Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

אוסטין זה גם בטקסס לא?

טקסס זו מדינה השניה בגודלה, בשטח.

תהיתי עם חווית המזאג האוויר שחוויתי בדאלס תקפה לשאר?

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כן אבל שאלת מה מז״א ביוסטון

יוסטון זו עיר חוף, מז״א שם ובאוסטין איננו דומה. בהינתן שטקסס בגודל של כמה מדינות באירופה, זה קצת כמו לשאול אדם בשבדיה איך מז״א בפיורדים של נורווגיה. נכון שכולם בסקנדינביה, אבל יש הבדלים :)

מז״א באוסטין הוא בגדול כמו מז״א בישראל +/- 5%, ופחות לחות. זה נשמע מזעזע (לפחות לי), אבל בפועל בגלל שהאנרגיה פה זולה, האינפרה (infrastructure) רציני, ובכלליות יכולת ההשתכרות ורמת המחיה בסקאלה אחרת - משמעותית יותר כיף פה ברמת התחושה הכללית.

אבל אם תלך לגן משחקים ללא קירוי באמצע יולי, you're gonna have a bad time.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, oryo כתב:

אם אתה שואל אותי, אז זה  משעשע שאתה מזכיר את כל המקומות בטקסס מלבד העיר בה אני גר :) אוסטין =/= יוסטון, ערים מאוד (מאוד) שונות... הייתי ביוסטון פעמיים, ומדובר בפעמיים יותר מדי 😅😅😅

טוב סתם, תכלס יש שם את המוזיאון של נאסא וזה מגניב.

... וזהו בגדול.

אתה חאקים אולאג'ואן?? 

הוא סיפר שכשהגיע לארה"ב רצה להגיע לאוניבריסטת אוסטין כי התיה שם קהילה אפריקאית גדולה ובגלל המבטא שלו חשב שאמר יוסטון...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, llaavvii כתב:

ומהצד השני ההשגים בתחום הפיתוח והמחשבה נותנים למדניות להבין שהיהודי שחי בסביבתו זה בעצם נכס שכדאי לפתח או בגלל שכנראה יש שם יכולת\פוטנציאל לפיתוח או בגלל שמדינת ישראל תתרצה יותר מהר למכור טכנולוגיה למדינה שיש בה לא מעט יהודים

שוודיה עברה את ישראל במדדי החדשנות וריכוז סטרטאפים, היית מחליף במשפט למעלה את ״יהודי״ ו״ישראל״ ב״שוודי/ה״? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח את הדירוגים האלה עם הרבה מלח. שינוי קטן במשקל של כמה מדדים והטבלאות מתהפכות. תשווה את זה למדדי האוניברסיטאות: בדירוג שנגחאי הטכניון מדורג 85,  בדירוג הטיימס 401-500. מוזר? ממש לא. בכל דירוג מורכב כזה אפשר לשחק קצת עם המקדמים ולשנות מאוד את התוצאות. ומדד GII, שאני מניח שאליו אתה מתכוון, כולל בתוכו הרבה רכיבים שאינם קשורים ישירות לחדשנות.

כל זה לא פותר לנו את בעיית מלאכי החבלה שמנהלים את המדינה, ומעדיפים לימודים ריקים מתוכן על פני לימודים אקדמיים ומגדלים לנו כאן דורות של עמי ארצות, וגם בעיה חמורה מאוד של החרמות האקדמיים שהמוסדות הישראליים סופגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, sperial כתב:

קח את הדירוגים האלה עם הרבה מלח. שינוי קטן במשקל של כמה מדדים והטבלאות מתהפכות. תשווה את זה למדדי האוניברסיטאות: בדירוג שנגחאי הטכניון מדורג 85,  בדירוג הטיימס 401-500. מוזר? ממש לא. בכל דירוג מורכב כזה אפשר לשחק קצת עם המקדמים ולשנות מאוד את התוצאות. ומדד GII, שאני מניח שאליו אתה מתכוון, כולל בתוכו הרבה רכיבים שאינם קשורים ישירות לחדשנות.

בהחלט, וגם כמות סטרטאפים היא לא מדד מדויק אבל בסך הכל ניסיתי להעביר נקודה- לא צריך לצפות לעולם ש״יעריך את היהודי״

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Rשף כתב:

שוודיה עברה את ישראל במדדי החדשנות וריכוז סטרטאפים, היית מחליף במשפט למעלה את ״יהודי״ ו״ישראל״ ב״שוודי/ה״? 

