Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שנכתב כבר זה נטו עניין של תיאום ציפיות.

כשמשלמים מעל הסכום המתוכנן לפעמים מנסים להצדיק את ההוצאה הנוספת בכל מיני ציפיות לא קשורות.

לא שילמת אקסטרה על רכב שלא מתקלקל כי אין כזה דבר, גם מכוניות חדשות באחריות מתקלקלות לפעמים.

שילמת אקסטרה על רכב במצב טוב יותר מהממוצע בשוק ועל הזמן שחסך לך מישהו שעשה את כל החיפושים והבדיקות במקומך.

תחשוב שגם אם היית מוצא את הרכב הזה בעצמך בלוחות, זה היה לוקח לך זמן וטלפונים וימי חופש ומה לא. היית לוקח אותו לבדיקה ומשלם גם עליה. מחליט לקנות ומשלם מעל המחירון בגלל הנתונים של הרכב. בטיפול הראשון במוסך היו ממליצים לך להחליף משאבת מים אז גם על זה היית משלם, ובנוסף על כל זה גם היית מחליף את המנגנון בדלת כי לכל רכב יש בלאי טבעי אז אין באמת סיבה להתלונן.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה באמת קצת מבאס למצוא תקלה ברכב שהרגע קנית אבל לא מדובר בדיל ברייקר לדעתי

אשמח אם תחזור לדווח אם אתה מרוצה מהרכישה גם בעוד שנה,שנתיים,שלוש

אישית, נעזרתי באורי לפני 3 שנים ואני מאוד מרוצה מהרכב וממצבו המכני עד היום.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני שנים רבות אחי נעזר בשירות שניתן על ידי מישהו אחר שפועל בצורה דומה לאורי אונגר.

נקנתה ניסאן קשקאי בקרית טבעון כאשר אחי גר במודיעין ולא היה נוסע לקרית טבעון לראות רכב.

הרכב שרת את אחי ואשתו  בנאמנות זמן רב ולאחרונה נמכר ולא בגלל שעשה בעיות אלא התיישן ורצו להתחדש וכן נכנסו נהגים צעירים ויש יותר שיקולי בטיחות.

לסיכום , הייעוץ החזיר את התמורה בגדול.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני חושב שחלק מכם מפספסים את העניין.

להבנתי את הרוכש, זה לא שהרכב התקלקל אז הוא "לא טוב" כביכול.

הנקודה היא האם נעשו כל הבדיקות הנדרשות כולל בדיקה לתקינות הדלת. שכן עם דלת לא תקינה היה מצופה מהמוכר לתקן או להפחית את עלות התיקון.

אני לא מכיר את אורי ונראה שאחרים מעידים עליו שהוא אדם ישר. אבל התגובה לתלונה של לקוח נראתה לי מתגוננת ולא לוקחת אחריות במובן של "כן, הייתה פאשלה בבדיקה וזה כנראה התפספס"

או לחלופין "הדלת כן נבדקה והייתה תקינה בזמן הרכישה".

הפורום הוא מקום טוב לשיתוף חוות דעת על בעלי מקצוע, כל עוד הדיווח אותנטי וענייני.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
שגיאת כתיב
  • אהבתי 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, Michael01 כתב:

או לחלופין "הדלת כן נבדקה והייתה תקינה בזמן הרכישה".

אז למען הסר ספק - כן, כל הדלתות נפתחו ונבדקו, כולל תא המטען, תא המנוע ומכסה הדלק.

אם צריך לקחת אחריות - אני לוקח.

ולדעתי, אתה זה שמפספס את הפואנטה, לגבי תיאום ציפיות מרכב בן 11. גם זה חלק לגיטימי מהדיון, ואני סבור שהוא אף יותר

חשוב מהמנעול עצמו.

• אהבתי 5

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 20.8.2024 בשעה 15:27, פאטון כתב:

תקלה ראשונה. שמתי לב אליה יום אחרי שקניתי את הרכב אבל לקח לי זמן לצלם ולשלוח לאורי. הדלת האחורית מצד ימין לא נפתחת. מצרף לינק לשאלה בפורום טכני.

מסקנה? לא לסמוך על אף אחד שיבדוק את הרכב שאתם קונים, גם אם קוראים לו אורי אונגר. הוא לא בודק הכל. לא שהתקלה הזו הייתה מפילה את העסקה, אבל אפשר היה לצפות מהמוכר לתקן אותה.

