Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

כשהבן שלי שאל הסברתי לו שרכב ספורט הוא רכב שנבנה ככזה , רכב ספורטיבי הוא שיפור דגם קיים. במקרה שלנו- ה308gti היתה ספורטיבית, ה brz היא ספורט. 

ההגדרה העמומה והפופולרית בימינו לרכב ספורט היא רכב שנבנה בעיקר כדי לספק התנהגות דינמית והנאה מנהיגה (ראו וויקיפדיה או את כלי ה AI החביב עליכם, אבל שניהם מתקשים בהפניה למקור "מבוסס").

אישית אני מגדיר רכב ספורט, להבדיל מספורטיבי, בתוספת דרישה למרכז כובד נמוך והעברה של לפחות מחצית מההספק לגלגלים האחוריים, רוב הזמן.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא חושב שההגדרה של שמופי נכונה. זה משאיר באזור העמום מכוניות כמו M2/3/4 ו-AMG למיניהן, או ג'וליה תלתן, שעדיין מבוססות על רכבי נוסעים, אבל בסופו של דבר הן עדיין (מבלי לפגוע בכבודן, טיבן וביצועיהן) הסבות, מאשר מכוניות שיעודו מראש למטרה ספציפית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

זה בסדר לרצות נוחות ואבזור בפקקי היום יום ולשמור את רכב הספורט כתחביב. לא חושב שאפשר לקרוא למיסטר בי לא טהרן

היי. אני ממש ממש לא נגד. אני חושב שזה רעיון מצויין.
רק ציינתי שלי אישית הייתה בעיה מחשבתית עם זה שאני מחנה רכב חדש ששווה 230K בחניה ונוסע בו רק סופש"ים/למסלול וביום יום מתנייד בפונטו.
במקום לפתור את הבעיה שלי בכך שאני נפתר מהפונטו ונוסע ברכב החדש ביומיום בחרתי למכור אותו.

חלק מזה היה כי באמת סבלתי איתה בפקקים, מסתבר בדיעבד שלא באשמתה אלה בגלל בעיה רפואית שהתפוצצה בערך בזמן שמכרתי אותה (לא מאחל לאף אחד לחוות את הכאב הזה כשהוא מתפוצץ... מה שהרגשתי בפקקים היה פיקניק).
חלק מזה היה כי חשבתי לפתור את הנושא בדרך אחרת, מעבר לרכב חשמלי חזק. בדיעבד אני יכול לומר שזה לא תחליף ואני אישית לא מוצא הרבה ערך מוסף ברכב חשמלי חזק, אבל נו זה לשרשור אחר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, RK כתב:

אני דווקא חושב שההגדרה של שמופי נכונה. זה משאיר באזור העמום מכוניות כמו M2/3/4 ו-AMG למיניהן, או ג'וליה תלתן, שעדיין מבוססות על רכבי נוסעים, אבל בסופו של דבר הן עדיין (מבלי לפגוע בכבודן, טיבן וביצועיהן) הסבות, מאשר מכוניות שיעודו מראש למטרה ספציפית.

אני בהחלט חושב שיש כאן אזור אפור.
מצד אחד יש את הויכוח במדינות עשירות באנגלית, ודלות במיסי קניה - האם הM2 , ובטח ובטח הM5 האחרונות הם "A real M car"
מצד שני, כשרנו לקחות מגאן RS, תלשו את המושבים האחוריים, את בידוד הרעשים, החליפו את המתלים והרכיבו מכסה מנוע מקרבון לדעתי קשה יהיה לטעון שהיא משהו חוץ ממכונית ספורט.

בדומה, לא הייתי מעז לומר לבעלים של אימפרזה 22B או R34 GTR שזאת "בסה"כ גרסה ספורטיבית של מכונית רגילה"

זוכרים את ה"קיר המגניב" של טופ גיר?

