Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה "דאבל קלאצ'ינג"???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי את זה בכל מיני סרטים וגם שמעתי כמה ערסים מדברים על זה אתמול בלילה ברחוב. רציתי לדעת מה זה ואיך זה פועל או איך עושים את זה.

לא שאני אעשה את זה יש לי אוטומט

תודה

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

נגיד ואתה עכשיו על הילוך אז אתה לוחץ גז וגם קלאץ וכשהטורים עולים אתה זורק את הקלאץ ככה ששילובו מחדש נותן בעיטה קטנה לאוטו ובלאי אדיר לקלאצ עצמו

אגב , אלו היו ערסים הייסוסייטי כי הם אמרו קלאצינג'..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אתה מתכוון ל"דאבל קלאץ'", אז לפי מיטב ידיעתי זה הקלאץ' שהיה קיים פעם במשאיות ורכבים כבדים.

כדי להוריס עומס מהקלאץ, אז כדי להעביר הילוך היה צריך ללחוץ פעמיים על קלאץ'.

זאת אומרת-לחיצה על קלאץ' כדי להוציא מהילוך לניוטרל,עזיבה הקלאץ', לחיצה מחודשת על הקלאץ' ואז הכנסה להילוך הבא.

פורסם

למה עושים את זה? במה זה עוזר?

hagggg55 כתב:

פורסם
נגיד ואתה עכשיו על הילוך אז אתה לוחץ גז וגם קלאץ וכשהטורים עולים אתה זורק את הקלאץ ככה ששילובו מחדש נותן בעיטה קטנה לאוטו ובלאי אדיר לקלאצ עצמו

מה פתאום. לא נכון. אין שום קשר.

דאבל קלאץ' (או לעבוד עם "צווישען גז"... כמו שאומרים הייקים) היא פעולה להעברת הילוכים הנועדה לבצע זאת באופן חלק ברכב עם גיר לא מסונכרן. כיום כמעט ואינה בשימוש.

הנהג מבצע לחיצה על המצמד ומוציא ההילוך לניוטרל, עוזב המצמד ושוב לוחץ מצמד על מנת לשלב להילוך הנבחר. בעת הורדת הילוך: לחיצת מצמד והעברה לניוטרל. עזיבת מצמד. גז ביניים ושוב לחיצה ושילוב.

פורסם
למה עושים את זה? במה זה עוזר?
היום זה עוזר בעיקר בנהיגה ספורטיבית...

כמו שירחמיאל ציין כבר, שילוב של דאבל קלאץ' וגז ביניים (בבלימה, למשל בלימה לפני סיבוב)... השילוב הזה מעלה את הסל"ד של המנוע וכך בעצם מונע את איבוד המהירות של הרכב בזמן שילוב הילוך נמוך יותר...

פורסם

אבל גם ב"מהיר ועצבני" שמעתי את הביטוי הזה. זה עוזר איכשהו במירוצים?

וג'יאסאיי16V- לא הם לא אמרו ככה. הם אמרו קלאץ' מוכפל...

hagggg55 כתב:

פורסם
מהיר ועצבני זה דראק לערסים עם אולטרות...

והקשר לשאלה שלי הוא..........???

לא ביקשתי את חוות דעתך על הסרט... רציתי להכיר מושג מסויים.

hagggg55 כתב:

פורסם
היום זה עוזר בעיקר בנהיגה ספורטיבית...

כמו שירחמיאל ציין כבר, שילוב של דאבל קלאץ' וגז ביניים (בבלימה, למשל בלימה לפני סיבוב)... השילוב הזה מעלה את הסל"ד של המנוע וכך בעצם מונע את איבוד המהירות של הרכב בזמן שילוב הילוך נמוך יותר...

סליחה??!?!?! מונע את איבוד המהירות של הרכב? איזה שטויות!

דאבל קלאץ מטרתו "לשמור" לא שזה עוזר בהרבה על המנוע.

לרוב משתמשים בזה במשאיות בלבד.

המטרה היא כזו

אתה נוסע על הילוך ראשון, ורוצה להעביר לשני, משלב לניוטרל, עוזב מצמד, לוחץ גז, עוזב גז, לוחץ מצמד ומעביר לשני

לדוג, אתה רוצה להוריד משני לראשון (מה שלרוב לא ניתן) פה ה דאבל קלאץ עוזר, אתה ב30, בא לך ללחוץ עם מישהו, אבל בשני אין לך מומנט, אתה מוריד לניוטרל, משחרר מצמד, לוחץ גז, משחרר גז, לוחץ מצמד, ומעביר לראשון, ההילוך ייכנס לך חלק כמו תחת של תינוק, וככה ניתן להכניס לראשון, אחרת הרכב לא ייתן לך בעקבות המהירות בהילוך השני. זה הכל.

