Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MG4 XPower התרשמות ראשונית - 435 כ"ס ו61 קג"מ WTF?!?!

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 09:56, yuvalsa כתב:

לאחר ההתרשמות הראשונית של כמה ימים עם הרכב

התקשורת עם הנהג מעט חסרה, אך זה היה צפוי והשלמתי עם זה לפני השינוי

הכוח מטורף, ממכר ולא נגמר

יוצא מהרכב עם חיוך, נכנס לרכב עם חיוך ומחייך תוך כדי - ובסוף זה מה שחשוב :)

מקווה שזה ימשיך להיות ככה גם לארוך זמן

תתחדש !

קודם כל, נראה שעשית את הבחירה הנכונה עבורך. ברור שזה לא מתאים ל-כ-ל א-ח-ד וזה גם לא צריך להתאים לכל אחד. שום רכב בעולם לא מתאים "לכל אחד" - בשביל זה קיים מגוון\היצע עצום של יצרנים, דגמים ותת-דגמים.

אין ספק שהחשמליות מהשנים האחרונות מציעות בסעיף הביצועים משהו שהוא דיל ברייקר מול 99.9% מרכבים עם מנוע בעירה פנימית - ולצד זה יש את השיקולים והחסרונות שכל אחד חווה מכיוון אחר עם נושא הטעינה\עמדה\טווח וכו'. 

מבחינתי - החשמליות זה דבר חיובי, אבל טרם הצלחתי לשכנע את עצמי שזה מספיק בשל בכל מה שקשור לטווחי הנסיעה וכמובן הזדקנות הרכב (אין הרבה ניסיון כאן בארץ עם זה). גם כשמדברים על עבודת מתלים, מעט מאוד מכוניות סיניות באמת ראויות להיקרא "טובות" ולכן זה מצמצם (לפחות עבורי) את המבחר בצורה דיי קיצונית.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אם זה לא סוד, אשמח לדעת בכמה רכב כזה נסחר ביד 2? 

הדגם הזה משווק מאמצע-סוף 2024 , ככה שעדין אין ממש שוק.

בזמן שאני חיפשתי היו 3, אחת ירוקה שהייתה בעבר רכב מבחן/תצוגה, שלי ואחת שחורה שעדין בלוח.

לא יודע כמה זה מייצג ואפשר להסיק מסקנות.

לגבי שאר הדגמים יש הרבה בלוח, אבל לא בדקתי אם נמכרות מהר ובאיזה יחס למחירון.

פורסם

יוצא לי בימים האחרונים להתנייד עם וולוו EX30. חמוד להפליא, נוח שקט וחזק. כנראה גם זול לאחזקה. אין אצלי עמדת טעינה, אבל זו של בעליו זמינה במרחק כמה עשרות מטרים ומתחבר אליה כל לילה רביעי לערך. מה שמאוד מפריע, ברמה של סיוט מבחינתי כמי שגם בווייז מסרב להציץ וסומך על חוש השמיעה, הוא המסך המרכזי, אופייני למרביתן המוחלטת של החשמליות ומהווה סיכון בטיחותי משמעותי. פשוט נפלא מבינתי איך הדבר הזה לא נאסר בחוק. שיחה בטלפון תוך כדי נסיעה הרבה יותר בטוחה, לפחות חלק מהקשב והראות על הכביש. חיטוט בתפריטי המסך כשאתה עובר עשרות מטרים בשניה, פשוט סכנת נפשות.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זול לתחזוקה, כן זה זול לתחזוקה, כל עוד הסוללה תקינה. ל10 שנים הראשונות של רכבים חשמליים אני באמת חושב שהן יהיו זולות לתחזוקה.

אבל העלות הראשונית של הרכב והקמת התשתית היו יקרות אז זה מאוד מתקזז עם לקנות רכב יד2 בעירה פנימית במצב טוב ופשוט לתחזק אותו ולשלם על דלק.

אבל מתישהו יהיה שובר שיוויון וזה שוק החלפים ואופי התקלות ועלות התיקון שלהן. שם אני מאמין שרכבי בעירה בכל זאת יראו יתרונות רבים בהמשך. בייחוד במספר התקלות שהן משביתות נסיעה.

רכב חדש בעירה מול חשמל, היום הייתי שוקל ברצינות חשמלי.

אבל כמו איציק אני חושב שזה עוד לא בשל.