באותו אופן אפשר להגדיר את הקיר הספורטיבי עם 5 קטגוריות:

1. אפילו לא בכיוון 

2. לא ספורטיבי

3. ספורטיבי

4. ספורט

5. carrera GT

דוגמאות:

1. לנד קרוזר

2. סיאט איביזה

3. גולף GTI

4. מאזדה מיאטה

5. לוטוס אליס

עכשיו, את האוקטביה VRS הייתי שם ב3 אבל את הסיוויק לא בטוח, אולי ב4? אולי על התפר? 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

יש גם אנשים שקשה להם עם הברז כדיילי כי היא לא נוחה וצפופה ואין באמת מושבים אחוריים. הכל בסדר. 

איפה מיסטר בי? אני זוכר שפתח שרשור והסביר את הרציונל המאוד הגיוני שלו. 

זה בסדר לרצות נוחות ואבזור בפקקי היום יום ולשמור את רכב הספורט כתחביב. לא חושב שאפשר לקרוא למיסטר בי לא טהרן. 

אני מחזיק מעצמי טהרן עני ואם היה לי כסף הייתי קונה 911 או משהו, וביום יום מתנייד במשהו פחות קשיח ושיותר קל לשים בו 2-3 כיסאות בטיחות. נניח ריינג׳ר ראפטור :)

פעם התניידתי חודש וחצי עם קאיימן כדיילי בת״א. 

נכון, לא הייתי צריך להסיע אף אחד.

נכון, היא לי עוד רכב אחר, שימושי יותר.

אבל, הוא נשאר בחנייה כשלא הייתי צריך אותו.

לא הייתה לי שום בעיה להמשיך לנהוג את הקאיימן כדיילי כל החיים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, itaysamurai כתב:

בעבר לקחתי את ה-i30n למבחן של כמה ימים והתרשמתי לכמה גבוה יונדאי הגיעו בניסיון האמיתי הראשון שלהם.

הקיסטום ההיסטרי היה כבר שם, נחמד, קצת מוגזם ובעל הבדלים מורגשים בחלק מהמקרים ובחלק לא כ"כ,

הטענה המרכזית שלי נגדה היה משקל גבוה מורגש ומנוע קצת סרבן בגבוהות.

חוץ מזה באמת שלא יותר מדי, רכב מוצלח מאוד.

הייתי שמח לטעום גם מהאלנטרה ולראות את דור ההמשך.

בנוגע למשקל גבוה, היא (והאלנטרה N) לא שוקלת בדומה לרוב הקטגוריה?

רק ה 308GTI חריגה במשקל קל במיוחד שגם נמוך מהברז אם אני לא טועה (הישג מרשים במיוחד לרכב משפחתי 4 דלתות) - כל השאר גם בסביבות ה 1400 ק״ג אם לא טועה, כולל הסטנדרט בקטגוריה - הגולף GTI שבדור הנוכחי שוקל גם יותר.

או אתה אישית גם נוסע בבימריות שרובן גם לא קלות משקל (כמובן שמפצות עם כוח בסדר גודל אחר). בקיצור מעניין אותי בהשוואה לאיזה רכבים הרגשת שהיא כבדה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

פעם התניידתי חודש וחצי עם קאיימן כדיילי בת״א. 

נכון, לא הייתי צריך להסיע אף אחד.

נכון, היא לי עוד רכב אחר, שימושי יותר.

אבל, הוא נשאר בחנייה כשלא הייתי צריך אותו.

לא הייתה לי שום בעיה להמשיך לנהוג את הקאיימן כדיילי כל החיים.

אני כמוך, אבל אני מתכנן 3-4 טפילים, אז אם וכאשר תהיה ברז נצטרך גם משהו פרקטי, או מסגרות שמאפשרות הליכה ברגל. 

