Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מטבח לDUMMIES עם תקציב מוגבל

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים
אחרי סאגת רכישת דירה, קנינו דירה שרצינו ונשאר מעט(מאוד) כסף לשפץ את המטבח הבן 20 בדירה.
אני אחרי כמה סבבי פגישות גם עם איקאה, גם נגר פרטי וגם אחת החרות הגדולות בשוק.
פערי המחירים דרמטיים בין כל הספקים.
איקאה 22 אלף לפני שיש, נגריה 34,חברת מטבחים 40+.
חשוב לציין כי המטבח בעצמו קטן ובנוי ככה שאין לי מקום ליצירתיות מבחינת הוספה\הסרה של מכלולים. נטו פירוק של מה שישן והרכבה של חדש.
כדי לייעל ולמקד את תהליך חיפוש המטבח חשבתי לשכור שירותי מעצבת מטבחים שתבנה לי שרטות ומפרט ואיתו אוכל לעבור בין ספקים ולבקש הצעות מחיר.
כרגע כל ההצעות של מתכננות נעות בין 2.5-4K מה שנראה לי קצת מוגזם לפרויטק בקנה מידה כזה.
התקציב שלי הוא כ30 אלף כולל שיש עם גמישות מסויימת במידת הצורך(מעדיף שלא לעבור את 35 בשום צורה). הסכום לא כולל את פירוק ופינוי המטבח הקיים.
סהכ התרשמתי לחיוב מהתוצרים של איקאה מבחינת איכות לכסף, אבל מרגיש לי ממש פס ייצור כל תהליך הרכישה שם.
האם שווה לבדוק ברהיטי דורון(שמעתי דעות מגוונות מאוד לכאן ולכאן).
האם יש צורך אמיתי במעצבת או שזה לא מתאים לצורך שלי כאן?
האם יש דיל קרוקודיל של קניית מטבח מתצוגה\עודפים יד שניה?
אשמח להמלצות מנסיון.
אורך השיש במטבח הזה הוא 4מ'
נ.ב
הקיר הנמוך בתמונה יורד לגמרי

מטבח.jpg

פורסם

אם יש לך שרטוט תעלה אותו.

מה מצב הארונות?

אם הם בסדר יכול להיות שתוכל להסתפק בהחלפת חזיתות בלבד.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תבדוק גם יד 2

כמה קרובי משפחה שלי הביאו פצצות של מטבחים יד2. בעיקר מישובים מבוססים עם מטבחי מותג שהוחלפו סתם כי יש כסף

איקאה אכן זולים. אבל האיכות נמוכה יחסית למטבח מנגר/חברת נגרים.

מה שאנחנו עשינו בזמנו. 

ישבנו אני ואישתי ותכננו את המטבח שאנחנו רוצים פונצקנלית (ברמה של איפה יושבים הכוסות. הסירים. הצלחות וכו')

אחרי שהיה לנו תרשים של המטבח הלכנו לכל מיני חברות לקבל הצעות מחיר. לא פסלנו כלום.

הצעות אז (לפני 7 שנים) נעו בין 20 אלף ל70 אלף.

בסוף סגרנו בחברת מטבחים כי בשיקלול הכולל הם יצאו הכי משתלמים (דאגו להנחה בשיש. הובלה הרכבה היו במחיר סביר. כן מיני שדרוגים קטנים שהצלחנו להוציא מהם וכו')

ואם כבר. קנינו מהם ברז נשלף יקר. (1000+-)

אחרי שנה אישתי החליטה שהיא רוצה ברז שחור. הזמינה בפחות מ100 שח מעלי אקספרס. עדיין מתפקד מצויין (6 שנים בערך)

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

גם חברות מטבחים הם נץבסוף נגרים רק עם מערך שיווק ונפח ייצור.

מצד אחד אתה מדלם פרמייה על מערך השיווק אבל מצד שני אם טעו (ואצל ההורים שלי טעו 3 פעמים ובגלל יחד עם טעותות בשרטוטים המבוקרים שקיבלתי ביטלתי אצלהם ועשיתי ברגבה) הם יחליפו את המטבח. מי שעושה 30 מטבחים בחודש יכול לספוג את זה אבל מי שעושה אחד בחודש לא.

ההבדל בהצעות בין נגר לחברה לא היו בשמיים. בחברה הראשונה שסגרתי וביטלתי לפני ההורדה לייצור כ 75, רגבה 66 ונגר פרטי עם פרזול זהה נעו בין 59 ל 85.

