Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

הודעה מעולה נהניתי לקרוא, רואים שאתה בקיא בנושא ונחמד לפגוש בעלים נדיר של 30N :) 

בנוגע להונדה ושיאי הרינג, לא יודע אם באמת השתמשו או לא בעזרים שחורגים מסטוק כמו שאתה לא (לא נשמע שיש הוכחות רק השערות שיכולות להגיע מאינטרס מסויים) אבל זה לא משנה כי עשו מספיק השוואות בין הטייפ R לאלנטרה N ולשאר הקטגוריה והיא אכן הכי מהירה בתחום ומבחינת קונצנזוס גם אכן נחשבת לאיכותית ביותר.

אני גם שמעתי דעות שאומרות שהיונדאי יכולה להיות יותר כיפית, לדעתי זה קשור להבדלי גישות. היונדאי יותר חוליגנית ומופרעת וההונדה יותר מנסה להיות מכונת נהיגה ולוקחת את העסק הרבה יותר ברצינות אבל בכל הנוגע לאיכות - היגוי, שלדה גיר תחושות ותקשורת - היא לגמרי בטופ והיונדאי… לא כזה רחוק מאחוריה וזה היופי בתמורה של הרכב הזה.

הפערים היותר גדולים זה הסלון שבהונדה הוא ממש יפה ואיכותי ומיוחד וביונדאי פחות וגם בצורה החיצונית שם ההונדה גם אטרקטיבית יותר באופן משמעותי. הדברים האלה גם חשובים וחלק מהכיף כשקונים רכב כזה אבל ממש לא מצדיקים את ההפרש המדובר. הלוואי ויצליח ליבואן עם הרכב הזה, ממש מגיע להם.

רק למה אי אפשר להזמין ידני ומה צפי האספקה? מקווה שזה לא טריק כדי שיוכלו לרשום ״החל מ״ מבלי באמת להציע את האופציה.

הוזמנו כ- 16 יחידות, מחציתן ידניות, כולן נמכרו כרגע להבנתי (מכיר אחד שרכש ידנית).

כלומר כן מגיעה לארץ ולא מדובר בטריק שיווקי כלשהוא.

יכול להיות שהם זהירים ולא רוצים להביא רכבים שיתקעו איתם.

אני מקווה שהרכב הזה ימכר בכמות יפה, בסוף מדובר פה בחבילה די מנצחת עם מחיר מדהים.

• אהבתי 1

עומר :-)

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיף למי שהזמין אחת ידנית. למרות הברז חייב להודות שיש קצת סקרנות מהולה טיפה בקנאה במי שעובר עכשיו את כל ההתרגשות והציפייה לרכב חדש ברמה כזאת גבוהה למחיר שמבקשים. הייתי שמח לנסות אותה. בקיצור נשביתי בהייפ :)  

פורסם

ניתן לפתוח הזמנה לרכבים שיגיעו באוק'-נובמבר בעלות של 2K ויש גם צבע לבן למי שרוצה מראה ליסינגי למהדרין.
משום מה על נסיעת מבחן+הזמנה הם מבקשים מקדמה של 5K.
לא ממש ברורה לי הלוגיקה... כאילו מי שפותח הזמנה לרכב חדש לא מראה מספיק רצינות כדי לקבל נסיעת מבחן? רק מי שמוסיף עוד 3K כן מראה?
נסיעות מבחן להבנתי יהיו זמינות מסביבות יולי.

*נציין כי כל המקדמות יוחזרו לקונה במקרה שהוא בוחר לבטל

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ממש לוגיקה מטומטמת ולא ברורה. בנאדם שם 2000 שקל להזמנת רכב - זה לא אחד שבא להעביר את הזמן או סתם לנסות בשביל הכיף. 

חוץ מזה גם לא מבין את האסטרטגיה לחסום כביכול בזבזני זמן, אפשר לחשוב כאילו אם יפתחו נסיעות מבחן לכולם אז יהיו תורי ענק בסוכנות של אנשים שסתם שורפים להם זמן. 

אם אתם מאמינים במוצר תנו לכולם לנסות, גם בנאדם שלא מתכוון לקנות ממכם (נגיד יד 2 בעתיד) או לא לקנות בכלל אלא סתם סקרן - מפיץ את הבשורה על הרכב. פה לאוזן זאת צורת ההייפ הכי טובה שיש במיוחד בקהילות נישתיות יחסית כמו חובבי רכבי נהיגה ולחסום את זה על ידי כך שנותנים רק ללקוחות שכבר שבויים וקונים את הרכב זה טיפשי. 