שיגיעו קודם כל סוללות סודיום נתרן וסוללות סוליד סטייט עד אז, יש אחלה רכבים ברבע/שליש מחיר מעניינים הרבה יותר.

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כרכב חדש, חשמלי מציע הרבה מאוד יתרונות (נניח לרגע את המחיר מול ice או היברידי) . עד ש...

סליחה על הסטיה מהנושא אבל זו נקודה למחשבה. יש כאן שרשור נוסף לגבי קניה או רצון לקניה של קיה ev6 שמבלה במגרשי היבואן למעלה משנה (ייצור 2023, מוצגת עליה לכביש 2024) ומנסים למכור אותה ב 0 קילומטר בנחה של 100 אלף שקל. אממה... מסתבר לשקונה החכם יש אינפורמציה שה iccu מחייב עדכון, שהיו כאלה 3 בתקופת הזמן. 

ולמה אני מציין את זה, כי למעט טסלה שמוכיחה שיא מטפלת הכל התקלות במחיר סביר, גם ביד השניה, אצל אחרים הרכב ככל הנראה יושבת עקב עלות גבוהה של התיקון.

מספיק לראות את הסרטונים של אותו בחור שמתקן או מנסה לתקן מכוניות בחצר, על מנת להבין שאצל היבואנים העלות היא כבר במה שמתקרב להכרזה על הרכב כאובדן להלכה (הגזמתי, אני יודע) אניגם  עוקב אחרי מוסך icm בתל אביב שגם אליו מגיעים עם בעיות מורכבות , אלא שאצלו המחיר זול יותר ממחיר יבואן, אבל עדיין לא זול בשווא לרכבי בנזין או דיזל.

נקודה למחשבה ברכישת רכב חשמלי יד 2.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 14:05, zaf כתב:

מספיק לראות את הסרטונים של אותו בחור שמתקן או מנסה לתקן מכוניות בחצר,

שרואים את זה מבינים שכל הסיניות עלומות השם שלא מכרו כאן מלאי מטורף שמייצר יידע ומלאי חלפים. דינם השבתה מלאה בתקלה יקרה אחת.

בגלל זה אני קניתי טסלה למרות שהיא יקרה יותר. (למרות שגם בטסלה ראיתי שמישהו פרסם שבמוסך נתנו לו הצעה להחלפת סוללה בגלל רכיב אחד תקול "בארץ לא פותחים סוללות" מחליפים סוללה קומפלט)

אני מניח שעם הזמן נראה עוד מוסכים שאשכרה פתוחים חלקים ימתקנים אותם. כי התמחור של היבואנים גובל בטירוף.

פורסם

אחלה סקירה, תהנה מהרכב!

אני עם הדגם הרגיל שנרכש באמצע 2023 והיום הרכב חצה את ה 90 אלף ק''מ.

כשרכשתי את שלי עוד לא הגיעו דגמי ה X-Power ו X-Range. אם הייתי רוכש היום ללא ספק זה היה אחד מהם כמובן תלוי ק''מ שאני עושה, הפאוור בהחלט מוגבל ואצלי ברגילה בנסיעה מאומצת הסוללה נטחנת ככה שאם שני מנועים זה בטח עוד יותר.

היה תקופה שהשתעשעתי עם רכישת אבארת' חדשה והיו שני דגמים החשמלית והבנזין, החלק המשעשע שאבארת' חשמלית עם התג מחיר שלה לא מתקרבת לקרסוליים של האקס פאוור מבחינת ביצועים, נכון שההשוואה לא הכי הוגנת ועם זאת זה עדיין קטע מטורף מבחינתי.

אגב ב 90 אלף ק''מ עם הרכב שלי הייתה תקלה אחת עם תריס המיזוג שהיה נתקע במצב מסויים והוחלף באחריות. מלבד זאת 0 תקלות!

לסקפטיים לגבי רכב חשמלי, רק אומר 

חשמל בטעינה ביתית בחישוב של 350 ק''מ ל 64 קוט''ש עלה לי כ 10500 ש''ח עבור 90 אלף ק''מ, דלק ל 90 אלף ק''מ ברכב חסכוני שעושה 14 ק''מ לליטר היה עולה לי כ 48000 ש''ח.

תעשו את החשבון לבד.

