Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, OranRoer כתב:

אני עשור בקבוצות ולא שמעתי על בעיה בידית הילוכים,מה גם שאם זה "בעיה" של 700-800 ש"ח זה לא ראוי להקרא בעיה 

סתם לידיעה,גיר **חדש** לחלוטין מדלק מוטורס עולה 6000 ש"ח כולל מע"מ.

אין איך להתחרות עם היפנים בדברים האלה. אחזקה זולה ברמות. בבמוו שקניתי עשיתי ישור קו פסיכוטי (סתם הגזמתי אבל ככה אני)שילמתי סכומי עתק ועוד חסכתי עם חלפי oem וכו׳

אז כנראה שאתה לא שומע על הכל, לרוב אנשים גם לא אוהבים לשתף את המידע הזה במיוחד אם הכל טופל לשביעות רצונם כמו שאכן קורה במקרה הנ״ל. מאזדה חברה אמינה שלא תערים קשיים במקרה ואכן תיפול בסטטיסטיקה.

גם לכמה רכבי ברז גם דור 1 וגם דור 2 הלכו מנוע ואני לא מכיר אישית אף אחד בקבוצה שמעיד על כך שזה קרה לו ועדיין יודע עובדתית שהלכו מספר מנועים שתוקנו במסגרת האחריות. 

ואני אומר שאתה כנראה לא שומע על הכל כי גם בארץ זה קרה וקורה, רק לאחרונה עלתה ללוח ND2 שנתון 21 או 22 לא זוכר עם 40,000 קילומטר בערך שבמודעה הוא ציין בפירוש שעברה החלפת גיר במסגרת האחריות. 

אגב לא חושב שזה אמור למנוע ממישהו לקנות את הרכב, במיוחד שכמו שאתה אומר הגיר ממש במחיר סביר גם במקרה הכי גרוע שאין אחריות אבל זה גם לא נכון שהאמינות פה בלתי מעורערת.

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

אז כנראה שאתה לא שומע על הכל, לרוב אנשים גם לא אוהבים לשתף את המידע הזה במיוחד אם הכל טופל לשביעות רצונם כמו שאכן קורה במקרה הנ״ל. מאזדה חברה אמינה שלא תערים קשיים במקרה ואכן תיפול בסטטיסטיקה.

גם לכמה רכבי ברז גם דור 1 וגם דור 2 הלכו מנוע ואני לא מכיר אישית אף אחד בקבוצה שמעיד על כך שזה קרה לו ועדיין יודע עובדתית שהלכו מספר מנועים שתוקנו במסגרת האחריות. 

ואני אומר שאתה כנראה לא שומע על הכל כי גם בארץ זה קרה וקורה, רק לאחרונה עלתה ללוח ND2 שנתון 21 או 22 לא זוכר עם 40,000 קילומטר בערך שבמודעה הוא ציין בפירוש שעברה החלפת גיר במסגרת האחריות. 

אגב לא חושב שזה אמור למנוע ממישהו לקנות את הרכב, במיוחד שכמו שאתה אומר הגיר ממש במחיר סביר גם במקרה הכי גרוע שאין אחריות אבל זה גם לא נכון שהאמינות פה בלתי מעורערת.

כמו בכל רכב ספורט,וכמו בכל רכב בכללי,כמובן שגם במיאטות שברו גירים בנסיעה מאומצת במסלול,אבל שוב,אם אתה לא באחריות,גיר עולה 6000 ש"ח!

זה בדיחה
המוסך שאני מטפל בו (מורשה מאזדה)שמטפל ברוב המיאטות בקבוצה אמר שהחליף גיר באחריות למיאטה אחת בלבד ב3 שנים האחרונות.

הנקודה שלי היא לא "לריב" איתך על מי צודק,אלא להגיד שאין רכב ספורט שעלויות החלקים היקרים כגון גיר היא זולה כל כך.

כמה עולה גיר בברז? שם אף אחד מעולם לא שבר גיר?אף אחד בארץ לא החליף מנוע בגלל בעיות השימון שיש ברכב הזה מפס היצור כחדש?

הרבה יותר מבמיאטה 

אבל שוב,זה מקרים בודדים,וממש לא משהו שמישהו אמור לפחד ממנו . ושני הרכבים מעולים ומציעים תמורה מדהימה למחיר 

ב135 שלי שילמתי על טיפול גיר עם שמן ואגן שמן גיר מקורי של zf סכום שעורריה של 3200 ש"ח

זה 50 אחוז מעלות הגיר של המיאטה,רק לטיפול..

