Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי גיל מלמד, לאחרונה הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית בנוגע למצבר ברכב קיה נירו היברידית.

התובעים טוענים לכאורה כי נדרשו לשלם סכומים מופרזים – של אלפי שקלים – עבור החלפת מצבר 12 וולט מסוג ליתיום‑יון, שלטענתם הוא חלק אינטגרלי ממערכת ההנעה ההיברידית ולכן אמור להיות מכוסה במסגרת האחריות המורחבת.
נראה כי המחלוקת נוגעת לשאלה מהו בדיוק אותו "מצבר" ברכב – האם מדובר במצבר רגיל, שאינו כלול באחריות, או במרכיב היברידי ייחודי שכן כלול בה.

מה דעתכם: מה ההגדרה הנכונה של “מצבר” כשמדובר ברכב היברידי, ומי צריך לשלם את המחיר?

קישור לכתבה המלאה:

https://thecar.co.il/מצבר-ב-6000-שח-לקיה-נירו-היברידית/

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
בתאריך 21.10.2025 בשעה 14:20, המגיב כתב:

כי אפשר להתניע את הרכב גם בלעדיו, עם כפתור ה 12 V.

זו טענה לא רלוונטית. האחריות לא חלה רק על מכלולים שמונעים מהרכב לנסוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מדוע גיל מלמד לא מציין שהמצב זהה בכל הרכבים ההיברידיים המשפחתיים של קיה וגם יונדאי החל מאיוניק היבריד 2019 נדמה לי. כלומר הרוב של האיוניק ההיברידיות, כל האלנטרות, לדעתי גם הקונה הישנות והחדשות ההיברדיות. לא סגור על רכבים חדשים ממש כמו הטוסון ההיברידיות.

דווקא החשמליות המלאות שלהן מגיעות עם מצבר 12V סטנדרטי. מעניין למה. לא סגור על הפלאג אין. לדעתי גם עם מצבר.

הנקודה שהמאמר מעלה לגבי כך שהמצבר נטען מבטריות הראשיות, מעניין ביותר. זה בהחלט הופך אותו לחלק מהhybrid battery pack . מעניין שאפשר להשתמש במונח 

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

בקיה נירו שנת 2018 שמכרתי לא מזמן, מצבר ה-12V עדיין היה תקין ולא עבר החלפה. אבל אכן מדובר במחיר גבוה למצבר שעד כמה שאני מבין לא היה אמור להיות שונה כל כך ממצבר רכב רגיל (start-stop). 

פורסם

מסוג השאלות שאתה לא חושב לשאול במעמד רכישה....
הרי די ברור שיש מצבר 12V ושזה אמור להיות פשוט להחליף, אז אף אחד לא בודק.

מה גם שהיום מסתירים אותו לפעמים מתחת לכסאות אז אתה לא חושב אפילו להסתכל...

הזיה של יצרנים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מקרה מעניין. מעיון חפוז במפרט של הרכב לא מוזכר בשום מקום

שהמצבר קיים (כמו שאף אחד לא כותב שיש ברכב מיכל נוזל מגבים...) או שהוא בכלל מסוג שונה.

בהחלט יש פה קייס.

למה לעזאזל קיה בנו את זה ככה?! אם זה ליתיום-יון זה פשוט עוד חלק מהמערכת ההיברידית שמשום-מה הפרידו.

צריך לבדוק איזה מהנדס צרפתי חדר שם לשורות...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לעניות דעתי, מאחר והמצבר מופיע כתוב, במפורש, כ"מצבר" בתעודת האחריות- כך יש להתייחס אליו. ולא כחלק ממערכת ההנעה ההיברידית, שאם הוא אכן היה חלק ממנה להגדרת האחריות, הוא לא היה נכתב במקום אחר. 

מפה יש כבר פלפולים משפטיים נוספים, כמו מבחן האדם הסביר.

אולי גם הלכת אפרופים הייתה יכולה להיות במשחק, אם לא הייתה מבוטלת לא מזמן... 

לא יודע. לא משפטן ולא מתיימר להיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

השאלה הייתה משפטית, ולא תיאורטית או מה הלקוחות חושבים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...