Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

למה שמישהו שמחפש משפחתית יוציא שקל יותר על ספורטיבית?

שאלה טובה. מאמין שרוב רוכשי הלנדקרוזר יכלו להסתפק בRAV 4, ושם החסכון הוא לא 20-30K שקלים אלה פי עשר מזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שמחפש רכב ״חם״ בישראל, כנראה העסקה הכי טובה לאחד חדש. אני בטוח שמספיק אנשים יקנו. החלטה טובה של כלמוביל/יונדאי, וייתכן ותראה לשאר השוק שיש דרישה.

ולגבי ההערות שהיו פה מקודם על מה ילדים יחשבו בטיק טוק/אינסטה - שמח שאין לי מדיה חברתית. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, avizaz כתב:

בדיוק למה בחרתי ב VRS, הסכמתי להוציא יותר כי לא היה מדובר בהפרש עצום וכן משהו שאני יכול לעמוד בו, בהחלט היתה התלבטות בין אוקטביה רגילה לבין זה.

התלבטות נוספת היתה האם לא כדאי כבר לקחת טסלה ולהיות עם ראש שקט.

התקציב בזמנו עמד על 220-230 אז ניצלתי אותו באופן מלא.

ושאלת השאלות: האם יש לך ערך מוסף שמצדיק את הבחירה שלך בדיעבד?
האם אתה נהנה מהצד הספורטיבי שלה?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

שאלה טובה. מאמין שרוב רוכשי הלנדקרוזר יכלו להסתפק בRAV 4, ושם החסכון הוא לא 20-30K שקלים אלה פי עשר מזה.

אבל רוכשי לנד קרוזר, ברור להם למה הם שמים את הכסף. סטטוס. 

ליונדאי יש סטטוס. של מונית.

• מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, ProMeR כתב:

ודיסקליימר - אני בעלים של i30N ידנית. יש שיגידו שאני משוחד, יש שלא - בסוף המון בעולם כולל כתבים שונים הצביעו ברגליים והרכב הזה פשוט מדהים.

ולא רק ברמה הספורטיבית.

לפני שקניתי את ה308 GTI חיפשתי I30N . יש כל כך מעט מהן ופער המחיר היה גדול מאוד.
ה308 מצויינת: חדה ומהירה, מושבים מעולים ,תא נוסעים איכותי ומיוחד. 
אבל חסר לי מה שיש ביונדאי: 
1. צליל
2. הגיר הידני בפיז'ו קל מידי - ביונדאי אמור להיות טוב יותר, נכון?
3. למרות הביקורת הטובות על נוחות הנסיעה שלה, לי היא היתה קופצנית מידי. 
אתה מרגיש הבדל מוחשי בגלל היכולת לשנות את הקשיחות, והאם במצב הרך ביותר הנוחות סבירה?

לפני 23 דקות, falou כתב:

אבל רוכשי לנד קרוזר, ברור להם למה הם שמים את הכסף. סטטוס. 

קנינו פורסטר, יצאנו ל 4-5 טיולים, חולמים על רנגלר \ לנד קרוזר בגלל היכולת, לא הסטטוס (עם כבר, ה"סטטוס" הוא חסרון מבחינתי)

לפני 22 שעות, RK כתב:

בחיי שאני לא מבין חלק מהמגיבים כאן. מגיע רכב, שזוכה לביקורות מעולות, מבית מעולה, במחיר פגז, ואנשים פה יוצאים נגד?

זה כמעט כמו להגיד ש-VR6 זה ה-6 צילינדר שנשמע הכי טוב כשהבוסו נשמע יותר טוב גם כשהוא מכובה.

טעות שלי במקןר, הוא אמר "one of" 
יש בוסו בעברך?

לפני 17 שעות, GTאי כתב:

ההונדה מלכה - אכן.

הרנו סגניתה - על סמך סוג הרוכשים של הרכב.

