Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, GTאי כתב:

זה לא רק עניין של כסף. אפשר לקנות יד שניה אלא עניין של אופי, תרבות וצרכים. לא חסרים אנשים עם רכבים בני 10, גם פולו GTI, שבאים למסלול ונותנים יופי של עבודה.

וכן, אם אתה בעלים של i30N קניתי הוט האצ מצויינת אבל לא רכב ספורט. (ואתה כמובן יכול לחפש רכב ספורט באמת, אין סתירה).

אם טייפ R היא רכב ספורט אז גם היונדאי... אני לא ממש רואה את ההבדל... וזה בסדר אם אתה חושב שרק רכב עם הנעה אחורית, קופה ששוקל פחות מ-1300 קילו הוא רכב ספורט, אבל אם ככה נחזור לתחילת המשפט ההונדה היא לא.
אולי הנהגים בטייפ R יותר מקצועיים ברזי הנהיגה הספורטיבית (טענה שאני מטיל בה ספק רב, מניח שנוכל למצוא גם הרבה שלא) אבל לא מבין איך זה קשור לטיבה של הN או איך אפשר מזה להסיק משהו על רוכשי הN.
בוא אגלה לך סוד, נהיגה במסלול היא כבר לא איזה ענף צדדי שעוסקים בו רק חולי הגה.
מגיעים לשם אנשים מכל הגוונים ומכל המינים. עם יותר נסיון ופחות. כאלה שיש להם סימולטור בבית כי הם מנסים לשפר כל מאית שניה וכאלה שלא יודעים מה הפירוש של תת היגוי.
אני לא חושב שאיזה חבורה עם רכב X יכולה להעיד במשהו על משהו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לא, לא הבנת.

אם מישהו מחפש רכב ספורט ואין לו יכולת/צריך לנייד משפחה הוא יעדיף Typr R על פני ה-N. שניהם לא רכב ספורט טהורים - אין ספק.

אני שותף לסוד שלך, כנראה שמספר ימי המסלול שלי השנה הם על הצד הגבוה יותר של הכותבים כאן. מכיר את הקהל מצויין ולכן נכתב מה שנכתב.

פורסם

ועוד דבר על יונדאי. 9 עמודי שרשור ועדיין לא הזכרנו את הפיל הגרמני בפינת החדר.  כשהופיע הI30N כל סרטון ביוטיוב וכל כתבה בארץ הזכירה את אלברט בירמן, מנהל חטיבת M של ב.מ.וו שהגיע ליונדאי. 

לדעתי יש לזה משמעות גדולה. כשהפועל תל אביב רצו להרעות לכולם עד כמה הם רציניים הם החתימו את המאמן דימיטריס איטודיס, מי שלמד אצל אוברדוביץ' והיה מאמן צסקא מוסקבה איתה זכה פעמיים ביורוליג. 

בירמן עשה עבודה רצינית: נדמה שלא דילג על אף סעיף בדרך לספורטיביות הכי טובות שיכל לבנות, וזה לא מובן מאליו, לא כל היצרניות הוותיקות והמנוסות עושות זאת. עיקרי הדברים:

1.שתי תיבות הילוכים, ידנית וכפולת מצמדים. 

2. קסטומיזיציה כולל שינוי משמעותי בכיול המתלים.  

3. מערכת פליטה אמיתית שניתן לשלוט על עוצמתה. 

4. תוספות לעיצוב : פנים וחוץ 

5. דיפרנציאל 

6. כמובן, מנוע חזק. 

למשל בהשווא ל308:

1. אין קסטומיזיציה, והרכב די קשיח

2. הגיר לא משהו

3. מערכת פליטה שקטה (יש צליל סינתטי מהרמקולים)

.4 מעט מאוד תוספות עיצוב (אני אהבתי את זה שאף אחד לא יודע מה זה)

דיפרנציאל , מנוע חזק ,בלמים חזקים, מושבים ספורט היו. אבל החבילה של היונדאי מקיפה יותר

• אהבתי 4

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

156? 

