Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 3 שעות, waterman כתב:

בגולה

הגולה זה מקום די גדול, רק אומר

לפני 3 שעות, waterman כתב:

האם לא ברור שהאינטרס של כולנו, ללא קשר לדעות כאלו ואחרות, הוא לשמור על הבית?

אבל איפה עובר הגבול? לחלק מאיתנו לשמור על הבית רק בגלל שצריך לשמור על הבית ולא משנה מה קורה לא נשמע כל כך הגיוני.

או כמו שאומרים אצלינו בישיבות review- הבעייה היא לא ברעיון אלא באימפלמנטצייה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

בתאריך 10.11.2024 בשעה 17:44, Derish כתב:

אני מסכים שהאפליה פחתה עם הזמן, אבל זה בגלל שבשנות התשעים רק המהגרים הרגישו כאילו דוחקים אותם החוצה מהמדינה 'שלהם', בעוד שהיום זה כבר כל אדם שמנסה לחיות לפי נורמות אירופאיות ולא צפון-אפריקאיות או מזרח-תיכוניות. חוץ מזה שגם מי שעולה היום ממזרח אירופה כבר לא מגיע מהוואקום של ברה"מ ויודע מה לדרוש, כך שמאזן הכוחות השתנה.

פעם היינו זרים בגלל שהיה לנו מבטא מוזר, לא הספקנו לשרת בצבא, או לבשנו גרביים עם סנדלים. היום אתה זר אם אתה עומד בתור במקום להתפרץ, משלם בלי לבקש הנחה, או נוסע בנתיב הימני מבלי לחתוך אף אחד. נימוס בסיסי ודרך ארץ הפכו לחולשה שצריך לנצל, וזו מבחינתי בעיה הרבה יותר גדולה מהמצב הבטחוני. למרות שגם הפרספקטיבה של האחיינית שלי שאמורה להתגייס בשנה הבאה לא בדיוק מעודדת. 

יש הרבה מאוד בעיות עם המנטליות הישראלית, ואני גם חייב להגיד משהו על זה שיש אנשים שחושבים שאין כמו בארץ, מדינת ישראל, והעם היהודי באופן כללי, אף פעם לא היו מלכת הכיתה. יש הרבה מאוד מדינות שהן הרבה יותר יפות ומוצלחות ובטוחות ממדינת ישראל.

קח לדוגמה את גרמניה, שלישראלים ויהודים יש עבר איתה, אני באמת חושב שזאת מדינה מאוד יפה ומוצלחת ובטוחה שמדינת ישראל פשוט לא יכולה להתחרות איתה באף מדד וגם לעולם לא תוכל.

אחרי מלחמת העולם השנייה גרמניה פשוט התקדמה מאוד מבחינה כלכלית והייתה להם פריחה שנמשכת עד היום, ואפילו איחוד גרמניה ב- 1990 לא שינה את הצמיחה שלה.

תוסיף לזה שזאת גם מדינה מאוד יפה עם נופים מדהימים ואנשים חרוצים ומוצלחים(נכון, למרות העבר שלהם הגרמנים הם עם מאוד מוצלח בהרבה מאוד מדדים), ישראל פשוט לעולם לא תוכל להתחרות איתה בזה.

בנוסף, ארבע זכיות של גרמניה במונדיאל זה רק דוגמה אחת מיני רבות לפער שקיים בין ישראל, שהנבחרת שלה כבר יותר מ-50 שנה אפילו לא מצליחה להעפיל למשחקים, לבין לגרמניה. ויש כמובן עוד הרבה דוגמאות כלכליות וחברתיות למה בגרמניה החיים הרבה יותר נוחים.

כמובן שיש גם את שבדיה ודנמרק ופינלנד ונורבגיה הסקנדינביות, מדינות רווחה מוצלחות, שלמרות הדיווחים בתקשורת על הפגנות בחלק מהן(אני לא אחד שמתרגש יותר מדי מדיווחים על הפגנות), אין ספק ששם הרבה יותר נוח ובטוח לחיות במקום בישראל. שוב, ישראל בוודאי שלא יכולה אפילו להתחיל להתחרות איתן מבחינת רמת החיים וההתנהלות של המדינה והתושבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה די ברור מאליו שיש מדינות מפותחות יותר מישראל, עם נופים יפים יותר (למרות שיופי זה סובייקטיבי) ועם איכות חיים ממוצעת טובה יותר.

מה הפואנטה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, NEW10 כתב:

יש הרבה מאוד בעיות עם המנטליות הישראלית, ואני גם חייב להגיד משהו על זה שיש אנשים שחושבים שאין כמו בארץ, מדינת ישראל, והעם היהודי באופן כללי, אף פעם לא היו מלכת הכיתה. יש הרבה מאוד מדינות שהן הרבה יותר יפות ומוצלחות ובטוחות ממדינת ישראל.