אתה רואה את שוודיה בתמונה, שם ממש בקטן?

Screenshot_20241113-071354_LinkedIn.jpg

בוא, עם כל הכבוד ל"ריכוז הסטארטאפים" בשוודיה, אם יש משהו שאי אפשר לקחת מישראל זה את היזמות, החדשנות והתרומה המשמעותית למחקר ופיתוח בתחומי ההייטק, חקלאות, תעשיה בטחונית ועוד.

לא בכדי חברות משקיעות בישראל גם בתקופה זאת, ופותחות או מתכננות להרחיב או לפתוח פה מרכזי פיתוח.

זה, אגב, רק דוגמה קטנה ל"הצלחה" של ישראל או ישראלים בתחומים הללו. יש עוד המון דוגמאות, בין אם זה מדדי יזמות של אוניברסיטאות, הקמת חברות או סתם אפילו מספר זכיות בפרסי נובל של יהודים ביחס לחלקם באוכלוסיה.

לדעתי הצנועה, לשוודיה יש יותר סיכוי להוביל בשנים הקרובות במקרי אלימות כנופיות, רציחות ואונס. כבר עכשיו יש יצוא מוצלח של התחומים הללו משוודיה לשכנותיה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

אתה רואה את שוודיה בתמונה, שם ממש בקטן?

Screenshot_20241113-071354_LinkedIn.jpg

בוא, עם כל הכבוד ל"ריכוז הסטארטאפים" בשוודיה, אם יש משהו שאי אפשר לקחת מישראל זה את היזמות, החדשנות והתרומה המשמעותית למחקר ופיתוח בתחומי ההייטק, חקלאות, תעשיה בטחונית ועוד.

חד וחלק. כדיוע - אנחנו לא בדיוק אהובים בעולם. אף אחד לא עושה לנו טובה.

זה שלכל חברה שמכבדת את עצמה יש מרכז פיתוח בישראל או לפחות סניף - אומר שאתה על המפה הזו בזכות ולא בחסד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלה נתונים עתיקים, מ-2019. תעלה משהו מהשנתיים האחרונות.

מעבר לכך, כל אחד יכול להתאים ההגדרות.של "חדשנות" לצרכיו.

אגב, במדד הזה ישראל עוקפת את שוודיה בגדול. מה המשמעות? לא יודע. יוניקורנים לא נולדים ביום, העכשויים צמחו בתקופה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 40 דקות, gadik6 כתב:

אין ספק שהיה פה שמח.

רק חבל שהמגמה לעתיד הפוכה לחלוטין.

יזמי ההיי טק שהקימו את רוב החברות האלו מכונים לאחרונה בוגדים ועוד יותר לאחרונה "קפלנוחבות", הממשלה מנסה בפועל לפרק את מכון וולקני, כל האקו סיסטם של הסטארט אפים בגליל הושמד - ורמת החינוך וההשכלה של הנוער והילדים הישראלים כאשר מתכללים את המגזר החרדי שהוא כבר אינו קבוצת שוליים אלא בין רבע לשליש מהילדים בכל שכבת גיל גרועה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

קודם כל הציטוט היה כדי להעביר נקודה אחרת- אני בספק אם מישהו יעדיף יהודים רק בגלל שישראל מייצרת סטארטאפים.

אתה כמובן צודק בהחלט, ישראל מובילה בהרבה תחומים אם כי פה ושם יש הגזמות קלות ועודף חשיבות עצמית.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

לדעתי הצנועה, לשוודיה יש יותר סיכוי להוביל בשנים הקרובות במקרי אלימות כנופיות, רציחות ואונס. כבר עכשיו יש יצוא מוצלח של התחומים הללו משוודיה לשכנותיה.

וכאן חזרנו לנושא השרשור. לשוודיה יש בהחלט בעייה, אמיתית אבל מוקצנת על ידי גורמים שונים ומשונים, אבל השרשור הזה טוען שלישראל יש בעייה גדולה יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 11.11.2024 בשעה 01:15, gadik6 כתב:

אמור לי מי אתה ואגיד לך מי החברים שלך.

רוב האנשים ה"זרים" שאני מכיר טוב ולאורך זמן, וביקרו בארץ, היו על הטווח שבין "היה מאוד נחמד" ל-"אני עובר לגור כאן".

