Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MG4 XPower התרשמות ראשונית - 435 כ"ס ו61 קג"מ WTF?!?!

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש צבע מתאים מאוד לרכב.

זה יפה שהיום לא צריך לשלם מאות אלפי שקלים בשביל לקבל כאלו ביצועים.

• אהבתי 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, yuvalsa כתב:

מבחינת תקשורת עם הנהג הייתי אומר שזה רמה אחת או שתים מעל ??? מאזדה 3, פורד פוקוס ומקבילותיה

מבחינת יכולות כמו זוויות גלגול, אחיזה, בלימה, דיוק בהיגוי - כמה וכמה רמות מעל

*זו כמובן הדעה והחוויה שלי ולא דעה מקצועית

עדין לא חוויתי את האוטו כמו שצריך בכבישים הנכונים

אני מניח שאז כבר תבין שהמשפט הקודם שלך קצת מגזים או לא מדוייק .

התקשורת עם הנהג מעט חסרה, אך זה היה צפוי והשלמתי עם זה

הנה אתה ״חוזר בך״ ומבין שאין ברכב החשמלי תקשורת עם הנהג, בודאי שלא כמו פוקוס או מאזדה 3. (אני אגב מתייחס לדור הראשון של הפוקוס, לא בטוח לגבי השניים האחרונים) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, zaf כתב:

אני מניח שאז כבר תבין שהמשפט הקודם שלך קצת מגזים או לא מדוייק .

הנה אתה ״חוזר בך״ ומבין שאין ברכב החשמלי תקשורת עם הנהג, בודאי שלא כמו פוקוס או מאזדה 3. (אני אגב מתייחס לדור הראשון של הפוקוס, לא בטוח לגבי השניים האחרונים) 

כשאסע לכבישים הנכונים כמובן שאדע יותר.

אני לא חוזר בי. התקשורת שחסרה לי היא בהשוואה לניסמו ולא בהשוואה למאזדה 3 שנת 2025.

הייתה לי מאזדה 3 דור ראשון מנוע 2.0, נהגתי לא מעט על פוקוס דור 2, הייתה בבעלותי פוקוס דור 3.5 ונהגתי גם על הפוקוס החדשה.

לצערנו עולם הרכב היום רחוק מאוד מהתקשורת עם הנהג שהייתה לפני 20 שנה.

ההשוואה שלי היא כמובן לדורות החדשים של הרכבים ולא לדורות הראשונים.

לא הגיוני להשוות רכב מודרני עם כל התקנות שיש היום לרכב בן 20 - אלא לרכב בדור מקביל

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, yuvalsa כתב:

התקשורת שחסרה לי היא בהשוואה לניסמו ולא בהשוואה למאזדה 3 שנת 2025.

זה מבהיר את ההצהרה הנחרצת הראשונה.

לפני 3 שעות, yuvalsa כתב:

מאזדה 3 דור ראשון מנוע 2.0, נהגתי לא מעט על פוקוס דור 2

זה לכשעצמו נותן לך מושג מה היא שילדה מכויילת כהלכה. משהו שחסר/אין בכלל/יש בקושי בחשמליות רבות, ויש מי שאומר בסיניות בכלל. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מלבד ענין הנהיגה, איך נוחות הישיבה?

ואיך מאחור? מרווח מספיק ל-2 מבוגרים שהיה להם צפוף מדי בג'ולייטה? 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 19:03, zaf כתב:

זה לכשעצמו נותן לך מושג מה היא שילדה מכויילת כהלכה. משהו שחסר/אין בכלל/יש בקושי בחשמליות רבות, ויש מי שאומר בסיניות בכלל. 

השלדה במאזדה 3 2025 לא מכויילת כהלכה?

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות!

איך המעבר לחשמל?

היה לי 2 ג'וק ניסמו ידניות, אחת לבנה ואחת כסופה.

שתיהן - 0 תקלות.

איזה רכב מדהים זה היה כמה אהבתי אותו.

• אהבתי 1

עומר :-)

פורסם
לפני 14 דקות, Jack457 כתב:

מלבד ענין הנהיגה, איך נוחות הישיבה?

ואיך מאחור? מרווח מספיק ל-2 מבוגרים שהיה להם צפוף מדי בג'ולייטה? 

הנהיגה והנוחות ממש הפתיעו לטובה.

המושבים מצויינים, הרכב שקט ונוח... נסענו לירושלים עם 3 ילדים (כיסא בטיחות ו2 בוסטרים) והיה מצויין.

