Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

אשמח להמלצות לרכב חשמלי באזור 100 אלף ש"ח, כעקרון לנסיעות יומיומיות בטווח ה80-100 ק"מ, אמין, חלקי חילוף לא יקרים, משפחתי וטוב. 

האם יש סיבות להעדיף למשל byd על פני צ'רי או יתר הדגמים? אשמח להשוואה, יתרונות וחסרונות. 

תודה מראש! 

פורסם

לא הייתי קונה את הרכב הזה עקב מצבה לא ברור, הם כמעט פשוט רגל.

אופציה למשפחתית היא mg5 ב 108 אלף במבצע 0 ק"מ. מרווחת, תא מטען גדול, פחות אהבתי את נוחות המושבים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, BYD בגלל שיש גוף חזק עם אפליקציות שלא נופלות  והתחברות חזקה ויעילה ללא ניתוקים וללא התעסקות  מיותרת במסך. ולא עם עדכונים שבכל פעם שהרכב מתעדכן

חסר משהו במסך או נעלם  ויש להם מערך סוללות תקדם מאוד . כן לקיה  חשמלית אחרת בגלל שיש אימא ואבא ובגלל שרכב בשל ולא צריך עדכונים ואם יש עדכונים הם עדכונים

חזקים שלא משנים מאום ורק מועילים.  אלו רק שניים שאמליץ ויש עוד כאלה מהטובים.   אבל חייב אימא ואבא חזקים ולא סינית כמו הזיקר X קריפטון שלי שמרוב התעסקות

במערכת על המסך אתה בהסחת  דעת מהכביש שלא לדבר על ציפצופים שלא פוסקים ומאה אלף באגים ותלונות של תקלות מפה עד חיפה וחזרה של חברים באפליקציה וואטצאפ.

אני אוהב את הרכב ולי אין תקלות , אבל מכיר חברים עם תקלות  שלא נדע.    חשוב  יצרן חזק עם אימא ואבא.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 3 שעות, bigmik כתב:

תלונות של תקלות מפה עד חיפה וחזרה של חברים באפליקציה וואטצאפ.

לא הבנתי...

תקלה בווטסאפ נחשבת תקלה ברכב?

פורסם

תקלות בחומרה של המסך רכב, לא מתחבר ומתנתק מלא וקושי לשחזר עד לכיבוי והפעלה מחדש, אם

היתה זו תקלה חד פעמית או אחד לשבוע, סבבה... אבל 5 או 4 פעמים בשבוע וניתוק פתאומי של האנדרוייד ללא

יכולת לחבר מחדש  תוך כדי נסיעה והסחת דעת מהכביש דורשת לעצור בצד.

לעומת רכבים אחרים שיש בבית למשל שההתחברות קלה מיידית ולא חוזרת על עצמה.

כניסת מים בפנסים וכל הרכב משתגע , תאורה לא עובדת איתותים מפסיקים לעבוד והמערכת עם מסך חלקי בגלל זה

זה סוג של מחדל להמשך נסיעה.  שלא לומר שאין חלפים בארץ.

מזגן לא מקרר בקיץ, יש עוד תלונות והרבה.

• מבאס 1
פורסם

הסיניות צונחות במחיר.. 

תתאמץ קצת ותילך על האניאק, תוכל למצוא יד שניה במצב טוב בסביבות 120 אש"ח.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 13:00, pronella כתב:

הסיניות צונחות במחיר.. 

תתאמץ קצת ותילך על האניאק, תוכל למצוא יד שניה במצב טוב בסביבות 120 אש"ח.

אפרופו זה - 

מה המלצת המומחים כאן לגבי רכב חשמלי - 

האם יש חשיבות לקנות חדש מחברה מבחינת הסוללה ושאר הרכיבים היקרים ברכב או"לקחת סיכון" ולקנות יד שניה? 

ומה לגבי רכבי 0 ק"מ - האם מומלץ? 

תודה לעונים! 

בתאריך 17.1.2026 בשעה 10:27, bigmik כתב:

כן, BYD בגלל שיש גוף חזק עם אפליקציות שלא נופלות  והתחברות חזקה ויעילה ללא ניתוקים וללא התעסקות  מיותרת במסך. ולא עם עדכונים שבכל פעם שהרכב מתעדכן

חסר משהו במסך או נעלם  ויש להם מערך סוללות תקדם מאוד . כן לקיה  חשמלית אחרת בגלל שיש אימא ואבא ובגלל שרכב בשל ולא צריך עדכונים ואם יש עדכונים הם עדכונים

חזקים שלא משנים מאום ורק מועילים.  אלו רק שניים שאמליץ ויש עוד כאלה מהטובים.   אבל חייב אימא ואבא חזקים ולא סינית כמו הזיקר X קריפטון שלי שמרוב התעסקות

במערכת על המסך אתה בהסחת  דעת מהכביש שלא לדבר על ציפצופים שלא פוסקים ומאה אלף באגים ותלונות של תקלות מפה עד חיפה וחזרה של חברים באפליקציה וואטצאפ.

אני אוהב את הרכב ולי אין תקלות , אבל מכיר חברים עם תקלות  שלא נדע.    חשוב  יצרן חזק עם אימא ואבא.

