Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MG4 XPower התרשמות ראשונית - 435 כ"ס ו61 קג"מ WTF?!?!

פוסטים מומלצים

פורסם

ה MG4 Power הוא רכב חזק מאוד, ומהנה בדרכו שלו, ואני לחלוטין יכול להתחבר לסיבה בגללה פות"ש בחר בו.

אין עוד יחס כל-כך טוב של ביצועים לכסף. 

גם אם היא פחות 'מרגשת'. 

הנה מה שכתבתי עליה כשבחנתי אותה, די מתחבר להתרשמות של פות"ש, שכמובן לא צריך להצדיק את הבחירה שלו, בפני אף אחד בעולם. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא חשמליות הן פלטפורמה נהדרת לנושא ואפשר להתפרע בהן.

טסלות מאתגרות בגלל הבקרות שלהן כאשר ברוב האחרות זה בעיקר למצוא נקודת 12 וולט ולהמשיך משם.

הבעיות הקשות יותר זה כשיש פיצול של האות למגבר מובנה ורוצים לשמר את המערכת המקורית גם לזה יש מלא פתרונות וגם יש היום מלא פתרונות של צריכת זרם נמוכה במגברים עצמם.

ואם שמים בנק ליטיום עם ממסר שתכלס מפריד את החשמל של המערכת רוב הזמן מהרכב אז בכלל אפשר להתפרע.

זה גם לידיעת פותח השרשור. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 שעות, o.r כתב:

מדובר על נסיעה מאומצת.

ברכב לוגם הבנזין שברשותי, שחזק יותר מהMG המדוברת, אם תנהג חזק תקבל טווח דומה למיכל.

אבל למלא מיכל דלק ייקח ריק לך הרבה פחות זמן מלמלא סוללה ריקה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 33 דקות, lanosforce כתב:

זה גם לידיעת פותח השרשור. 

בהמלצת סרטון הורדתי אפליקציית אקולייזר.

עם כיוונים נכונים באפליקציה (שונים מהכיוונים בסרטון) ובמערכת של הרכב בסהכ שומעים מצוין... מספק אותי, גם אם הסאב שהיבואן הוסיף מעפן אפשר להסתדר

לפני 14 דקות, motior כתב:

אבל למלא מיכל דלק ייקח ריק לך הרבה פחות זמן מלמלא סוללה ריקה

אין ספק, איך שלא תהפוך את זה זה מבאס/דורש הסתגלות.

אבל בפועל, אחרי נהיגה אינטנסיבית של שעתיים וחצי זה לא כזה נורא לעשות עצירה של חצי שעה - שעה בשביל עוד איזה שעה וחצי - שעתיים של כיף.

וכמובן שאפשר פחות אם לא צריך סוללה מלאה.

רק צריך שזה יהיה בעמדת טעינה ולא באיזה מצפה יפה (אולי יש עמדה במצפה יפה?)

ושוב, אני די בטוח שאם תשאל כל בעל רכב בנזין, הוא יעדיף לחכות חצי שעה ולשלם כמה עשרות שקלים במקום כמה מאות אם זה היה אפשרי.

פורסם

אני לא בטוח. בעצם אני בטוח שלא *כל* בעל רכב בנזין, אחרת היו נמכרות בארץ הרבה יותר מכוניות חשמליות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 דקות, motior כתב:

אני לא בטוח. בעצם אני בטוח שלא *כל* בעל רכב בנזין, אחרת היו נמכרות בארץ הרבה יותר מכוניות חשמליות

בסדר ברור שלא כל, ואולי אפילו לא חצי ואולי גם אף אחד... וזה גם לא רלוונטי כי אין דבר כזה

אבל הבנת את הנקודה :)

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 14:05, zaf כתב:

סליחה על הסטיה מהנושא אבל זו נקודה למחשבה. יש כאן שרשור נוסף לגבי קניה או רצון לקניה של קיה ev6 שמבלה במגרשי היבואן למעלה משנה (ייצור 2023, מוצגת עליה לכביש 2024) ומנסים למכור אותה ב 0 קילומטר בנחה של 100 אלף שקל. אממה... מסתבר לשקונה החכם יש אינפורמציה שה iccu מחייב עדכון, שהיו כאלה 3 בתקופת הזמן. 

ולמה אני מציין את זה, כי למעט טסלה שמוכיחה שיא מטפלת הכל התקלות במחיר סביר, גם ביד השניה, אצל אחרים הרכב ככל הנראה יושבת עקב עלות גבוהה של התיקון.

מספיק לראות את הסרטונים של אותו בחור שמתקן או מנסה לתקן מכוניות בחצר, על מנת להבין שאצל היבואנים העלות היא כבר במה שמתקרב להכרזה על הרכב כאובדן להלכה (הגזמתי, אני יודע) אניגם  עוקב אחרי מוסך icm בתל אביב שגם אליו מגיעים עם בעיות מורכבות , אלא שאצלו המחיר זול יותר ממחיר יבואן, אבל עדיין לא זול בשווא לרכבי בנזין או דיזל.

נקודה למחשבה ברכישת רכב חשמלי יד 2.