חוץ מזה שיש גם אנשים שסתם באים לנסות מבלי תוכניות קונקרטיות עכשיו לקנות אבל מההתלהבות יכולים לעשות משהו טיפשי… אני אחד כזה שרצה לעשות ״סתם״ סיבוב מסקרנות אבל לכו תדעו אם הייתי עף על הרכב מה היה קורה. עכשיו אין סיכוי שאני שם 5000 בשביל זה כי על פניו אני לא באמת מתכוון למכור את הברז בשבילה.

בשורה התחתונה זה אף פעם לא יכול לפגוע במכירות רק להוסיף. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אחרי קצת צפייה וקריאה, האלנטרה באמת נראית מכונית שמכוונת להיות מכונת נהיגה אמיתית. קודם כל, בלם יד ידני וגיר ידני. פגז. מערכת בקרת משיכה/אחיזה שמתנתקת לגמרי, זה עוד סימן מעודד מאוד. יש אפילו אפשרות לנתק את המערכת שנותנת גז ביניים אוטומטי בהורדת הילוך, שזה לגמרי טאצ' שאמור 'הארד-קור'.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, falou כתב:

אחרי קצת צפייה וקריאה, האלנטרה באמת נראית מכונית שמכוונת להיות מכונת נהיגה אמיתית. קודם כל, בלם יד ידני וגיר ידני. פגז. מערכת בקרת משיכה/אחיזה שמתנתקת לגמרי, זה עוד סימן מעודד מאוד. יש אפילו אפשרות לנתק את המערכת שנותנת גז ביניים אוטומטי בהורדת הילוך, שזה לגמרי טאצ' שאמור 'הארד-קור'.

יש לך אפשרות לשלוט בכל רכיב ברכב בנפרד.

יש לרכב מצבי נהיגה מוגדרים, לדוגמה אצלי יש:

Normal

Sport

Eco

N Mode

Custom

בחדשות יש כנראה 2 מפות קאסטום שאפשר להגדיר,

בהם אפשר לעשות מה שאתה רוצה.

ההגדרות כוללות: תגובת מנוע, דיפרנציאל (מדובר בדיפ׳ אלקטרו-מכאני ואפשר לשלוט גם על התגובות שלו), אגזוז (מצב סגור, מצב פתוח, ומצב פתוח עם פיצוצים), Rev Match (דולק או לא ובאיזו רמה), מתלים (3 מצבים שונים וכל אחד מורגש מאוד), בקרת יציבות (דלוקה, כבויה למחצה, כבויה לגמרי), וקשיחות הגה.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, לדוגמה שהמנוע יהיה במצב רגיל, וכל השאר בספורט. אתה גם יכול שהמנוע יהיה במצב הכי עצבני, וכל השאר רגיל או רך. לבחירתך.

הבקרות מתנתקות חלקית או מלא, לבחירתך.

אופציית ה- Rev Match ניתנת לשליטה בכל מצב (גם במצבים מוגדרים מראש כמו Normal).

בלם היד ידני למי שבא לו להסתובב במקום.

והרכב מכונה. הכל עובד שם טוב.

בסופו של דבר ושכחתי לציין זאת, מעבר לקפיצת מדרגה שיונדאי עשו בפני עצמם, את חטיבת ה- N הם אמנם המציאו מחדש אבל לקחו את אלברט בירמן - מהנדס הראשי של חטיבת הספורט של ב.מ.וו והוא זה שעשה הכל.

מכוניות N הן סוגשל ב.מ.וו הנעות קדמיות. ברור שיש את ההבדלים הקיימים ושקשה להשוות, וברור שזה עדיין יונדאי, אבל ההנדסה מאחורי ה- N לא ״מקרית״.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • אהבתי 4

פורסם
לפני 45 דקות, falou כתב:

וגם דיפ' מוגבל, ישבן משת"פ, בלמים טובים, מישלין PS4S במקור.

הרכב מגיע מהקופסה די מוכן "לעבודה".

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, mcshmupi כתב:

בקבוצת הבעלים של ה 308GTI היה קהל מגוון בזמנו: מהרדקוריסטים משפרים שגרים במסלול ועד לחננות כמוני שאת כמות הביקורים במסלול וטיולי הנהיגה שלהם אפשר לספור על יד 1

זה בדיוק העניין, שהיו את הרדקוריסטים משפרים שגרים במסלול. לא תמצא את זה בקהל של היונדאי N שנמכרו בארץ. ולא, מדבקות זה לא שיפורים.

לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

מעניין אותי מה המדגם הדמוגרפי שעשית על רוכשי N. מנחש שאתה מתכוון לבעלים של 20N בהתחשב בזה שזה הרכב היחיד מהחטיבה הזאת שהם הצליחו למכור בארץ (כי אשכרה לא תמחרו אותו מופרך מדי. אומנם לא זול כמו האלנטרה N ביחס לתחרות אבל לפחות לא מופרך כמו שאר הדגמים שייבאו והפתעה - נמכר סבבה עד שהופסק היבוא מאירופה כי האירופאים מפגרים) 

אני מכיר איזה 2-3 חבר׳ה עם 20N ולא קיבלתי שום רושם שלילי, אחלה אנשים חובבי נהיגה. כל מי שקונה רכב ספורטיבי עם גיר ידני הוא כבר יותר חובב נהיגה בממוצע. ברור לי שבטח החבר׳ה של הטייפ R יותר הארדקוריסטים ורואים מסלולים, בכל זאת קנו את הרכב הכי יקר ונחשב בקטגוריה (גם דורות קודמים) ועם גיר ידני אז ברור שהם באו לנהוג אבל כאמור, התרשמתי ממש לחיוב מהחבר׳ה של היונדאי.

אני יודע שמה שאני אכתוב ישמע רע, אבל לא נורא. זה סיכום של כמה חבר'ה שהיו ביחד ואני מתבטא בשמם.

לך ליום מסלול עם חברה של TYPE R ותראה את ההשקעה ברכבים, קווי נהיגה, זמני הקפה - כיף להיות עם החברה האלה.

ביום מסלול שהחבר'ה של I20N? ערמה של מתגרזנים וכל מה שאתה עושה זה מחכה שהם ירדו כי הם בחיים לא מפנים את המסלול אלא חושבים שיש להם סיכוי מולך ואתה פשוט נוסע בטור. שום קוי מסלול, אתה לפעמים רוצה ללכת ולעמוד בסיבובים טכניים בשביל לתמוך את ה body של הרכב כי אתה מפחד שעוד שניה הם על הצד.

אז אם נחזור לבסיס של הפוסט - מי שקונה N זה לא מי שמחפש רכב ספורט...

זה לא אומר שהרכב בפני עצמו הוא לא רכב נהיגה סבבה (וזה נכון לכל ה N)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מעניין 1
פורסם
לפני 23 דקות, ProMeR כתב:

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, לדוגמה שהמנוע יהיה במצב רגיל, וכל השאר בספורט. אתה גם יכול שהמנוע יהיה במצב הכי עצבני, וכל השאר רגיל או רך. לבחירתך.

היה לי את ב...רנו אספאס ששכרתי לפני כמה שנים.

שליטה נפרדת בקשיחות המתלים והתגובתיות של המנוע. 

זה נחמד.

שליטה בדיפרנציאל זה מעניין.

היה לי אחד בפיאט קופה, שהיה מורגש מה הוא עושה. מעניין איך זה לשחק עם זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

שאלה למבינים.
הגיר כפול מצמדים שם, ברור שזה לוקח חלק גדול מהכיף, אבל נעזוב את זה רגע בצד.
איך הוא? ואני לא מדבר רק על מהירות אלה גם על עמידות כי שמעתי כל מני שמועות...

משיחה הבנתי שזה מצב המלאי:
משלוח יולי נמכר.
אוקטובר נמכר.
כרגע זמין משלוח שמתוכנן להגיע בנובמבר-דצמבר.

אני לא יודע אם בכל משלוח הביאו שני רכבים או 50, אבל זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• אחראי פורום
פורסם

בעבר לקחתי את ה-i30n למבחן של כמה ימים והתרשמתי לכמה גבוה יונדאי הגיעו בניסיון האמיתי הראשון שלהם.

הקיסטום ההיסטרי היה כבר שם, נחמד, קצת מוגזם ובעל הבדלים מורגשים בחלק מהמקרים ובחלק לא כ"כ,

הטענה המרכזית שלי נגדה היה משקל גבוה מורגש ומנוע קצת סרבן בגבוהות.

חוץ מזה באמת שלא יותר מדי, רכב מוצלח מאוד.

הייתי שמח לטעום גם מהאלנטרה ולראות את דור ההמשך.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

שאלה למבינים.
הגיר כפול מצמדים שם, ברור שזה לוקח חלק גדול מהכיף, אבל נעזוב את זה רגע בצד.
איך הוא? ואני לא מדבר רק על מהירות אלה גם על עמידות כי שמעתי כל מני שמועות...

משיחה הבנתי שזה מצב המלאי:
משלוח יולי נמכר.
אוקטובר נמכר.
כרגע זמין משלוח שמתוכנן להגיע בנובמבר-דצמבר.