קח לדוגמה את גרמניה, שלישראלים ויהודים יש עבר איתה, אני באמת חושב שזאת מדינה מאוד יפה ומוצלחת ובטוחה שמדינת ישראל פשוט לא יכולה להתחרות איתה באף מדד וגם לעולם לא תוכל.

אחרי מלחמת העולם השנייה גרמניה פשוט התקדמה מאוד מבחינה כלכלית והייתה להם פריחה שנמשכת עד היום, ואפילו איחוד גרמניה ב- 1990 לא שינה את הצמיחה שלה.

תוסיף לזה שזאת גם מדינה מאוד יפה עם נופים מדהימים ואנשים חרוצים ומוצלחים(נכון, למרות העבר שלהם הגרמנים הם עם מאוד מוצלח בהרבה מאוד מדדים), ישראל פשוט לעולם לא תוכל להתחרות איתה בזה.

בנוסף, ארבע זכיות של גרמניה במונדיאל זה רק דוגמה אחת מיני רבות לפער שקיים בין ישראל, שהנבחרת שלה כבר יותר מ-50 שנה אפילו לא מצליחה להעפיל למשחקים, לבין לגרמניה. ויש כמובן עוד הרבה דוגמאות כלכליות וחברתיות למה בגרמניה החיים הרבה יותר נוחים.

כמובן שיש גם את שבדיה ודנמרק ופינלנד ונורבגיה הסקנדינביות, מדינות רווחה מוצלחות, שלמרות הדיווחים בתקשורת על הפגנות בחלק מהן(אני לא אחד שמתרגש יותר מדי מדיווחים על הפגנות), אין ספק ששם הרבה יותר נוח ובטוח לחיות במקום בישראל. שוב, ישראל בוודאי שלא יכולה אפילו להתחיל להתחרות איתן מבחינת רמת החיים וההתנהלות של המדינה והתושבים.

אני לא חושב שאתה צודק

מבחינת משאבי טבע אם אין לך אתה לא יכול להתחרות 

יש פה לא מעט אנשים חרוצים ומוצלחים והרבה הצלחות למדינה 

אני לא חושב שיש מיצוי של פוטנציאל 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Rשף כתב:

הגולה זה מקום די גדול, רק אומר

אבל איפה עובר הגבול? לחלק מאיתנו לשמור על הבית רק בגלל שצריך לשמור על הבית ולא משנה מה קורה לא נשמע כל כך הגיוני.

או כמו שאומרים אצלינו בישיבות review- הבעייה היא לא ברעיון אלא באימפלמנטצייה.

רק בשביל הפילוסופיה (מכיוון שאני מאמין שאנחנו 2 קווים ישרים מקבילים שלעולם (כנראה) לא ניפגש (כמובן בדעות על ישראל),
לדעתי במקרה של לשמור על הבית אין גבול,
ולמה הכוונה אני מאמין (באמת ובתמים) שאם מדינת ישראל ולא מנה מאיזה סיבה תחדל להתקיים החיים של יהודי הגולה יהיו קשים הרבה יותר אבל הרבה יותר, המדינה הקטנה שלנו מייצרת סוג של מטריה וירטואלית ליהודי הגולה בכך שיש סוג של פחד למפגעים מנחת זרועהארוכה של המדינה בעט הצורך, ומהצד השני ההשגים בתחום הפיתוח והמחשבה נותנים למדניות להבין שהיהודי שחי בסביבתו זה בעצם נכס שכדאי לפתח או בגלל שכנראה יש שם יכולת\פוטנציאל לפיתוח או בגלל שמדינת ישראל תתרצה יותר מהר למכור טכנולוגיה למדינה שיש בה לא מעט יהודים.

ושוב אני מכוון לאותם יהודים שרוצים לשמר את הזהות היהודית שלהם (ומבחינתי להיות יהודי אמריקאי או יהודי גרמני זה לשמר את הזהות היהודית, להטמע לחלוטין ואולי להתבולל בסוף זה לא לשמר את הזהות היהודית).

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מה שחשוב זה שאנחנו שנמצאים פה ב"בית" לא נהרוס אותו, בשבילנו וגם בשביל מי שחי בחו"ל.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בזה יש הסכמה מלאה,
הרבה יותר סבלנות וסובלנות לדעות של אחרים.

וחשוב מאוד תמיד לנסות להסתכל על המציאות מהמשקפיים של מי שיושב מולך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 7 שעות, waterman כתב:

ואני אומר, אם כל כך טוב שם בצורה אבסולוטית, מדוע הם טורחים כל כך להצדיק את המהלך?

