובה של משהו אחר ורשם.

אם לא יודעים לא בושה לשאול...בושה לרשום את זה

כן כן, לא לא.

פורסם

לא מפליא כלל ש"בדור האוטומט" לא מכירים מושגים בסיסיים בנהיגה עם גיר ידני. אז בבקשה, משהו מזקני הדור-

1. "דאבל קלאץ'" מטרתו לשמור על הסינכרונים ולא על שום דבר אחר. בשילוב עם "גז ביניים" ניתן לשלב הילוכים ללא סינכרונים כלל. תיבות הילוכים ללא סינכרונים עם גלגלי שיניים ישרים קיימות אך ורק במכוניות מירוץ. בסרט "מהיר ועצבני" עשו שימוש בתיבות כאלה ומכאן השימוש במונח במהלך הסרט. באותם קטעים בסרט בהם בוצעה החלפה ללא טיפול בקלאץ', נשמעה חריקה קצרה ואכזרית בעת השילוב. אורך החיים של תיבות אלה קצר מאד!

2. בתיבות הילוכים מסונכרנות אין כל צורך ב"דאבל קלאץ'". זה עיסוק מיותר.

3. "שימוש "בגז ביניים" מומלץ בעת הורדת הילוכים, גם בתיבה מסונכרת, שוב על מנת לשמור על התיבה ולא על שום דבר אחר. אתה לוחץ קלאץ', נותן "בליפ" על הגז, משלב להילוך הנמוך ומשחרר הרלאץ' בעדינות. מה שקורה זה שאתה מעלה את סיבובי המנוע על מנת "לקבל" את ההילוך הנמוך יותר.

4. "Dump" הוא מונח הקשור בסגנון נהיגה למירוצים- קרי, זריקת הקלאץ' בבת אחת. שיטה המקצרת את חיי כל המכלולים במנוע/קלאץ'/גיר.

5." Heel &Toe" זו שיטה שבה מאיטים באמצעות הבלם עם אזור הבוהן ובו בזמן שומרים על סיבובי המנוע באמצעות אזור העקב או צד ימין של כף הרגל על מנת לצאת מהפניה עם מירב המומנט. במהלך הפעולה גם מורידים הילוך ונותנים "בליפ" בגז על מנת לקבל את ההילוך הנמוך. מי שיודע לסגל את השיטה מבצע פניות בצורה חלקה מאד.

לידיעתכם- ברכב מודרני עם הזרקת דלק, מחשב ניהול מנוע ו/או מצערת אל-חוטית, לא ניתן לבצע בלימה משולבת עם לחיצה על דוושת הגז. גם לא ניתן ללחוץ קלאץ וללחוץ על דוושת הגז במקביל. המחשב יוריד את המומנט משמעותית אם תנסו. זה במטרה לשמור על מכלולי ההנעה ממכות מומנט, בלאי מיותר וחיסכון בדלק/זיהום אוויר. ברכב עם מנוע חזק גם תמצאו גלגל תנופה דאבל-מאסה על מנת לשמור על הגיר ממכות המומנט.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אוקיי תודה הצלחתי בערך להפיק מכולכם תשובה...

רק, מה זה גז ביניים?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

גז ביניים-כשאתה לוחץ על דוושת הדלק בין העברת ההילוכים,ז"א שלמשל הוצאת מהילוך שני,נתת גז ואז הכנסת לראשון (גז בין ההילוך שממנו הוצאת לזה שהכנסת).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ירחמיאל ופריימקארט צודקים במאה אחוז, כל השאר טועים, כרגיל.

איך בכלל השרשור הזה לא ננעל עד עכשיו בבקשת "בצע חיפוש!"...?

בכל מקרה, כמו שאמרו כאן, יש תיבות מרוצים לא מסונכרנות ובהן חובה לעשות דאבל קלאץ'.

יש אפילו אחת כאן בארץ, על האימפרזה של השד-יודע-איך-קוראים-לו, יש עליה כתבה במוטו/אוטו/שמוטו לא זוכר כבר....

בברכה

אלעד

פורסם

בסקודה שהיתה לי, היה בעיה עם הסינכרון, ודאבל-קלאצ' עם גז-ביניים עזר לי הרבה בהורדת הילוכים בעליות. היום אני נוסע ב-DL אוטו', אבל מתגעגע לימים ההם עם ההילוכים האלה. (כנראה עניין של טעם..)

• תוכן חדש...