פורסם (נערך)

דווקא מטבח קטן מצריך ידע בתכנון כדי לנצל כל סנטימטר פנוי. ראה שכירת מעצבת כהשקעה, לא כבזבוז - כי המטבח הוא מקום. מרכזי בבית ומצד שני שינויים בו מסורבלים ויקרים.

גם לי מטבח צפוף. התהליך שלי היה ביקור ב-8-10 חברות מטבחים וקבלת רעיונות עיצוביים. עם הרעיונות האלה ישבנו עם המעצבת (שעיצבה את כל הדירה) ותכננו. 

כמה הערות:

1. חברות המטבחים לא יתנו לכם את ההצעות על נייר, אז ביציאה מהמשרד שבו ורשמו סקיצה של ההצעה.

2. שיש זה עניין יקר, ואני לא בטוח שיש יחס ישר בין מחירו לבין איכותו. לי יש משטח גרניט די יקר אבל איכותו זוועה. בדקו גם את החומרים התעשייתיים.

3. פרזול טוב יכול להיות עניין יקר.

4. מגירות הן דבר נוח ויעיל אבל יקרות.

5. אם יש אפשרות - לדאוג להרבה נקודות חשמל. כמוכן לשים לב שתכנון המטבח נעשה סביב נקודות המים והחשמל, במיוחד אם יש מגבלה בהזזה שלהם. לחשוב מה הצרכים. למשל - אינסטלציה למדיח, ברז ניל ליד המקרר (לבר מים/קרח), חשמל תלת פאזי לכיריים (לא לוותר גם אם כרגע יש לכם גז סביר שבעתיד תעברו לחשמל ותפטרו מחשבון הגז) וקו כוח לתנור האפיה, חשמל למקפיא אם יש/מתוכנן ונקודות לכל המכשירים הקטנים.

6. תנור אפיה, בעיקר אם נעשה שימוש בניקוי פירוליטי מצריך ״ארובה״ מאחור לפינוי חום, כלומר מהתנור ומעלה להשאיר רווח בין התנור לקיר לצורך פינוי אוויר חם.

7. פינוי מטבח ישן נחשב לפינוי פסולת בניה. לוודא שמפונה נכון, כדי לא לחטוף קנס מהעיריה.

8. בדירה הקודמת יצרתי קיר נמוך דומה לשלך, בגובה שולחן, והנחתי עליו דלפק כדי שיבלוט קצת לפינת האוכל ויוכל לאכלס 5 אנשים. חשוב על כך, כמובן בתנאי שמתאים לכל הסביבה.

9. איזה צנרת יש בדירה ומה גילה ומצבה? אם מדובר בצנרת מתכת ישנה החלף אותה כעת למרות הקושי הכלכלי, נזקים למטבח ועבודת אינסטלציה כשתהיה דליפה תהיה הרבה יותר יקרה.

@om2 לא הייתי מעיז להזמין ברז, או כל ציוד אחר שנוגע במזון, מעליאקספרס. לך תדע כמה עופרת ושאר מתכות כבדות הוא מכיל. ציוד כזה רק עם תקן ישראלי או מערבי, ולשים לב גם לכך שיש כמה סוגי חיבורים לצנרת, להזמין רק ציוד שמתאים לצנרת המקומית. @Night Driver

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוגע לחזיתות על פניו נראים בסדר גמור,כיאה למטבח בן 20 כמובן, אבל לא ראיתי משהו שבור/מפורק. כרגע אני תוהה אם כדאי להחליף את החזיתות והשיש ולסגור עניין.
בנוגע ליד2, אני משתעשע המון במחשבה הזאת-אבל פרקטית איך עושים את זה? צריך להביא בעל מקצוע אחראי שידע לפרק כמו שצריך וגם להרכיב כמו שצריך(וגם יקח אחריות). וגם לקוות שבמידות זה יתאים.

שרטוט.jpg

פורסם

אם הארונות שלמים ללא רטיבויות ולחות, אני הייתי מחליף חזיתות בלבד וסוגר את הפינה

תרצה להתפנק, תזמין ברז יקר מאמזון, טוחן אשפה, מדיח, ווטאבר. מה שיעשה לך טוב.