בקרות הבטיחות מורגשות. מניח שלחלק מהנהגים, בעיקר הפחות "מעורבים" בנהיגה, זה יפריע.

אני משאיר את כל הבקרות פועלות, עבורי הם יותר יעילות ממציקות.... רוב הדרך גם נסעתי באדפטיבי כולל פקקים.

לא ישבתי בג'ולייטה אבל לדעתי ממוצע לקטגוריה.

מרווח יותר מהפוקוס דור 3.5 שהייתה לי ללא ספק

פורסם (נערך)
לפני כשעה, דור-- כתב:

השלדה במאזדה 3 2025 לא מכויילת כהלכה?

לא נהגתי בכזו עדיין. אבל מבחנים שונים מציינים אותה לטובה , פחות אולי מדורות קודמים עקב עלייה במשקל והמעבר להגה חשמלי. אבל אני לא יודע לאמר כמה זה באמת נכון או משפיע.

דבר אחד בולט - בדורות ראשונים המתלה האחורי היה רב-חיבורי ובדור נוכחי הוא מוט פיתול, אמנם מכוייל לנוחות אבל מתנהג אחרת. 

מה שבטוח שזה עדיף על החשמליות שמשנעות משקל גדול יותר ביחס למאזדה. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם
לפני 53 דקות, ProMeR כתב:

תתחדש וסע בדרכים טובות!

איך המעבר לחשמל?

היה לי 2 ג'וק ניסמו ידניות, אחת לבנה ואחת כסופה.

שתיהן - 0 תקלות.

איזה רכב מדהים זה היה כמה אהבתי אותו.

אין ספק שצריך להיות שלמים עם השינוי והוויתורים במעבר.

אי אפשר להגיד שיש רק יתרונות.

זה משהו אחר, כיף אחר... קצת כמו להשוות פיצה להמבורגר :)

אני יכול להגיד מהחוויה שלי עד כה, שמה שהיה הכי חסר לי בנהיגה "אמתית" זה תחושת המהירות. בגיר ידני אתה יודע תמיד לפי ההילוך והסלד מה מצבך מבחינת קצב... פה הייתי חייב להיות הרבה יותר עירני למהירות, במיוחד עם כל הכוח הזה.

מה שכן, זה נחמד לסיים שעתיים וחצי נהיגה שרובה בעומס גבוה עם עלות של פחות מ40 שקל.

פורסם
לפני 21 שעות, zaf כתב:

לא נהגתי בכזו עדיין. אבל מבחנים שונים מציינים אותה לטובה , פחות אולי מדורות קודמים עקב עלייה במשקל והמעבר להגה חשמלי.

נהגתי על מאזדה 3 שנת 2022 ושנת 2009, מאזדה 6 2023 ושנת 2010, לדעתי הדור הנוכחי מכוייל טוב יותר מהדורות הקודמים, יותר איזון בין נוחות להתנהגות. התוצר הסופי לדעתי טוב יותר.

הדבר שכן נפגע בדור האחרון זה התחושה בהיגוי. בזה אתה צודק. אבל זה משהו שקרה לכל הרכבים עם המעבר להגה חשמלי.

אז אם כותב הפוסט משווה את ה mg4 למאזדה 3 מהדור האחרון (שבעיניי מוצלח יותר) - זו חתיכת מחמאה ל mg.

פורסם

חברים אני מרגיש צורך להבהיר נקודה בעניין ההשוואות שציינתי.

דבר ראשון, לא נהגתי בדור האחרון של מאזדה 3 כך שאין השוואה ישירה דווקא לרכב הזה.

ההשוואה שלי היא לסגמנט הכללי של משפחתיות רגילות עם אופי ספורטיבי... לדוגמא מאזדה 3 ופורד פוקוס.

מבחינתי, זה סגמנט של רכבים משפחתיים שימושיים עם קריצה לחובבי נהיגה.

מנסיוני אלו רכבים שכשלוקחים אותם לקצה אתה נזכר שזה רק קריצה ולא באמת rs ולא gti.

הmg מזכירה לי יותר את הרכבים האלו ולא הוט האצ' מבחינה ספורטיבית.

בהשוואה ישירה לפוקוס (2025) שעליה כן נהגתי, הmg הרגישה לי יותר ספורטיבית.

כמובן עד כמה שאפשר להשוות רכב בנזין הנעה קדמית לחשמלית הנעה כפולה עם 435 כ"ס.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...