Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

משקל קל אומר פחות בלאי לצמיגים ופחות בלאי לברקסים ושני אלה מהווים את עיקר העלויות בימי מסלול

משקל קל אומר שהכל יותר טוב דינמית. העברות המשקל יותר מהירות, הרכב מגיב יותר מהר, הבלימה יותר קצרה... הכל יותר טוב.

אפשר להרגיש את זה על הקקטוס, למשל. מתלים לא מתוחכמים או מוצלחים במיוחד, אבל זה עובד כשהרכב שוקל טון אחד בלבד. פתאום אפשר לשים מתלים רכים "מידי" בלי להענש בנדנוד על צירי האורך והרוחב. כמובן שזה גם בא לידי ביטוי לרכב נמרץ, גם עם רק 110 כ"ס וגיר לא קצר במיוחד.

שומדבר לא מכוייל ספורטיבית, ועדיין היכולת מפתיע ליומרה.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

חושב שלא מביאים כי סובארו די פישלו עם הדור האחרון של ה WRX. אחלה רכב עדיין אבל עיצוב ממש גרוע בהשוואה לדורות קודמים, היא לא חזקה יותר בתכלס ולא מציעה חווית נהיגה עדיפה מבחינת התנהגות או כיף. היא כן מלוטשת ונעימה יותר ובעיקר יש בה שיפורים שקשורים לרמת חיים ככה שהמוצר מרגיש זול פחות אבל בחייאת, מצפים להרבה יותר בקפיצה של דור חדש.

תראה את הביקורת של דאג דמיורו שאמר בגדול : "בהתחלה לא התלהבתי: ההספק לא גדל והעיצוב מוזר אבל אחרי שנהגתי והיא הפתיעה לטובה אני חושב שהיא מצויינת "

https://youtu.be/iwIp_lEafEI?si=b6Pzajp_d9I7b1-B

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 58 דקות, falou כתב:

אחיזה. או יותר נכון, פחות אחיזה. כאשר המגבלות נגישות יותר, ומגיעים אליהן במהירות נמוכה יותר, נהג חובב יכול להרגיש יותר מעורבות, יכול להרשות לעצמו להחליק, מרגיש שהוא מתקן וכו'. בפורשה צריך לנהוג מהר הרבה יותר כדי לקבל את אותה רמת מעורבות, וזה כבר לא ריאלי לרב החובבים, בכביש ציבורי.

זאת אחת הסיבות למה אני כל כך אוהב את הברז - מגבלות האחיזה מאד נגישות לנהג שלא קוראים לו המילטון או וורסטפן. קל ״לשחק״ איתה, רמת המעורבות גבוהה מאד והיא דורשת מהנהג שיידע מה הוא עושה. יש לי מכר עם קאיימן GTS ידנית. נהגתי בה בקטע בין ערד למצדה (מהצד של ה״סוללה״) - מכונית מדהימה, מנוע אדיר, רמת ליטוש הכי גבוהה שפגשתי ורמת אחיזה גבוהה מאד. בברז באותו קטע הרגשתי יותר אתגר ומעורבות ובשורה התחתונה יותר סיפוק.

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

יש כמה יתרונות למיאטה על פורשה.

1. גג נפתח. כשאתה חשוף לרוח ולרעש אתה מרגיש יותר את המהירות. בסופו של דבר, התחושה הסובייקטיבית יותר חשובה ממה שהספידומטר מראה

2. אחיזה. או יותר נכון, פחות אחיזה. כאשר המגבלות נגישות יותר, ומגיעים אליהן במהירות נמוכה יותר, נהג חובב יכול להרגיש יותר מעורבות, יכול להרשות לעצמו להחליק, מרגיש שהוא מתקן וכו'. בפורשה צריך לנהוג מהר הרבה יותר כדי לקבל את אותה רמת מעורבות, וזה כבר לא ריאלי לרב החובבים, בכביש ציבורי.

אחרי כל זה, ועם הרבה קילומטרים על קאיימן, המיידיות והיכולת לחוש מה הרכב עושה הייתה כ"כ טובה בפורשה, שקל היה להעיז. אתה פשוט מרגיש מה הולך לקרות. ועדיין, בחיים לא נתקתי את הבקרה (הדי ליברלית במצב ספורט) בכביש ציבורי. 

ועדיין, לא העזתי לעשות איתה מה שעשיתי עם מכוניות הרבה יותר צנועות באחיזה.