147?

Gt?

156

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 53 דקות, GTאי כתב:

לא לא, לא הבנת.

אם מישהו מחפש רכב ספורט ואין לו יכולת/צריך לנייד משפחה הוא יעדיף Typr R על פני ה-N.

אם האלנטרה נותנת 98% מהיכולת ב-65% מהעלות, אז למה בעצם?

ויש מבקרים שציינו שבהנאה נטו היא אפילו קצת עדיפה.

לא ברורה לי התזה שלך שמסתמכת על פוחז או שניים ב-i20N שלא נתנו לך לעקוף בפצאל...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 1 דקה, Avia כתב:

אם האלנטרה נותנת 98% מהיכולת ב-65% מהעלות, אז למה בעצם?

ויש מבקרים שציינו שבהנאה נטו היא אפילו קצת עדיפה.

לא ברורה לי התזה שלך שמסתמכת על פוחז או שניים ב-i20N שלא נתנו לך לעקוף בפצאל...

לא רשמתי שלא. רשמתי שמי שמחפש רכב ספורט לא יבחר בה, ושבאופן כללי אני חושב שהמכירות לא יהיו מדהימות.

רוצה לבחון את התזה? תצטרף ליום מסלול של I20, אגב הם מעדיפים את ערד.

פורסם (נערך)
לפני שעה, GTאי כתב:

לא לא, לא הבנת.

אם מישהו מחפש רכב ספורט ואין לו יכולת/צריך לנייד משפחה הוא יעדיף Typr R על פני ה-N. שניהם לא רכב ספורט טהורים - אין ספק.

אני שותף לסוד שלך, כנראה שמספר ימי המסלול שלי השנה הם על הצד הגבוה יותר של הכותבים כאן. מכיר את הקהל מצויין ולכן נכתב מה שנכתב.

אני חושב דווקא שרוב האנשים שעונים לתאור שרשמת לא יקנו את הטייפ R (דרך אגב רואים את זה במכירות... טייפ R מול ואגיות) ואני אסביר למה.
המחיר של הטייפ R הוא כל כך גבוה שחלופה של אחזקת שני רכבים, נגיד BRZ+מאזדה 6 משומשת נשמע הרבה יותר הגיוני.
כן, הBRZ עכשיו לא זמינה כחדשה ועדיין אני אעדיף לרכוש BRZ משומשת ב180-200+מאזדה 6 משומשת ב60K. להנות מאחלה רכב ליום יום לעבודה ומרכב פצצה לכביש הציבורי+מסלול בכל זמן שמתחשק לי.
אשאיר לי 100K+ עודף בכיס שיספיקו כדי לכסות על הפער שבין אחזקת רכב אחד ל-2 ל-10 שנים הקרובות בקלות.
בימים שהBRZ הייתה זמינה כחדשה יכולת לקנות אותה חדשה+סופר מיני חדשה ועדיין להשאר בתקציב של ההונדה.
לא רואה שום הצדקה להוט האצ' ב350K+ באמת שאין ולא משנה כמה היא טובה.
בטח שאני לא רואה הצדקה לקנות רכב כזה כאשר ב-65% מהעלות אני משיג משהו שנותן לי 98% מהתמורה.

לפני 34 דקות, GTאי כתב:

ושבאופן כללי אני חושב שהמכירות לא יהיו מדהימות

תראה אני לא יודע אם ליונדאי יש סטנדרטים נמוכים והם מביאים כמויות זעומות, אבל קרא את ההודעה הקודמת שלי שקשורה לנושא הזה.
רכבים עכשיו אפשר להזמין רק לנובמבר-דצמבר וגם במשלוח הזה חלק מהצבעים כבר נגמרו.
שני משלוחים שהיו לפני נמכרו כבר (יולי ואוקטובר).
שוב צריך לשים פה דיסקליימר, כי אם בכל משלוח מגיעות 10-20 חתיכות זה לא שומט לסתות, ועדיין, נראה שיש התלהבות.