סע לשלום, באוטומט זה בלתי אפשרי, מה שכן, אולי אחוז אחד מהאוכלוסיה מבצע את זה ברכב ידני.

פורסם

שלום.

דאבל קלאץ' היא שיטה שהיתה קיימת פעם כדי להוריד הילוך בלי ליפגוע בקלאץ'.

השיטה גורמת לכך שהסל"ד יהיה בערך איפה שהוא צריך להיות בהילוך הנמוך, וכך זה שומר על הקלאץ' ו"חוסך" ממנו את הבדלאי הסל"ד בין כל הילוך להילוך.

אגב מי שקורא מקור ראשון (לא הרבה אני מניח) יש בדיוקן מדור רכבים של אדוארד אטלר והוא המליץ על השיטה.

בן.

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם

יש הבדל בין דאבל קלאץ לקלאץ עם גז ביניים להורדת הילוך !

הוא שאל מה זה דאבל קלאץ פשוט ואני עניתי לו וגם אמרתי במה זה עוזר..זה נותן מכת כח .

לא דאבל קלאץ של משאית שזה למעשה 12 הילוכים כשיש 6 בפועל

ולא הורדת עם קלאץ גז ביניים (ואפשר לשלב ניטרל ושוב קלאץ עם גז ואז להוריד הילוך) כדי לסנכרן את הגלגלים עם הגיר והמנוע שהורדת ההילוך לא תפריע להעברת משקל בנהיגת מסלול

כל אחד בא ואומר מה פיתאום וזורק איזה חירטוט.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש הבדל בין דאבל קלאץ לקלאץ עם גז ביניים להורדת הילוך !

הוא שאל מה זה דאבל קלאץ פשוט ואני עניתי לו וגם אמרתי במה זה עוזר..זה נותן מכת כח .

לא דאבל קלאץ של משאית שזה למעשה 12 הילוכים כשיש 6 בפועל

ולא הורדת עם קלאץ גז ביניים (ואפשר לשלב ניטרל ושוב קלאץ עם גז ואז להוריד הילוך) כדי לסנכרן את הגלגלים עם הגיר והמנוע שהורדת ההילוך לא תפריע להעברת משקל בנהיגת מסלול

כל אחד בא ואומר מה פיתאום וזורק איזה חירטוט.

מה שאתה אומר זה לפני שאתה מחבר את הקלטצ תן מכת גז ושחרר את הדוושה... זה אמור להוסיף כוח...

פעם, לפני שנים רבות, היינו מעבירים ככה הילוכים ב 50CC כדי לשמור על "תאוצה" נאותה...

בפועל, זה גומר את הקלטצ, מעמיס על הדיסריות שלו וכו'... תרומה אמיתית? אההה.... לא שווה את ה"נזק" (לי נישברה פלטה של הקלטצ ככה)...

דבל קלטצ, דבל גז... הכל ביטויים שאין ממש צורך בהם אם נוהגים ברכב פרטי מודרני (מה 30 שנים האחרונות)...

כמו שאתה אומר:

יאשה:screwy:ascii stupid question, Get a stupid ansi

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

כל אחד בא ואומר מה פיתאום וזורק איזה חירטוט. אל תעלב, אבל גם אתה. מה שאתה מתאר הוא ענין אחר לגמרי: זה נקרא High + Low. גיר של רכב כבד הוא בעצם מפוצל. נתת לדוגמא 12 הילוכים: אז לאוטו באמת יש 12 הילוכים: 6 שעוברים דרך גלגל שיניים איטי (הילוכי "כוח" או "זחילה"), ואותם 6 שעוברים דרך גלגל שיניים מהיר, כך שסה"כ מתקבלים 12 הילוכים. הדרגה הראשונה בגיר כזה נקראת LOW והשניה, המהירה יותר נקראת HIGH. הפיצול או ההעברה בין הדרגה המהירה והנמוכה מתבצעת פניאומטית ע"י בוכנה. הפיקוד פניאומטי או חשמלי.

בקיצור: הילוך 1 בתמסורת המהירה הוא בעצם גם הילוך שביעי. כל האמור לעיל אינו קשור בשום אופן לדאבל קלאץ'.

• תוכן חדש...