לbyd יש "אבא ואמא" כאן בארץ במידה ויש תקלות? חלקי חילוף זמינים? עלות חלפים וכד'? 

בתאריך 16.1.2026 בשעה 07:11, yulianx כתב:

לא הייתי קונה את הרכב הזה עקב מצבה לא ברור, הם כמעט פשוט רגל.

אופציה למשפחתית היא mg5 ב 108 אלף במבצע 0 ק"מ. מרווחת, תא מטען גדול, פחות אהבתי את נוחות המושבים.

האם יש הבדלים מהותיים בין mg לבין byd שכדאי לי לדעת לפני הקניה? תודה

פורסם

מבחינת תמורה למחיר ללא ספק שוק היד השנייה של החשמליות מספק הזדמנויות מצוינות.

רכב חשמלי משפחתי בסיסי מאבד כ-30 עד 40 אחוז משווי כבר בשנתיים הראשונות.

אני הייתי מתמקד בדגמים נפוצים שיש להם יבואן גדול והנפוצים בארץ כבר מספר שנים כגון ג'ילי, BYD או MG.

לחלופין אם אתה נעול על רכב חדש אזי יש ב-0 ק"מ מבצעים מצוינים גם כן.

בכל מקום, ברור כי אין תחליף לנסיעת מבחן.

פורסם

יבואן גדול זה לא מספיק, צריל יבואן שנותן גב כשצריך, שיש לו מספיק ידע טכני על האכב ותמיכה מהיצרן כשצריך, ואחד שיש לו את חלקי החילוף כשצריך.

לכל יבואן יש נפילות, אך יש יבואנים שלהן באופן עקבי יש לקוחות עם סיפורי זוועה הכוללים תקלות חוזרות ונישנות שליבואן אין מושג איך לפתור, חודשים להשיג חלפים בסיסיים, וגם לעיתים זלזול מחפיר מצד היבואן.

כנס לקבוצות הפייסבוק של כל הרכבים שאתה מעוניין בהם ותעקוב במשך תקופה אחר הלך הרוח.

לצורך העניין מהקבוצה של mg עולים דברים מאד מדאיגים...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהמשך לשיחה - 

קיבלת הצעה אתמול מאוטו סנטר ל byd שנת 23 עם 65 אלף ק"מ יד ראשונה מליסינג, סוללה באחריות יצרן, שנתיים אחריות מלאה, במחיר של 100 אלף ש"ח. 

מה דעת המומחים כאן - בהנחה שאעשה בדיקה והכל יימצא תקין, האם המחיר טוב? 

תודה רבה מראש! 

פורסם

יש מאות רכבים מדגם זה במגרשי החברות השונות. ניתן למצוא רכב כזה עם פחות נסועה, אפילו חצי ממנה בתוספת קטנה. בכל מקרה חובה לבדוק מצב בריאות הסוללה במכון המתמחה בכך.

פורסם

אחריות חברה על סוללות ב-BYD היא עד 8 שנים או 200,000 ק"מ. 

יש לך מספיק זמן לשניהם. 

בתאריך 4.2.2026 בשעה 06:03, rjjb כתב:

שנתיים אחריות מלאה

אחריות יצרן לרכב - 5 שנים או 150,000 ק"מ. 

מעבר לזה - רכב מצוין, מחר אני חוגג 3 שנים עגולות מהמסירה ומעל 110,000 ק"מ על המד. 

הפריטים שהוחלפו אצלי ברכב עד היום - רביעיית צמיגים + זוג קדמי + 2 מצברים + סט מגבים.

רכב ללא בעיות, הטען וסע + מרווח טיפולים מאוד נדיב של 30,000 ק"מ או 24 חודש. 

מכיר אחד שקנה עכשיו יד שניה 42,000 ק"מ ב-112,000 ש"ח. כך שהמחיר שהוצע לך ביחס לק"מ נשמע הגיוני.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
בתאריך 4.2.2026 בשעה 08:58, yahaga כתב:

יש מאות רכבים מדגם זה במגרשי החברות השונות. ניתן למצוא רכב כזה עם פחות נסועה, אפילו חצי ממנה בתוספת קטנה. בכל מקרה חובה לבדוק מצב בריאות הסוללה במכון המתמחה בכך.

מכיר מכון כזה שאפשר לסמוך עליו באזור באר שבע? 

לפני 6 שעות, לב טוב כתב:

אחריות חברה על סוללות ב-BYD היא עד 8 שנים או 200,000 ק"מ. 

יש לך מספיק זמן לשניהם. 

אחריות יצרן לרכב - 5 שנים או 150,000 ק"מ. 

מעבר לזה - רכב מצוין, מחר אני חוגג 3 שנים עגולות מהמסירה ומעל 110,000 ק"מ על המד. 

הפריטים שהוחלפו אצלי ברכב עד היום - רביעיית צמיגים + זוג קדמי + 2 מצברים + סט מגבים.

רכב ללא בעיות, הטען וסע + מרווח טיפולים מאוד נדיב של 30,000 ק"מ או 24 חודש. 

מכיר אחד שקנה עכשיו יד שניה 42,000 ק"מ ב-112,000 ש"ח. כך שהמחיר שהוצע לך ביחס לק"מ נשמע הגיוני.

הודעה ממצה ומועילה, תודה רבה רבה! 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...