Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

אם תגור בישוב כפרי זה יקרה רק מדי פעם כי יהיו סביבך פחות אנשים.

ככל שאתה גר במקום יותר צפוף, הסיכוי שתיתקל בחוליגנים גדול יותר. זה לא תקף רק לישראל.

כשהייתי בארה"ב, במקומות הפרברים באמת יש תחושה של שלווה וכולם הרבה יותר מנומסים ורגועים. אבל אז היינו שבוע בניו יורק, שם זה מרגיש יותר קרוב ברמת הלחץ והעצבים של אנשים לישראל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

שאני בקיבוץ אני מרגיש כמו חו"ל, סקנדינביה ממש.

רגוע, אנשים לא עוקפים, שקט.

יוצא לתל אביב, מלחמה על הכביש, הכול מפוצץ..

כשגרתי בניו יורק, מנהטן הרגישה כמו תל אביב על סטרואידים.

נוסע ללונג אילנד שקט 

כשגרתי בנורווגיה, תור זה קדוש, עד שהגיע המהגר המוסלמי, הלך ואמר אני רק שאלה, כמובן שנזרק לסוף התור.

או במקרה שהגיע שיכור מקומי והטריד את כולם בתור בתחנת הרכבת באוסלו, עד שהגיע המשטרה.

הרבה אנשים יותר כאוס, פחות, רגוע.

• אהבתי 1

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, Derish כתב:

שכחת להגיד 'נפולת של נמושה' ולהוסיף ש'הם עוד יחזרו עם הזנב בין הרגליים'.

מי שרוצה לעזוב ולחפש את המזל שלו במקום אחר, שיהיה לו בהצלחה, בשיא הרצינות.

רק לא צריך לספר לנו כמה אנחנו מטומטמים, או כמה חרא בישראל או כמה ש"דואגים לנו" במסווה של שמחה לאיד (לא מכוון אליך, אלא אל כותבים אחרים כאן).

אני לא שולל שבעתיד הקרוב/רחוק אני אנסה את מזלי במקום אחר, אך עם זאת, אני חושב שישראל היא אחת המדינות הכי טובות לחיות בהן כרגע, מבחינתי, למרות כל החסרונות והמגרעות.

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

מבחינתי

כן,

ומבחינת אור - טקסס וליביו ניו ג'רזי

ומבחינתי הולנד במקום הספציפי שאני גר בו.

ומבחינת דריש ספרד.

ולגבי ההתלהבות של הצפון אירופאים לישראל - בלי להקטין או משהו, אבל מזג אוויר שמבחינתם הוא שונה לכיוון המעולה (כי לשבועיים 35 מעלות זה פינוק). ים (ולא ים צפוני - ים תיכון חמים ונעים). שמיים כחולים. אוכל טעים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, לירון .ה. כתב:

כשגרתי בנורווגיה, תור זה קדוש, עד שהגיע המהגר המוסלמי, הלך ואמר אני רק שאלה, כמובן שנזרק לסוף התור.

מעניין, אצל השכנה שוודיה הם לרוב דווקא מתנהגים ביומיום בצורה שמכבדת את המקום 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בנורווגיה, לכן זה היה בולט.

דרך אגב שהייתי במאלמו, כמה פעמים.

הרגשתי שם כמו בבית.

שמעתי יוצר ערבית משוודית

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתי שיחות מטיול אתמול - יש הכל לכולם:

1- דיברנו על רכיבה בישראל (אופנוע), חבר שהיגר לפני עשור בערך סיפר שהתנייד רק באופנוע בישראל, ותיאר את זה בתור ״החוויה האולטימטיבית לנהיגה דפנסיבית״. התיאור שלו היה משהו בסגנון ״אתה צריך להניח שכולם מנסים להרוג אותך, ולכן כל הזמן להיות מהיר יותר מכולם ועם יד קלה על הצופר (=אגרסיביות יתרה)״. הוא רוכב המון, בכל מיני מקומות בעולם, תיאר את זה בתור המקום הכי אגרסיבי שחווה. אני בטוח שבהודו זה גרוע יותר, אבל מצד שני הודו היא בד״כ לא נק׳ הייחוס של ישראל ישראלי. 

מעבר לחוויה כאופנוען, אני חושב שזה מאוד קשור גם להוויה הישראלית עצמה - מרוב דפנסיביות, אתה נהיה אגרסור, וכשכולם מתנהלים ככה אז רמת האגרסיה עולה, ונוצר ״מעגל היזון חוזר״ כי בעצם עכשיו צריך להיות עוד יותר דפנסיבי-אגרסיבי, מה שגורר (....). כולנו מכירים הרבה הקבלות, אני בטוח.

מרוב שישראל ישראלי לא רוצה להדפק, הוא דופק אחרים, מה שמייצר סביבה יותר דפוקה.