אפילו בשאלה שהעלת בפורום טכני אתה מציין שלפעמים זה כן פועל. אתה לא לוקח בחשבון לפני שאתה מאשים שאולי רצה הגורל ואורי בדק וזה נפל על מקרה כזה, שזה פעל?

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי בשביל לתאם ציפיות, שווה לשים דגש על דברים שיכולים לקרות אחרי בסוף תהליך הרכישה, על מה אפשר לקחת אחריות ומה לא.
קניתי את סיוויק שלי אחרי בדיקה של מכון ומוסך ואפילו סידור יסודי ויקר של כל התקלות, ועדיין ביומיים הראשונים ברכב, עליתי על עוד ערימה של דברים קטנים שלא עובדים.

מתסכל, אבל זה קורה ולא רק ברכבים ישנים אלא גם ברכבים שירדו הרגע מפס היצור.
מתקנים בהתאם ליכולת הכלכלית וממשיכים בחיים.

• אהבתי 2
פורסם

כבעל מקצוע לתווך מכירה של רכב בן 11 זה סיכון לא קטן, ועוד להביא אקזמפלר מסוחר רכב מעל המחירון כקונה זה כנראה "מדליק" אותך.

אנחנו מכירים מגרשים, יודעים מה לרוב הם מוכרים ואיך הם עושים תיקונים (לוקחים מהרכב ליד).

כנראה שהבאת לו עסקה בת יונה ואולי אפילו חסכת לו 10K על רכב שמור, אבל בנתונים לעיל אין סיכוי שהוא יראה את זה.

זה סיכון מקצועי שאתה אמור לקחת (ואולי לסנן בעתיד).

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 11 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

אז למען הסר ספק - כן, כל הדלתות נפתחו ונבדקו, כולל תא המטען, תא המנוע ומכסה הדלק.

אם צריך לקחת אחריות - אני לוקח.

ולדעתי, אתה זה שמפספס את הפואנטה, לגבי תיאום ציפיות מרכב בן 11. גם זה חלק לגיטימי מהדיון, ואני סבור שהוא אף יותר

חשוב מהמנעול עצמו.

אם כך אני לא חושב שיש לרוכש מקום לטענות כלשהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.9.2024 בשעה 09:17, הלוחש למכוניות כתב:

למצא רכבים בשוק שמזה כשנה הפך לקשה יותר ויותר, עם כמות אדירה של "זבל מוטורי" שמוצע למכירה כאילו היה סחורה סוג א' ובמחירים שרק הולכים ומאמירים (בעיקר בסגמנט של הזולות, נניח עד 60K ש"ח)

מה קרה בשנה האחרונה?

פורסם
בתאריך 2.9.2024 בשעה 09:17, הלוחש למכוניות כתב:

תיאום ציפיות הוא דבר חשוב במקצוע שלי.

לאנשים באופן כללי קשה מאוד לשחרר את "עלות השירות" מ-"עלות המוצר". אתה רואה את זה לא מעט מאנשים שתוהים אם למכור את הרכב הזול שלהם כי עלות התיקון עולה כמו רבע מעלות הרכב.(כמובן שההגיון אומר לקנות במקום רכב בפי 5 יותר בשביל שהעלות התיקון תהיה רק 5 אחוז, ואז הם ירגישו סבבה עם זה) 

אז כשמישהו בתקציב נמוך מבין שעל השירות הוא ישלם אחוז גבוה מעלות הרכב, הוא כניראה באמת מצפה שתהיה מינימום נביא. 

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 20.8.2024 בשעה 15:27, פאטון כתב:

תקלה ראשונה. שמתי לב אליה יום אחרי שקניתי את הרכב אבל לקח לי זמן לצלם ולשלוח לאורי. הדלת האחורית מצד ימין לא נפתחת. מצרף לינק לשאלה בפורום טכני.

מסקנה? לא לסמוך על אף אחד שיבדוק את הרכב שאתם קונים, גם אם קוראים לו אורי אונגר. הוא לא בודק הכל. לא שהתקלה הזו הייתה מפילה את העסקה, אבל אפשר היה לצפות מהמוכר לתקן אותה.