בקבוצת הבעלים של ה 308GTI היה קהל מגוון בזמנו: מהרדקוריסטים משפרים שגרים במסלול ועד לחננות כמוני שאת כמות הביקורים במסלול וטיולי הנהיגה שלהם אפשר לספור על יד 1

בתאריך 27.6.2025 בשעה 21:43, SlowRide כתב:

קורולה מרגישה יותר איכותית לדעתי. מאזדה 3 עוד יותר. אבל זה לא העניין ברכב הזה ובטח שלא בN.

זה הכל תלוי למה אתה רגיל וממה אתה מגיע.

ההורים של אשתי החליפו (בליסינג) קורולה באלנטרה. האם אוהבים את האלנטרה יותר, להם היא מרגישה איכותית יותר. 

אגב, בטיול המשפחתי האחרון לאילת השארנו את הפורסטר בבית ולקחנו את האלנטרה.
אני התרשמתי לחיוב.
1. יחסית לפורסטר היא מרגישה יותר "מכונית" - פחות רוכנת ומתנדנדת , יותר חדה (אני יודע, לא חוכמה אבל זה הבדל מורגש, לחיוב).
2. זאת פעם ראשונה שאני נוהג על היברידית ומאוד התרשמתי לטובה: מעולם לא חוויתי רכב כל כך חסכוני מצד אחד ומצד שני המערכת הזאת עובד חלק ונעים למדי. 
3. לא הרגשתי ירידה בנוחות או בידוד רעשים (נכון, גם הפורסטר היא לא בדיוק שיא השקט)
4. הכל נכנס: 3 ילדים מאחור ישבו בנוחות, תא המטען גדול והכיל כל מה שצריך. 
5. אין בתא הנוסעים שום דבר שצועק פרמיום אבל הוא גם לא הרגיש זול במיוחד.

אגב, ההורים של אשתי בחרו אותה נטו על סמך רושם סטטי:
עשינו סיבוב סוכנויות ביחד, אני התרשמתי הכי הרבה מהמאזדה 3 ( זה מה שאני הייתי בוחר) אבל הם אהבו את האלנטרה. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

הופה! זה סטטוס שלא היה ליונדאי לפני 20 שנה. סימן שאפשר לשנות תדמית

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יונדאי היום מוכרת בישראל גם דגמים שחוצים את ה-400 אלף שקלים - איניק 5N, סנטה פה החדש.

וגם אצל האחות קיה מוכרים EV9 בחצי מיליון ש"ח.

פעם אף אחד לא היה חושב לקנות קוראנית במחיר הזה, אבל כנראה שאחרי שגילו שאנשים מוכנים להוציא 400 אלף על מותגים מסין שעד לפני כמה שנים לא הכרנו אותם (וויה, הונגצ'י) סימן שגם קוראנית יסכימו לקנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 47 דקות, mcshmupi כתב:

לפני שקניתי את ה308 GTI חיפשתי I30N . יש כל כך מעט מהן ופער המחיר היה גדול מאוד.
ה308 מצויינת: חדה ומהירה, מושבים מעולים ,תא נוסעים איכותי ומיוחד. 
אבל חסר לי מה שיש ביונדאי: 
1. צליל
2. הגיר הידני בפיז'ו קל מידי - ביונדאי אמור להיות טוב יותר, נכון?
3. למרות הביקורת הטובות על נוחות הנסיעה שלה, לי היא היתה קופצנית מידי. 
אתה מרגיש הבדל מוחשי בגלל היכולת לשנות את הקשיחות, והאם במצב הרך ביותר הנוחות סבירה?

כן, בזמנו i30N חדשה (2019) עלתה אם זכור לי 240,000 ש"ח (אני לא קניתי חדש אז לא בטוח שמדייק), והפיג'ו עלתה 190,000 ש"ח, או 200,000 ש"ח לגג פנורמי שזה דיל מעולה.

נהגתי ב- 308 מקורית, ונהגתי ב- 308 עם דאון פייפ (ללא תוכנה), הנמכה וקאמבר.

יכול להגיד שזה אחת המכוניות היותר כיפיות שנהגתי בהן.