אה? אם טוב אז הם צריכים לשתוק ולהוריד את הראש? אז מה מהות השרשור הזה?

אם ה"גולים" יגידו דברים טובים מידי - זה כדי להצדיק את ההחלטה שלהם. אם לא יגידו - המסקנה המתבקשת היא שכנראה רע בגולה. אתה שם לב שאין שום דרך לצאת טוב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, flytomars כתב:

אם לא יגידו - המסקנה המתבקשת היא שכנראה רע בגולה. אתה שם לב שאין שום דרך לצאת טוב?

כלומר לפי ההגיון שלך, עלי לדווח כאן על מצבי הכלכלי משום שאם לא אגיד, יחשבו שרע לי? שלא אצא טוב?

איש לא מכוון אקדח לראשו של האחר ע״מ שיספר על מצבו ומי שעושה כך, סיבותיו ומניעיו עימו.

אני מאחל מקרב לב לכל אחת ואחד מה׳גולים׳ כלשונך, הצלחה רבה בכל שי/תפנה.

עריכה אחרונה על ידי waterman
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, waterman כתב:

איש לא מכוון אקדח לראשו של האחר ע״מ שיספר על מצבו ומי שעושה כך, סיבותיו ומניעיו עימו

וחשבת אולי, ולו לרגע, שהסיבות והמניעים הם שפלוני נמצא בפורום, מקום שבו מנהלים דיונים על סוגיות ושאלות, לכאורה?

הייתכן שישראל ישראלי הכועס/נפגע/וואטאבר מעצם זה שמשתפים נסיון מחשבות ותובנות על נושא מסוים, בתוך שרשור העוסק בנושא הזה ממש, בעצם מעיד על עצמו? 

אולי יותר סביר פשוט לא להשתתף בשרשורים העוסקים בנושאים אשר נפשו לא יכולה לה, או לכל הפחות לדלג מעל הודעות/משתמשים אשר מכבידים עליה יתר על מידה, במקום לבקש מכולם לסתום את הפה במרחב הציבורי? 🤷

נו טוב, הבנתי שיש גם אנשים בוגרים המדברים בספיקר ברכבת 😅

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, waterman כתב:

כלומר לפי ההגיון שלך, עלי לדווח כאן על מצבי הכלכלי משום שאם לא אגיד, יחשבו שרע לי? שלא אצא טוב?

איש לא מכוון אקדח לראשו של האחר ע״מ שיספר על מצבו ומי שעושה כך, סיבותיו ומניעיו עימו.

אם זה היה נושא השרשור, אז כן, זה מה שהייתי מצפה, שאנשים ידברו עליו?

אף אחד לא מכוון אקדח לראש של אף אחד, אנשים כותבים פה כדי להחליף אינפורמציה, ואם למישהו טוב והוא יסתיר את זה מחשש שהוא יבאס את אלה שלא טוב להם אז וואלה אפשר לסגור את הפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ציטוט

לא מבין למה דחוף לאנשים לספר לאחרים שיש להם רכב ספורטיבי, מה הבעיה בקורולה? חייבים לדחוף אצבע לעין? 

אם כ"כ כיף להם לנהוג, למה הם צריכים להצדיק את זה בפורום? מה, רק בגלל שהנושא הוא "האם הנעה אחורית זה באמת יותר כיף" הם צריכים לדחוף את האג'נדה שלהם? בחיאת, אף אחד לא שם להם אקדח לראש! 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך מזג האוויר ביוסטון?

שגרתי לזמן לא ארוך בדאלס, אני זוכר שילוב של חום טרופי, עם מבול באמצע היום, ואזהרות שיטפון וטורנדו על בסיס קבוע.

ואז עברתי לניו יורק, וגילתי שהלחות בדאלס לא נוראה 😏

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, לירון .ה. כתב:

איך מזג האוויר ביוסטון?

שגרתי לזמן לא ארוך בדאלס, אני זוכר שילוב של חום טרופי, עם מבול באמצע היום, ואזהרות שיטפון וטורנדו על בסיס קבוע.

ואז עברתי לניו יורק, וגילתי שהלחות בדאלס לא נוראה 😏

אם אתה שואל אותי, אז זה  משעשע שאתה מזכיר את כל המקומות בטקסס מלבד העיר בה אני גר :) אוסטין =/= יוסטון, ערים מאוד (מאוד) שונות... הייתי ביוסטון פעמיים, ומדובר בפעמיים יותר מדי 😅😅😅

טוב סתם, תכלס יש שם את המוזיאון של נאסא וזה מגניב.

... וזהו בגדול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...