איך הבנת את זה בדיוק ??
איפה הבנת שקיה לא יודעים לטפל בתקלה וזה לא במסגרת האחריות ? 
ההפך, רכבי קיה אשכרה יהיה אפשר לתקן שייצא מאחריות, להבדיל מהרבה רכבי צ'ינג צ'אנג צ'יונג למנייהם, כולל דגם הכי נמכר עד לא מזמן, שאין שום סיכוי לתיקון ברמת הרכיב, אלא ע"י החלפת 2 מכלולים ראשיים קומפלט ( סוללה או POWERTRAIN) שבהתחלה יגיע מפירוקיה ושיגמר "יגנבו" רכב כדי לתקן אחר!!
כל מה שכתבתי, שורה תחתונה שזה רכב פצצה, אבל מצריך יישור קו ובחינה חיצונית ליראות את נזקי השמש, וברגע שמחליפים מה שרשתי בפוסט שלי בקשר ל-ICCU, הכל בסדר, אבל רציתי לדעת מראש כמה דברים, ולהצביע על זה שמחיר מבצע 219 אש"ח זה חרטה, והם לא זקוקים לי, בטוח ימצאו "קונה מאושר".
וכל הבולשיט/רעש וצילצולים של "אדון רובוטיקה בחצר" שבלי סוף זורקים בתור דוגמא , שאשתו מנהלת לה את הפייסוש, בהזדמנות אכתוב איך ה"עולם" הזה מאחורי קלעים...ואיך יש בתי קברות כאלו שחודשים/שנים שוכבים לתיקון..
אבל אולי סוף סוף יהיה לי זמן אעלה קצת סקירה על 2 רכבים שלי PHEV עם 172 אק"מ והBEV עם 161 אק"מ..שעכשיו מתחיל להיות מעיניין, וקצת לעשות סדר לאנשים שכמות השטויות ואגדות אורבניות שרושמים בהרבה תגובות (הכי מצחיק שאין להם רכב חשמלי אבל יש להם דעות מאוד מוצקות מקריאה בלבד) זה פסיכי...ספויילר בחיים לא ראו גרר, 0 תקלות משביתות,תחזוקה שהסעיף הכי יקר זה צמיגים, ברור שלפחות פרימאסי ....עוד ספויילר, בכל רכבי החשמליות בכלל שעוד כמה שנים יהיו באחריות, הרוב המוחלט של התקלות לא קשורות לסוללה בכלל, רואה את זה במוסכים מורשים O_o

פורסם
לפני 11 שעות, yuvalsa כתב:

עם כיוונים נכונים באפליקציה (שונים מהכיוונים בסרטון) ובמערכת של הרכב בסהכ שומעים מצוין... מספק אותי, גם אם הסאב שהיבואן הוסיף מעפן אפשר להסתדר

זה במקרה סאב "אנדר סיט" (קופסאת סבון אני קורא לזה) שהם שמו לך בכנף ימין בתא מטען? 

זה מה ששמו לקולגה מהעבודה בMG4 XRANGE שלו - ובאמת, סאבון קטן וחמוד לאללה עושה את העבודה, הסט הקידמי באמת לא כזה נורא ומספק - גם הוא מבסוט ושמעתי אצלו את המערכת, תכלס, למאזין נורמטיבי - זה מספיק. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

זה במקרה סאב "אנדר סיט" (קופסאת סבון אני קורא לזה) שהם שמו לך בכנף ימין בתא מטען? 

זה מה ששמו לקולגה מהעבודה בMG4 XRANGE שלו - ובאמת, סאבון קטן וחמוד לאללה עושה את העבודה, הסט הקידמי באמת לא כזה נורא ומספק - גם הוא מבסוט ושמעתי אצלו את המערכת, תכלס, למאזין נורמטיבי - זה מספיק. 

כן זה בדיוק זה, אצלי נמצא מתחת למדף של תא המטען, איפה שפעם בעולם נורמלי היה גלגל ספייר.

יש גם בקר שליטה ייעודי לסאב ששמו מקדימה במיקום מאוד נוח, בדר"כ נמצא אצלי על הכי נמוך או כמה "קליקים" מעל כי אחרת הוא נשמע זוועה.

אני יודע מה זה סאונד מדהים ואיך שומעים במערכות מעולות (גם בבית וגם ברכב) - ברור שהמערכת לא שם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

רכבי קיה אשכרה יהיה אפשר לתקן שיצא מאחריות

אכן, לא התנסחתי באופן מדויק ואפילו הכללתי את כל החשמליים למעט טסלה 🙄 אבל...

אתה כותב משהו בסגנון :

לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אכתוב איך ה"עולם" הזה מאחורי הקלעים...ואיך יש בתי קברות כאלו חודשים/שנים שוכבים לתיקון..

פחות נפוץ ברכבי ice

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 1.9.2025 בשעה 08:37, lanosforce כתב:

גררת אותי לשם 

סתם בשביל לדעת מיקום אני מאוד נהנה מהמערכת של טסלה (מודל 3 לונג) זה היא באמת נחשבת למערכת מעולה?

פורסם

המערכת של הטסלה - בייחוד הדגמים החדשים הבנתי שהמערכת סבבה. 

לא יודע אם "מעולה" - עד היום שמעתי מערכת מקורית אחת בלבד שבאמת גרמה לי לאמר - את זה לא הייתי טורח להחליף

וזה היה בקדילאק CTS 2009 עם מערכת של מארק לווינסון. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

מערכת של מארק לווינסון. 

יצא לי להאזין מעט למערכת שהייתה בלקסוס 460 של בעלי החברה בה עבדתי. הנהג של הבעלים היה ״מדגים״ למי שהתעניין את המערכת, בעיקר עם מוסיקה קלאסית. אבל היה בהחלט מרשים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 14:05, zaf כתב:

מספיק לראות את הסרטונים של אותו בחור שמתקן או מנסה לתקן מכוניות בחצר,

אפשר פירוט?קישור? תודה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...