Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע c4 2018 סיטרואן מנוע 1.6

מעבר לפיתרון נפתר ע"י עדי-אל,

פוסטים מומלצים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 09:02, Gavrik כתב:

שים לב שזה מנוע טורבו מודרני ואם אתה רוצה שיאריך חיים ויחווה פחות סיכוי לתקלות בצע את החלפת השמן כל 10 אלף קילומטר.

נסעתי כ־3,650 ק"מ מאז טיפול מנוע בחברה בחודש יוני שאז מילאו שמן במידה הנכונה [4.25 ליטר].

מאז עברו חודשיים וחצי והוספתי עוד 1.7 ליטר שמן. לפי החישוב שלי, זה יוצא צריכת שמן של כ־0.46 ליטר לכל 1,000 ק"מ.

השאלה שלי: האם צריכת שמן כזו נחשבת נורמלית למנוע 1.6 טורבו, או שכדאי לבדוק משהו במנוע?

פורסם

לצערי זו צריכה נורמלית ברכב הזה, אני ממלא כ-4 ליטר בין טיפול לטיפול,

וזה אחרי החלפת אטם מכסה שסתומים, לפני זה הייתי ממלא למעלה מ-5 ליטר בין טיפולים,

ככל הנראה יש לזה גם השפעה הרסנית על הממיר שעובר טיגון בשמן עמוק ומתבלה תוך תקופה לא ארוכה, ואז צריכת דלק מזנקת (אצלי כבר הידרדר ל1/6 בנסיעה עירונית עם מזגן, בהתחלה לא הייתי יורד מ-1/8 באותם נתונים :( )

ואז יום אחד כשיש תקלה יקרה מצטרפים כל השיקולים יחד וזורקים את האוטו.

זה המחיר של צרפתיה.

פורסם

כמו שרשמו פה המנוע הזה צורך שמן כמו צ'יפס בדוכן פלאפל. 

הצריכה הנורמלית אמורה להיות סביב הליטר ב3-4 אלף קילומטר בערך. 

המנוע גם צורך מים . לי יוצא למלא 200-300 מ"ל מטיפול לטיפול. 

וכן זה מטגן את הממיר ולכן הממיר שלו הולך מוקדם יחסית. 

פורסם (נערך)

צריכת שמן היא דווקא תופעה די נדירה במנועים האלה מתקן יורו 6 (165/208 כ"ס) ורובם צורכים מעט מאוד אם בכלל בין טיפול לטיפול.

במנועים מתקן יורו 4/5 (150/156/200 כ"ס) זו דווקא תופעה די נפוצה, לפחות בחלקם החלפת גומיות שסתומים פותרת את הבעיה.

לגבי צריכת מים, צריך לבדוק את אם יש נזילה מקולר שמן, זו לא מחלה נפוצה אבל אני מכיר כמה אנשים שזה קרה להם.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 5 שעות, nadavd4 כתב:

צריכת שמן היא דווקא תופעה די נדירה במנועים האלה

אל תתן לעובדות לבלבל אותך

יש לך כאן בשרשור 4 בעלי נסיון שחוו צריכת שמן ברמה כזו או אחרת במנועים האלה, אם תחפש קצת בפורום תמצא עוד הרבה עדויות כאלה,

אז מאיפה התובנה הזו שזו תופעה נדירה?

פורסם
לפני 6 שעות, nadavd4 כתב:

צריכת שמן היא דווקא תופעה די נדירה במנועים האלה מתקן יורו 6 (165/208 כ"ס) ורובם צורכים מעט מאוד אם בכלל בין טיפול לטיפול.

במנועים מתקן יורו 4/5 (150/156/200 כ"ס) זו דווקא תופעה די נפוצה, לפחות בחלקם החלפת גומיות שסתומים פותרת את הבעיה.

לגבי צריכת מים, צריך לבדוק את אם יש נזילה מקולר שמן, זו לא מחלה נפוצה אבל אני מכיר כמה אנשים שזה קרה להם.

ממש לא נדירה. אפילו הוא מופיע כמשהו תקין לפי יצרן .

פורסם (נערך)
לפני כשעה, chezik כתב:

אל תתן לעובדות לבלבל אותך

יש לך כאן בשרשור 4 בעלי נסיון שחוו צריכת שמן ברמה כזו או אחרת במנועים האלה, אם תחפש קצת בפורום תמצא עוד הרבה עדויות כאלה,

אז מאיפה התובנה הזו שזו תופעה נדירה?

מהיכרות עם עשרות בעלי רכבים עם מנועי thp מתקן יורו 5 ו 6. חלקם מבלים על המנתק, מקצתם מוסכניקים ומתעסקים בזה לפרנסתם.

לא נפוץ אומר שזה תמיד יכול לקרות, אבל לא סביר. צר לי לאכזב אותך, אבל 4 בעלי רכבים חסרי מזל לא מעיד על הכלל.

לפני 25 דקות, מחליף רכבים כתב:

92,000 ק"מ. 

האם בקיץ שנוסעים עם מזגן המנוע צורך יותר שמן לכל 1000 ק"מ?

אלא אם המזגן ממש מאמץ את המנוע בצורה קיצונית, לא רואה איך זה יגדיל את צריכת השמן.

ממליץ להמשיך ולעקוב ואם הצריכה נשארת גבוהה - ללכת לאבחון במוסך גבע, אם מדובר במכסה/גומיות שסתומים אפשר לפתור את זה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...