לי אישית אין שום בעיה להתנייד ברכבים קשיחים, ידניים, לא צריך מערכת מפונפנת ולא כלום. מזגן, הגה טוב, גיר ידני, שלדה טובה וזהו. אבל, החיים מזמנים צרכים אחרים לטוב לרע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

ולכן אני חושב שזה יתאים לפחות אנשים ממה שזה נדמה.

אנשים יתבאסו להוציא את הסכום על הרכב הזה ולא יסלחו על הפשרה כשזה מגיע לרכב יומיומי, ומי שמחפש ביצועים טהורים גם ככה זו לא הבחירה הראשונה שלו.

אלטרנטיבה? מלכת הפלח - אוקטביה RS.

מאמין שהאוקטביה תמשיך לשלוט בשוק, הפלח הכי גדול בסוף זה אותו הפלח שפעם קנה בהמוניו את הקופרה והיום הרבה ממנו ממשיך עם רכבי וואג ובראשם האוקטביה אבל אתה דיברת על זה שחובב נהיגה (לא הרוכש הטיפוסי של האוקטביה vRS) יעדיף טייפ אר או מגאן ועם זה אני לא מסכים.

כבר מהמשלוח הנוכחי האלנטרה עברה במכירות את כל מה שהטייפ אר הנוכחית מכרה אני מאמין ואם האספקה תמשיך להיות סדירה והם גם יסירו את החסם המטופש שלא נותן לכולם לנסות אותה (שילמדו קצת מסמלת שהעיפה איזה 200 BRZ סופר נישתיים ונתנו לכל בעל דופק לעשות סיבוב - למרות שאחרי זה המוני הקז׳ואלס שניסו התלהבו ורכשו הבינו שבעצם הוא קצת קיצוני להם ולא באמת מהיר עדיין לפתיחות ברמזור והעיפו אותה תוך יומיים ליד 2 אבל את העבודה זה עשה) אז גם את המכירות של המגאן זה יעבור. לדעתי התחזית שלך לא נכונה אבל נחיה ונראה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

רק ה 308GTI חריגה במשקל קל במיוחד שגם נמוך מהברז אם אני לא טועה

משקל דומה מאד לברז, קלה ב-20 ק"ג. 

גם ה-208 הייתה הכי קלה בסגמנט שלה. 

הברז מצויינת לדיילי, היא לא משברת עצמות, קשיחה בצורה נסבלת ובמהירות גבוהה די נוחה (ויש לה מושבים נהדרים). במקרה שלי, אני גר בראשון ועובד בת"א, כך שהתניידות יומיומית לעבודה בלתי נסבלת גם עם מכונית אוטומטית - אני נוסע באוטובוס לרוב. 

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

מאמין שהאוקטביה תמשיך לשלוט בשוק, הפלח הכי גדול בסוף זה אותו הפלח שפעם קנה בהמוניו את הקופרה והיום הרבה ממנו ממשיך עם רכבי וואג ובראשם האוקטביה אבל אתה דיברת על זה שחובב נהיגה (לא הרוכש הטיפוסי של האוקטביה vRS) יעדיף טייפ אר או מגאן ועם זה אני לא מסכים.

כבר מהמשלוח הנוכחי האלנטרה עברה במכירות את כל מה שהטייפ אר הנוכחית מכרה אני מאמין ואם האספקה תמשיך להיות סדירה והם גם יסירו את החסם המטופש שלא נותן לכולם לנסות אותה (שילמדו קצת מסמלת שהעיפה איזה 200 BRZ סופר נישתיים ונתנו לכל בעל דופק לעשות סיבוב - למרות שאחרי זה המוני הקז׳ואלס שניסו התלהבו ורכשו הבינו שבעצם הוא קצת קיצוני להם ולא באמת מהיר עדיין לפתיחות ברמזור והעיפו אותה תוך יומיים ליד 2 אבל את העבודה זה עשה) אז גם את המכירות של המגאן זה יעבור. לדעתי התחזית שלך לא נכונה אבל נחיה ונראה.

אני קצת מבין אותם.