בנהיגת "גרזון" הרכב מושך אותך ללחוץ שזה פשוט מעלה דופק, משהו בגיר הקצר שם מאוד מרגש.

1. עם דאון פייפ הצליל מעולה בפיג'ו. היונדאי כמקורית מרשימה לחלוטין.
2. אכן קל, וגם ארוך יותר יחסית. ביונדאי קצת יותר טוב.

3. ההבדלים בין כל מצב ברכב הם שמיים וארץ. אני לא בטוח שאני דוגמה כי לפני זה היה לי קליאו RS TROPHY, רכב שידוע בהיותו קשיח מידי והיונדאי נוחה ממנו מהותית. אני חושב שהמושבים ב- 308 מעט טובים יותר והיונדאי עדיין נוחה מאוד גם ליום יום.

עומר :-)

פורסם
לפני 42 דקות, EliC25 כתב:

הופה! זה סטטוס שלא היה ליונדאי לפני 20 שנה. סימן שאפשר לשנות תדמית

לפני 20 שנה היה לה סטטוס של פחנוע וואנבי יפני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

יש בוסו בעברך?

לפני 21 שעות, GTאי כתב:

יש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

לפני 20 שנה היה לה סטטוס של פחנוע וואנבי יפני.

לפני 30, 

לפני 20 היה לה סטטוס של רכב עם תמורה טובה למחיר ואמינות קרובה ליפני

ולפני עשור הם כבר השוו.

פורסם
לפני 22 שעות, GTאי כתב:

אכן אף אחד מהם היא לא רכב ספורט. מה שרשמתי התייחס למה ש @Avia רשם על רוכשים של רכב ספורט.

ההונדה מלכה - אכן.

הרנו סגניתה - על סמך סוג הרוכשים של הרכב.

נכון שהביקורת של היונדאי טובות מבחינת נהיגה, אבל כשאתה מדבר על החבילה הכוללת שהיא לא התנהגות, הרכב הזה בתצורת סדאן מכוערת + החלק הפנימי מבאס מאוד - אז גם אם זמני ההקפה שלה טובה היא פשוט לא רכב שקורץ לרכישה למי שמחפש רכב ספורט.

בלי להכליל, תראה את הרוכשים של הN שהגיעו לארץ

או לפחות את כל אלו שאני פגשתי ותבין מי הפוטנציאל.

מעניין אותי מה המדגם הדמוגרפי שעשית על רוכשי N. מנחש שאתה מתכוון לבעלים של 20N בהתחשב בזה שזה הרכב היחיד מהחטיבה הזאת שהם הצליחו למכור בארץ (כי אשכרה לא תמחרו אותו מופרך מדי. אומנם לא זול כמו האלנטרה N ביחס לתחרות אבל לפחות לא מופרך כמו שאר הדגמים שייבאו והפתעה - נמכר סבבה עד שהופסק היבוא מאירופה כי האירופאים מפגרים) 

אני מכיר איזה 2-3 חבר׳ה עם 20N ולא קיבלתי שום רושם שלילי, אחלה אנשים חובבי נהיגה. כל מי שקונה רכב ספורטיבי עם גיר ידני הוא כבר יותר חובב נהיגה בממוצע. ברור לי שבטח החבר׳ה של הטייפ R יותר הארדקוריסטים ורואים מסלולים, בכל זאת קנו את הרכב הכי יקר ונחשב בקטגוריה (גם דורות קודמים) ועם גיר ידני אז ברור שהם באו לנהוג אבל כאמור, התרשמתי ממש לחיוב מהחבר׳ה של היונדאי.

לפני 19 שעות, itsik170 כתב:

לכל הסקרנים על הונדה סיויק.

מתחילת 2025 נמכרו רק 4 רכבי הונדה סיויק.

רק 2 מתוכם זה טייפ אר.

כמו ששיערתי, במחיר הזה יזיזו 5 רכבים בשנה על ידי כמה פאנבואיז קיצוניים של הונדה. הרוב השפוי צריך לבחור באלנטרה עם כל היתרונות שיש לטייפ אר.