2- דיברנו על הולנד. בחור שבדיוק עבר משם, לארה״ב. הוא סיפר שלתחושתו האנטישמיות עלתה מאז אוק7, שפתאום שכנים שלו התחילו לשאול אותו ״למה אתם עושים כך וכך בעזה?״ (זה היה מצחיק כי הוא אמר לנו ״מה אני, ביבי!?״). עם כמות המהגרים הנוכחית והטרנד שלא מאט מספיק - הוא לא מאמין בסקייל של אירופה לאורך זמן, די בדומה לדברים שנרשמו כאן (נראה לי יבגניפ רשם משהו שהתחברתי אליו, על כיצד היא תשתנה). הנה חיזוק למי שטוען שתחושת הבטחון בישראל הרבה יותר טובה - הבחור לא עבר אף אירוע או קרוב לכך, אבל וקטור ההתקדמות היה מספיק חזק בשביל לגרום לו לשעתק עצמו החוצה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, oryo כתב:

הוא סיפר שלתחושתו האנטישמיות עלתה מאז אוק7, שפתאום שכנים שלו התחילו לשאול אותו ״למה אתם עושים כך וכך בעזה?״

זאת אנטישמיות?

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, David32 כתב:

זאת אנטישמיות?

תלוי באיזו הגדרה אתה בוחר ומאיזו מדינה ההגדרה או איזה ארגון.

אני מאמין שלא מדובר באנטישמיות 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא אנטישמיות, חוסר נימוס שנובע מבורות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

תלוי באיזו הגדרה אתה בוחר ומאיזו מדינה ההגדרה או איזה ארגון.

איך זה אנטישמי, באמת.

החוסר נימוס היחיד בזה זה שמנסים להפוך אותך לדובר של מדינת ישראל בכוח.

• אהבתי 1

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, oryo כתב:

- דיברנו על רכיבה בישראל (אופנוע), חבר שהיגר לפני עשור בערך סיפר שהתנייד רק באופנוע בישראל

כאנקדוטה -> בישראל בחיים לא הייתי מוכן לרכב על אופנוע.

פה יש לי כרגע 5 .... (נו טוב - אני רוכב על 2 מהם , אשתי על עוד 2 ואחד של הילדה לשטח / mini gp)

(במאמר מוסגר -> עדיין לא הייתי נכנס למנהטן על אופנוע -> אבל אפילו שם הנהיגה יותר סבירה מפרבר של תל אביב במרכז)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Derish כתב:

שכחת להגיד 'נפולת של נמושה' ולהוסיף ש'הם עוד יחזרו עם הזנב בין הרגליים'.

להשקפתי, לכל אדם החופש להחליט היכן וכיצד יחיה (מטבע הדברים, הביצוע לא תמיד קל/אפשרי).

הביטוי ׳נפולת של נמושות׳ נאמר ע״י מי שלא ניתן לחשוד בו כביביסט מתלהם וחסר בינה.

איני מגנה חלילה את מי שעזב, זכותו.

הטענה היא נגד הוצאת דיבת הארץ רעה, כמה מהכותבים יוצאים מגדרם ע״מ להוכיח (בעיקר לעצמם) שהצעד שעשו, מתבקש/נדרש/מוצלח ע״י השוואת חייהם החדשים תוך הצפת והעצמת כל השלילי בעיניהם בארץ.

ואני אומר, אם כל כך טוב שם בצורה אבסולוטית, מדוע הם טורחים כל כך להצדיק את המהלך?

זאת ועוד כמענה לציטוט מעלה, נניח שלאור כל הטוב המתואר בגולה וההבנה שכאן רע יחסית - כולנו נשתכנע לעזוב לחו״ל והמדינה תפסיק חלילה מלהתקיים, מה יהיה מצבנו? האם לא ברור שהאינטרס של כולנו, ללא קשר לדעות כאלו ואחרות, הוא לשמור על הבית?

אני סבור שלפחות חלק מהביטחון העצמי של העוזבים לגבי החלטתם, נובע מכך שמדינת ישראל 🇮🇱 על כל חסרונותיה (בטחוניים, כלכליים, חברתיים, פוליטיים וכו׳), תמיד תהווה סוג של מקלט אם וכאשר החרx יפגע במאוורר ולכן אני מבקר את מה שנראה בעיני - כהחזקת המקל משני קצותיו (=צביעות).

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, waterman כתב:

מה מהכותבים יוצאים מגדרם ע״מ להוכיח (בעיקר לעצמם) שהצעד שעשו, מתבקש/נדרש/מוצלח ע״י השוואת חייהם החדשים תוך הצפת והעצמת כל השלילי בעיניהם בארץ.

אפשר דוגמאות? 

כי אני מרגיש כאילו התגובה שלך זה תגובה של אישה מוכה שמנסה להצדיק את הבעל המכה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני שעה, waterman כתב:

אני סבור שלפחות חלק מהביטחון העצמי של העוזבים לגבי החלטתם, נובע מכך שמדינת ישראל 🇮🇱 על כל חסרונותיה (בטחוניים, כלכליים, חברתיים, פוליטיים וכו׳), תמיד תהווה סוג של מקלט אם וכאשר החרx יפגע במאוורר ולכן אני מבקר את מה שנראה בעיני - כהחזקת המקל משני קצותיו (=צביעות).

המדינה די נכשלה בזה, אם להיות אמיתיים.

מותר וצריך להעביר ביקורת, במיוחד אם אתה אוהב את המדינה ורוצה שהיא תמשיך להתקיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...