אני לא יודע אם בכל משלוח הביאו שני רכבים או 50, אבל זה המצב.

מדווחים על בעיות מסוימות בו.

אפשר לחקור לעומק באינטרנט מה בדיוק, לא התעמקתי יותר מידי. כשהוא עובד הוא מעולה לפי ביקורות ומבחני דרכים או נסיעות מסלול.

אין לי מושג גם אם מדובר בבעיה נקודתית אצל כמה משתמשים או בשיטה (כמו עם DSG שהיה).

לפני 34 דקות, GTאי כתב:

זה בדיוק העניין, שהיו את הרדקוריסטים משפרים שגרים במסלול. לא תמצא את זה בקהל של היונדאי N שנמכרו בארץ. ולא, מדבקות זה לא שיפורים.

אני יודע שמה שאני אכתוב ישמע רע, אבל לא נורא. זה סיכום של כמה חבר'ה שהיו ביחד ואני מתבטא בשמם.

לך ליום מסלול עם חברה של TYPE R ותראה את ההשקעה ברכבים, קווי נהיגה, זמני הקפה - כיף להיות עם החברה האלה.

ביום מסלול שהחבר'ה של I20N? ערמה של מתגרזנים וכל מה שאתה עושה זה מחכה שהם ירדו כי הם בחיים לא מפנים את המסלול אלא חושבים שיש להם סיכוי מולך ואתה פשוט נוסע בטור. שום קוי מסלול, אתה לפעמים רוצה ללכת ולעמוד בסיבובים טכניים בשביל לתמוך את ה body של הרכב כי אתה מפחד שעוד שניה הם על הצד.

אז אם נחזור לבסיס של הפוסט - מי שקונה N זה לא מי שמחפש רכב ספורט...

זה לא אומר שהרכב בפני עצמו הוא לא רכב נהיגה סבבה (וזה נכון לכל ה N)

אני יכול להבין את הטיעון וההסבר שעולה לי הוא שבסוף מדובר בתקציב.

למי יש 355,000 ש״ח להוציא על רכב? נדיר מאוד שזה תקציב שמתאים לאנשים שאתה מתאר במסלול. זה לרוב יהיה אנשים יותר מיוצבים, במיוחד כלכלית, כנראה גם בוגרים יותר, או מנוסים יותר גם בנהיגה (וגם בחיים)...

ולמי יש להוציא 175,000 ש״ח על i20N? יותר סביר שלאנשים שאתה מתאר.

אבל אותו דבר אפשר להגיד על פולו GTI, גולף GTI ושלא נדבר על לאון קופרה ודווקא מניסיוני האוכלוסיה שאתה מתאר תבחר דווקא בעיקר במותגים האלה ולא ביונדאי (אפילו יש להם כינוי בישראל: ״וואגיסטים״).

וחשוב להדגיש שאין זה אומר שום דבר על טיב המכוניות. 

המכוניות מעולות אחת אחת, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה. מי בוחר לקנות אותם? זה עניין אחר.

ואני בעלים של i30N ולא עומד בקריטריונים של מי שאתה מתאר. האם זה גם אומר עלי שאני לא מחפש רכב ספורט באמת?

ובכלל - מאוד קשה לקחת דוגמאות כפי שציינת ולהכליל אותם על כולם. אם זה היה עובד ככה היה אפשר להגיד אותו דבר על GTI בארץ כפי שציינתי.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • אהבתי 1

פורסם

זה לא רק עניין של כסף. אפשר לקנות יד שניה אלא עניין של אופי, תרבות וצרכים. לא חסרים אנשים עם רכבים בני 10, גם פולו GTI, שבאים למסלול ונותנים יופי של עבודה.

וכן, אם אתה בעלים של i30N קניתי הוט האצ מצויינת אבל לא רכב ספורט. (ואתה כמובן יכול לחפש רכב ספורט באמת, אין סתירה).

פורסם

כשהבן שלי שאל הסברתי לו שרכב ספורט הוא רכב שנבנה ככזה , רכב ספורטיבי הוא שיפור דגם קיים. במקרה שלנו- ה308gti היתה ספורטיבית, ה brz היא ספורט. 

עד כאן הגדרות.  אבל לפעמים משתמע מכך שספורט הוא יותר רציני או יותר מהנה מהספורטיבי וזה כבר לא מובן מאליו. למשל, ל gti היו בלמים הרבה יותר טובים. 

ובאשר לעניין ההנאה: אני הולך לאילן גבוהה שטוען שה 205 ראלי לא פחות מהנה מה 911R

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...