היבואן הזה אבל צריך לשדרג עוד טיפה את הדיסקט. לא הגיוני שמתנים נסיעת מבחן בפיקדון מופרך.
אמרה לי הנציגה "ככה זה ברכבי ספורט". אמרתי לה שבמקרה ממש בטעות רכשתי BRZ לפני כמעט שנתיים וחוץ מלבדוק אם יש לי רשיון לא ביקשו כלום לפני הנסיעת מבחן, אפילו אמרתי להם שבכלל הזמנתי רכב אחר וכנראה שלא אקנה. עדיין נתנו.
אז שאפו לסמלת, וכלומוביל, אתם בכיוון אבל צריך עוד קצת פתיחות.

לפני 34 דקות, GTאי כתב:

ערד? מפתיע. אני לא איזה נהג מדופלם אבל אני מוצא את ערד כמסלול די טכני, לא משהו שנהגים אהבלים יהנו ממנו (זה הרושם שנתת להם).
ערד זה מסלול שמישהו עם I20N יכול להיעקף ע"י נהג טוב עם פג'ו 205 רגילה אפילו (לא זה לא אני, אני ממש לא נהג טוב).

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אני חושב דווקא שרוב האנשים שעונים לתאור שרשמת לא יקנו את הטייפ R ואני אסביר למה.
המחיר של הטייפ R הוא כל כך גבוה שחלופה של אחזקת שני רכבים, נגיד BRZ+מאזדה 6 משומשת נשמע הרבה יותר הגיוני.
כן, הBRZ עכשיו לא זמינה כחדשה ועדיין אני אעדיף לרכוש BRZ משומשת ב180-200+מאזדה 6 משומשת ב60K. להנות מאחלה רכב ביום יום ומרכב פצצה לכביש הציבורי+מסלול.
אשאיר לי 100K+ עודף בכיס שיספיקו כדי לכסות על הפער שבין אחזקת רכב אחד ל-2 ל-10 שנים הקרובות בקלות.
לא רואה שום הצדקה להוט האצ' ב350K+ באמת שאין ולא משנה כמה היא טובה.

להחזיק 2 רכבים זה לא כיף גדול - הכל כפול בזמן (טיפולים, טסט, ניקיונות), צריך 2 חניות ובסוף יוצא שאתה ביום יום נוסע על משהו שאתה לא נהנה ממנו ושכלפי הסביבה נראה לא משהו בכלל (ואני בטוח שלא תתפלא שזה משחק תפקיד אצל הרבה אנשים).

ההצדקה היא האם להתנייד 100% מהזמן ברכב שעושה לך את זה, או 95% במאזדה 6.

אני לא מכיר אנשים שמחזיקים 2 רכבים בסדר שציינת, אם כבר הפוך (רכב חדש ליום יום וישן למסלול). 

פורסם (נערך)

אתה צודק ששני רכבים זה אישיו, אבל בעיני, בהנחה שיש חניה זה כבר יותר אישיו של מי שמחזיק אותם.
לי היה את האישיו הזה, החזקתי BRZ חדשה בחניה והתניידתי עם רכב פשוט ביומיום.
זה הפריע לי, אבל בעיקר בהרגשה כי החנתי 230K+ בחניה רוב הזמן, וזו הייתה הפעם הראשונה שקניתי רכב חדש, עזוב חדש, שעולה מעל 80K.
יכול להגיד לך שבשנה האחרונה מעט התבגרתי גם מהבחינה הזו. אני לומד להעריך דברים ועכשיו אני חי יותר בשלום עם דברים כאלה, רוצה לומר מרשה לעצמי יותר.
וואלה אני עובד קשה, אני יכול אז למה לא?
תחזיר אותי שנה אחורה בזמן ואני לא מוכר את הBRZ, לא רק זה, אני מחליף את הדיילי שהייתה לי וקונה גם לנדקרוזר/היילקס משומש כדי שאוכל לטייל בשטח עם הילדים.