ארר, יש/היתה לך קאיימן? איזו גרסא? כתבת על זה? 

אגב, נדמה לי שיש גם גרסא עם גג נפתח לקיימן רק בשם שונה, משהו שקשור לאגרוף וטוסטרים 

לפני 14 דקות, menir1 כתב:

זאת אחת הסיבות למה אני כל כך אוהב את הברז - מגבלות האחיזה מאד נגישות לנהג שלא קוראים לו המילטון או וורסטפן. קל ״לשחק״ איתה, רמת המעורבות גבוהה מאד והיא דורשת מהנהג שיידע מה הוא עושה. יש לי מכר עם קאיימן GTS ידנית. נהגתי בה בקטע בין ערד למצדה (מהצד של ה״סוללה״) - מכונית מדהימה, מנוע אדיר, רמת ליטוש הכי גבוהה שפגשתי ורמת אחיזה גבוהה מאד. בברז באותו קטע הרגשתי יותר אתגר ומעורבות ובשורה התחתונה יותר סיפוק.

לקח לי כמה חודשים לקבל את הבטחון באמת להנות מנהיגה בברז. יכול להיות שהקאיימן היא מכונית יותר מרגשת ומהנה לו הייתה שלך והיית נוהג עליה מספיק כדי לצבור בטחון 

לפני שעה, ProMeR כתב:

אני חושב שאי אפשר להשוות כמעט כלום למיאטה...

רכב כיף בצורה אחרת. יש שטוענים שהכי כיף שיכול להיות, אבל לא נהגתי במספיק מכוניות כדי לקבוע.

ויש כאן חבר פורום המתגורר בארה"ב שאפילו פתח שרשור על הפורשה שהזמין, על ה- Eurotrip שעשה איתה (ישנה אפשרות כשאתה גר בארה"ב לאסוף את הרכב בגרמניה לטיול נהיגה עם לוחית זמנית ואז שולחים אותו לארה"ב), על הדרך (הקצרה) שעבר איתה ועל כך שמכר אותה מהר מאוד ורכש מיאטה, שוב.

לא שאני חלילה משווה לפורשה, אבל הוא לא היחיד שהרגיש כך.

יוטיוב זרק עלי את הסרטון הזה לפני כמה ימים: האיש החליף מיאטה בבוקסטר וטוען שזה שווה את זה ומנמק די טוב

https://youtu.be/3tbk_tHgvq8?si=wdacua3N1_J6t8fB

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 31 דקות, mcshmupi כתב:

ארר, יש/היתה לך קאיימן? איזו גרסא? כתבת על זה? 

הייתה פעם במשפחה, הדור הראשון

כתבתי על זה אז. 

ביטחון...

יחסית להעדר היכולת שלי והאחיזה שלה, אפשר להגיד שהייתי מופתע לטובה מכמה טוב הרגשתי איתה, וכמה העזתי.

באמת רכב שאתה יורד ממנו וחושב, ככה רכב צריך להתנהג. אפס רג'קטים. היו עוד שני רכבים בחיי שהרגישו כ"כ טוב, ה-Renault Sport Megane 265 Trophy ולפניה ה-306GTi-6 (אבל לא היו לה את יכולת העצירה של הרנו).

עדיין הייתי מעדיף רכב עם מגבלות יותר נגישות. אבל כל אחד והכיף שלו.

לפני 54 דקות, Doron_Z כתב:

הבעיה במיאטה וספציפית ב ND בתור מי שכמעט קנה אחת זו המחלה של הידית הילוכים שיכולה להתפגר לה בכיף ולא, זה לא נפתר באמת וזה כבר לא יפתר. יש פה איזה כשל תכנוני שיקר מדי לתקן מהיסוד ומאזדה מעדיפה לספוג כבר החלפות שקורות באחריות (מן הסתם זה לא עכשיו מאה אחוז כשל) מאשר לעצב את העסק מחדש אבל זה חשש אמיתי לכל מי שקונה מיאטה ND כולל משנתונים אחרונים. מי שעוקב קצת בקבוצות יודע. 

חוץ מזה רכב חלום כמובן. גם אם הייתי מיליונר שיכול להרשות לעצמו הכל הייתי קונה אחת כזאת 

אם הייתי יכול הכל הייתי קונה סופר 7 (אולי אליז, לא ניסיתי)

אין יותר כיף מזה.

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

הייתה פעם במשפחה, הדור הראשון

כתבתי על זה אז. 