מטבח חדש לא יתן לך כלום חוץ מחור של 40K בחשבון הבנק

ואם אתה בעניין של DIY אפשר לשייף ולצבוע, להוסיף קרניזים, וכל מה שעולה על דעתך, לבד

חפש תמונות לפני ואחרי ותנסה להתרשם

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם המטבח במצב כל כך טוב אז למה לשפץ בכלל? אפשר גם לדחות את השיפוץ עד שתהיה תקלה משמעותית או כשירווח כלכלית. אבל נקודת המוצא שלי היא שמטבח בן 20 כבר חלוד וחורק, ושעדיף שיפוץ לפני הכניסה לדירה מאשר לספוג את הלכלוך כשכבר גרים בה. והחשוב ביותר - לבדוק את מצב הצנרת. אם היא בעייתית להעדיף טיפול מונע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לשפץ אני הייתי מעיף את שירותי האורחים, מעביר במקומם את הדלת למרפסת השירות ואז במטבח הייתי מקבל יותר קיר ומגדיל משמעותית את שטח האחסון בו. כבונוס פינת האוכל תגדל.

פורסם

אני בספק האם זה אפשרי, מסומן שם קיר עבה, כלומר כנראה קיר נושא שאי אפשר להזיז.

אגב, הסרת הקיר החלקי נראית בעייתית מבחינת מיקום פינת האוכל.

פורסם

אם יש כוונה להחליף הכל כולל השיש ב30 - זה משימה קשה.. ומטבח זה משהו שעושים פעם ב20 שנה אז זה לא משהו שהייתי חוסך עליו, בטח לא על מעצבת שתעשה תוכנית מסודרת שתקלע לצרכים האישיים שלכם.. אם זה אפשרי, היית מחכה עם החלפת המטבח וחוסך עוד קצת לפני שאני עושה את הצעד הזה. אבל שוב לא לחסוך המעצבת שתתן לכם תוכנית מסודרת מותאמת לכם במיוחד שיש קיר שהולך לרדת ויכול לאפשר משחק משמעותי עם תכנון המטבח.

החלפת חזיתות בלבד זה אופציה, אבל בגלל שיש פה חצי קיר שהולך לרדת וגם הארונות העליונים מבחינת התכנון מיושנים לדעתי הכדאיות לא גבוהה.. וזה פשוט יהיה סוג של פשרה שתטריג לכם את הרצון להחליף את המטבח שוב תוך זמן יחסית קצר.

גילוי נאות: אשתי מעצבת פנים, ועוסקת בעיקר במטבחים.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

יש חברות שמציעות שידרוג למטבח קיים, כל עוד השלד הוא מסנדביץ, לא רעוע או ספוג מיים.

גיסתי שידרגה מטבח בן 30 שנה , על ידי החלפת פנים הארונות במגרות , וביחידות העליונות רק צביעת הדלתות + יחידה בודדת בקצה. 

השיש נותר כשהיה. 

תבדוק את גרניט https://granit-il.com/he/pages/חידוש-מטבח  אולי יתאים לך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה על ההמלצה, אבדוק מול גרניט

האמת שיש דברים מעניינים ביד2.

אני רק לא מצליח להנדס בראש איך אני עושה התאמה למידות של המטבח אצלי.

הרי לא יהיה מטבח 1:1 במטבח שאני אקנה

פורסם

בניתי וקניתי כמה מיטבחים במשך השנים. 

את המטבח הנוכחי שלי בבית שידרגתי על ידי ביטול הארונות התחתונים והכנסת מגירות של בלום במקום המידוף שהיה. את הדלתות שהיו מודרניות פעם (לבן עם פס אלון ) החלפתי בדלתות אחרות.

אבל הנקודה העיקרית היא שהגופים היו כולם סנדביץ שבנה לי נגר כשנכנסתי לגור.

היו לי מיטבחים של רגבה (בית הורי והדירה הראשונה שלי) שלא שרדו הרבה, היו מלוחות סיבית שספגו לחות עם הזמן. והוחלפו ביחידות שבניתי לבד בתחילה ובבית הנוכחי כבר נכנעתי ללחץ של אישתי והיזמנתי נגר. 

אני לא רואה איך ניתן להרכיב מטבח יד 2 שיתאים במדוייק למידות המיבח שלך, ללא עבודות נגרות לביצוע התאמות.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

במקרה של רכישת מטבח מאיקאה חייב לוודא שכל מרכיבי המטבח כולל מגירות, פרזול, דלתות ארונות וכד' נמצאים במלאי. אתה לא רוצה שירכיבו לך מטבח שחסרה בו מגירה ומחכה להגיע "במשלוח הבא". בנוסף, לשים לב שהמידות באיקאה תמיד "מיוחדות" כך שכל תיקון מצריך לפנות אליהם. יש לנו בעיה במטבח בבית של הבן בו יש בו רכיב תקול, אך בגלל הזמן שעבר לא ניתן להשיג החלק המובנה.  

• תוכן חדש...