המחשבה הזו עדיין רצה בראש מפעם לפעם, אבל אני מנסה להמשיך קדימה בלי להסתכל אחורה. אולי שוב תהיה לי BRZ ואולי לא. אולי תהיה לי אלנטרה N שאשתדל מאוד שתיראה כמו זו מהליסינג של השכן ואולי לא.
בכל מקרה, הונדה סיוויק ב355K לא הייתי קונה בחיים...
כן אני מודה, אני כנראה לא עונה לפרופיל הרוכש שתיארת להונדה. אני מאוד אוהב מכוניות ואני נהנה לנהוג ב-205 שלי יותר מאשר בטסלה 3LR שהייתה לי (אופס, סיפרתי לכולם). עדיין אני לא חושב שאני איש של מסלולים אם כי מאוד נהנתי לבקר בהם עם הBRZ. מעולם לא רדפתי אחרי שיפורי זמנים. אני גם כנראה לא נהג כזה טוב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 דקות, GTאי כתב:

להחזיק 2 רכבים זה לא כיף גדול - הכל כפול בזמן (טיפולים, טסט, ניקיונות), צריך 2 חניות ובסוף יוצא שאתה ביום יום נוסע על משהו שאתה לא נהנה ממנו ושכלפי הסביבה נראה לא משהו בכלל (ואני בטוח שלא תתפלא שזה משחק תפקיד אצל הרבה אנשים).

גם לא דראמה גדולה. 

הרכב השני לטובת התחביב יושב רוב הזמן בחניה ויוצא רק כשצריך. 

כן, מחייב חניה זמינה, אבל לא חייב חניה פרטית. 

השיקול של 'כלפי הסביבה' - ממליץ להקדים ולהפסיק להתנהל בחיים לפי מה הסביבה חושבת. מה שאחרים חושבים זו בעיה שלהם, לא שלך. 

האמור מנסיון. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

לא רשמתי שלא. רשמתי שמי שמחפש רכב ספורט לא יבחר בה, ושבאופן כללי אני חושב שהמכירות לא יהיו מדהימות.

אז כדי לוודא שהבנתי אותך נכון,

אתה מקבל את זה שהיא נותנת חבילה ברת-השוואה להונדה בשני-שליש מחיר,

אבל חושב שחובבי נהיגה אמיתיים בכל זאת לא יקנו אותה (ושהמכירות ידשדשו באופן כללי).

אני רק עדיין לא מבין למה.

על סמך האוכלוסיה שקנתה i20N ובאה לערד? איך זה קשור לאלנטרה?

פורסם

שום דבר לא דרמה. זה מקצין ביחס לזמן הפנוי שיש לך לתחביבים (לא שטפתי את ה BRZ כבר 8 חודשים ואני מתבאס על שעות מבוזבזות להחלפת בלמים וצמיגים).

כלפי הסביבה - מסכים ב100%.

פורסם

בשבוע שעבר לקחתי את הלנדקרוזר לשטיפה, פעם ראשונה בכמה חודשים. 

מצד שני היום יש לי הרבה זמן פנוי, אז אני יכול להבין את עניין המחסור בזמן. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
Just now, Avia כתב:

אז כדי לוודא שהבנתי אותך נכון,

אתה מקבל את זה שהיא נותנת חבילה ברת-השוואה להונדה בשני-שליש מחיר,

אבל חושב שחובבי נהיגה אמיתיים בכל זאת לא יקנו אותה (ושהמכירות ידשדשו באופן כללי).

אני רק עדיין לא מבין למה.

על סמך האוכלוסיה שקנתה i20N ובאה לערד? איך זה קשור לאלנטרה?

מבחינת ביצועים - כן.

מבחינת נראות ו interior - ממש לא.

ולכן לפחות לדעתי החבילה לא מספיק שלמה ופחות קורצת.

מי שיש לו 220 ויקנה אותה יהיה מבסוט, מי שיקנה בכסף הזה אלטרנטיבה טובה יותר יהיה מבסוט יותר.

מקווה שזה מסכם את העסק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...