ביטחון...

יחסית להעדר היכולת שלי והאחיזה שלה, אפשר להגיד שהייתי מופתע לטובה מכמה טוב הרגשתי איתה, וכמה העזתי.

באמת רכב שאתה יורד ממנו וחושב, ככה רכב צריך להתנהג. אפס רג'קטים. היו עוד שני רכבים בחיי שהרגישו כ"כ טוב, ה-Renault Sport Megane 265 Trophy ולפניה ה-306GTi-6 (אבל לא היו לה את יכולת העצירה של הרנו).

עדיין הייתי מעדיף רכב עם מגבלות יותר נגישות. אבל כל אחד והכיף שלו.

אם הייתי יכול הכל הייתי קונה סופר 7 (אולי אליז, לא ניסיתי)

אם הרגשת טוב עם 306 כנראה אתה נהג מעולה 😂

• מצחיק 1

עומר :-)

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

מסכים למה שכתבת. עסקה מעולה, יונדאי עושה עבודה בכלל לא רעה.  אבל אם תעבור אליה, אין לי ספק שתתגעגע למיאטה. זה פשוט לא אותו דבר.

אל תדאג היא לא הולכת לשום מקום,כבר עברתי את הרהורי ההחלפה אחרי 7 שנים עם אנסי2,קניתי m135,החזיקה אצלי 8 חודשים (האוטו מעולה אבל זה לא מיאטה,ובעיקר-היא אוטומטית אחרי 13 שנה שאני על ידני וזה היה הכי קשה)

רק אמרתי שזה האוטו הכי מעניין מבחינת עסקה ובתמורה שראיתי בשוק הספורטיבית העממיות הגוסס בארץ 

לפני שעה, ProMeR כתב:

רכב מדהים.

חוץ מעלות ביטוח מוגזמת (כנראה בעיקר בגלל הגג בד), האחזקה שלו גם די זולה. מעבר לזה - אין תקלות (אבל כן בלאי יותר גבוה עקב העובדה שהרכבים האלה לא חזקים במיוחד וחיים רוב הזמן בטורים גבוהים).

יש לי מיאטה nd2 2024

ביטוח מקיף 7450 ש"ח 

חובה 1800

לדעתי זה אולטרה סביר לרכב חדש  

בן 31 ללא תביעות 

לפני כשעה, Doron_Z כתב:

הבעיה במיאטה וספציפית ב ND בתור מי שכמעט קנה אחת זו המחלה של הידית הילוכים שיכולה להתפגר לה בכיף ולא, זה לא נפתר באמת וזה כבר לא יפתר. יש פה איזה כשל תכנוני שיקר מדי לתקן מהיסוד ומאזדה מעדיפה לספוג כבר החלפות שקורות באחריות (מן הסתם זה לא עכשיו מאה אחוז כשל) מאשר לעצב את העסק מחדש אבל זה חשש אמיתי לכל מי שקונה מיאטה ND כולל משנתונים אחרונים. מי שעוקב קצת בקבוצות יודע. 

חוץ מזה רכב חלום כמובן. גם אם הייתי מיליונר שיכול להרשות לעצמו הכל הייתי קונה אחת כזאת 

אני עשור בקבוצות ולא שמעתי על בעיה בידית הילוכים,מה גם שאם זה "בעיה" של 700-800 ש"ח זה לא ראוי להקרא בעיה 

סתם לידיעה,גיר **חדש** לחלוטין מדלק מוטורס עולה 6000 ש"ח כולל מע"מ.

אין איך להתחרות עם היפנים בדברים האלה. אחזקה זולה ברמות. בבמוו שקניתי עשיתי ישור קו פסיכוטי (סתם הגזמתי אבל ככה אני)שילמתי סכומי עתק ועוד חסכתי עם חלפי oem וכו׳

עריכה אחרונה על ידי OranRoer
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, OranRoer כתב:

ש לי מיאטה nd2 2024

ביטוח מקיף 7450 ש"ח 

חובה 1800

בן 31 ללא תביעות 

בהתחשב בזה שזה גג סמרטוט, אפילו טוב מאוד.

לפני 21 דקות, ProMeR כתב:

אם הרגשת טוב עם 306 כנראה אתה נהג מעולה 😂

אני לא יודע איך להגיד את זה בלי להשמע ביקורתי, שחצן ומתנשא (כלומר, כמוני), אבל מי שלא יודע להעריך 306GTi-6, מבחינת התנהגות כביש, לא יודע לנהוג.