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

כן כמו שאמרתי בעצמי בטח שבברז הלכו מנועים בגלל הבעיה של השמן, ברור עכשיו שזה לא בערימות אבל זאת חולשה שקיימת כמו מה שהולך עם הגיר העדין יחסית במיאטה. מסכים עם השורה התחתונה של תמורה מדהימה למחיר וזה לא משהו שצריך למנוע ממישהו לרכוש מיאטה או ברז לצורך העניין. כאמור הייתי קרוב לרכישה של ND3 חדשה כשאני מודע לזה שגירים עדיין הולכים ב ND2 (בשנתון 23 שוב התחיל יחסית גל מסויים של דיווחים ברשתות ובקבוצות של הרכב) וזה לא הפריע לי.

בסוף זה נפל משיקולים פרקטיים וגם כי הפריע לי בלב המחיר המופרך של הרכב בארץ שאני עומד לשלם שעמד על 272 אלף על הכביש לאחת בצבע אדום עם ריפוד עור שחור ״בסיסי״ (גרסה שמגיעה ללא המושבי ריקארו, בלמי ברמבו והגלגלי BBS וגם ללא הבולמים של בילשטיין - זה פשוט מחיר מופרך במיוחד לא משנה עד כמה הרכב חלום) אבל עדיין יש לי תקווה קטנה בלב שיום אחד אני אהיה בעלים של מיאטה.

בכל מקרה לענייננו, היונדאי פצצה של רכב, תקנו אותו 😄

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 41 דקות, OranRoer כתב:

כמו בכל רכב ספורט,וכמו בכל רכב בכללי,כמובן שגם במיאטות שברו גירים בנסיעה מאומצת במסלול,אבל שוב,אם אתה לא באחריות,גיר עולה 6000 ש"ח!

זה בדיחה
המוסך שאני מטפל בו (מורשה מאזדה)שמטפל ברוב המיאטות בקבוצה אמר שהחליף גיר באחריות למיאטה אחת בלבד ב3 שנים האחרונות.

הנקודה שלי היא לא "לריב" איתך על מי צודק,אלא להגיד שאין רכב ספורט שעלויות החלקים היקרים כגון גיר היא זולה כל כך.

כמה עולה גיר בברז? שם אף אחד מעולם לא שבר גיר?אף אחד בארץ לא החליף מנוע בגלל בעיות השימון שיש ברכב הזה מפס היצור כחדש?

הרבה יותר מבמיאטה 

אבל שוב,זה מקרים בודדים,וממש לא משהו שמישהו אמור לפחד ממנו . ושני הרכבים מעולים ומציעים תמורה מדהימה למחיר 

ב135 שלי שילמתי על טיפול גיר עם שמן ואגן שמן גיר מקורי של zf סכום שעורריה של 3200 ש"ח

זה 50 אחוז מעלות הגיר של המיאטה,רק לטיפול..

גם אני שמעתי דיווחים על בעיות בגיר, ויש כאן "אבל" גדול:

1. אני לא יודע לציין אם זו בעיה נקודתית אצל אנשים ספציפיים או בעיה כללית שבאמת נובעת מכשל בגיר.

2. זה רכב שקונים אותו גם בשביל החלקות, צלחות, וכיו"ב. אין לי שמץ של מושג אם מי שדיווח על כך בא במהירות והוריד במכה להילוך ראשון תוך שהוא מסובב פול הגה ומרים אמברקס לדוגמה. גירים לא אמורים לספוג את זה, ואם מורידים לראשון אז במהירות יחסית נמוכה ועם Rev Match.

3. לא מעט אנשים "קורעים" גיר ידני, והם לא מבינים השלכות לסנכרונים ולשיניים. יתרה מכך שהרבה אנשים חושבים שאם יעבירו הילוכים מהר אז הם יהיו מהירים יותר, בפועל אין בזה אמת, חוץ מבלאי מואץ (מאוד) לגיר.

4. אני חד משמעית איתך באותו ראש. אם גיר חדש עולה 6,000 ש"ח, זה בדיחה (באופן יחסי) לרכב וטיבו. חברות אחרות היו מבקשים 20,000 ש"ח. יתרה מכך, מההיכרות המאוד טובה ונעימה שלי עם מאזדה, ישמצב שגם יעשו את זה ללא תשלום או עם תשלום מופחת משמעותית בשביל "רצון טוב".

