Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MG4 XPower התרשמות ראשונית - 435 כ"ס ו61 קג"מ WTF?!?!

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור באמת נראה מוכשר ואטודידקט, אבל תיקון אלקטרוניקה היה נפוץ מאוד לפני 30 שנה לפחות כשהייתי ילד, לאבא שלי (שהיה אז אלקטרונאי בחיה"א) היתה "מעבדונת" קטנה בבית הוא היה מתקן בה מכשירי חשמל ביתיים שהיום אף אחד לא ישקיע חצי דקה לפתוח כמו רדיו טייפ למשל :)

אני זוכר שכן שהביא מאוורר עמוד לתיקון וכו' 

היום על בעיות מגעים קטנטנות במצערת/מיכל אוראה למשל מחליפים בהינף יד חלק של 4500  ואפילו 900 אלף שקל - על תקלות קטנטנות כי אף אחד לא יפתח את החלק לתיקון.

• אהבתי 1
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

פות״ש, יש מצב שראיתי את הרכב ״שועט״ היום בראש העין?

הצבע הזה נראה לי ייחודי שאין הרבה ממנו בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

פות״ש, יש מצב שראיתי את הרכב ״שועט״ היום בראש העין?

הצבע הזה נראה לי ייחודי שאין הרבה ממנו בכלל. 

לא :)

זה היה Xpower?

יצא לי לראות כמה בצע כתום, אבל לא Xpower. 

פורסם

דגם הביצועים MG4 xPower, עם הנעה כפולה 435 כ"ס וטווח של 385 ק"מ, תוכלו לרכוש במחיר של 147,888 ₪ - הוזלה של 28,000 ₪. 

השמדת ערך של רכבים חשמליים מעלה שוב את השאלה, למה לרכוש חשמלי חדש.

כמו פות״ש שמצא אכב חזק במחיר סביר יותר, אם כי הירידה בערכו ממשיכה אבל אולי לא באותו הקצב.

גם המרוול , לכאורה, נכשל . ליבי עם השכנה ברחוב המקביל שהייתה בין הראשונים שקנו חדש. 

MG מארוול R פרפורמנס עם הנעה חשמלית כפולה 288 כ"ס וטווח נסיעה של 370 ק"מ במחיר של 160,000 ₪, הוזלה של 54,888 ₪ לעומת רכב חדש

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין ספק שירידת הערך מטורפת וחבל שהמחירים מראש כל כך מנופחים... אבל יש קונים אז איך אפשר להתלונן

עסקאות 0 ק"מ נמצאות בשוק כבר תקופה עבור הדגם הספציפי הזה. המחיר לא מאוד שונה ממה שראיתי לפני כחודש - חודשיים.

לא חושב שמישהו מופתע מהכתבה, אבל תמיד מבאס לראות עד כמה השוק הזה מעוות.

ליבי עם מי שקנה במחיר מלא

פורסם
בתאריך 2.9.2025 בשעה 20:30, lanosforce כתב:

המערכת של הטסלה - בייחוד הדגמים החדשים הבנתי שהמערכת סבבה. 

לא יודע אם "מעולה" - עד היום שמעתי מערכת מקורית אחת בלבד שבאמת גרמה לי לאמר - את זה לא הייתי טורח להחליף

וזה היה בקדילאק CTS 2009 עם מערכת של מארק לווינסון. 

ממליץ לך לשמוע את מערכת Bowers & Wilkins בוולוו XC60\XC90\S90 ברמות הגימור הגבוהות.

זו המערכת המקורית הטובה ביותר ששמעתי אי פעם ברכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עבר חודש מאז שרכשתי את הרכב

צריך יותר מחודש כדי להכיר וללמוד את הרכב מבחינת התנהגות, בעיקר כי רוב הנסיעות הן מנהלתיות, אבל בכל זאת אכתוב סיכום ואחלק את ההתרשמות ל2:

1. תובנות מעבר לרכב חשמלי - שימו לב אזהרת קריאה חמורה! כי אני הולך להגיד דברים קשים

אני פשוט אגיד את זה -   חשמל זה פשוט הטכנולוגיה הנכונה לרכב 

אסביר כדי שלא יסגרו לי את החשבון בפורום

אני מדבר על רכב בכללי, כלי תחבורה עבור דודה שלי והשכן ממול שהם לא "חולי הגה" והם פשוט רוצים להגיע ממקום למקום

אני גם מתעלם מירידת ערך וכו... מדבר על הטכנולוגיה בלבד.