לא מדבר על יכולת כוללת, אלא אחרי שיורד מהרכב עונה לשאלה: מה היית משנה בהתנהגות הכביש/היגוי/ניהוג.

התשובה היא... כלום.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 54 דקות, OranRoer כתב:

יש לי מיאטה nd2 2024

ביטוח מקיף 7450 ש"ח 

חובה 1800

זה קצת יקר, אבל בטח לא הסכומים ששמעתי עליהם, ובהחלט זה סביר עדיין מאוד ולא דיל ברייקר.

נייס

לפני 50 דקות, falou כתב:

אני לא יודע איך להגיד את זה בלי להשמע ביקורתי, שחצן ומתנשא (כלומר, כמוני), אבל מי שלא יודע להעריך 306GTi-6, מבחינת התנהגות כביש, לא יודע לנהוג.

לא מדבר על יכולת כוללת, אלא אחרי שיורד מהרכב עונה לשאלה: מה היית משנה בהתנהגות הכביש/היגוי/ניהוג.

התשובה היא... כלום.

נכון, זה הרכבים הכי כיפים שיכולים להיות וכדי לנהוג בהם צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה.

אין שם מקום לטעויות.

וכשאתה יודע מה אתה עושה זה כיף לא נורמלי.

פורסם
לפני כשעה, ProMeR כתב:

אין שם מקום לטעויות.

החוויה שלי דווקא הפוכה.

הרכב מעולם לא "הוריד את הלב לתחתונים".

מאוד מאוד צפוי והכל קורה הדרגתי. 

אחד הרכבים שבאמת הייתי יכול 'לשים אותו על הצד' בסבבה.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

החוויה שלי דווקא הפוכה.

הרכב מעולם לא "הוריד את הלב לתחתונים".

מאוד מאוד צפוי והכל קורה הדרגתי. 

אחד הרכבים שבאמת הייתי יכול 'לשים אותו על הצד' בסבבה.

אולי אני מתבלבל עם 106 ראלי / 205GTI

פורסם

כנראה.

על ה-205GTI לא נהגתי.

ה-106 יותר תזזיתית מה-306. עניין של אורך.

מצד שני, טופ גיר בחרה אותה בזמנו למכונית עם התנהגות הכביש הטובה בעולם (יחד עם פרארי...).

בשבילי היא הייתה פחות צפויה מה-306. עניין של טעם (שוב). היה לי גם הרבה פחות ניסיון איתה.

פורסם
לפני 4 שעות, ProMeR כתב:

זה קצת יקר, אבל בטח לא הסכומים ששמעתי עליהם, ובהחלט זה סביר עדיין מאוד ולא דיל ברייקר.

נייס

יקר ביחס למה? זה מחיר נהדר ואפילו לטעמי זול מדי. אני עם נתונים כמעט זהים אליו ומחזיק ברכב ישן יותר ב-10 שנים שעולה כמעט חצי מהרכב שלו ומשלם פי 2.5 מהמחיר שהוא קיבל. עם כל חוסר הבהירות בנושא ביטוחי הרכב, זו עסקה מעולה.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

יקר ביחס למה? זה מחיר נהדר ואפילו לטעמי זול מדי. אני עם נתונים כמעט זהים אליו ומחזיק ברכב ישן יותר ב-10 שנים שעולה כמעט חצי מהרכב שלו ומשלם פי 2.5 מהמחיר שהוא קיבל. עם כל חוסר הבהירות בנושא ביטוחי הרכב, זו עסקה מעולה.

המחיר שכל אחד משלם על ביטוח תלוי בהרבה גורמים אישיים - גיל, עבר ביטוחי, סוג רכב, מקום מגורים ועוד.
אז גם אם מישהו אחר משלם יותר, זה לא בהכרח הופך מחיר אחר למעולה.
בסופו של דבר, ביטוח זה משחק של סטטיסטיקה והערכת סיכון.
לכל מקרה לשלם 23,000 ש"ח על ביטוח שנתי מקיף + חובה נשמע לי חריג מאוד לרכב כזה בשנתון שלו, גם אם חברות הביטוח קיטלגו רכב מסויים כמסוכן לביטוח (כנראה שהמון ריסקו כאלה ותבעו את חברות הביטוח אבל זה עדיין לדעתי לא כל כך מצליח להסביר סכום שכזה).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...