רכב כזה צפוי למשוך מלא ילדים עם יוטיוב/טיקטוק, כל מיני עיתונאי רכב/בלוגרים בני 21, סתם אנשים שרוצים לנסות כי הם סקרנים ורוצים לטעום את הרכב לאחר הביקורות הטובות ואין להם שום כוונה לקנות. אם אתה יבואן, בהתחלה לפחות, אתה רוצה סינון שיראה מי רציני ומי לא. באיזה שהוא שלב אולי ההייפ יירד והם יאפשרו בלי מקדמות. 

או שלא והכל יימכר ככה כמו במצב הקיים. ואז הם לא הפסידו כלום והצורה שבה הם פעלו הוכיחה את עצמה כאפקטיבית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חושב שכל השיחה סביב "רכב ספורט" לעומת "ספורטיבי" מעניינת לדיון, אבל פחות רלוונטית בפועל.
זה שרכב מוגדר כ- "ספורט" לא הופך אותו לטוב יותר או מתאים יותר בהכרח.
סובארו BRZ, למשל, הוא רכב ספורט קלאסי ומעולה בתחומו - אבל זה לא אומר שהוא עדיף על הוט האצ'ים כמו סיוויק טייפ R, שלא נדבר (בכוונה לוקח קיצון) על רכבי M של ב.מ.וו, שגם הם לא "רכב ספורט" לפי ההגדרה הקלאסית, אלא ספורטיביות ברמה הכי גבוהה שיש.

מה שבאמת משנה זה מה מתאים לך - לסגנון הנהיגה ולשימוש היומיומי.
וזו לא קלישאה. בשביל זה קיים מגוון - אין נוסחה אחת שמתאימה לכולם.

הייתה גם טענה שהאלנטרה N נראית כמו רכב ליסינג.
אבל למה זה תקף לה ולא ל- VRS? יש כמויות של אוקטביות בליסינג ואף אחד לא מוריד לה מהערך.
להיפך - היא נחשבת לאחת המכוניות היותר מוערכות בשוק, וגם היא "נראית רגילה". אז מה?

בנוסף לגבי האלנטרה N - קנו אותם. המלאי עוד לא הגיע וכבר נחטף מתחת לרדאר.
לא אומר שהיא נמכרת כמו לחמניות, כי כמו ש- GTאי אמר לא הביאו מספיק בשביל לקבוע את זה. אבל כן אפשר להגיד שיש לה ביקוש.
ויכול להיות שכלמוביל לא מביאים ממנה הרבה פשוט כי הם לא רוצים להיתקע איתם, במיוחד בשוק של היום שמכוניות עומדות בנמל.

לגבי הגרסה האוטומטית - היא מתאימה למי שרוצה רכב כיפי לנהיגה, אבל שגם בת הזוג תוכל לנהוג בו ולהושיב ילדים מאחור.
זה לא מוריד מהערך - זה רק אומר שהרכב גמיש ומתאים לחיים עצמם.

ה- VRS כנראה יותר נוחה, מרווחת ויש לה בגאז' גדול יותר,
אבל האלנטרה N עדיין דיילית מצוינת, שפונה למי שמחפש יותר חדות, יותר תגובתיות, יותר אופי.

מבחינת סחירות: יש ל- N שוק. הם נמכרות, יש ביקוש, ואני רואה את זה גם בקבוצות וגם מאנשים שפונים אלי.
ובואו נודה באמת - השוק קשה לכולם, לא רק ליונדאי.

• אהבתי 3

עומר :-)

• אחראי פורום
פורסם
לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

בנוגע למשקל גבוה, היא (והאלנטרה N) לא שוקלת בדומה לרוב הקטגוריה?

רק ה 308GTI חריגה במשקל קל במיוחד שגם נמוך מהברז אם אני לא טועה (הישג מרשים במיוחד לרכב משפחתי 4 דלתות) - כל השאר גם בסביבות ה 1400 ק״ג אם לא טועה, כולל הסטנדרט בקטגוריה - הגולף GTI שבדור הנוכחי שוקל גם יותר.