זול לנסיעה, זול לתחזוקה (בלאי נמוך/פחות חלקים), אין תדלוקים, שקט, נסיעה סופר חלקה, מומנט מיידי.... חוץ ממגבלות הטווח (שעבור רוב האנשים מספיק ל95% מהנסיעות) זה פשוט מושלם.

אחרי כשבועיים שנהגתי רק על הMG, נהגתי על הרכב של אשתי (קוגה), וזה היה פשוט מוזר.

עזבו את הרכב הספציפי שלה, אני מדבר ICE - המנוע הזה שרועד ועושה רעש, הסל"ד שעולה ויורד בהתאם להילוכים... מרגיש מסובך ומיותר בהשוואה לחשמל

תאמינו לי,

אני אוהב בנזין בדיוק כמוכם!

אוהב סאונד בשרני של מנועים בדיוק כמוכם!

אוהב גיר ידני!

אבל ביומיום, עבור האדם הממוצע שלא מעניין אותו יותר מידי - חשמל זה פשוט יותר נכון

עבור אנשים שהם כן "חולי הגה" יש משמעות לבנזין, יש משמעות לרעש ולויברציות וזה כן חסר.

השקט החשמלי לוקח חלק מהדרמה אבל(!) לא הייתי פוסל על זה, החסרון פחות דרמטי ממה שחשבתי שיהיה (ההשוואה היא לניסמו ולא לאבארט' עם מונזה)

2. ספציפת על הXPower

מבחינת שימוש מנהלתי ויומיומי, נראה לי שהבנתם את המסקנות אחרי מה שכתבתי למעלה, אבל בכל זאת כמה מילים ספציפית על הMG

הכוח לא נמאס, זה ממכר וכיף כל פעם מחדש.

ברור שזה כבר יותר "חלש" מאשר בהתחלה, אבל עדין חזק בטירוף... האצה "מנהלתית" כשהכביש פתוח זה 6-7 שניות למאה באהלן אהלן, הקטע גם שזה נעשה בשקט וללא דרמה.. אין מבטים של "מזה המשוגע הזה איך הוא נוסע?!"

מבחינת נהיגה יותר מאומצת

ה"דפירנציאלים" (או מה שזה לא יהיה בחשמלי) מרגיש מאוד חכמים.

ברכבים שהייתי רגיל, כשאין הרבה אחיזה יש "מלחמה" בין הבקרות לבין המנוע.. כאן המערכת יודעת בדיוק כמה כוח להוריד לכל גלגל ולא לסרס את הכוח - זה עובד נהדר!

בנוסף, לחיצה כבדה על הדוושה בסיבוב דל אחיזה גורמת להוצאת הזנב בסחיפה עד שהמערכות מרגיעות -  בכביש ציבורי אני לא מנסה בלי בקרות, אבל מניח שבמסלול זה יכול להיות מעניין... 

בנהיגה ספורטיבית הדבר שהכי חסר לי זה לא הסאונד, אלא תחושת המהירות.

בגיר ידני אני תמיד ידעתי מה המהירות לפי ההילוך והסל"ד, אתה מרגיש תמיד מה מצבך... פה אין באמת הבדל בין 70 ל.. מהירות יותר גבוהה

בקלות אפשר להגיע למצב שהמהירות היא "לא בהתאם לתנאי הדרך" נקרא לזה.

מבחינת התנהגות אני רק מחזק את הדברים שכתבתי בהתרשמות הראשונית.

הרכב מהנה מאוד וזורם, אין בעיה לנהוג מהר וחזק.

כניסה לפניה מצויינת, אחיזה מעולה והשיגור ביציאה זה מדע בדיוני.

אני חושב שאפשר היה בקלות לכוון את הרכב שיהיה יותר קשה וחד ואז הייתה יכולה להיות פה באמת מכונת נהיגה נהדרת.

זה לא שיש זוויות גילגול והרכב מתנדנד ומתעוות, אבל ההגה קצת קל מידי והתחושה הכללית היא יותר לצד של נוח וחלק ופחות "קרטינג" מחובר לאספלט.

והצמיגים!! MG למה ככה?!  אמנם הם לא סינים, אבל חד משמעית הם לא מתאימים ונכנעים מהר מידי.

אחליף כשהם יעשו את שלהם (יש זמן) ולפי ביקורות בחו"ל צפוי שינוי משמעותי.

לסיכומו של חודש,

כמו לכל דבר יש חסרונות ויש יתרונות, אבל עבור חובב נהיגה בעולם האמיתי, שבו יש משמעות לשימושיות ולכסף, חד משמעית יש פה רכב מעניין. 

אישית, אני מאוד מרוצה.

• אהבתי 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...