לפני 19 שעות, ProMeR כתב:

הונדה סיוויק טייפ R (ידנית בלבד) עולה בחברה 355,000 ש"ח.
נשווה תפוחים לתפוחים - יונדאי אלנטרה N ידנית עולה בחברה 225,000 ש"ח.
הפער עומד על 130,000 ש"ח - וזה סכום שאפשר לקנות בו רכב נוסף חדש מהחברה (2 במחיר של 1).
וזו כבר לא רק שאלה של העדפה - זו שאלה של תמורה למחיר.

אין ספק שהסיוויק טייפ R היא רכב אגדי עם היסטוריה עשירה, מוניטין חזק, ושם שבנה את עצמו במשך שנים.
אבל כשבוחנים את שתי המכוניות לא רק לפי הסמל שעל המכסה – אלא לפי חוויית הנהיגה, האבזור, הסאונד, השימושיות, המחיר וגם התחזוקה – הפער מצטמצם.

הדור החדש של הטייפ R (ה- FL5) אכן מציג שיפורים מהותיים, אבל הסאונד הפך להיות הרבה יותר שקט ומאופק מהדור הקודם.
יש לא מעט ביקורות שטוענות שהוא אפילו "מושתק מדי", עד כדי כך שבעלי רכבים מחפשים פתרונות אפטרמרקט רק כדי לשמוע את המנוע.
לעומת זאת, האלנטרה N (כמו אחותה ה- i30N) מגיעה עם מערכת פליטה אקטיבית שמספקת סאונד ספורטיבי, אותנטי וייחודי - ויש שטוענים שזה אחד הצלילים הכי טובים בקטגוריה. נכון, הסאונד באלנטרה N החדשה מושתק יותר מדורות קודמים של ה- N, אבל עדיין מצטיין.

מבחינת אמינות, אין ויכוח – הסיוויק נחשבת לאמינה. אבל גם שם, בנסיעות קצה במסלול, היו ביקורות ביוטיוב (כמו אצל Misha Charoudin לדוגמה) על התחממות במאמץ, כולל ירידה בביצועים.
זה לא אומר שהרכב לא טוב, אבל זה כן מראה שגם רכבים יקרים עם מוניטין לא חסינים מביקורת.
וגם בעניין זמן ההקפה ברינג - יש טענות שהרכב בהקפה היה מצויד בחלקים לא סטנדרטיים כמו גיר קצר ותוכנה שונה. הונדה לא אישרה שהייתה חריגה, אבל יש ספקות. וזה דווקא רק מחזק את הטענה שלא קונים רכב לפי זמני מסלול בחו"ל.

רוב מי שקונה רכב ספורטיבי לא נוסע איתו למסלול כל שבוע. וגם אם כן לא בהכרח פותח סטופר ומתחרה איתו מול היריבים שלו בקטגוריה בצורה ישירה.
הרכב צריך להיות גם כיפי, גם נוח, גם פרקטי וגם אמין.
דווקא במקומות האלו האלנטרה N מצטיינת - שלדה חדה ומדויקת, תגובות מהירות של הגה ודוושה, מושבים תומכים, מערכת ניהול מצבי נהיגה נרחבת (אפשר לשלוט על כל רכיב ולעשות CUSTOM מלא), אגזוז אקטיבי, גיר ידני איכותי ובלם יד מכני, דבר שכמעט ולא רואים היום.

גם התחזוקה פה משחקת תפקיד – הצמיגים באלנטרה N הם במידה 235/35/19, מידה מאוד נפוצה בארץ שיש לה היצע צמיגים רחב במחירים שפויים.
לעומת זאת, הטייפ R מגיעה עם מידה נדירה יותר (265/30/19), וכמעט בלתי אפשרי למצוא צמיגים במידה הזו בארץ והמחירים גבוהים יותר.
גם חלקים, טיפולים ושירות ביונדאי – זולים יותר מהונדה וכנראה גם צ'מפיון. וזה שיקול אמיתי כשחיים עם הרכב ביום־יום.