או אתה אישית גם נוסע בבימריות שרובן גם לא קלות משקל (כמובן שמפצות עם כוח בסדר גודל אחר). בקיצור מעניין אותי בהשוואה לאיזה רכבים הרגשת שהיא כבדה.

זאת הסיבה שכתבתי משקל מורגש.

רוב המכוניות היום נומינלית הן בטטות, השאלה מה עשו כדי לשלוט במשקל הזה, לטשטש אותו.

הכי זכורה לי לטובה היא הג'וליה. 

אם היו עושים לי מבחן עיוור, הייתי אומר שזה רכב של 1300-1200 קילו ולא צפונה מ-1600.

במוו M2 גם מרגישה פחות ממה שהיא בפועל.

ברז מקורית, מיאטות, מרגישות עוד פחות מהמשקל הנמוך ממילא שלהן.

לא מומחה גדול אבל זה כנראה שילוב של פיתול נמוך של השלדה ותת השלדות, כיול המתלים.

ה-i30n הרגישה כבדה גם במצב מתלים הכי קשיח שלכאורה אמור לעזור להשטיח את התחושה הזאת,

אבל שם היא קיפצה על אספלט לא איכותי בצורה לא נעימה ולא בטוחה, בזמן שבמצב רך יותר היא קצת נמרחה החוצה.

לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

אני מתכנן 3-4 טפילים

חצי שעה איתי והמספר הזה יורד בחצי.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

פעם ראשונה מגיב כאן (ולא רק קורא)

לענין השרשור ב225 אלף לא הייתי קונה אלנטרה לאספקה בנומבר. הייתי קונה BRZ מודל 2023/2024 יד שניה עם 10-20 אלף קמ. ולעזאזל השימושיות...

באג'ז? תזמינו אונליין. מושב אחורי? תסתכלו החוצה ותראו כמה מכוניות נוסעות לידכם עם נהג לבד או נהג +1.

ירידת ערך? היונדאי תרד יותר וגם תהיה פחות מכונית מבוקשת כשתהיה בת 3 או 10.

חסכתי כמה שנים ולפני שנה קניתי BRZ מודל 2024 (אז בת 7 חודשים ) 

וכן היא עומדת בחניה 95% מהזמן . אני עובד בתא ולא הגיוני לנסוע איתה כdaily בפקקים. זה השיקול היחיד. אני נהנה הנאה גדולה מאד גם לנסוע איתה נסיעות מנהלתיות קצרות.  אפשר להסביר לי שזה מטומטם , אבל לא מענין אותי כמה עולה ביטוח , וכמה עולה דלק 98 וכמה עולה להחליף 4 צמיגי 215/40

המכונית השניה בבית זה אלפא מיטו תלתן ישנה (2016) עם 150 אלף קמ והיא נוסעת הרבה יותר (וגם שם התחזוקה הבסיסית עולה יותר מרכב קוריאני בת 9)

ואם יש נסיעת סופש כל בני הבית כולל הילדים יעדיפו לנסוע בBRZ גם אם יותר צפוף . גם באלפא היה צריך לקפל את המושב, גם פה צריך. . 

עצתי לכם - הגשימו את החלומות שלכם, כל עוד אפשר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש לי כמה שאלות אשמח מאלה שדיברו עם יונדאי אם יש תשובות

לא רשום איזה סוג דלק מתודלק הרכב עם 276 כ"ס? 95 ? 98 ?

האם רכב הזה יהיה בתצוגה גם כן ? ואם כן מתי יהיה באולמות התצוגה? ואיזה סניפים?

מתי יש נסיעות מבחן (על הידנית) אמרו יולי לא רשמו מתי ? ואיזה סניפים יהיה ?

תודה 

עריכה אחרונה על ידי shrie

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...