זה היצרן שאני הכי אוהב בכלל ובמיוחד אצלנו בארץ. אחלה יחס, שירות מצויין, מחירים נוחים, מכוניות אמינות.

בלי קשר - המיאטה אחת המכוניות הכי טובות שיש נקודה.

הבעיה שלי שאני איש גדול, אחרת הייתי לוקח אחת.

זה פשוט לא יהיה לי נוח (גם BRZ לא נוחה לי וקטנה, אם אני יושב במושב נוסע הברכיים שלי על הדאשבורד גם כשהכיסא הכי אחורה).

• אהבתי 1

עומר :-)

פורסם (נערך)
בתאריך 29.6.2025 בשעה 00:39, ProMeR כתב:

גם התחזוקה פה משחקת תפקיד – הצמיגים באלנטרה N הם במידה 235/35/19, מידה מאוד נפוצה בארץ שיש לה היצע צמיגים רחב במחירים שפויים.
לעומת זאת, הטייפ R מגיעה עם מידה נדירה יותר (265/30/19), וכמעט בלתי אפשרי למצוא צמיגים במידה הזו בארץ והמחירים גבוהים יותר.
גם חלקים, טיפולים ושירות ביונדאי – זולים יותר מהונדה וכנראה גם צ'מפיון. וזה שיקול אמיתי כשחיים עם הרכב ביום־יום.

תיקון טעות בחלק מההודעה הנ"ל שכתבתי בעמוד 7 (וזכתה ללייקים ואני מרגיש מחויבות לתקן 😄) -

מידת הצמיגים ביונדאי אלנטרה N היא 245/35/19, ולא 235/35/19.

מידה קצת פחות נפוצה אך עדיין קיים מלאי צמיגים בארץ, כמובן לצערי יקרים קצת יותר.

אגב, מביקור באתר כלמוביל המפרט של האלנטרה N מדהים, היא מגיעה כנראה עם כל התוספות:

- מושבי באקט (מבדיקה הם לא חשמליים אבל עדיף על רגילים חשמליים, לדעתי)

- מערכת BOSE עם 8 רמקולים (לא מטורף אבל לפחות לא מערכת בסיסית ולא צריך להתעסק עם שדרוגים)

- גג נפתח

- חימום בהגה נוסף למושבים (משום מה בארה"ב הן לא מגיעות עם חימום הגה)

image.thumb.png.cc4730bdd1a0b9de91e4d2c945e11640.png

באמת עסקה מרשימה.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • אהבתי 3

עומר :-)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נו מישהו כבר נהג?
אין איזה כתב רכב שהניח עליה את ידו?
כתבה לא מעניינת מתחילת השנה על הדגם, הדבר היחיד שמעניין בכתבה זה תמחור צפוי שנתנו לה. מדי פעם יש הפתעות טובות גם בישראל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

נו מישהו כבר נהג?
כתבה לא מעניינת מתחילת השנה על הדגם, הדבר היחיד שמעניין בכתבה זה תמחור צפוי שנתנו לה. מדי פעם יש הפתעות טובות גם בישראל.

זה לא שיהיה משהו חוץ מהליקוקים הרגילים כמו שקורה לכל רכב אפשרי שמגיע לפה (גם אם ידחפו פסקת ביקורת שניים לאיזון תמיד התחושה שיוצאים ממנה ב 99 אחוז מהביקורות פה של הגופים הגדולים היא של אחלה חבילה או וואטאבר) והפעם עוד התשבוחות מוצדקות אז בכלל. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

יש מישהו שבאמת רואה את זה/לומד מזה משהו? יש לך כל כך הרבה תוכן איכותי בחו"ל. פה במקסימום תראה איזה אחד מר הדר נוסע איתה לאילת וזורק משפטים קלישאתיים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

2016 BMW M235i.

פורסם

דווקא בחרת לציין לשלילה את הכתב היחיד שאולי עוד יכול לאמר משהו משמעותי. טוב נו לא במקרה הזה הרי הוא חולה על הפרוספקט של הרכב הזה גם אם תהיה לו רמת ליטוש של קורקינט על גלגלים הוא יגמור רק מזה שמדובר בסדאן ידנית עם מנוע בנזין אבל ברוב המקרים הוא באמת מהבודדים שאומרים פה משהו בביקורות שלהם. 

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם

נמחקו הודעות בנושא "תומר הדר קווים לדמותו".

אם ממש דחוף לכם, פתחו שרשור נוסף.

נא להישאר בנושא המקורי, היה סבבה עד עכשיו.

תודה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...