בנוגע להשוואות הקבועות – גולף GTI, אוקטביה VRS – אלה רכבים מעולים, אבל האלנטרה N מכוונת לנהגים שמחפשים חוויית נהיגה אמיתית. לא רק נתונים, אלא חיבור לרכב. היא כנראה טובה מהן ברמה הספורטיבית.
ואם כבר משווים – נכון יותר להשוות אותה לקופרה לאון VZ, מגאן RS, וכיו"ב.

ההשוואה ל- BRZ - לא במקום. ה- BRZ רכב מעולה בתחום שלו עם תמורה יפה למחיר.

יחד עם זאת, המכוניות מאוד שונות במהות שלהן, האחת הנעה אחורית, בעלת 2 דלתות, למטרה מסויימת.

השניה הנעה קדמית, 4 דלתות סדאן, למטרה אחרת.

זה שונה וזה לא יהיה בר השוואה, אין מה לעשות.

ואם כבר זה דווקא נקודת החוזקה של האלנטרה N - הרכב לא רק ספורטיבי, הוא גם יומיומי ומשפחתי.

ה- BRZ לא מתאימה לכל אחד והאלנטרה N - כן.

ולמי שמרים גבה רק בגלל שזה "יונדאי" – נזכיר שפעם גם סקודה הייתה "שם בעייתי", והיום היא בין הבחירות המובילות בצי הרכב הישראלי.
אם חשוב מה יגידו - אז קונים רכב עם סמל סטטוס.
אבל אם חשוב לך מה אתה באמת מקבל – שווה לבדוק את האלנטרה N בעיניים פתוחות.

גם מבחינת מחיר היא אטרקטיבית מאוד ביחס לכל המתחרות שלה מהקטגוריה, מחיר שמזכיר לי את התקופה שלפני הקורונה.

ודיסקליימר - אני בעלים של i30N ידנית. יש שיגידו שאני משוחד, יש שלא - בסוף המון בעולם כולל כתבים שונים הצביעו ברגליים והרכב הזה פשוט מדהים.

ולא רק ברמה הספורטיבית.

הודעה מעולה נהניתי לקרוא, רואים שאתה בקיא בנושא ונחמד לפגוש בעלים נדיר של 30N :) 

בנוגע להונדה ושיאי הרינג, לא יודע אם באמת השתמשו או לא בעזרים שחורגים מסטוק כמו שאתה לא (לא נשמע שיש הוכחות רק השערות שיכולות להגיע מאינטרס מסויים) אבל זה לא משנה כי עשו מספיק השוואות בין הטייפ R לאלנטרה N ולשאר הקטגוריה והיא אכן הכי מהירה בתחום ומבחינת קונצנזוס גם אכן נחשבת לאיכותית ביותר.

אני גם שמעתי דעות שאומרות שהיונדאי יכולה להיות יותר כיפית, לדעתי זה קשור להבדלי גישות. היונדאי יותר חוליגנית ומופרעת וההונדה יותר מנסה להיות מכונת נהיגה ולוקחת את העסק הרבה יותר ברצינות אבל בכל הנוגע לאיכות - היגוי, שלדה גיר תחושות ותקשורת - היא לגמרי בטופ והיונדאי… לא כזה רחוק מאחוריה וזה היופי בתמורה של הרכב הזה.

הפערים היותר גדולים זה הסלון שבהונדה הוא ממש יפה ואיכותי ומיוחד וביונדאי פחות וגם בצורה החיצונית שם ההונדה גם אטרקטיבית יותר באופן משמעותי. הדברים האלה גם חשובים וחלק מהכיף כשקונים רכב כזה אבל ממש לא מצדיקים את ההפרש המדובר. הלוואי ויצליח ליבואן עם הרכב הזה, ממש מגיע להם.

רק למה אי אפשר להזמין ידני ומה צפי האספקה? מקווה שזה לא טריק כדי שיוכלו לרשום ״החל מ״ מבלי באמת להציע את האופציה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...