אני אפילו לא מדבר על הטיפולים שעד כה עשיתי 3 טיפולים ועלות כוללת שלהם כנראה הייתה סביב ה 3000 ש''ח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לפני כשעה, system_x כתב:

חשמל בטעינה ביתית בחישוב של 350 ק''מ ל 64 קוט''ש עלה לי כ 10500 ש''ח עבור 90 אלף ק''מ, דלק ל 90 אלף ק''מ ברכב חסכוני שעושה 14 ק''מ לליטר היה עולה לי כ 48000 ש''ח.

חשבון עושים בסוף היום, במדרגות.

אשמח אם תוכל לעדכן לאחר המכירה של הרכב.

בכל זאת, נחמד להסתכל על קוט"ש, אבל זה רק חלק מהסיפור,

ירידת ערך היא גם חלק מהמשוואה.

• אהבתי 6

-

פורסם
בתאריך 28.8.2025 בשעה 13:42, BEEKER כתב:

כלומר מדובר על טווח של 240 ק"מ בקירוב,

ואתה נשאר עם סוללה כמעט ריקה לגמרי, 

שבמקרה הטוב תצליח לדרדר אותך עד לעמדת טעינה.

לא יודע, אבל זה לא נשמע כזה מפתה.

מזל גדול, טווח כזה הוא דיל ברייקר להרבה אנשים

מדובר על נסיעה מאומצת.

ברכב לוגם הבנזין שברשותי, שחזק יותר מהMG המדוברת, אם תנהג חזק תקבל טווח דומה למיכל.

פורסם
לפני 45 דקות, BEEKER כתב:

חשבון עושים בסוף היום, במדרגות.

אשמח אם תוכל לעדכן לאחר המכירה של הרכב.

בכל זאת, נחמד להסתכל על קוט"ש, אבל זה רק חלק מהסיפור,

ירידת ערך היא גם חלק מהמשוואה.

אין לי בעיה לעדכן בבוא העת,

כל רכב יתרסק במחיר כשהק''מ שלו פי 2+ מהממוצע, אין לי יותר מדי ציפיות במובן הזה. ובכל מקרה לך תחשב עכשיו איך זה מול רכב בנזין מקביל משנתון זהה עם ק''מ זהה פחות או יותר.

קשה לעשות פה השוואה אלא אם הנתון יהיה משמעותית עם פער. בהקשר של דלק, טיפולים, כבר יש את המספרים שגדלים כמובן ככל שאני נוסע יותר.

לומר שיהיה הפרש של 40 אלף ש''ח בירידת ערך בין הרכב שלי שעלה 156 אלף כחדש לבין רכב שעלה סכום דומה משנתון זהה עם ק''מ גבוה כמו שלי? קשה לי להאמין, נחיה ונראה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

לא היה לי ספק שהדיון יגלוש לכדאיות של חשמל מול בנזין.

בטווח הארוך לא ניתן לדעת מה יהיה, נראה איך הרכבים האלו יהיו בשוק יד 2.. כרגע בשוק המחירונים נחתכים והערך של הרכב יורד מהר.

אם נחזור אלי רגע :)

המצב אצלי קצת שונה כי אני קניתי יד 2 ובמחיר שלדעתי יגדר את רוב הירידה הגדולה (רכב חדש+שוק רכבי חשמל), וזהי כמובן הערכה בלבד - לא ניתן לדעת בוודאות.

לפני שקניתי בדקתי וקראתי הרבה על הרכב - הוא נמכר יפה בארץ ומאוד יפה בעולם, יש הרבה סקירות של טווח ארוך.

רוב המכלולים זהים לחלוטין בכל הגרסאות, ראיתי על מה מתלוננים ומה הבעיות שעולות ולהבנתי רובן נפתרו בעדכוני גרסה.

כמובן שלא ניתן לדעת איך הרכב יהיה עוד 5 שנים או מעבר, אבל בגדול התכנון הוא להחזיק את הרכב שנה-שנתיים.

אני בדקתי את הקניה הזו במבט של רכב שני, שבו הטווח פחות קריטי והפאן מאוד קריטי.

הניסמו שמכרתי כבר עבר את גיל 11, מה שמגדיל מאוד את הסיכוי לתקלות יקרות ובנוסף היה נדרש יישור קו של כ10K (תושבות, קלאץ', טיפול, בקרוב צמיגים...)

ההתלבטות הייתה לסדר הכול ולהחזיק עוד שנתיים בערך או למכור AS IS, בשקיפות מלאה כמובן.

