Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 11 שעות, oryo כתב:

הסיפור הזה עם ׳עליה׳ ו׳ירידה׳ היא אינדוקטרינציה קלאסית, והחיבה (או חוסר הבנה) של רוב הישראלים לאינדוקטרינציה היא תופעה תמוהה בעיני.

זו לא ״ירידה״ וזו לא ״עליה״, מדובר בהגירה/מעבר/שינוי. אם לפלוני עושה נעים כשמחדירים לו שיט לתודעה כמו שעושים לילדים קטנים, זו זכותו המלאה.

אצל רוב האנשים זה כנראה סתם ביטוי שהשתרש, כמו "לעלות לישון", כשאתה גר בבית קומה אחת.

אם כבר, נראה שאתה עברת החדרת שיט לתודעה, כלשונך, ברמה כזאת שאתה נתפס לזה וחייב לתקן את המינוחים, כדי להצדיק את הפעולות או השקפת עולמך.

אבל בלי קשר, אין להשקפתי שום דבר רע או פסול בהתייחסות אל מעבר למדינה היהודית היחידה בעולם בתור "עליה".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

אצל רוב האנשים זה כנראה סתם ביטוי שהשתרש, כמו "לעלות לישון", כשאתה גר בבית קומה אחת.

אם כבר, נראה שאתה עברת החדרת שיט לתודעה, כלשונך, ברמה כזאת שאתה נתפס לזה וחייב לתקן את המינוחים, כדי להצדיק את הפעולות או השקפת עולמך.

אבל בלי קשר, אין להשקפתי שום דבר רע או פסול בהתייחסות אל מעבר למדינה היהודית היחידה בעולם בתור "עליה".

או לחלופין כשאתה גר במקום שבו משתמשים רק ב "הגירה" או "הכנס שם המדינה" (רמז- רוב העולם) אתה מבין פתאום כמה מגוחך להשתמש בצורות אחרות רק בגלל שככה כולם עושים. אם יש לך אמונות עמוקות כדי להצדיק את השימוש במילה כזו או אחרת מי אני שאמתח ביקורת, אבל זה עושה אותך (אתכם) החריג

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו טרמינולוגיה שהשתרשה בימים אחרים. שפה מושפעת מתרבות ומשפיעה עליה, ומבחינת הגירה/עליה/ירידה ההיסטוריה היהודית חריגה, כך שכם המינוח ייחודי. לא חייבים להיות ניטרליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, taranta כתב:

לאינדוקטרינציה הזו יש שם. קוראים לזה ציונות.

התלמוד הבבלי שממנו ציטטתי קודם כ1500 שנה לציונות... ירמיהו שמובא שם כמקור לי כ1000 שנים קודם לכן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Rשף כתב:

או לחלופין כשאתה גר במקום שבו משתמשים רק ב "הגירה" או "הכנס שם המדינה" (רמז- רוב העולם) אתה מבין פתאום כמה מגוחך להשתמש בצורות אחרות רק בגלל שככה כולם עושים. אם יש לך אמונות עמוקות כדי להצדיק את השימוש במילה כזו או אחרת מי אני שאמתח ביקורת, אבל זה עושה אותך (אתכם) החריג

זה כמו שעולים למכה, עולים לתורה וטסים הביתה. אז עולים לישראל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, borsood כתב:

התלמוד הבבלי שממנו ציטטתי קודם כ1500 שנה לציונות... ירמיהו שמובא שם כמקור לי כ1000 שנים קודם לכן.

המקור משם, השימוש היום הוא ביטוי לציונות (שהיא בעצמה גלגול מודרני של הנ"ל. על אפם וחמתם של ראשיה הראשונים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, taranta כתב:

לחתול שלי קוראים פוף

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, taranta כתב:

ציונות, גזענות... פוטייטו, פוטאטו.

שפה היא כלי חזק שרבים ממעיטים בערכו והשינוי צריך להתחיל איפשהו. המדינה שלך לא כזאת מיוחדת ואתה לא העם הנבחר (או הגזע העליון, כפי שקראו לזה בזמנו) אז רד נא מהעץ הגבוה עליו טיפסת. כנ"ל לגבי שאר המצטטים וההיסטוריונים פה (חוץ מנהג לילה שאיתו עדיין אפשר לנהל איזשהו דיון רציונלי).