לא משנה אם זה בלונדיניות מגרמניה ואוקראינה או סינים או קזחים. על אמריקאים אני כבר לא מדבר.

מה שחלק מהאנשים רואים בצורה שלילית, אחרים רואים בתור יתרונות. כנראה שזה תלוי באופי.

ישראל היא מדינה מזרח-תיכונית חמה עם הייטק ותעשיה בטחונית. אי אפשר לצפות כאן לגינונים אירופיים או צביעות אמריקאית במסווה של נחמדות. מצד שני, זה לא גן חיות כמו הודו או השכנות שלנו באזור, אז לא צריך להיסחף.

לזה תוסיפו את האוכל, הטבע המדהים ביחס לגודלה של המדינה, מזג האוויר ועוד, וקיבלתם מקום אידיאלי עבור חלק מהאנשים.

אמריקאי שיבקר בחלקים מסוימים של איטליה למשל, או ינהג שם, גם יקבל "הלם תרבות", ועל הדרך אולי גם יכייסו אותו במילאן.

ותספר לי בבקשה, מה הקשר בין הייטק (אמת!), תעשייה ביטחונית (נכון!), אוכל (מדהים!) וכו' ל "יחס במרחב הציבורי. צעקות, אלימות, חוסר אמפתיה ובלבול תדיר בין חולשה ונימוס"? 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

בחור שאוסף ומנתח נתונים מלינקדאין.

ע״ס ניתוח שינויים של משרה+מיקום ניתן לראות מגמות של ירידה מול עליה.

עד 2022 מאזן חיובי לטובת משרות בארץ. ב23 כבר מאזן שלילי. ב24 זה כבר שיטפון: הפרש של 6000 פרופילים לטובת היורדים מישראל החוצה.

וצריך לזכור: 24 עוד לא נגמרה, מדובר רק בבעלי פרופיל ציבורי שטרחו לעדכן ורק בתחומים הנוגעים ללינקדאין. המספר האמיתי הרבה יותר גבוה.

עריכה:

כדאי לשים לב, שהשינוי הגדול הוא לא במספר היורדים. ב22 וב24 יש בערך אותו מספר יורדים.

ההפרש הוא בעולים. אלו שמגיעים מחו״ל, שזה בד״כ הרבה ישראלים שחוזרים מרלוקיישן, כבר לא ממהרים לחזור.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מעניין 2

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

בחור שאוסף ומנתח נתונים מלינקדאין.

ע״ס ניתוח שינויים של משרה+מיקום ניתן לראות מגמות של הגירה מישראל מול הגירה אליה.

עד 2022 מאזן חיובי לטובת משרות בארץ. ב23 כבר מאזן שלילי. ב24 זה כבר שיטפון: הפרש של 6000 פרופילים לטובת המהגרים מישראל החוצה.

וצריך לזכור: 24 עוד לא נגמרה, מדובר רק בבעלי פרופיל ציבורי שטרחו לעדכן ורק בתחומים הנוגעים ללינקדאין. המספר האמיתי הרבה יותר גבוה.

עריכה:

כדאי לשים לב, שהשינוי הגדול הוא לא במספר המהגרים מישראל. ב22 וב24 יש בערך אותו מספר.

ההפרש הוא במהגרים לישראל. אלו שמגיעים מחו״ל, שזה בד״כ הרבה ישראלים שחוזרים מרלוקיישן, כבר לא ממהרים לחזור.

בתור התחלה, תיקנתי לך את הטקסט שישמע קצת פחות גלותי עם כל ה'ירידה' ו'עליה' הזה. שנית, ההצהרה הנ"ל לדעתי עובדת בשני הכיוונים:

ציטוט

מדובר רק בבעלי פרופיל ציבורי שטרחו לעדכן ורק בתחומים הנוגעים ללינקדאין. המספר האמיתי הרבה יותר גבוה.

נראה לך שכל הפסולת האנושית שעוברת עם המשפחה מדרום צרפת לאשקלון ונתניה מדווחת על זה בלינקד-אין? כל מאפייה וחנות בגדים שהם פותחים פה זוכה להודעת 'התחלתי עבודה חדשה'? זו שכבת אוכלוסיה שלמה שלא מיוצגת במדגם שלו למרות שגם הם ניידים ועם כסף.

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...