כשאתה קונה רכב משומש, ועוד בן 11, אתה צריך להבין שאין לו אחריות.
דבר שעבד בזמן הבדיקה, ואולי קירטע מעט, מחר יכול לשבוק חיים.
היום זה נוסע, מחר לא.

זה למה הוא עולה 33,000 שח ולא כמו חדש מהחברה.

אני לא מכיר את אורי. 

בשבילי הוא חבר פורום כמעט כמו כל אחד אחר.

אבל לכתוב את מה שאתה כתבת זה לא מכובד בכלל ולו בגלל הסיכוי הקטן שאתה יכול לפגוע בפרנסתו על לא עוול בכפו.

קצת צניעות ודרך ארץ לא תזיק.

איציק

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 2.9.2024 בשעה 13:52, הלוחש למכוניות כתב:

יודע משהו? אתה צודק.

לא חשבתי שהפוסט הזה יתפוש בכזו מהירות, אבל עד כמה "בלעמות" יש בשרשור הזה יוכיח גם יתר סיפור הרכישה של הגולף האמורה:

• @פאטוןשכח לציין שכחלק מחוויית הקנייה הצענו לו (אנוכי וה"סוחר הרמאי" גם יחד) לשדרג את הרכב בשני אופנים.
  • ניצלתי את העובדה שהצמיגים המאד איכותיים-אך ישנים של הגולף הצריכו החלפה, והמלצתי על שינוי מידה, ומעבר מהצמיגים האנמיים 195-65-15 שישבו על ג'נטים פושטים מפלדה, למידה הקלאסית והמתאימה ביותר לגולף -  205-55-16, תוך שדרוג לג'נטים מגנזיום. 

• ומה עשה "הסוחר הרמאי" שלנו? - רץ בעצמו, מצא ב-500 ש"ח (!!!) סט משומש-מצויין של ג'נטים מקוריים (של סיאט לאון)  , רץ איתם לצמיגאי, הרכיב שם סט צמיגים טריים (לא סיניים, כמובן!) ב-1400 ש"ח, רץ למתקין הקבוע שלו בכרמיאל, והתקין ללקוח מולטימדיה מעולה (8 ליבות עם 3 או 4 ג"בRAM) במחיר מצויין של 1400 ש"ח כולל מצלמה.

• למותר לציין - לא אני ולא "הסוחר הרמאי" הרווחנו שקל בודד על הג'נטים/צמיגים/מולטימדיה, שהותקנו, פשוט כי זה חלק מסטנדרט השירות של הלוחש למכוניות, וכתוצאה משיתוף הפעולה הפורה עם הסוחר - הוא עשה הכל בחפץ לב.

• כחלק מבדיקת הרכב, אבחנתי נזילה במשאבת המים הישנה בגולף. אתם יודעים - כמעט סטנדרטי בווגאית ישנה... ומה אתם חושבים - כמובן שברכב האמור הותקנה משאבה חדשה כחלק מהעיסקה, כמובן על חשבון "הסוחר הרמאי".

ומלה קטנה אישית לסיום:

אינני טיפוס משתלח, מתלהם או וכחני מטבעי. אך שמי הטוב הוא כל מה שיש לי בעולם, יחד עם מנעד ידע רחב ביותר בעולם הרכב.

אני גאה להתפרנס בכבוד ממה שאני עושה, אפילו רואה בכך שליחות לבחור את הרכב הבטיחותי והטוב ביותר לכסף של כל לקוח.

אז כשאני נתקל (לראשונה, ברוך השם) במין תגובה כ"כ לא הוגנת ומעוותת-מציאות, בחרתי להגיב.

מקווה שהבהרתי.

אוהבים אותך אורי ❤️

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם

מוסיף חוויה פרטית שלי, פניתי לאורי לפני שנתיים לערך בבקשה לעזרה ברכישת רכב ספציפי ששמתי עליו עין והעדפתי שבעל מקצוע טוב ממני יבדוק את הרכב, גם יחסוך לי זמן, גם יעשה זאת טוב משמעותית ממני. לבסוף לא הסתייע, העדפתי ללכת על רכב חדש. אבל לא יכול שלא לציין את עזרתו הטלפונית של אורי במספר שיחות, מאוד הערכתי זאת אז, לא זוכר אם הודיתי לו אז, מנצל את ההזדמנות לעשות זאת עכשיו. התרשמותי היתה ועודנה שמדובר בפדנט ומקצוען.  

• אהבתי 2
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...