סתם עוד מדינה, עם היתרונות והחסרונות שלה. זהו.

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, סתם עוד מדינה אבל זו מדינת הלאום שלי ולכן היא שונה עבורי מכל מדחנה אחרת.

זה בסדר שתחשוב אחרת וגם שלא תראה את עצמך כחלק מהלאום הזה אבל לא בסדר לזלזל בזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Derish כתב:

המדינה שלך לא כזאת מיוחדת ואתה לא העם הנבחר (או הגזע העליון, כפי שקראו לזה בזמנו) אז רד נא מהעץ הגבוה עליו טיפסת. כנ"ל לגבי שאר המצטטים וההיסטוריונים פה (חוץ מנהג לילה שאיתו עדיין אפשר לנהל איזשהו דיון רציונלי).

סתם עוד מדינה, עם היתרונות והחסרונות שלה. זהו.

למען האמת היא די מיוחדת, אם מסתכלים על ההישגים וההשפעה העולמית, בין אם זה ברפואה, בהייטק, בתעשיות הבטחוניות ועוד, בטח בהתחשב בגילה, בגודלה ובשכונה בה היא נמצאת.

שנית, ואולי מעל הכל, היא מהווה סוג של תעודת ביטוח לכך שלא תקרה שואה שניה, ושלכל יהודי (או ישראלי) יהיה לאן לחזור בזמן מצוקה.

מבחינתך אולי כל סיפורי הלאום או הדת היהודית זה חרטא, ואתה בכלל אזרח העולם הגדול והחופשי, רק שלא כל המוסלמים למשל יסכימו איתך, וכשהם יבואו לשחוט אותך או סתם להכניס לך מכות, לא יעניין אותם שאתה בכלל לא מאמין בכל סיפורי המעשיות הללו.

עכשיו מוזמן להמשיך ללכלך על הסתם מדינה הזאת, שכנראה אתה קשור אליה יותר ממה שאתה חושב, אם כל כך חשוב לך לכתוב בעברית, בפורום ישראלי.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

עכשיו מוזמן להמשיך ללכלך על הסתם מדינה הזאת, שכנראה אתה קשור אליה יותר ממה שאתה חושב, אם כל כך חשוב לך לכתוב בעברית, בפורום ישראלי.

אתה מתבלבל, שוב, בין הרצון לדבר עברית (שפת האם של רובנו פה) ולהתדיין עם אנשים עם חוויות דומות ובסיס דומה (לי ולאשתי לדוגמה יש אך ורק חברים ישראלים) - לבין קשר לישראל כמדינה

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

רק שלא כל המוסלמים למשל יסכימו איתך, וכשהם יבואו לשחוט אותך

וזה מחזיר אותנו היישר לתחילת השרשור והדיון.

לדעתי מאז קום המדינה, המקום בו נשחטו  הכי הרבה יהודים על ידי מוסלמים, הוא בין גבולות ישראל. בטח שבשנה שנתיים האחרונות. והמדינה הזו חוזרת לשגרה כשבמרחק יריקה מאיתנו מוסלמים מחזיקים יהודים. תשאל את ההורים שלהם כמה הם מרגישים אסירי תודה על זה שהם אזרחי מדינת היהודים.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

נכון, סתם עוד מדינה אבל זו מדינת הלאום שלי ולכן היא שונה עבורי מכל מדינה אחרת.

זה בסדר שתחשוב אחרת וגם שלא תראה את עצמך כחלק מהלאום הזה אבל לא בסדר לזלזל בזה.

אני מסכים, ולכן אין לי בעיה למשל עם המונח 'הארץ'. אבל לעלות ולרדת זה לא סתם מטבע לשון אלא מקפל בתוכו השקפה של עליונות מובנת מאליה, כאילו כל מי שהחליט להתגורר במקום אחר הוא אוטומטית חדל אישים. ולמרות שברור לי שזו לא הכוונה של רוב הדוברים, אני עדיין רואה זאת כחובתי המוסרית להתייחס לנושא בכל פעם שאני רואה אותו. בדיוק כמו שלפמיניסטיות חשוב לכתוב 'א.נשים' ולנסח מודעות בלשון ניטרלית. כל אחד והעקרונות שלו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלעלות ולרדת נשאר מהעלייה לרגל. 

בגלל זה עולים לארץ ועולים למכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...