הרכבים שפזלתי אליהם לפני הMG היו 308GTI, ג'וליה, מגאן RS....

בכל מקרה הבנתי שאני צריך להוסיף לא מעט כסף לרכישה עצמה ובנוסף עלויות האחזקה יעלו, ועדין כנראה ישאר עם רכב בין 6-7 בערך. ז"א עדין יכולות להיות תקלות יקרות ובלתי צפויות.

ואז במקרה נתקלתי בMG, כי לא חשבתי עליה בכלל.

אומנם העלות החד פעמית יותר גדולה, אבל בהנחה (הימור) שמחיר הקניה יגדר את ירידה הערך, יש אחריות ל7/8 שנים קדימה + חסכון בדלק ועלויות טיפולים - כל זה היה שובר שיווין.

נכון שמבחינת נהיגה ספורטיבית הייתי יותר נהנה עם הרכבים האחרים, אבל לא הייתי מוכן בשלב הזה בחיים לעלויות האלו (סדרי עדיפויות)

בינתיים אני מאוד נהנה מהרכב, מקווה שזה ימשיך והזמן כמובן יגיד אם צדקתי בהנחות הכלכליות 

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, system_x כתב:

תעשו את החשבון לבד.

אני אפילו לא מדבר על הטיפולים שעד כה עשיתי 3 טיפולים ועלות כוללת שלהם כנראה הייתה סביב ה 3000 ש''ח.

לפני כשעה, system_x כתב:

כל רכב יתרסק במחיר כשהק''מ שלו פי 2+ מהממוצע, אין לי יותר מדי ציפיות במובן הזה. ובכל מקרה לך תחשב עכשיו איך זה מול רכב בנזין מקביל משנתון זהה עם ק''מ זהה פחות או יותר.

הרשה לי לגחך. 

למה אתה משווה מול רכב שעושה 1 ל-14? תשווה מול רכב היברידי באותו סדר גודל של מחיר(יאריס קרוס למשל) שיכול להגיע בלי בעיה ל-1 ל-20. זה היה נותן לך צריכת דלק בעלות של 29 אלף שקל. 

וזה ממש קשה ללכת לחשב כמה תהיה ירידת הערך... נכנסים ליד 2, מציבים רכבים עם אותם פרמטרים רק בשנתון הרוונטי. כשעושים את זה רואים שיאריס קרוס 2023 עם קילומטראז של 50 אלף נסחרת בסביב ה-127 אלף שקל. MG4 עם אותם נתונים בסביב ה-95-100, אם לא פחות. כול מה שאתה חוסך בדלק הולך לירידת ערך ואפילו יותר. 

יש הרבה יתרונות בקניית חשמלי, אבל מי שחושב שיהיה לו חסכון כספי עצום, כניראה שלא ממש, אם בכלל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני לא בתחרות, אני מאוד נהנה מהרכב ובכנות להשוות הנאה מ mg4 ליאריס קרוס? קצת מעליב. אם זה בביצועים ואם זה ברוב הדברים האחרים.

למה 14 לליטר? 

כמו שיש אנשים שנגד חשמלי, אני לא הייתי קונה היברידי, לספוג גם בלאי של סוללות וטיפול במנוע בנזין אבל כל אחד והשיקול שלו.

• אהבתי 1

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני שקלתי להחליף את הסיטרואן לmg3 חדשה.

למשל הרעיון של מנוע בנזין שבעיקר עסוק בלהטעין מנוע חשמלי ולתת עזר לגלגלים נראה לי פירוש נכון יותר להיברידי.

שיקולים כאלה ואחרים טירפדו את זה נכון לעכשיו אממה, חשמליות יד2 דווקא שומרות ערך יפה ממה שבדקתי עד עכשיו או שאני טועה?

תהנה ממנה, אני חושב שהיא תראה אמינות טובה מאוד ובלאי זה בלאי לא משנה מה נעשה.

וכן, בתקופה כל כך קיצונית ומשוגעת, להנות ממשהו טוב זה מאוד חשוב גם ויש כאן fun בכמויות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanos חשמלית תאתגר אותך יותר מצרפתית😜

מעניין איך תשפר לה את המערכת , עד שתצליח להבין את חיבורי החשמל שם. 

כתבת שראיתה  כבר הפשטה של חשמלית, השאלה כמה אפשר יהיה לעשות diy עם כזו. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...